• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Saopćenje za javnost: Cyber napad na informacioni sistem Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 31 Kol 2021 12:32

Poštovani,

Ovom prilikom Vas upozoravamo da je otkriven cyber napad i "upad" u informacioni sistem Općine Ilijaš. Prema dosadašnjim analizama napad se odrazio na e-mail account-e. O svemu navedenom su obavještene nadležne sigurnosne institucije, sa svim relevantnim podacima.

Upozoravamo Vas da u narednom periodu više obratite pažnju na e-mail poruke koje dobijete sa domena-e "ilijas.ba", te svaku sumnjivu provjerite ili prijavite IT osoblju Općine Ilijaš na broj telefona +387 33 580 630.

U narednom periodu će se svakako vršiti i detaljnija analiza i provjere, vršiti dodatne zaštite sistema, a o svim novim informacijama ćemo se svakako javno oglasiti putem web stranice.

 
U Ilijašu na Trgu Alije Izetbegovića obilježen Međunarodni dan nestalih osoba Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 30 Kol 2021 09:55

U organizaciji Udruženja porodica nestalih općine Ilijaš i Crvenog križa Ilijaš na Trgu Alije Izetbegovića obilježen je Međunarodni dan nestalih osoba. Prisutni su poslali poruku „Govorite, šutnja je bol duše“ i pitanje „Gdje je?“. Na području općine Ilijaš još uvijek se traga za 46 osoba, među kojima je i pet žena.

DSC 1406Predsjednica Udruženja nestalih općine Ilijaš Zekija Avdibegović jedna je od mnogobrojnih majki koje neumorno rade na pronalasku svojih najmilijih i tragaju za istinom.

“Mi tragamo za našom djecom, majkama i očevima, sestrama i braćom i tražimo da se proces ubrza. Sigurna sam da vlasti u Bosni i Hercegovini to mogu uraditi ako žele, jer negdje u nekim arhivama postoje potrebni podaci. Nestale osobe zapravo nisu nestale, već prislino odvedene, ubijene i sakrivene. Nevino su stradali u proteklom ratu, a i danas se o tome šuti, zato je naš slogan „Govorite, šutnja je bol duše“. Porodice nestalih žele da nakon 29 godina napokon nađu smiraj i ovo je nešto što se ne smije nikad zaboraviti”, kazala je Zekija Avdibegović.

612cad837a42cObilježavanju Međunarodnog dana nestalih prisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, koji je kazao kako je važno da institucije kontinuirano rade na pronalasku nestalih osoba, a da građani vrše pritisak kako bi se što veći broj nestalih osoba pronašao.

"Ovo je pretužan dan za nas Ilijašne. Još uvijek ne znamo gdje je 46 naših sugrađana. Najviše boli činjenica da kako vrijeme prolazi sve je manje osjećaja moralne odgovornosti. Prije svega tu mislim mislim na institucije koje trebaju da rade na pronalasku nestalih osoba. Također mislim i na one koji imaju određene informacije, a nisu ih još podijelili i u konačnici na sve nas koji moramo dolaziti na obilježavanja ovakvih datuma vršeći pritisak. U tom smislu čestitam našem Udruženju porodica nestalih općine Ilijaš i Međunarodnom Crvenom krstu koji obilježavaju ovaj datum kao stalni poziv da nam pronalazak nestalih osoba ostane moralna i najvažnija obaveza u našem radu", rekao je Fazlić.

DSC 1401U Bosni i Hercegovini se još uvijek traga za preko sedam hiljada osoba. Ovaj datum se obilježava kao svjetski godišnji događaj u kome se svijet prisjeća osoba koje su nestale kao posljedica oružanih sukoba, zločina protiv čovječnosti ili kršenja ljudskih prava, a njihova sudbina i mjesto ukopa su nepoznati.

 
Završeni projekti asfaltiranja u MZ Srednje Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 27 Kol 2021 13:38

Završeno je asflatiranje lokalnog puta iznad džamije u Srednjem. Asfaltiran je i dio parkinga ispred džamije, te plato ispred partizanskog spomenika u Srednjem. Vrijednost ovog projekta je 30.633,52 KM.

srednje asfaltiranje 11Također, asfaltiran je put koji vodi iz Srednjeg za naselje Šatoricu, dužine 100 metara čija je vrijednost 13.607,10 KM. Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala pomenute projekte.

srednje asfaltiranje 22Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., a usluge nadzora vršio je Radis d.o.o. Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

 
Udruženje porodica nestalih pozivaju na skup povodom Međunarodnog dana nestalih Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 27 Kol 2021 07:38

U ponedjeljak, 30. augusta 2021. godine sa početkom u 10:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš organizuje skup u povodu Međunarodnog dana nestalih.

nestali

Na području općine Ilijaš još uvijek se traga za 46 nestalih osoba. Ovaj datum se obilježava kao svjetski godišnji događaj u kome se svijet prisjeća osoba koje su nestale kao posljedica oružanih sukoba, zločina protiv čovječnosti ili kršenja ljudskih prava, a njihova sudbina i mjesto ukopa su nepoznati.

Međunarodni dan nestalih osoba ima poseban značaj za Bosnu i Hercegovinu jer je proteklom ratu u BiH je nestalo oko 35.000 osoba.

 
Završna faza uređenja korita rijeke Bosne u Ilijašu: Direktor Agencije i načelnik obišli radove Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 25 Kol 2021 17:09

U toku je realizacija završne faze projekta uređenja korita rijeke Bosne u Ilijašu, na dionici od restorana Diana do ušća rijeke Gnionice u rijeku Bosnu.

Tim povodom, direktor Agencije za vodna područja rijeke Save Sejad Delić posjetio je općinu Ilijaš. Sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem posjetio je mjesto izvođenja radova.

240152285 544455930162258 6240040118843917676 222222222222222222222"Danas smo u općini Ilijaš i obišli smo radove koji se izvode u skaldu sa dinamičkim planom koje je izvođač radova potpisao. Također, sa načelnikom sam razgovarao o planovima za naredne projekte. Donijet ćemo određene zaključke i vidjeti u kojem pravcu treba ići, te rebalansom finansijskog plana osigurati sredstva za nove projekte", rekao je Delić.

Projekat je vrijedan 780.000 KM. Općina Ilijaš je pripremila svu potrebnu urbanističko - tehničku dokumentaciju i riješila imovinsko - pravne odnose.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je kazao kako će i ubuduće Općina zajedno sa Agencijom nastojati provoditi slične projekte.

"Zadovoljstvo mi je da su predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save na čelu sa direktorom danas ovdje u Ilijašu. Obišli smo potez na kojem se uređuje rijeka Bosna i rijeka Gnionica. Sve se odvija u skladu sa regulacionim planom Banovac. Ovo je projekat koji itekako urabinzira cijelo područje, te koji prije svega ima svoje efekte u zaštiti od poplava, te u zaštiti regionalne ceste. Kroz uređenje korita rijeke Bosne i njenu regulaciju dobit ćemo dodatni prostor koji može itekako poslužiti za potrebe sporta, rekreacije, ugostiteljstva, ali generalno ćemo to definisati kroz idejna projektna rješenja", rekao je Fazlić.

239465694 133802958901628 3959930930962417859 111111111111111111Mirza Bezdrob, rukovodilac sektora za realizaciju projekata u Agenciji za vodno područje rijeke Save je kazao da je ovo završetak projekta uređenja korita rijeke Bosne u Ilijašu, te dodao: "Trenutno se uređuje 400 metara lijeve obale i oko 300 metara desne obale rijeke Bosne, te ušće Gnionice u Bosnu, sa ovim se završava cijelokupni projekat. U budućem periodu planiramo nastaviti saradnju sa Općinom Ilijaš, a sve u skladu sa zahtjevima koje budu delegirali iz Općine."

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE
 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2021.godinu
 

 

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas155
mod_vvisit_counterJuče1680
mod_vvisit_counterOva sedmica3337
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34413