• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
HKD NAPREDAK Ilijaš organizuje tribinu “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvr Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 02 Ruj 2014 07:16

Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš organizuje JAVNU TRIBINU na temu : “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima)

Na tribini će govoriti ugledni akademik, doktor profesor Dubravko Lovrenović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te profesor Perica Mijatović.
Tribina će se održati dana 03.09.2014.godine (srijeda) u Sali Kulturno-sportskog centra Ilijaš, sa početkom u 15:30 sati.
Dana 04.09.2014. godine (četvrtak) na lokalitetu nekropole kneza Batića u Kopšićima, sa početkom u 12 sati predviđeno je okupljanje. Zborno mjesto za odlazak u Kopošiće je u 10:00 sati kod restorana Hacijenda u Ljubini.

Pozivaju se građani općine Ilijaš da svojim prisustvom uveličaju predavanje uvaženog akademika, doktora profesora Lovrenovića, obzirom da se radi o veoma značajnom projektu za općinu Ilijaš. Mole se vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš, predsjednici Mjesnih zajednica i aktivisti Hrvatskog kulturnog društva NAPREDAK Ilijaš da neizostavno prisustvuju ovoj tribini.

Generalni pokrovitelj je Općina Ilijaš.

 
Svečano otvorena škola Osnovna škola "Stari Ilijaš" Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 01 Ruj 2014 20:48


Otvorenjekole-150x150Svečanim presjecanjem vrpce i kulturno-zabavnim programom danas je u Ilijašu otvorena novoizgrađena zgrada Osnovne škole “Stari Ilijaš“. Otvaranje škole upriličeno je prvog dana školske 2014./2015. godine, tako da su učenici odmah sjeli u nove klupe i u novom ruhu započeli školsku godinu. Radi se o investiciji čija je ukupna vrijednost oko pet miliona maraka, a najveći investitor je Vlada Kantona Sarajevo.

Ceremoniji svečanog otvorenja u sportskoj dvorani ove škole, koje je počela intoniranjem himne BiH, prisustvovali su Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Bakir Izetbegović, Premijer Vlade Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra, Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, direkor škole Mahir Dević, zastupnici u državnom i federalnom parlamentu, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo, vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, predstavnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, direktori škola, direktori javnih i privatnih preduzeća, predstavnici političkih partija, predstavnici vjerskih zajednica, učenici škole te mnogobrojni gosti i građani općine Ilijaš.skola2

Direkor škole Mahir Dević u svom obraćanju istakao je značaj izgradnje i otvaranja škole u Starom Ilijašu te upoznao prisutne sa brojem učenika koji će pohađati ovu školu.

Opširnije...
 
Svečani prijem prvačića u OŠ „Hašim Spahić“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 01 Ruj 2014 09:14

PROGRAMHS-300x225Zazvonilo je prvo školsko zvono u školskoj 2014./15. godini. Nakon ljetnog raspusta, osnovci i srednjoškolci Kantona Sarajevo danas su u školskim klupama.
U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Hašim Spahić“ organizovan je prijem za učenike prvih razreda. Pedagogica škole poželjela je djeci i roditeljima puno uspjeha, kazavši :
- Prošle godine kazali smo da ovu školu pohađa više od hiljadu i 100 učenika, ali s obzirom na to da od ove godine počinje sa radom škola u Starom Ilijašu, ove školske godine u centralnu osnovnu školu krenut će oko 600 učenika. Bit će nam puno lakše, jer se riješio dugogodišnji problem gužvi i prenapučenosti u odjeljenjima. Drago mi je da Vam mogu saopćiti da je iz resornog ministarstva potvrđeno da će prvačići udžbenike dobiti besplatno i tim će roditeljima biti lakše da obezbijede pribor, naglasila je pedagogica u svom obraćanju.

Opširnije...
 
Sutra počinje nova školska godina Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 31 Kol 2014 12:37

skolicaU osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo nova 2014./2015. školska godina počinje u ponedjeljak, 1. septembra, a školski objekti i dvorišta su tokom raspusta uređivani i spremni su za početak nastave.

Sutra je svečano otvorenje Osnovne škole “Stari Ilijaš” sa početkom u 14 sati, a prijem prvačića je u 12 sati uz prigodan program. Prijem prvačića bit će organizovan i u centralnoj OŠ “Hašim Spahić”, kao i u osnovnim školama u Srednjem i Podlugovima i u OŠ “Đulistan” u sklopu Perzijsko-bosanskog koledža u Lješevu.nastava počinje i u srednjim školama.

Opširnije...
 
Riješeno pitanje prijevoza učenika u Starom Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 29 Kol 2014 13:26

stari3U sklopu aktivnosti priprema za početak rada Osnovne škole „Stari Ilijaš“ održan je sastanak sa predstavnicima kompanije Centrotrans kako bi se riješilo pitanje prijevoza učenika, koji će od 01. septembra krenuti u ovu školu.

-Dogovoreno je da će školski autobusi djecu koja dolaze iz Misoče, Luke i Bioče dovoziti unutar školskog dvorišta zbog njihove sigurnosti. U narednom periodu, to će činiti i autobus koji djecu dovozi iz Malešića u Ilijaš, kazao nam je direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević.

 Napominje da je u četvrtak, 28. avgusta održan roditeljski sastanak na kojem je bilo prisutno oko 500 učenika i roditelja koji su obišli prostorije i upoznali se sa uslovima u školi, kao i razredne starješine i sam raspored odjeljenja. Pozivaju se svi roditelji, koji iz bilo kojeg razloga, još nisu obišli školu da to urade i upoznaju se sa neophodnim informacijama za svoju djecu za nesmetan početak nove školske godine.

 Podsjećamo, otvorenje Škole je 01. septembra- prijem prvačića u 12 sati,a svečano otvorenje i program u 14 sati. Direktor Dević još je jednom pozvao sve roditelje i građane Ilijaša da prisustvuju ovom važnom događaju za naš grad.

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
O D L U K A
o izmjeni Odluke o imenovanju članova biračkih odbora
 

 
 


 
 
 
 
PRIJEDLOG RANG LISTE ZA DODJELU STANA
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas365
mod_vvisit_counterJuče3031
mod_vvisit_counterOva sedmica5694
mod_vvisit_counterOvaj mjesec60281