• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U MZ Kamenica realizovan niz infrastrukturnih projekata Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 04 Stu 2015 11:19

Ovih dana u Ilijaškoj mjesnoj zajednici Kamenica realizovano je niz infrastukturnih projekata, čime je za ovu godinu realizovan plan ulaganja općinske administracije u MZ Kamenica.
Za asfaltiranje lokalnih puteva u ovoj mjesnoj zajednici Općina Ilijaš je iz svog Budžeta izdvojila 116.765,72 KM.
crkvaRadi se o asfaltiranju sljedećih lokalnih puteva:
- pristupni put prema pravoslavnoj crkvi na Nišićima u dužini od 150m i osposobljavanje i asfaltiranje parking prostora površine 200m². Ukupna vrijednost radova je 12.987,00 KM;
- Put prema naselju Nanići u dužini od 280m širine 3m u ukupnoj vrijednosti 23.692,50 KM;
Nanici- Put prema naselju Drinčići u dužini od 130m, širine puta 3m. U ovom naselju asfaltirana je i okretaljka za automobile površine 120m², a vrijednost radova na ovom lokalitetu je 10.553,40 KM;
- Put u naselju Gaj asfaltiran je u dva dijela, u dužini od 100m i 230m, širine puta 3m. Na ovom lokalitetu nalazila se i opasna krivina za odvijanje saobraćaja, koja je sada proširena i dosta sigurnija za vozače. Vrijednost radova na ovoj dionici je 23.806,28 KM;
Drincici- Put prema naselju Bibići u dužini od 290m, širine puta 3m, a vrijednost radova je iznosila 19.278,00 KM;
- Put u naselju Borjen u dužini od 230m, širine puta 3m, a vrijednost radova na ovom lokalitetu iznosila je 18.248,00 KM.

Asfaltiran je i parking prostor na samom ulazu u MZ Kamenica u površini od 220m², vrijednosti radova 4.981,86 KM kao i pristupna staza sa ugrađenim ivičnjacima u dužini od 42m, širine 2m, prema područnoj osnovnoj školi Kamenica u vrijednosti od 3.218,00 KM.

GajIzvođač radova na asfaltiranju puteva bila je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma "ARTING BH" d.o.o. Sarajevo uz koordinaciju Službe za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš.

Općina Ilijaš je izvršila nabavku i ugradnju kanalizacionog materijala za izgradnju Bibicisekundarnog voda fekalne kanalizacije u naselju Šehići u dužini od 855m i naselju Drinčići u dužini od 650 metara. Ovim projektom izgrađeno je oko 1505m kanalizacione mreže, a za te radove Općina Ilijaš je iz svog Budžeta izdvojila 13.443,00 KM.
Radovi su okončani, te je u naselju Šehići 13 stambenih objekata prvi put priključeno na kanalizacioni sistem, a u naselju Drinčići 11 stambenih objekata. Ovo je samo prva faza izgradnje kanalizacione mreže na području ove mjesne zajednice, a na proljeće se očekuje nastavak realizacije projekta.

BorjenPrema riječima predsjednika Savjeta MZ Kamenica g. Mirsada Balte, stanovnici ovih naselja su jako zadovoljni asfaltiranim putevima koji će im znatno olakšati odvijanje saobraćaja, pristup stambenim objektima kao i transport poljoprivrednih dobara, jer se većina stanovništva ovog kraja bavi poljoprivrednom proizvodnjom.
G. Balta se zahvalio Općini Ilijaš i Općinskom načelniku na prepoznavanju potreba i realizaciji projekata značajnih za MZ Kamenicu.

 
Potpisani Ugovori o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 03 Stu 2015 15:11


kanalizacija1Općinski načelnik g. Akif Fazlić danas je potpisao Ugovore za izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u mjesnim zajednicama: Ljubnići, Luka, Malešići i Kadarići sa direktorima građevinskih firmi koje su odabrane za izvođače radova.

Ugovoreno je izvođenje radova na izgradnji dijela fekalne kanalizacije u MZ Ljubnići u dužini od 386 m ukupne vrijednosti 67.438,92 KM. Za najpovoljnijeg izvođača radova za ovaj lokalitet izabrana je firma "Adi" d.o.o. Konjic, u MZ Luka u dužini od 376 m ukupne vrijednosti 46.652,21 KM, a za izvođača radova izabrana je firma "Beta – Company" d.o.o. Kakanj.
kanalizacija2Ugovorena je izgradnja dijela fekalne kanalizacije u MZ Malešići u dužini od 130 m, ukupne vrijednosti radova 10.687,60 KM, a izvođač radova je firma "Bosman" d.o.o. Sarajevo i u naselju Kadarići MZ Ilijaš-Grad u dužini od 420 m, ukupne vrijednosti 39.979,60 KM, a izvođač radova na ovoj dionici je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš.

Navedeni projekti su od velikog značaja za stanovnike ovih naselja kojim će konačno po prvi put biti omogućeno priključenje stambenih objekata na kanalizacioni sistem.

Predstavnik firme "Bosman" d.o.o. Sarajevo, g. Jahić Sunija, naglasio je da teren kroz koji treba proći kanalizaciona mreža pogodan za gradnju i da očekuje da radovi budu završeni do kraja mjeseca.

kanalizacija3Prema riječima Predsjednik Savjeta MZ Malešići g. Mirsada Hamzića, "građani su upoznati s predstojećim aktivnostima koje su planirane Operativnim planom i programom općinskog načelnika za 2015. godinu. Kada je u pitanju MZ Malešići planirana je izgradnja 130 m uz rijeku Bosnu, koja će obuhvatiti 30-ak domaćinstava ali ovo je samo prva faza realizacije ovog Projekta".

Predsjednik Savjeta MZ Luka g. Elmin Brkić je istakao da: "Građani MZ Luka već duže vrijeme čekaju na realizaciju ovog projekta i nestrpljivo čekaju početak radova jer se stanovnici ovog mjesta susreću sa problemom odvodnje otpadnih i oborinskih voda. Ova kanalizaciona mreža će obuhvatiti oko 200 kuća i riješit će problem odvodnje otpadnih voda.

Navedeni Projekat je podržan od strane Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo kroz tzv. vodnu naknadu, koja se raspoređuje svim općinama u Kantonu Sarajevo.
Predstavnici izvođača radova istakli su da će radovi početi vrlo brzo, te da će biti urađeni kvalitetno i na vrijeme.

 
Održan sastanak predsjednika Savjeta mjesnih zajednica i Komisije za poslove mjesne zajednice Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 03 Stu 2015 14:56

KomisijaMZDanas je u sali Općinskog vijeća održan sastanak predsjednika Savjeta mjesnih zajednica i Komisije za poslove mjesnih zajednica i saradnju sa drugim općinama i gradovima, na kojem se raspravljalo o zaključku Općinskog vijeća donesenog na redovnoj sjednici 29. septembra 2015. godine, a tiče se prijedloga mjera u cilju poboljšanja rada Savjeta mjesnih zajednica Općine Ilijaš, a rok za realizaciju ovog zaključka je 60 dana.

''Na današnjem sastanku jedna je tačka dnevnog reda: prijedlog mjera za poboljšanje rada Savjeta mjesnih zajednica Općine Ilijaš. Mi smo kao Komisija i koordinatori mjesnih zajednica pripremili 12 prijedloga zaključaka, međutim, moguće je i proširenje ovih tačaka kroz sastanak. Ovo je jedan dio javne rasprave, tako da bi kroz zapisnik formulisali sve ove prijedloge zaključaka i uputili vijećnicima Općinskog vijeća na dalju proceduru'', istakao je Mehmed Smajlović, predsjednik Komisije za poslove mjesnih zajednica i saradnju sa drugim općinama i gradovima.

Pripremila: Adela Salihović

 
U toku radovi na rekonstrukciji zgrade Općine i Doma zdravlja Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 03 Stu 2015 14:49

zgrada1Na zgradi Općine Ilijaš i Doma zdravlja u toku su radovi na rekonstrukciji, nadziđivanju, izmjeni elemenata i materijala vanjskog izgleda fasade kroz zajedničku gradnju dvije etaže nad postojećim objektom JU ”Dom zdravlja Kantona Sarajevo” - Organizaciona jedinica Dom zdravlja Ilijaš i jedne etaže nad postojećim objektom Općine Ilijaš.
zgrada2Podsjetimo, ovim Projektom Dom zdravlja Ilijaš dobit će 508,69 m² čime će se stvoriti adekvatni prostorni uslovi za rad Centra za mentalno zdravlje  i obezbijediti prostorni uslovi za otvaranje Centra za fizikalnu rehabilitaciju, kao i poboljšanje prostornih uslova postojećih službi u Domu zdravlja Ilijaš. Općina Ilijaš će dobiti 353,96 m² za moderno opremljenu salu Općinskog vijeća i kancelarijski prostor za rad službi organa uprave.
Projektom je planirana i ugradnja termo fasade i lifta.
zgrada3Ukupna vrijednost Projekta je  969.808,94 KM, a Projekat zajednički finansiraju Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo.
Zgrada Općine sagrađena je 1960. godine, a u prethodnom ratu pretrpjela je značajna oštećenja, te do sada nije bilo značajnijih investicija za saniranje ovog objekta. Implementacijom ovog Projekta obezbijedit će se bolji uslovi rada uposlenih u Jedinstvenom općinskom organu uprave kao i pružiti bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge pacijentima koje će odgovarati njihovim potrebama, a uredit će se i sam izgled zgrade koja je jedna od najoštećenijih u užem urbanom dijelu grada.

Pripremila: Adela Salihović

 
Počela I faza sanacije i izgradnje parkinga na području Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 02 Stu 2015 14:47

parking1Danas su počeli radovi na rekonstrukciji i sanaciji parking prostora u ulici 126. ilijaške brigade, pored zgrade Općine Ilijaš.  Regulacionim planom "Centar" na površini od cca 840 m² planirano je 37 parking mjesta na ovom lokalitetu.
Regulacionim planom "Banovac" planirana je gradnja 2 parking prostora i to, između zgrade A1 i A2. Radi se o lokalitetu koji je okružen zgradama kolektivnog stanovanja, poslovnim objektima, tako da je ovaj lokalitet konstantno zagušen automobilima, a očekuje se da će izgradnja modernog parkinga riješiti ovaj problem.
parking2Regulacionim planom "Banovac", također, je planirana gradnja parking prostora, u ulici 126. ilijaške brigade, pored džamije u Ilijašu na površini od cca 800 m² sa 40 parking mjesta.
Ovo je prva faza realizacije Projekta sanacije i izgradnje parking prostora, na području Općine Ilijaš. Sredstva su obezbijeđena od strane Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo, a izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš. 
 

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1860
mod_vvisit_counterJuče2176
mod_vvisit_counterOva sedmica13892
mod_vvisit_counterOvaj mjesec42942