• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U OŠ"Stari Ilijaš"prikazan film "Ledeno doba" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 04 Pro 2014 10:24

mahirU Osnovnoj školi "Stari Ilijaš" danas je za učenike prvog i drugog razreda prikazan film „Ledeno doba“.
To jedan je od najboljih dugometražnih animiranih filmova otkako je žanr potkraj 1980-ih i početkom 1990-ih doživio neviđeni preporod.
U „Ledenom dobu „radi se o sabljozuboj vjeverici, koja pokušava da nađe pogodnu lokaciju za sakrivanje žira. Ta nespretna vjeverica, sasvim slučajno ili ne, sa svojim žirom pokreće lavinu. Bježući od lavine sabljozuba vjeverica nailazi na krdo životinja u trku. Ove praistorijske životinje pokušavaju da izbjegnu ledeno doba svojom migracijom na jug.


-Ova projekcija je upriličena umjesto izleta i njoj su prisustvovali i učenici O.Š „Misoča“-kazao nam je direktor JU OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević.


Oduševljenje na licima najmlađih, dovoljan su razlog da i druge škole slijede ovakav primjer.

 
PD "Bijambare"organizuje izlet na Trebević Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 04 Pro 2014 07:04

trebevicPD „Bijambare „Ilijaš organizuje rekreativno-edukativni izlet na Trebević.Izlet će biti organizovan u subotu 06.12.2014.godine.Polazak autobusa u 08,30 sati sa platoa KSC-a,a povratak je planiran u kasnim poslijepodnevnim satima .Svi zainteresovani članovi ,mogu potvrditi svoj dolazak na brojeve tel:061/828-801 i 061/257-494.

Uz planinarski pozdrav ,pozivamo sve članove PD „Bijambare“da uzmu učešća u rekreativno-edukativnom izletu.

 

 
Održana edukacija i okrugli sto u organizaciji Općine Ilijaš i SERDA-e Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 04 Pro 2014 05:56

serdaProjekat podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja Općina Ilijaš provodi u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom – SERDA, koja je ujedno i nosilac projekta, te u saradnji sa Općinama Vogošća i Novi Grad, a koji je finansiran iz sredstava Europske unije.
U prostorijama Općinskog vijeća Ilijaš danas je održan Okrugli sto o temi: „Analiza stanja i razvoj sektora malih i srednjih preduzeća u lokalnim zajednicama“, kao jedna od aktivnosti navedenog projekta.

Otvaranju okruglog stola prisustvovao je općinski načelnik Akif Fazlić, koji je istakao važnost ovakvih edukacija: „Prije svega želio bih se zahvaliti SERDA-i, koja aktivno provodi edukacije i programe vezano za aplikacije prema fondovima Europske unije te programe koji podrazumijevaju jačanje menadžmenta u firmama, jer mnogi privrednici još uvijek ne shvataju ili ne razumiju takvu vrstu potrebe. Zbog toga, veoma je važno da provodimo ovakve vrste programa, kako bismo povećavali konkurentnost naših firmi na tržištu. Mi u općini Ilijaš nastojimo, bez obzira na zakonske nadležnosti koje imamo, da napravimo ambijent koji će povećati broj privrednih subjekata, a prije svega kroz poboljšanje komunalne i saobraćajne infrastukture. U tom smislu promovirana je nova industrijska zona Luka, mada imamo i neiskorištene kapacitete u starim zonama, prije svega u Željezari Ilijaš i jednim dijelom u industijskoj zoni Stari Ilijaš. U zadnjoj godini dana imamo trend porasta otvaranja novih kapaciteta, te zahtjeva za lokacijama u novoj industrijskoj zoni Luka. Kroz ovaj projekat preferiramo brzorastuća preduzeća, te se nadam da ćemo im na ovaj način pomoći i zainteresirati sve ostale kada je u pitanju ova vrsta pomoći, kako od Razvojne agencije, ali i lokalne zajednice koja kroz niz projekata pokušava da poboljša poslovni ambijent.“

U okviru cjelodnevne edukacije, koja je prije svega namijenjena privrednicima i uposlenicima malih i srednjih preduzeća te predstavnicima lokalnih vlasti, obrađeno je nekoliko veoma važnih tema iz oblasti biznisa. Predavači na okrugom stolu bili su referentni stručnjaci iz predmetne oblasti i predstavnici LespNet-A- Mreže poslovnih subjekata u BiH.

Opširnije...
 
Potpisan Sporazum o sufinansiranju sa KJU za zaštićena područja Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 02 Pro 2014 13:27

U cilju poboljšanja vodosnadbijevanja vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca Zaštićenog pejsaža "Bijambare", danas je u Kabinetu Općinskog načelnika potpisan Sporazum o sufinansiranju sanacije bazena  između Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Općine Ilijaš. Sporazum je u ime Općine Ilijaš potpisao Općinski načelnik g. Akif Fazlić, a u ime KJU za zaštićena prirodna područja direktor g. Osman Delić.
Nacrtom Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu planirana su sredstva za realizaciju ovog Projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.
Ovim Sporazumom KJU za zaštićena prirodna područja, preuzima obavezu sufinansiranja ovog projekta sa  5.000,00 KM. Po riječima direktora KJU gospodina Osmana Delića ovo je simboličan iznos za ovako veliki projekat, te u narednoj godini planiraju izdvojiti više novca za realizaciju ovog projekta. Općina Ilijaš se obavezuje realizovati predmetni projekat putem Izvođača radova koji će biti izabran u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Općina će obezbijediti i nadzor nad izvođenjem radova.
Finansiranjem ovog projekta značajno će se poboljšati vodosnadbijevanje vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca zaštićenog područja "Bijambare" što će doprinijeti daljem razvoju turizma na ovom području.

 
Izmjene i dopune Budžeta općine Ilijaš za 2014. godinu Ispis Email
Ponedjeljak, 01 Pro 2014 00:00

Na osnovu člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave ("Službene novine Federacije BiH" br. 49/06 i 51/09), člana 7., 37. i 38. Zakona o proračunima-budžetima u Federaciji BiH ('Službene novine Federacije BiH' br. 102/13, 9/14 i 13/14), člana 55. i 104. Statuta općine Ilijaš - prečišćeni tekst ('Službene novine Kantona Sarajevo' br.20/09), te člana 99. i 102. Poslovnika Općinskog vijeća Ilijaš ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 2/10), Općinsko vijeće Ilijaš na svojoj XXIV sjednici održanoj 27.11.2014. godine, donijelo je:

pdfsmall

IZMJENE I DOPUNE BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2014. GODINU  

 

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2282
mod_vvisit_counterJuče2564
mod_vvisit_counterOva sedmica12704
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14750