• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Civilna zaštita Općine Ilijaš: Povećana opasnost od požara usljed suše Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 11:28

Sušni period je itekako pogodovao povećanoj opasnosti od požar, ali savjesnost građana općine Ilijaš da se pridžavaju uputa o ne loženju vatre na otvorenom bez kontrole je dala rezultata.

pozar1Iz Službe civilne zaštite Općine Ilijaš kažu kako nisu imali niti jedan registrovan požar, tipa šumski požara, na području općine Ilijaš.

"To nam ne daje za pravo da niti jednoga trenutka budemo manje odgovorni niti kao služba pripravni na takve požare.

Stoga ponovo prenosimo apel građanima da izbjegavaju paljenje vatre u sušnom periodu. Ukoliko to urade trebaju voditi računa da vatra bude kontrolisana i ne izmakne kontroli i tako izazove neželjene posljedice.

Strogo se zabranjuje paljenje vatre u blizini šumskih kompleksa, minskih polja i požarno osjetljivih objekata. Za one koji se ne budu pridržavali ovih upozorenja shodno zakonu o zaštiti od požara preduzeće se propisane sankcije", poručili su iz CZ.

Kontakt telefoni:
033 400-211 PVB ispostava Ilijaš
033 401-000 Policijska uprava Ilijaš
033 580-695 Služba civilne zaštite

 
Počele pripreme za asfaltiranje dva lokalna puta u Sudićima Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 07:32

U toku su pripremni radovi za asfaltiranje dva lokalna puta u Sudićima, MZ Dragoradi. U pitanju je put za Glavicu u dužii 330 metara i put da Dolić u dužini 370 metara. Širina puta je tri metra.

Vrijednost projekta je 102.143,64 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš u iznosu od 52,143,64 KM i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u iznosu od 50.000 KM.

sudici 2Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma Halilović, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši firma Radis.

 
Pripreme za asfaltiranje lokalnog puta u naselju Borovi – MZ Podlugovi Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 13 Kol 2021 10:23

U toku su pripreme za asfaltiranje još jednog puta na području općine Ilijaš. Riječ je o dionici lokalnog puta u naselju Borovi, MZ Podlugovi. Dužina asfaltirane dionice puta je 500 metara. Širina kolovozne trake je tri metra. Uz pomenute radove planirana je i izrada podzida.

Vrijednost projekta je 75.156,70 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš.

naselje borovi 1

Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma Halilović, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši firma Radis.

 
Sanacija lokalnog puta u Donjoj Bioči Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 12 Kol 2021 07:19

U toku su radovi na sanaciji lokalnog makadamskog puta u Donjoj Bioči, MZ Luka. Radovi podrazumijevaju nasipanje tamponskog materijala u dužini 300 metara.

Vrijednost projekta je 10.097,10 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš.

bioca-asfaltiranje 1Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma Niskogradnja Durmić, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši firma Radis.

 
Čestitika povodom 12. augusta – Međunarodnog dana mladih Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 12 Kol 2021 06:09

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine proglasila 12. august - Međunarodni dan mladih, na temelju preporuke Svjetske konferencije ministara za mlade. Općina Ilijaš prepozala je važnost mladih u kvaliteti života zajednice, te je za aktivnosti mladih u Budžetu Općine Ilijaš za 2021. godinu izdvojeno 600.000 KM.

Zakon o mladima FBiH propisao je, između ostalog, obavezu svih općina da u budžetu osiguraju stavku koja će se odnositi na poboljšanje položaja mladih, te osiguranje minimuma mjera na planu rada s mladima i aktivnostima mladih. Inače, prema Zakonu kategoriju mladih čine osobe u dobi od 15 do 30 godina.

U okviru kontinuirane brige o mladima, Općina Ilijaš pruža podrušku u njihovom obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i sportskim projektima, daje potporu povećanju nataliteta te podstiče mobilnost mladih. Budžetu Općine Ilijaš za 2021. godinu planirana su sredstva u iznosu od 61.000 KM za volonterski rad mladih u Jedinstvenom organu uprave, a sve u svrhu smanjenja stope nezaposlenosti visokoobrazovanih kadrova te sticanja neophodnog radnog iskustva.

U ovogodišnjem budžetu izdvojeno je 10.000 KM za mobilnost mladih kao i 10.000 KM kao potpora projektima aktivizma mladih te 5.000 KM za prevenciju maloljetničke delikvencije.

Kontinuiranu podršku Općina Ilijaš pruža i marginaliziranim grupama te pojedincima kroz redovno finansiranje udruženja djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, projekata iz oblasti maloljetničke delikvencije, ravopravnosti spolova te ostalih programa u oblasti zaštite ugroženih kategorija stanovništva. Iz budžeta Općine Ilijaš za rad Udruženja “Budi mi drug” izdvojit će se 22.800,00 KM. U budžetu je također osigurana stavka u iznosu od 178.000 KM za finansijsku potporu sportskim udruženjima i 35.000 KM udruženjima kulture. Od 2020. godine u Općini Ilijaš je na snazi Odluka o dodjeli jednokratne pomoći za novorođeno dijete na području općine Ilijaš. U budžetu za 2021. godinu za ovu namjenu izdvojeno je 25.000 KM, a sredstva se raspoređuju temeljem javnog poziva koji je otvoren tijekom cijele godine. Ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta Općine Ilijaš, što potvrđuje stipendiranje učenike/ce i studente/ice, a u 2021. godinu za ovu stavku izdvojit će se 255.000 KM.

Budžetska izdvajanja za mlade imaju za cilj kontinuirani rad na poboljšanju njihovog položaja, aktivnijeg i odgovornijeg sudjelovanja u društvenom životu i stvaranje okruženja kako bi mladi imali veće prilike i perspektivu za bolje sutra. U to ime, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, upućuju čestitku povodom Dana mladih u kojoj se navodi:

„Sretan vam 12. august, Međunarodni dan mladih uz želju da glas mladih postane pokretač u našem društvu, koji se čuje i poštuje. U ovim izazovnim vremenima suočeni s pandemijom COVID-19 želimo pozvati mlade da odgovornim ponašanjem budu primjer. Zahvaljujemo se svim mladima koji svojim znanjem, idejama i aktivnostima pridonose unapređenju javnih politika za mlade te poboljšanju kvalitete života svih građana općine Ilijaš.”

dan mladih

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE
 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2021.godinu
 

 

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas137
mod_vvisit_counterJuče1680
mod_vvisit_counterOva sedmica3319
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34395