• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Počela rekonstrukcija lokalnog puta kroz naselje Vlaškovo Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 22 Tra 2021 10:44

Počeli su radovi na rekonstruciji putne komunikacije u Mjesnoj zajednici Stari Ilijaš, koju su danas posjetili Općinski načelnik Akif Fazlić i Pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.

dsc 0677 optimized

Nakon što je realizovan projekat rekonstrukcije puta Hadžići na području MZ Stari Ilijaš, počeli su radovi na rehabilitaciji lokalnog puta kroz Vlaškovo, dužine 930 metara.

Vrijednost projekta je 179.397,27 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo u iznosu od 165.000 KM, a ostatak od 14.397 KM Općina Ilijaš.

Opširnije...
 
Završen projekat rekonstrukcije puta za Dediće u Mjesnoj zajednici Misoča Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 21 Tra 2021 12:44

Općinski načelnik Akif Fazlić i Pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić danas su posjetili Mjesnu zajednicu Misoča, gdje su u toku završni radovi na projekatu asfaltiranja putne komunikacije u naselju Dedići ukupne dužine od 700 m, širine 3 m. Ukupna vrijednost projekta iznosi 84.100,50 KM.

DSC 0660

Općinski načelnik Akif Fazlić je iskazao zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom izvođenja radova na ovom lokalitetu.

”U posljednih nekoliko dana rekonstruisana su dva lokalna puta u Mjesnoj zajednici Misoča, jedan u mjestu Široka Njiva u dužini od 650m, a danas privodimo kraju i radove na ovoj dionici u Dedićima. Realizacijom ovih projekata, stanovinici ovih naselja dobili su kvalitetniju i bezbjedniju putnu komunikaciju”, istakao je načelnik Fazlić.

Opširnije...
 
Načelnik Fazlić potpisao Sporazum o saradnji radi prevencije i borbe protiv korupcije Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 20 Tra 2021 11:27

U prisustvu savjetnika za borbu protiv korupcije Erika Larsona, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su danas Sporazum o saradnji na provođenju aktivnosti koje imaju za cilj prevenciju i borbu protiv korupacije u ovoj lokalnoj zajednici.

DSC 0622

Kako je navedeno u ovom sporazumu, Općina Ilijaš će pristupiti implementaciji Odluke o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području KS, kao i Odluke o Registru imenovanih lica u KS, čime će se ovi registri uspostaviti i u ovoj općine, ali i institucijama i ustanovama kojima je ona osnivač, a sve u cilju povećavanja transparentnosti njihovog rada.

"Općina Ilijaš ima opredjeljenje da se bori protiv ove pošasti, jer smo svoje akte donijeli prije dvije-tri godine kroz Akcioni program borbe protiv korupcije. Međutim, cijenim da je ovo danas jedan viši nivo, jedan iskorak koji je jako bitan i sa aspekta integriranja podataka u jedinstveni sistem Kantona u koji će se i ovi registri uvrstiti", kazao je načelnik Fazlić. On se zahvalio Uredu za pruženu podršku u kreiranju neophodnih dokumenata, kao i na najavljenoj punoj stručnoj i tehničkoj pomoći u implementaciji ovog sporazuma.

Opširnije...
 
Ministar kulture i sporta KS u posjeti Općini Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 19 Tra 2021 17:14

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić boravio je danas posjeti Općini Ilijaš. U okviru posjete održan je radni sastanak sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, kojem su prisustvovali Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić i Pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.


Tokom sastanaka razgovarano je o prioritetnim projektima i aktivnosti  iz oblasti kulture i sporta, a prije svega o kapitalnom projektu izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

Ministar Avdić najavio da će Ministarstvo kulture i sporta i u toku 2021. godine podržati izgradnju Gradskog stadiona u Ilijašu, kako bi se ovaj projekt priveo kraju.

„Kanton je prethodnih godina, odnosno 2018., 2019. i 2020. godine izdvojio sredstva u visini od 1.2 miliona KM za sufinansiranje izgradnju stadiona. Ove godine, planirano je izdvajanje 100 hiljada KM za nastavak realizacije ovog značajnoj projekta. Također, vjerujem da ćemo kroz rebalans budžeta KS omogućit i dodatna sredstva, kako bi se ovaj kapitalni projekt završio i time stekli uslovi da sportske ekipe realizuju svoje nastupe na Gradskom stadionu u Ilijašu“, istakao je ministar Avdić.

Općinski načelnik Fazlić zahvalio se ministru na spremnosti da podrži vrlo značajne kapitalne projekte kao što je izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu. Uvažavajući činjenicu da se mnogi građani zbog korona virusa suočavaju sa egzistencijalnim problemima, te da su i lokalni i kantonalni budžeti usmjereni ka zdravstvenim, ekonomskim i socijalnim mjerama ipak ne smije se odustati od projekata razvoja društvene infrastrukture.

“Izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu je veliki kapitalni projekt i kao takav sigurno je jedan od značajnih projekata sportske infrastrukture u Kantonu Sarajevo. Vlada KS do sada je podržala realizaciju ovog projekta i evo i danas imamo lijepe vijesti od ministra da će se ta podrška nastaviti i u narednom periodu. Naša želja jeste da ovaj projekt dovedemo u fazu da što prije bude u funkciji sportistima općine Ilijaš i dinamika je da nova nogometna sezona započne na ovom sportskom kompleksu. Očekujem da će se kroz rebalans budžeta KS naći i dodatni izvori kako bi ovaj projekt završio što prije“,  naglasio je načelnik Fazlić.

Nakon sastanaka upriličen je obilazak radova na Gradskom stadionu u Ilijašu. Vrijednost projekta iznosi oko pet miliona maraka, a njegovom realizacijom Ilijaš bi trebao dobiti moderni sportski centar, koji će biti na usluzi sportistima, klubovima i građanima.

 
Javni poziv poslovnim bankama Ispis Email
Autor web admin   
Ponedjeljak, 19 Tra 2021 00:00

Javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz regresiranje ukupne kamatne stope prema privrednim subjektima na području općine Ilijaš

607c593037e23


alt


alt

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1790
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica10909
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16880