Blog

Lattest News Aroud Business

Sastanak povodom organizacije projekta "Znanjem gradi BiH"

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić u svom kabinetu ugostio je predstavnike Perzijsko – bosanskog koledža sa internatom, Bošnjačke zajednice kulture Preporod i Instituta za jezik.

Povod sastanka je obilježavanje Dana državnosti BiH i projekat "Znanjem gradi BiH 2021" u organizaciji Perzijsko – bosanskog koledža. Projektom je planirano takmičenje iz likovnih i literarnih radova na temu "Praznik za sve koji nose ideju Bosne i Hercegovine".

"Ideja za organizoavnjem ovakvog takmičenja rodila se iz želje da se osnovci potaknu na privrženost našoj državi i da im to bude jedina zemlja u kojoj trebaju planirati svoju budućnost te da svojim zananjem potpomognu njen razvoj, da se razvije takmičarski duh kod učenika i ojača saradnja sa kolegama iz osnovnih škola", rekao je Haris Alihodžić, direktor Perzijsko – bosanskog koledža.

Načelnik Fazlić je iskazao trajno opredjeljenje Općine Ilijaš da podrži ovaj projekat i dodao: "Zaista, naša želja je da svi doprinosimo jačanju i napretku naše domovine, te da obezbijedimo prosperitet mladim ljudima. Općina Ilijaš će, kao i svake godine do sada, finansijski podržati ovaj projekat."

BZK Preporod i Institut za jezik također su iskazali svoje opredjeljenje da pomognu u realizaciji pomenutog projekta.

Zbog situacije izazvane pandemijom ove godine planirano je samo takmičenje iz likovnih i literarnih radova. Proglašenje razultata takmičenja i dodjela nagrada planirana je 24. novembra 2021. godine.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba
opacity: 0;