Previous Next

Načelnik Akif Fazlić upriličio prijem za mlade karataše i osvajače medalja na Balkanskom prvenstvu

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić upriličio je prijem uz prigodan poklon za Tajru Ahmetović i Veldina Žeru članove karate kluba "Rašid Buća" povodom osvajanja zlatne i bronzane medalje na nedavno održanom 25. Balkanskom prvenstvu za djecu u Poreču.

Prijemu je također prisustvovao i njihov trener Raif Buća, te pomoćnica načelnika Sanja Zagorac Jozić i stručna saradnica za sport Salkuna Salihović.

Trener Buća se zahvalio načelniku na pozivu i prilici da podijele radost povodom osvajanja odličja, te dodao: "Iz Poreča smo se vratili sa zlatnom i bronzanom medaljom. Ovo je historijski uspjeh za našu općinu. Nikad se nije desilo da dva takmičara iz istog kluba donesu dvije medalje sa balkanskog prvenstva. Na ovom takmičenju je u seniorskoj i dječijoj kategoriji učestvovalo 2500 takmičara. Naš klub, općinu i državu predstavljali su djevojčica od 11 godina, u kategoriji -32 kg Tajra Ahmetović i dječak od 10 godina, u kategoriji -30 kg Veldin Žero. Oni su opravdali zalaganje, trud i rad. Moram naglasiti da nam Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem uvijek pruži podršku. Oni su nam pomogli kada je bilo najpotrebnije. Da nije bilo podrške Općine mi ne bismo mogli otići na Balkansko prvenstvo i ne bismo mogli pokazati i drugima da smo najbolji. Također moram se zahvaliti i pomoćnici načelnika Sanji Zagorac – Jozić koja je uvijek ekspeditivna i uvijek pronađe riješenje da ostvarimo naš cilj."

Mladi karatista Veldin Žero nije krio zadovoljstvo rezultatima sa posljednjeg takmičenja, ali i sa posjetom načelniku Općine.

"Sretan sam zbog ostvarenih razultata. Bilo mi je super na takmičenju u Poreču. Prvi put smo putovali tako daleko sa trenerom, upoznali smo nove drugare. U budućnosti bih voli nastaviti trenirati, takmičiti se i osvajati medalje. Svidjelo mi se u posjeti kod načelnika i on mi se učinio kao super osoba", rekao je Veldin.

Općina Ilijaš je finansijski podržala odlazak karataša na prvenstvo u Poreč sa 1000 KM. Odlukom o dodjeli sredstava za finansiranje/sufinasiranje udruženja iz oblasti sporta iz budžeta Općine Ilijaš na godišnjem nivou osigurano je 11.500 KM za KK "Rašid Buća".

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba