JU Osnovna škola ”Hašim Spahić” obilježila Dan škole

hasimspahic1Osnovna škola ”Hašim Spahić” danas je svečanom priredbom obilježila 21. rođendan. Program obilježavanja Dana škole počeo je revijalnim utakmicama učenika u Sportskoj dvorani Ilijaš, a nastavljen centralnom priredbom na školskom platou, prelijepom dvorištu ove škole koje nakon obnove služi u svrhu priredbi na otvorenom.  Tim povodom upriličen je bogat kulturno-zabavni program u realizaciji učenika i nastavnika ove škole, koji su se pobrinuli da se datum ove škole obilježi uz kvalitetno predstavljanje svih potencijala koje pruža ova škola. Direktor Osnovne škole ”Hašim Spahić” Mirsad Kustura istakao je kako je veoma sretan što se ova školska priredba upriličila na otvorenom, te kako će se i dalje konstantno raditi na poboljšanju uslova za učenike u školi.
 
hasimspahic2”Mi smo odlučili da 21. rođendan naše škole uprličimo upravo ovdje, na našem prelijepo školskom platou da pokažemo kako to sad izgleda u odnosu na prethodne godine. Ovo naše školsko dvorište je multifunkcionalno, ovdje možemo izvoditi nastavu na otvorenom, organizirati priredbe i slično. Ovdje smo danas da pokažemo našim gostima šta smo to uradili u protekloj godini, treba ponoviti da smo u  2016. godini uložili otprilike 640.000KM, a najveći projekat je bio projekat potpune energetske efikasnosti gdje smo ostvarili uštede energije i potigli izvanredan energetski komoditet za naše učenike i zaposlenike. Mi smo na korak od postizanja naše potpune vizije, prvi korak je bio odvajanje od Osnovne škole ”Stari Ilijaš”, drugi je renoviranje, a treći je svakako plan dogradnje naše škole sa tri nove učionice, fiskulturna sala i multifunkiconalna dvorana gdje ćemo ostvariti plan izvođenja nastave u jednoj smjeni uz racionalniju uštedu energije”, kazao je direktor.
 
U svom obraćanju prisutnima, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti općine Ilijaš, Sanja Zagorac-Jozić čestitala je učenicima i nastavnom osoblju ovaj svečani dan, te izrazila nadu kako će se planirani projekti  u ovoj školi realizovati u skorije vrijeme.
 
hasimspahic3”Posebno mi je zadovoljstvo što u ovom najsvečanijem trenutku za jednu školu mogu da čestitam Dan škole, da čestitam na svim uspjesima u 2016. godini, te zaželim puno uspjeha u budućem radu. Posebno sam radosna što smo ovu svečanost uprličili na potpuno rekontruisanom platou Osnovne škole ”Hašim Spahić”. Ova škola je konačno dočekala da ima svoje potpuno definisano dvorište. U ovim prilikama treba istaći da smo u 2016. godini uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo i Vlade FbiH u školske objekte na području naše Općine uložili preko 1.100.000KM. Ja se nadam da će ovi naši partneri imati razumijevanja, te da će uložiti sredstva u proširenje fiskulturne sale i prostorija za produženi boravak učenika, čime bi ova škola u potpunosti opravdala svoju funkciju. Želim također da čestitam svim učenicima na postignutim rezultatima na općinskim i kantonalnim takmičenjima, a u ovom lijepom objektu zaista imamo uslove da rezultati budu što bolji”, naglasila je pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti općine Ilijaš, Sanja Zagorac-Jozić.
 
Osnovna škola ”Hašim Spahić” sa radom je počela školske 1996/97 godine. Učenicima i školskom osoblju čestitamo 21. rođendan škole.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba