• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obilježen Dan ratnih vojnih invalida općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 16 Lip 2020 13:23

dan rvi 2020 222Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima, 15. juna 2020. godine obilježen je Dan ratnih vojnih invalida općine Ilijaš u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida.

Ovogodišnje obilježavanje proteklo je bez uobičajenih aktivnosti zbog situacije sa koronavirusom, a u skladu s epidemiološkim mjerama ograničavanja okupljanja.dan rvi 2020 111

Obilježavnju je prustovala i delegacija Općine Ilijaš na čelu sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem.

Cvijeće su položili predstavnici Udurženja ratnih vojnih invalida općine Ilijaš, Koordinacije boračkih udruženja općine Ilijaš te delegacija Općine Ilijaš.

 
Ilijašani će i ove godine dostojanstveno obilježiti 11. juli – Dan sjećanja na žrtve u Srebrenici Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 16 Lip 2020 07:51

received 2558760687767873

U sali Općinskog vijeća Ilijaš, 15. juna 2020. godine održan je prva konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora manifestacije “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godine” za 2020. godinu.

Odlukom su imenovani predsjednik i članovi Organizacionog odbora, njihov mandat, dužnosti i prava, u sastavu: predsjednik OO Akif Fazlić, zamjenik predsjednika Dževad Alispahić, sekretar Mediha Herić, te članovi Nijaz Spahić, Salkuna Salihović, Alma Omerović, Adem Efendić, Asmir Salihović, Safet Gabeljić i Selvir Husejnović.

Dogovoreno je da, uzmajući u ozbir trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu, pa i u BiH, prouzrokovanu pandemijom novog koronavirusa, 16. manifestacija “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godine”, bude održana u skladu sa epidemiološkim mjerama i uputama koje u tom trenutku budu izdale nadležne institucije.

Na sastanaku se razgovaralo o prijedlogu okvirnog plana i programa manifestacije, koji će biti prilagođen novonastalim uvjetima te predstavljen široj javnosti nakon što se utvrdi finalni sadržaj.

Kako je rečeno Općina Ilijaš maksimalno će podržati ovu manifestaciju, kako bi i ove godine dostojanstveno odali počast nevino stradalim žrtvama genocida u Srebrenicu.

 
Počela izgradnja saobraćajnice sa trotoarom kroz Industrijsku zonu "Željezara" Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 15 Lip 2020 12:23

posjeta radovi 2020Općinski načelik Akif Fazlić i pomoćnik u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić danas su posjetili lokalitet industrijske zone "Željezara" Ilijaš. Razlog posjete bio je početak izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice sa trotoarom dužine od 567m i širine 6m, a koje finansira Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u izosu od 241.020,00 KM.

- Radi se o nastavku projekta izgradnje saobraćajnice kroz Industrijsku zonu “Željezara” Ilijaš od Alića rampe do mosta na rijeci Misoči, odnosno izgradnje druge dionice puta čime će doći do spajanja Industrijskih zona “Željezara” i “Luka” sa Regionalnom cestom R445 kod Alića rampe, odnosno skretanja za naselje Bioča. Već duži vremenski period na ovoj dionici puta javljaju se problemi sa oborinskim vodama i udarnim rupama većeg ili manjeg obima, koje su stvarale probleme u saobraćaju. Također, veliki problem bilo je i kretanje građana koji svaki dan odlaze na posao zbog nepostojanja trotoara a samim tim nije bili ni odgovarajućih saobraćajih znakova. Realizacijom ovog projekta ovaj lokalitet dobit će modernu saobraćajnicu sa trotoarom, vertikalnom i horizonatalnom signalizacijom te će se trajno riječiti problemi oborinskih voda, istakao je Pomoćnik načelnika u službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.received 680298209487278

Izvođač radova je Niskogradnja Durmić d.o.o. Ilijaš a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 75 kalendarskih dana.

Podsjećamo, između Općine Ilijaš i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u oktobru 2019. godine zaključen je Sporazum o sufinansiranju projekata za infrastrukturna uređenja privrednih i poslovno - industrijskih zona u općini Ilijaš, kojim je, za sve projekte obezbijeđen iznos od 545.815 KM i to za sufinansiranje projekata Izgradnja saobraćajne infrastrukture u industrijskim zonama “Luke” i “Željezara”, te asfaltiranje saobraćajnice u krugu “Željezare” Ilijaš.

 
Obavještenje o obustavi saobraćaja zbog izvođenja radova Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 15 Lip 2020 11:33

obustava-saobracajaObavještavaju se građani općine Ilijaš da se uvodi potpuna obustava saobraćaja na dionici Regionalne ceste R445 na rijeci Bosni u Ljubinićima za sva motorna vozila dana 15.06. i 16.06.2020. godine u periodu od 10:00 do 15:00 sati radi ugradnje prvog i drugog sloja asfalta na navedenoj dionici. Za vrijeme potpune obustave saobraćaja koristit će se alternativni pravac preko Balbegovića.

Također, uvodi se povremena obustava i poseban režim saobraćaja za sva motorna vozila u toku izvođenja radova na izgradnji putne komunikacije kroz Industrijsku zonu Željezara Ilijaš (od P20 do P45) u dužini od cca 570 metara u trajanju od 15.06.2020. godine do 01.09.2020. godine u vremenskom periodu od 08:00 do 18:00 sati.

 
OBEZBJEĐENO DODATNIH 750.000,00 KM ZA FINANSIRANJE PUTNE INFRASTRUKTURE U ILIJAŠU Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 15 Lip 2020 10:35

sporazum 2020Općinski načelnik Akif Fazlić, Ministar saobraćaja KS Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač potpisali su Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije i modernizacije putne infrastrukture na području općine Ilijaš u visini od 750.000,00 KM.

Sporazumom se regulišu međusobna prava i obaveze sporazumnih strana a Općina Ilijaš se obavezuje da će obezbjediti svu potrebnu tehničku dokumentaciju te pokrenuti proceduru izbora izvođača radova.

Jedan od najznačajinij projekata, koji će se realizovati je rekonstrukcija i rehabilitacija u Mjesnoj zajednici Srednje i obuhvatit će saobraćajnicu od magistralog puta prema objektu Osnovne škole "Srednje" do spoja sa novim asfaltom na lokalitetu Lijep Luka ukupne dužine cca. 1300m. Projekat će obuhvatiti i rekonstrukciju trga u Srednjem. Ukupna vrijednost navedenih radova je 250.000,00 KM.

Sporazumom o sufinansiranju rekonstrukcije i modernizacije putne infrastrukture na području općine Ilijaš obezbjeđena su finansijska sredstva i za modernizaciju saobraćajnica u Mjesnim zajednicima Gajevi, Kamenica, Ljubinići, Misoča i Mrakova. Početak realizacije radova očekuje se u prvoj sedmici augusta 2020. godine.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas494
mod_vvisit_counterJuče2914
mod_vvisit_counterOva sedmica3408
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49341