• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Ramazanska čestitka Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 12 Tra 2021 06:53

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

“Drage sugrađanke, sugrađani, vjernici,

upućujemo vam iskrene čestitke povodom mubarek ramazana, mjeseca zahvalnosti, strpljivosti i odricanja. Izražavamo svoja osjećanja koja, vjerujem, prožimaju i vaša srca i duše.

Želimo da ovaj mjesec dočekate u sreći i zdravlju, da ga u miru i rahatluku ispostite, te da ga provedete na tradicionalan način, otvorenog srca, u krugu vaših najbližih i najmilijih. Ramazan je vrijeme druženja sa porodicom, prijateljima, komšijama. Posebnog i radosnog ga čine zajednički iftari, ali u ovom vremenu pandemije ipak nastojmo izbjegavati socijalne kontakte, kako bismo sačuvali ono najvažnije – zdravlje.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!”

ramazan

 
Građanima Ilijaša podijeljeno 100 sadnica bijelog jasena Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 09 Tra 2021 14:03

podjela drveca 1Početkom godine, u saradnji sa NVO Zeleni Razvojni Centar, sprovedena je anketa pod nazivom: “Posadi svoj hlad”, u kojoj su građani Općine Ilijaš nedvosmisleno potvrdili zainteresovanost za ozelenjavanje svoje okoline.

Zahvaljujući aktivnom učešću naših sugrađana Općini Ilijaš je dodijeljeno 100 sadnica bijelog jasena.

Sadnice su danas podijelile Adha Masnopita, stručna savjetnica u Služni za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Općine Ilijaš i volonterka Jasmina Hadžiabdić, ispred Sportske dvorane Ilijaš.

„Radi se o projektu u kojem je Općina Ilijaš dobila 100 sadnica bijelog jasenapodjela drveca 2 i u obavezi je besplatno podijeliti građanima općine Ilijaš. Za građane koji nemaju lokaciju da posade ovu sadnicu, Općina Ilijaš je obezbijedila lokacije. Ono što je važno napomenuti jeste da ne trebaju nikakve dozvole. Sadnice su podijeljene i svim školama sa područja općine Ilijaš. To je jedna lijepa afirmativna priča jer smo školama u jednom izuzetno teškom vremenu pandemije, kada se izvodi online nastava, dali priliku da učenici provedu bar malo zajedničkog vremena i posade sadnice, čiji će efekti biti dugoročni. Radi se o autontičnoj sadnici koja uspijeva na ovom području. Projekat je usklađen po evropskim standardima. Ovom prilikom želim da se zahvalim NVO Razvojnom centru iz Bijeljine koji je bio implementator ovog projekta“,istakla je Adha Masnopita.

Ovaj projekat je usaglašen sa ciljevima svjetske akcije Trillion Trees Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, kao i sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist zrak u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od strane brojnih institucija.

Općina Ilijaš će nastaviti podržavati ovakve i slične akcije u cilju očuvanja i zaštite okoliša.

 
Dozvoljen rad zelene pijace na otvorenom prostoru sa prehrambenim proizvodima Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 09 Tra 2021 07:30

Općinski štab civilne zaštite Općine Ilijaš na sjednici održanoj 08. aprila 2021. godine donio je NAREDBU u kojoj se dozvoljava rad zelene pijace i tržnice u Ilijašu svake subote do daljnjeg. Rad tržnice ostalim danima u sedmici ostaje nepromjenjen.

Naredbom se dozvoljava isključivo prodaja prehrambenih proizvoda uz poduzimanje mjera protoka kupaca na način da se omogući socijalna distanca i uz obavezu poštivanja ostalih higijensko epidemioloških mjera.

pijaca

Za realizaciju Naredbe zadužuju se JKP “VODOSTAN” d.o.o. Ilijaš uz pomoć Pete policijske uprave Ilijaš. Bitno je napomenuti da je obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica za sve prodavce i posjetioce pijace.

 
Javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 07 Tra 2021 10:40

Na osnovu člana 23. Zakona o eksproprijaciji (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, br. 70/07, 36/10, 25/12, 34/16), a u vezi sa članom 92. Zakona o upravnom postupku („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“ broj 2/98 i 48/99), rješavajući u predmetu prijedloga za potpunu eksprorpijaciju dijela zemljišta u svrhu izgradnje trake za spora vozila na M18, dionica Olovo-Semizovac, Poddionica Čevljanovići-Nišići, Općina Ilijaš, Općinski načelnik putem Služba za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar objavljuje:

Javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina

JP Ceste FBiH, ulica Terezije 54., 71 000 Sarajevo obratilo se sa prijedlogom za potpunu eksprorpijaciju zemljišta za potrebe izvođenja radova za rekonstrukciju postojeće trase magistralne ceste u svrhu izgradnje trake za spora vozila na M18, dionica Olovo-Semizovac, Poddionica Čevljanovići-Nišići Općina Ilijaš. Javni interes za izvođenje predmetnih radova utvrđen je donošenjem rješenja Općinskog vijeća Ilijaš broj: 01/1-02-2298-10/20 od 31.10.2020. godine. Postupak eksprorpijacije vodi Služba za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar, Odsjek za imovinsko pravne poslove, a u skladu sa članom 27. Zakona o eksproprijaciji (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, br. 70/07, 36/10, 25/12, 34/16). Korisnik eksproprijacije i vlasnik nekretnine mogu, do pravosnažnosti rješenja o eksproprijaciji, sporazumno riješiti pitanje prijenos prava vlasništva kao i naknadu na određenoj nekretnini te shodno navedenom pozivaju se svi vlasnici nekretnina da se jave radi pokušaja zaključivanja sporazuma.

Tekst Javnog oglasa:

Poziv ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja u sredstvima informisanja. Sve potrebne informacije povodom objavljenog oglasa mogu se dobiti u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar- kancelarija broj 29., na kontakt telefon broj: 033/580-681 ili e-mail adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

oglas

 
Stipendiranje učenika i studenata dugogodišnji prioritet Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 07 Tra 2021 07:41

Općina Ilijaš već dugi niz godina, prepoznaje važnost kontinuiranog ulaganja u obrazovanje učenika i studenata, finansirajući, u skladu s propisima, različite segmente u ovoj oblasti. Pored ostalih, godišnjih izdvajanja finansijskih sredstava za subvencioniranje prevoza učenika, dodijele školskog pribora i udžbenika, jednokratnih pomoći i nagrada za izuzetna postignuća u različitim poljima djelovanja, iznos Stavke o stipendiranju, iz godine u godinu, bilježi trend porasta.

stipnedije

Prvih 20 stipendija iz Budžeta Općine Ilijaš dodijeljene su 2002. godine i to 8 za učenike i 12 za studente. U školskoj/akademskoj 2020/2021.godini broj Ugovora o stipendiranju dostigao je rekordnih 326 čija je ukupna vrijednost 229.950,00 KM.

Komparacijom tabelarno predstavljenih, službenih podataka o godišnjim izdvajanjima za stipendiranje učenika i studenata općine Ilijaš, evidentna je opredjeljenost Općine Ilijaš za investiranje u obrazovanje.

Sredstvima, predviđenim navedenom stavkom Budžeta, u trajanju od devet mjeseci godišnje, stipendiraju se učenici i studenti iz tri kategorije, i to:

1. Izuzetno nadareni učenici i studenti

2. Učenici i studenti u stanju socijalne potrebe

3. Učenici i studenti sportisti

stipendije 2

U Budžetu općine Ilijaš za 2021. godinu, koji je usvojen tokom Četvrte redovne sjednice Općinskog vijeća, održane 30.03.2021. godine Stavka za stipendiranje učenika i studenata uvećana je i iznosi 255.000,00 konvertibilnih maraka.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1132
mod_vvisit_counterJuče1750
mod_vvisit_counterOva sedmica2882
mod_vvisit_counterOvaj mjesec27303