• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš provoden nadzorni audit HACCP sistema Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 06 Ožu 2019 12:15

 

Vodostan-IlijasU JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš proveden je prvi nadzorni audit implemantiranog HACCP sistema, od strane certifikacijske kuće “Bureau Veritas” .

Audit je obuhvatio segmente prikupljanja, obrade, kontrole i distribucije vode za javno snabdijevanje korisnika, isporuku vode korisnicima, održavanje opreme, labaratorijsku kontrolu, kontrolu mjerne opreme, ljudski resurse i druge segmente u procesu obrade i isporuke vode.

“Prošlo je godinu dana od uvođenja standarda kvalitete u naše preduzeće koji nam je pomogao da standardiziramo naše operativne procedure i uspostvimo preventivni i korektivni sistem samokontrole, sve s ciljem isporuke zdravstveno ispravne vode našim korisnicima. Svjesni da su veliki rizici u našem poslovanju svakodnevno prisutni, između ostalog i zbog činjenice otvorenog vodozahvata, naša je obaveza da se poduzmu svi koraci kako bi se ti rizici isključili ili sveli na minimum. Sistem samokontrole HACCP je odličan alat kojim postižemo naše ciljeve. Pored preventivne kontrole procedurama su propisane i korektivne akcije a dosljednom primjenom se stalno uviđa mogučnost za kontinuirano definisanje, pračenje i mjerenje s ciljem poboljšanja cjelokupnog poslovnog procesa”, kazala je direktorica Belma Zukić.

Auditor certifikacijske kuće “Bureau Veritas” gospodin Brene Novaković istakao je:

“U okviru trogodišnjeg certifikacijskog ciklusa izvršen je redovni godišnji nadzorni audit HACCP sistema JKP Vodostan Ilijaš. HACCP sistem u kompaniji JKP Vodostan je održavan i unapređivan u periodu od zadnjeg certifikacijskog audita u skladu sa preporukama definisanim u okviru Codex Alimentarius Commision. Vidljiva je jasna opredijeljenost rukovodstva da sve resurse angažuje u svrhu osiguranja sigurne i zdravstveno ispravne vode za javno snabdijevanje stanovništva. Tokom audita nisu identifikovane neusaglašenosti u sistemu a brojna unapređenja koja se odnose na infrastrukturu i sveukupni sistem kontrolisanja i praćenja zdravstvene ispravnosti vode za piće doprinijela su poboljšanju efikasnosti i efektivnosti HACCP sistema”.

 
Održano općinsko takmičenje iz matematike Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 05 Ožu 2019 13:42

 

takmicenje matematika 1U prostorijama JU OŠ "Hašim Spahić" održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš.

U kategoriji sedmih razreda učenica OŠ "Stari Ilijaš" Ines Jozić osvojila je prvo mjesto, Fatima Džafić učenica OŠ "Hašim Spahić" drugo i Husejn Bajraktarević iz OŠ "Stari Ilijaš" treće mjesto. U ekipnoj kategoriji najbolji su bili učenici OŠ "Stari Ilijaš".

Učenica osmog razreda OŠ "Hašim Spahić" Amila Demirović zauzela je prvo mjesto, Ajsela Šehić iz OŠ "Stari Ilijaš" drugo, a treće mjesto osvojila je Ilhan Smajić iz OŠ "Đulistan". Ekipnu pobjedu u kategoriji osmih razreda osvojila je OŠ "Stari Ilijaš".

Kada su u pitanju učenici devetih razreda najuspješniji je bio učenik OŠ "Hašim Spahić" Šaćir Mešetović, drugo mjesto osvojio je Emir Fazlić učenik OŠ "Podlugovi", a treće mjesto dijele Harun Omanović i Sendin Pašović iz OŠ "Hašim Spahić". Prvo mjesto ekipno u kategoriji devetih razreda osvojila je OŠ "Podlugovi".

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja.

Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju savjetnici Prosvjetno – pedagoškog zavoda.

 
Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 05 Ožu 2019 07:38

 

8.martPovodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prijedlog Indire Smajlović učenice trećeg razreda gimnazije u SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, TPO Fondacija uz podršku Općine Ilijaš organizira program pod nazivom “Vrijedimo li isto!?” Program će se realizovati 07. marta 2019. godine u 18:00 sati na Trgu Alije Izetbegović u Ilijašu.

Cilj programa je da podsjeti javnost na sva ekonomska, politička i društvena postignuća žena kroz historiju, ali i da postavi pitanje “Vrijedimo li isto?”.

Iako zakonski žene imaju jednaka prava kao i muškarci, u praksi još uvijek dominiraju kurtuloroške i običajne norme koje sputavaju žene da ostvari zagarantovana prava.

Program će otvoriti načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Učesnici programa su Indira Smajlović, učenica gimnazije u SŠC “Nedžad Ibrišimović”, doc. dr. Zilka Spahić Šiljak, šefica odsjeka za međunarodnu saradnju Ministarstva sigurnosti BiH Ankica Tomić, prva brigadirka u Oružanim snagama BiH Mersida Mešetović, glavna urednica novina “Oslobođenje” Vildana Selimbegović, članice udruženja “Majke Enklave Srebrenica i Žepa” i koordinatorica projekta TPO Fondacije Amina Mašić. Program moderira Enisa Mešetović.

Govorit će se o tome šta predstavlja 8. mart, ko je Klara Cetkin i zašto je bitna, feminizaciji zanimanja, stereotipima o ženama u medijima, postignućima žena u borbi za pravdu i istinu.

TPO Fondacija svake godine organizira tematske rasprave, izložbe i performanse povodom 8. marta, a ove godine je podržala inicijativu učenice Indire Smajlović da se Međunarodni dan žena obilježi u općini njenog prebivališta Ilijaš uz inspirativan i motivirajući program. O tome šta je inspirisalo Indiru Smajlović da pokrene inicijativu da se Međunarodni dan žena obilježi u općini Ilijaš najbolje će reći izložba u organizaciji TPO Fondacije koju će posjetitelji moći pogledati poslije programa.

Više informacija o aktivnostima TPO Fondacije dostupno je na www.tpo.ba

 
Najavljen nastavak radova na uređenju korita rijeke Bosne Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 13:59

 

sastanak 04.03.2019Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović, pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović, pomoćnica u Službi za imovinsko - pravne poslove i katastar Sadeta Brkić te njihovi saradnici održali su sastanak sa predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save.

Tema sastanka bila je daljne aktivnosti na realizaciji druge faze projekta uređenja korita rijeke Bosne od ušća Gnionice do mosta u Kadarićima.

Agencija za vodno područje rijeke Save u ovoj godini je osigurala sredstva u vrijednosti 400.000,00 KM za nastavak realizacije ovog projekta.

Dogovoreno je da se u prioritet uzme rješavanje imovinsko – pravnih odnosa kako bi se projekat nesmetano realizovao.

Radi se o kompleksnom projektu čijom će se realizacijom postići brojni benefiti za općinu Ilijaš. Zaštit će se stambeni objekti, regionalna cesta Ilijaš – Visoko, te poljoprivredno zemljište. Također će se omogućit izgradnja šetnice duž korita rijeke Bosne, te izgradnja drugih sadržaja koji će definisati RP Banovac čija je izrada u toku.

U toku je postupak odabira izvođača radova i nakon toga slijedi nastavak druge faze uređenja obje obale rijeke Bosne.

Prošle godine realizovana je prva faza uređenja dionice u dužini 123 metra. Nakon cjelokupne realizacije ovog projekta dužina uređenog korita iznosit će 500 metara.

 
Završeno Državno stonotenisko prvenstvo za kadete: najbolji Ema Lovrić i Toni Ramljak Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 07:13

 

stoni tenis 1111U Sportskoj dvorani Ilijaš ovog vikenda održano je Državno prvenstvo u stonom tenisu za kadete i kadetkinje kao sportski dio bogatog programa obilježavanja 23. godišnjice reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.  Nakon zanimljivih mečeva u kojima je publika mogla uživati, najbolja među kadetkinjama je Ema Lovrić, a među kadetima Toni Ramljak.

"Stonoteniski klub „Hašim Spahić“  je svojoj općini i svojoj državi podario državno prvenstvo za kadete. Sa par iznenađenja, realni su rezultati turnira.  Lovrić Ema iz Tuzle osvojila je prvo mjesto , favorit Ćosić Dora nije uspjela ući u finale, a ja mislim očekivano Toni Ramljak iz Aladže osvojio je prvo mjesto.  Moramo biti zadovoljni sa prikazanom igrom, odzivom na takmičenje, odzivom publike  i nadam se da je naš grad dobio značajno takmičenje povodom obilježavanja svoga rođendana", kazao je Senad Čustović iz STK „Hašim Spahić“ Ilijaš.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 90 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Konačni plasman kadeti:
1. Toni Ramljak-STK „Aladža“ Sarajevo
2. Vladimir Pandurević-Banja Luka
3. Dario Pejić-„Borac“ Banja Luka
4. Amar Isabegović-„Kreka“ Tuzla

Kadetkinje:
1. Ema Lovrić-„Kreka“ Tuzla“
2. Ajna Zlotrg- „Vitez“
3. Dora Ćosić-„CM“ Vitez
4. Džana Biogradlić-„Spin 2012“ Sarajevo

Kadeti/dubl:
1. Dario Pejić/Benjamin Zijadić-„Borac“ Banja Luka/ „Stens“ Sarajevo
2. Vladimir Pandurević/Anes Majičić-Banja Luka
3. Amar isabegović/Kerim Fazlić-„Kreka“ Tuzla
4. Toni Ramljak/Marko Bobaš

Kadetkinje/dubl:
1. Dora Ćosić/Džana Biogradlić
2. Lamija Mehić/Ajna Zlotrg
3. Merjem Mešan/Amna Silajdžić
4. Ema Lovrić/Enra Subašić

Konačni plasman Mix:
1. Toni Ramljak/Džana Biogradlić
2. Dora Ćosić/Vladimir Pandurević
3. Dario Pejić/Ema Lovrić
4. Anes Mujičić/Ajna Zlotrg

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2021
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8129
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36738