• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općinski načelnik upriličio prijem za novoimenovanu direktoricu Doma zdravlja Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 13:10
DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 006Općinski načelnik Akif Fazlić jučer je upriličio prijem za novoimenovanu direktoricu Doma zdravlja Ilijaš Prim.dr. Amru Matorugu i glavnu sestru Doma zdravlja Ilijaš Nusretu Dervišević. 
Ovom prilikom Općinski načelnik je direktorici zvanično uručio upotrebnu dozvolu za novoizgrađene dvije etaže Doma zdravlja Ilijaš. Završetkom radova Dom zdravlja Ilijaš dobio je 509 m2 čime su stvoreni adekvatni prostorni uslovi za rad Centra za mentalno zdravlje i Centra za fizikalnu rehabilitaciju kao i za poboljšanje prostornih uslova postojećih službi. 
Za realizaciju ovog Projekta utrošeno je 843.000,00 KM, a Projekat su zajednički finansirali Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo. Podsjetimo objekat je zvanično otvoren povodom Dana općine, 28.02.2017. godine. 
Na sastanku je bilo riječi o realizaciji planiranih projekata u 2017. godini kada je u pitanju oblast zdravstva, a koje će Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo zajednički finansirati. 
Planirana je realizacija projekta energetske efikasnosti i uređenja drugog dijela objekta Doma zdravlja Ilijaš za što je obezbijeđeno 150.000,00 KM.  
Na sastanku je bilo riječi i o radu Ambulanti porodične medicine u Mrakovu i na Gajevima, te tekućim problemima s kojim se menadžment Doma zdravlja Ilijaš susreće. 
 
Općinski načelnik upriličio prijem povodom Međunarodnog dana žena Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 12:08
Povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta Općinski načelnik Akif Fazlić upriličio je svečani prijem za dame koje obnašaju javne funkcije u javnim ustanovama i javnim preduzećima na području Općine Ilijaš.
U opuštenoj atmosferi uz prigodan koktel, Općinski načelnik je čestitao današnji praznik i zahvalio se damama na njihovom profesionalnom i nesebičnom zalaganju u obnašanju svojih funkcija te ukazao na izuzetan doprinos žene u našem društvu. 

PrijemPovodom8Marta 009

 U znak pažnje Općinski načelnik je damama poklonio cvijeće, a dame su se zahvalile na današnjem prijemu i istakle da je ovo osim prilike za druženje dobra prilika i da se međusobno upoznaju i razmjene iskustva u cilju dalje uspješne saradnje. Uposlenice Jedinstvenog općinskog organa uprave neće svečano obilježiti današnji dan, a sredstva namijenjena za proslavu 8. marta bit će preusmjerena za pomoć porodici nedavno preminule uposlenice Općine Ilijaš Ume Mešetović.
PrijemPovodom8Marta 016
 
Čestitka povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 07:22
Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Mahir Dević, upućuju čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena  u kojoj se navodi:
 
Srecan-8-mart-300x300“Naše društvo još uvijek nije iskoristilo potencijal koji društveni angažman žene kao korist zajednici je potreban, kako kroz institucionalno djelovanje tako i kroz društvene procese. Stoga prisjećanje na ovaj dan ne treba biti ideološke naravi, niti demagoške teze o ravnopravnosti žena, nego potrebe da se afirmiše stvarna uloge žene u našem društvu.
 
Sa željom da se uloga žene u našem društvu razvija na najbolji način, da se afirmacija žene postigne kroz njene vrline kao nova vrijednost našeg društva, svim ženama čestitamo 8. mart - Dan žena”. 
 
Dodijeljeni Ugovori o finansiranju sportskim i kulturnim udruženjima za rad u 2017. godini Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 07 Ožu 2017 14:32
DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 017Danas su u sali Općinskog vijeća svečano dodijeljeni Ugovori sportskim i kulturnim udruženjima koja će se finansirati iz Budžeta Općine Ilijaš za 2017. godinu. 
Na osnovu Javnog poziva za odabir projekata radi dodjele budžetskih sredstava namjenjenih udruženjima i fondacijama iz oblasti sporta i kulture koji je objavljen u decembru 2016. godine Članovi Komisije za sport i kulturu, kao stalno tijelo Općinskog vijeća Ilijaš pregledali su pristigle aplikacije, izvršili bodovanje te predložili Općinskom načelniku Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim i kulturnim udruženjima za 2017. godinu. 
Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić, izrazila je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Ugovora, te istakla: "Služba za društvene djelatnosti je s Vama bila u izravnoj komunikaciji prethodna dva mjeseca. Danas smo zaključili Ugovore i od sutra već možemo transferisati sredstva koja očekujete. Na pragu je proljetna sezona za sportiste i mnoge aktivnosti za kulturna udruženja. Ja vam se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i nadam se da ćemo uspješno sarađivati i ubuduće".
 
Uvažavajući prijedlog Komisije za sport i kulturu Općinski načelnik je donio konačnu Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim i kulturnim udruženjima, koji je čestitao udruženjima na uspješno prođenom procesu apliciranja ali i na rezultatima koje su ostvarili u prošloj godini, te dodao: "Želim da rezultati iz domene kulture i sporta u ovoj godini budu još bolji i da svojim radom doprinosite imidžu naše općine. Mi smo se trudili da kroz Budžet obezbijedimo nivo sredstava za vaš rad, a svjesni smo da bi bilo dobro da ta sredstva budu veća, međutim Općina Ilijaš je još uvijek u fazi DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 018razvoja gdje nastojimo kroz materijalne programe i projekte doprinijeti boljim uslovima življenja naših građana. U narednim periodima nastojat ćemo da ova sredstva povećamo i da stvaramo bolje uslove za rad kulturnih i sportskih društava.
Želim vam još jednom čestitati, očekujem da ćete kroz saradnju sa Službom i Komisijom za sport i kulturu Općinskog vijeća realizovati svoje programe, transparentno utrošiti odobrena sredstva i biti u poziciji da se i dalje prijavljujete na javne pozive".
 
Ove godine iz Budžeta Općine Ilijaš za rad sportskih udruženja planirano je 145.000,00 KM, a za rad kulturnih udruženja 24.000,00 KM. 
V.d. Predsjednika Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Iljko Barić, zahvalio se Općini Ilijaš i Općinskom načelniku što prepoznaju  i podržavaju rad sportskih i kulturnih udruženja i udruga. Nadam se da će i programske sadržaje koje budemo aplicirali u toku godine Općina Ilijaš podržavati i da ćemo ostvariti još bolju saradnju, rekao je g. Barić. 
 
Predsjednik Skupštine Omladinskog fudbalskog kluba Ilijaš Adnan Abadžija također se zahvalio Općini Ilijaš na izdvojenim sredstvima i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa NK"Jedinstvo" Ljubinići i NK "Ilijaš", te najavio u ljetnom periodu odlazak djece na turnir u Švicarsku.
 
Podsjetimo u 2017. godini iz Budžeta Općine Ilijaš će se finansirati sljedeća sportska udruženja: NK "Jedinstvo" Ljubinići sa 15.000,00 KM, STK "Hašim DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 031Spahić" 14.000,00 KM, NK "Ilijaš" 28.000,00 KM, Atletski klub "Ilijaš" 6.000,00 KM, KK "Mladost" Ilijaš 7.000,00 KM, Karate klub "Rašid Buća 11.000,00 KM, Odbojkaški klub "Ilijaš" 23.000,00 KM, SID "Ilijaš 126" 7.500,00 KM, Taekwando klub Ilijaš 5.000,00 KM, Centar borilačkih vještina "BUNKAI" 3.500,00 KM, Sportska akademija Ilijaš 5.000,00 KM, Auto-moto klub "Ilijaš" 1.500,00 KM, USISR škola fudbala "Respect" Srednje 1.000,00 KM, USR "Alić Hidajet-Hitko" 1.300,00 KM i Omladinski fudbalski klub "Ilijaš" 2.500,00 KM. 
Kada je u pitanju rad kulturnih udruženja u 2017. godini planirano je finansiranje sljedećih udruženja: Udruženje za unaprjeđenje i razvoj kulturne baštine u BiH "Zlatne ruke" 4.000,00 KM, BZK "Preporod" 9.150,00 KM, KUD "Ilijaš" 5.500,00 KM, Udruženje žena "San" Ljubina 1.000,00KM i HKD "Napredak" 4.350,00 KM
 
Dodijeljena informatička opreme za MZ Općine Ilijaš uključene u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 03 Ožu 2017 11:32
DodjelaInformatickeOpreme 014Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300,000 KM. Naime, riječ je o paketu koji UNDP dodjeluje Mjesnim zajednicama na korištenje, kako bi ista oprema bila na usluzi građanima i olakšala rad Mjesnih zajednica.
 

Informatička oprema u vrijednosti 13.770,00 KM dodjeljena je Mjesnim zajednicama sa područja Općine Ilijaš koje aktivno učestvuju u realizaciji zajedničkog projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Danas su opremu dobile: MZ Ilijaš-grad, MZ Podlugovi, MZ Mrakovo, MZ Stari Ilijaš, MZ Misoča i MZ Srednje.
 
Načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić istakao je važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu te čestitao svima na uspješnom radu i realizaciji dobrih rezultata.
 
DodjelaInformatickeOpreme 022Lijep povod da se danas vidimo ovdje, jer očito imamo šta da pokažemo. Rezultati rada već donose plodove i ovo danas je jedan plod rezultata u proteklih pola godine. Građani mjesnih zajednica imat će priliku koristiti ovu opremu, koju vi prije svega koristite u njihovu korist. Čestitam svima na uspješnom radu, te želim da ovaj isti projekat aktivno nastavimo, te tako dođemo do još većih rezultata koji bi poboljšali ambijent u mjesnim zajednicama. Želio bih da se zahvalim implementatorima ovog projekta, UNDP kao i vladama Švicarske i Švicarske. Mislim da je najveća satifkacija u ovom projektu dobar rezultat i dobra saradnja, koju se nadam da ćemo nastaviti i dalje”, naglasio je općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Naredni korak projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” jeste dostavljanje projektne dokumentacije, za projekte koje su Mjesne zajdenice kandidirale kao prioritetne za svoje građane. Rok za dostavu dokumentacije je 17. mart 2017. godine, a krajnji rezultati projekta mogli bi se znati u junu 2017. godine.
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas397
mod_vvisit_counterJuče921
mod_vvisit_counterOva sedmica5072
mod_vvisit_counterOvaj mjesec27287