• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Čestitka povodom 8. marta - Dana žena Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Četvrtak, 08 Ožu 2018 09:54

ruzaOpćinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, Mahir Dević upućuju čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena u kojoj se navodi: 

“Svim pripadnicama ljepšeg spola u općini Ilijaš i u BiH, u ime općinskog organa uprave, predstavničkog tijela i u svoje lično ime, čestitamo 8. mart – Međunarodni dan žena. Obilježavanje 8. marta prilika je da se iznova ukaže na napore i dostignuća u ostvarivanju društvenih prava žena kod nas i u svijetu, te da se afirmiše stvarna uloga žene u našem društvu. Sa željom da vam ovaj praznik bude snažan poticaj za uključenje u sve sfere društvenog života, kako bi sadašnjim, baš kao i budućim generacijama obezbijedili bolje uslove života i rada svim ženama čestitamo 8. mart – Dan žena”.

 
Najava za snimanje filma "Simpatija za đavola" Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 06 Ožu 2018 13:26

Najava za snimanje filma "Simpatija za đavola"

snimanjefilmaProdukcijska kuća SCCA/pro.ba iz Sarajeva, koja je zadužena za realizaciju snimanja dugometražnog igranog filma "Simpatija za đavola", reditelja Guillaume de Fontenaya, obavještava sve građane Općine Ilijaš da će na dane 07.03., 08.03., 09.03., 10.03. i 11.03. 2018. godine, u periodu od 06:00 do 18:00 sati snimati ratne scene iz perioda 1992. - 1993. godine, koje će uključivati upotrebu različitih pirotehničkih i nepirotehničkih sredstava.

Snimanja su planirana na lokalitetu ispred Željezare Ilijaš, bivše fabrike Citroen – Autoservis Ilijaš, napuštene stambene zgrada u zaleđu bivše fabrike Citroen, te na lokaciji magistralne ceste Sarajevo – Ilijaš – Visoko i gradske ceste općine Ilijaš.

Građane molimo za razumijevanje i strpljenje, te napominjemo da će se sve aktivnosti realizovati uz stručni nadzor odgovornih lica, asistenciju jedinica MUP-a Kantona Sarajevo, Hitne pomoći Kantona Sarajevo i Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo.

Pored toga, u toku snimanja dolazit će do povremene 5-minutne obustave saobraćaja u subotu i nedjelju.

Parking u blizini zgrade Općine Ilijaš rezervisan je za potrebe snimanje filma, te molimo vlasnike automobila da parkiraju svoja vozila na drugu lokaciju.

Film "Simpatija za đavola" je autobiografska priča o ratnom reporteru Paulu Marchandu koji je živio u Sarajevu tokom perioda opsade do momenta teškog ranjavanja i izmještanja iz opkoljenog grada. Paul Marchand je izvještavao za francuski Le Monde i dao nemjerljiv doprinos probijanju medijske blokade opkoljenog grada.

 
Termini i nove cijene uplata za vjenčanja u Biznis centru Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 06 Ožu 2018 09:17

vjencanjebizniscentar2

 

Protekle nedjelje, 04. marta 2018. godine, obavljeno je prvo vjenčanje u Biznis centru Općine Ilijaš i to je prostor gdje će se ubuduće obavljati sva vjenčanja. Buduće mladenca obavještavamo da je Odlukom općinskog načelnika došlo do izmjene cijena uplate za određene termine vjenčanja.

Termini i cijene za sklapanje braka

Redovni termini za sklapanje braka vrši se svakog radnog dana u vremenu od 09:00-16:00 sati. Postupak sklapanja braka navedenim danima je besplatan.

Budući bračni partneri koji žele da se sklapanje braka obavi u službenim prostorijama u dane koji nisu određeni kao redovni termini mogu to zahtjevati:

- radnim danima od 16:00 - 18:00 sati i subotom uz plaćanje naknade od 50,00 KM 

- nedeljom i državinim praznicima kada naknada iznosi 100,00 KM.

Za sklapanje braka izvan službenih općinskih prostorija, na mjestima kao što su hoteli i restorani plaća se naknada u iznosu od 150,00 KM bez obzira na termin. Navedeni prostori za sklapanje braka moraju biti na području općine Ilijaš.

Naknada za obavljanje navedenih usluga uplaćuje se u pošti ili banci u korist Budžeta Općine Ilijaš, na žiro račun: 1602000000710645, šifra Općine je 040, a vrsta prihoda 722134.

Ukoliko budući bračni partneri povuku prijavu za sklapanje braka, ne mogu podnijeti zahtjev za povrat uplaćenih sredstava.

Dokumenti potrebni za sklapanje braka BiH državljana:

1. Izvod iz matične knjige rođenih za mladence. Ukoliko je neko od mladenaca bio u braku na rodnom listu mora biti evidentirano da je brak razveden ili prestao smrću bračnog druga;

2. Uvjerenje o državljanstvu za mladence;

3. Obavještenje iz CIPS-a o mjestu prebivališta bračnih partnera;

4. Lične karte mladenaca i svjedoka na uvid.

Dokumenti potrebni za sklapanje braka sa stranim državljaninom:

1. Internacionalni izvod iz matične knjige rođenih. Ukoliko nije internacionalni mora biti ovjeren pečatom Apostille i preveden u državi izdavanja;

2. Uvjerenje o slobodnom bračnom stanju;

3. Uvjerenje da po zakonima strane države nema zakonskih smetnji za sklapanje braka sa državljaninom BIH;

4. Uvjerenje o državljanstvu;

5. Potvrde o prijavi boravka MUP-a Kantona Sarajevo - Odjel za strance.

vjencanjebizniscentar1Dokumenti od rednog broja 2. do 4. moraju biti ovjereni pečatom Apostille i prevedeni od strane ovlaštenog sudskog tumača. Ukoliko jedan od mladenaca ne razumije bosanski jezik potrebno je prisustvo sudskog tumača.

Dokumente izdate u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji nije potrebno nadovjeravati pečatom Apostille.

Sklapanje braka vrši se u skladu sa Porodičnim zakonom Federacije BiH (“Službene novine Federacije BIH” br: 35/05 i 41/05).

Prijava braka ne može biti kraća od trideset dana prije željenog termina za sklapanje braka, osim u izuzetnim, opravdanim slučajevima u skladu sa Zakonom. Zahtjev se podnosi Službi za opću upravu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, Odsjek za opću upravu.

Broj telefona i e-mail matičara: 033 58 06 32; 033 58 06 37, Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Preporuka je budućim mladencima da posjete porodično savjetovalište i upoznaju sa stručnim mišljenjima i uslovima sklapanja bračnih i porodičnih odnosa, te da posjete ustanove u oblasti zdravstva radi upoznavanja sa mogućnostima i prednostima planiranja porodice.

Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" pripada mreži ustanova socijalne zaštite, usmjerena na pružanje stručne psiho - socijalne pomoći i podrške budućim mladencima.

Kontakt informacije KJU "Porodično savjetovalište": Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
033 57 20 50; 033 20 91 12; Ul. Avdage Šahinovića 14/II Sarajevo.

 
Javni poziv za učesnike/ce – Edukacija “Osnove pisanja projektnog prijedloga“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 06 Ožu 2018 07:46

BESPLATNA EDUKACIJAU okviru projekta “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” organizuje besplatnu jednodnevnu edukaciju o temi: “Osnove pisanja projektnog prijedloga“, koja će se održati 17.03.2018. (subota) u prostorijama MZ Mrakovo – Ilijaš, u periodu od 10:00 do 16:00 sati.

Imate dobru ideju, ali ne znate kako napisati projekat? Čuli ste za različite javne pozive i fondove, ali ne znate kako aplicirati? Prijavite se na našu radionicu i riješite sve nedoumice oko projektnih aplikacija i dokumentacije. U okviru edukacije naučite osnovne pisanja projekata uključujući: analizu potreba zajednice (tržišta, korisnika), definiranje i analiza ciljanih skupina, relevantnost projekta, definiranje korisnika, ciljeva projekta i projektnih aktivnosti, kreiranje budžeta, evaluaciju te vidljivosti projekta.

Ko se može prijaviti:

Mladi (15 – 30 godina starosti)

Studenti i srednjoškolci završnih godina

Ostali pojedinci zainteresovani za usavršavanje 

Prednost pri izboru imat će prijavljeni učesnici iz Mjesne zajednice Mrakovo.

Učešće na radionici je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/JKMCKC7 . Rok za prijave je 16.03.2018. godine do 16:00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da imate u vidu vrijeme prijave.

Za odabrane učesnike obezbjeđen je radni materijal, ručak i osvježenje, prevoz do prostorija MZ Mrakovo kao i certifikat o učešću.

Kontakt osoba, broj telefona i e-mail:
Enisa Mešetović, tel.: 061 352 991,e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Projekat “Edukativne radionice u mjesnoj zajednici Mrakovo” realizuje se u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 
Završen karate turnir „Ilijaš Open 2018“ u organizaciji CBV „Bunkai“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 06 Ožu 2018 07:43

karateturnirOve nedjelje u Sportskoj dvorani Ilijaš održan je tradicionalni 8. po redu karate turnir „Ilijaš Open“ u organizaciji Centra borilačkih vještina „Bunkai“ Ilijaš. Ilijaški klub ove godine slavi i svoju 10. godišnjicu postojanja i uspješnog rada, a organizacija turnira povodom Dana Općine Ilijaš pravi je način za obilježavanje tog jubileja, ističe predsjednik CBV „Bunkai“ Sead Mekić.

"Turnir se osmi put već organizira povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Očekivali smo i više učesnika, ali nažalost mnogi nisu mogli doći, posebno iz Tuzle zbog blokade puta. Mnogi klubovi nisu uspjeli izvršiti pravovremenu registraciju, ali ima dovoljno prijavljenih ekipa za odlično druženje i takmičenje ima oko 100 takmičara, tako da sve protiče u najboljem redu. Prošla godina za naš klub bila je jedna od najboljih, imali smo 13 turnira osvojili 150 medalja, organizirali smo polaganja za učenička i majstorska zvanja, sve smo ispunili i da ponovimo te rezultate bili bismo zadovoljni i ove godine", kazao je Mekić.

Na turniru je učešće uzelo 10 klubova sa oko 90 takmičara. Priznanje za najuspješniji klub je dobio KK “Tešanj” iz Tešnja koji je takađer dobio i pehar za najbrojniji klub na turniru.

Titulu najuspješnijeg takmičara dobio je član kluba borilačkih sportova “Samuraj” iz Brčkog, Haris Gaši sa osvojene četiri medalje.

karateturnir2Najuspješnija takmičarka je iz "Samuraja" Robertina Mandić također je osvojila četiri medalje.

Članovi CBV “Bunkai” Ilijaš ostvarili su zapažene rezultate pa i tako zauzeli sljedeća mjesta:

– Abdukić Bakir dvije zlatne medalje u katama,
– Mekić Erhan dva srebra u katama,
– Krdžić Fikreta jedno zlato i jedno srebro u borbama,
– Šehić Anes 1.mjesto u borbama,
– Hasanović Kemal 2.mjesto borbe.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1419
mod_vvisit_counterJuče1844
mod_vvisit_counterOva sedmica1419
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35049