• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Rezultati - Javni poziv, edukacija "Napredno korištenje MS Excel i MS Access" Ispis Email
Autor web admin   
Četvrtak, 23 Srp 2020 00:00

alt

Edukacija počinje, dana 28.07.2020. godine (utorak) u 17:00 časova u

Biznis centru (zgrada KSC Ilijaš).

Sljedeći termini edukacije će biti organizirani u skladu sa dogovorom između učesnika edukacijei edukatora (SYS Company d.o.o., Sarajevo), a odvijat će se u terminimaod iliposlije 17:00 časova, radnim danima i/ili subotama u dogovorenim terminima"

 
Asfaltirana autobuska okretnica u mjestu Gajine Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 23 Srp 2020 06:06

gaine

Na području Općine Ilijaš aktivno se radi na asfaltiranju lokalnih puteva,a sve u cilju poboljšanja infrastrukture naše općine.
Jučer 22.07.2020 godine završeni su radovi na sanaciji i proširenju autobuske okretnice dimenzija 30x12 metara u mjestu Gajine koje pripadaju MZ Dragoradi.
Ovaj projekat finasiran je sredstvima Budžeta Općine Ilijaš, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 12.042,11 KM. Izvođač radova bila je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor je vršila firma Radis d.o.o. Sarajevo.

 
Obavijest Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 22 Srp 2020 08:39

izželjez

Zbog izvođenja radova asfaltiranja na putu kroz IZ Željezara u petak (24.07.), subotu (25.07.) i nedelju (26.07.2020.) godine u periodu od 09:00 do 18:00 sati saobraćaj ovom dionicom će biti obustavljen.Molimo privredne subjekte da svoje aktivnosti prilagode shodno vremenu obavještenja. Saobraćaj do 7,5 tona i gabaritom do 3,5 metara odvijat će se alternativnim putem preko Starog Ilijaša.


Izvođač radova je firma Niskogradnja "Durmić" d.o.o.Ilijaš.

 
U Ilijašu predstavljen projekat “Magična penjališta” Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 22 Srp 2020 06:26

dc2U okviru projekta “Magična penjališta Bosne i Hercegovine” jučer je u velikoj sali Općine Ilijaš održan zajednički sastanak predstavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, JU Zaštićena područja KS, JU KSC I RADIO ILIJAŠ, Planinarskog društva “Bijambare” Ilijaš te Općinskog načelnika Akifa Fazlića i predstavnika nadležnih službi Općine Ilijaš.

Prisutnim su prezentirani glavni ciljevi projekta te mogućnosti učešća Općine Ilijaš u njegovoj realizaciji. Općinski načelnik Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete predstavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo te iskazao interes za učešće u projektu.

Projekat “Magična penjališta Bosne i Hercegovine“ provodi projektni tim: Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, Planinarsko društvo „Fasto“ i IT kompanija Rebus d.o.o. Sarajevo i finansiran je sredstvima Europske Unije i projektnih partnera u iznosu od 178.008,00 eura i omogućit će:

- Postavljanje brendiranih penjališta na postojećim prirodnim stijenama u općinama/opštinama (za napredne, srednje i početnike penjače);

- Razvoj web platforme, telefonske aplikacije i video spota za promociju, popularizaciju i ponudu novog turištičkog proizvoda „penjanje po prirodnim stijenama“ u Bosni i Hercegovini;

- Obuku, licenciranje i opremanje (komplet opreme za penjanje) instruktora penjanja iz različitih općina;

- Ponudu i promociju novog turističkog proizvoda „penjališta“ u općinama na regionalnom i međunarodnom nivou kroz formiranje „Regionalne mreže za promociju pustolovnog turizma“.dc1

U narednom periodu, projektni tim obići će 49 općina u Bosni i Hercegovini sa ciljem procjene kapaciteta za postavljanje penjališta u tim općinama i razvoj nove turističke ponude.

O programu: S ciljem jačanja ekonomije BiH,EU4Business projekat Evropske unije potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business projekat vrijedan je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

EU4Business je dio programa Lokalne razvojne strategije - Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH, koje podržava Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

 
Eko-kutak za reciklažu papira i plastike u Ilijašu Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Utorak, 21 Srp 2020 11:12

carpediemDragi/e učenici/e i student/ice.

Vjerujemo da ste bili vrijedni i da ste vježbali za završne testove, ispite kao i za prijemne te da ste ostvarili odlične rezultate.Koristimo ovu priliku da Vas pozovemo da papir koji ste koristili za pripremu i vježbanje ne bacate!U Ilijašu, u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“, uskoro se otvara eko – kutak, prostor namijenjen za odlaganje i reciklažu papira i plastike u sklopu projekta “Reciklaža papira i plastike”.

“Reciklaža papira i plastike” je projekat koji će se realizovati u tri zajednice, Ilijaš, Foča i Goražde, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Švedske u BiH, a koji provodi UDRUŽENJE OMLADINSKA ORGANIZACIJE „ISKORISTI DAN – CARPE DIEM“. Cilj projekta je potencirati reciklažu papira i plastike kao sirovine za dobivanje novih proizvoda, kako bi se na taj način smanjilo onečišćenje okoliša.Prikupljeni papir ćete moći donijeti u prostorije Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ početkom septembra i na taj način učiniti mali, ali vrijedan korak u očuvanju planete Zemlje.

Promjena kreće od svakog od nas!

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1870
mod_vvisit_counterJuče2379
mod_vvisit_counterOva sedmica11726
mod_vvisit_counterOvaj mjesec40776