• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Od septembra mobilni timovi će evidentirati nezaposlena lica u razuđenim dijelovima Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 17 Kol 2017 10:15
MobilniTimBiro 001Općinski načelnik Akif Fazlić danas je održao sastanak sa direktorom Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Midhatom Osmanbegovićem na temu uvođenja mobilnih timova od strane Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo čiji zadatak će biti da evidentira bolesna nezaposlena lica po razuđenim dijelovima Općine Ilijaš. Planirano je da tim krene sa radom početkom septembra.
Projektom je planirano da uposlenici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo prema potrebama koje će mobilni tim ustanoviti prilikom obilaska terena, borave u mjesnim zajednicama i omoguće nezaposlenim licima koji su bolesni i u stanju materijalne potrebe da se evidentiraju na Službu za zapošljavanje i time ispune zakonsku obavezu redovne prijave na biro, preko kojeg ostvaruju određena statusna pitanja.  
Obzirom da je Općina Ilijaš jedna od najrazuđenijih općina u Kantonu Sarajevo, menadžment Službe se odlučio da taj Projekat krene iz ilijaša, a u narednom periodu planirano je da se projekat proširi na sve općine u Kantonu Sarajevo. 
Midhat Osmanbegović, direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo je naglasio da je:"Programom mobilnih grupa koji će pokrivati udaljene i razuđene dijelove općine planirano da uposlenik Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo svakoj nezaposlenoj osobi koja je bolesna, teško pokretna, kao i domaćinstvima koja broje više nezaposlenih osoba bude na raspolaganju u mjesnoj zajednici i tu izvrši evidenciju u Službu, kako bi ta lica mogla ostvariti prava koja im po Zakonu pripadaju. Ovo će znatno olakšati nezaposlenim licima jer će izbjeći plaćanje autobuske karte i čekanja u redovima".
Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da Općina Ilijaš podržava sve vladine i nevladine projekte, a koje provodi Odsjek za lokalni razvoj Općine Ilijaš, a te u te projekte spada i ovaj projekat te dodao: "Ovaj program je dizajniran da pomogne našim građanima koji su prijavljeni na evidencije Službi za zapošljavanje u smislu komunikacije sa Službom i obaveza koje nezaposlena lica imaju za čuvanje svog statusa na Službi. Jako je dobro da se institucije približavaju građanima i na ovaj način dolaze do mjesnih zajednica, tj. do adresa jednog broja građana". 
 
Prema riječima direktora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo u skorijem periodu planirana je implementacija projekta upošljavanja 300 osoba koje prvi put stiču radno iskustvo, a u pripremi je i Programa za angažman 150 mladih ljudi na godinu dana za asistente na fakultetima Univerzitetu u Sarajevu. Ovim projektom će se rasteretiti fondove Univerziteta koji su uvijek ograničeni, a značajno će se pomoći univerzitetskoj zajednici koja je jedna od najvažnijih nosilaca društva. 
 
Potpisani ugovori za finansiranje projekata NVO putem projekta "Jačanje uloge MZ u BiH" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 16 Kol 2017 13:44
 
NVOUNDP1Četiri nevladine organizacije sa područja Općine Ilijaš su jučer u Sarajevu potpisale ugovor s UNDP BiH o realizaciji projekata i aktivnosti potrebnim u mjesnim zajednicama u općini Ilijaš. Ugovori su potpisani u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga UNDP u BiH. Cilj projekta je unapređenje kvalitete života građana Bosne i  Hercegovine kroz osnaživanje lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture na lokalnom nivou, te jačanja demokratske odgovornosti socijalne uključenosti.
 
 
Projekat "Podrška djeci i omladini ometenoj u psiho-fizičkom razvoju kroz program hipoterapije i motoričkih sposobnosti" implementirat će Udruženje roditelja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju "Budi mi drug" u saradnji sa Mjesnom zajednicom Ilijaš-grad u vrijednosti od 9.750,00 KM.
 
NVOUNDP2Projekat "Edukativne radionice u MZ Mrakovo" realizovat će Udruženje "Iskoristi dan – Carpe diem" u partnerstvu sa Mjesnom zajednicom Mrakovo u vrijednosti od 9.750,00 KM.
Projekat "Sportom za naše mjesne zajednice" realizirati će Udruženje sporta i sportske rekreacije škola fudbala "Respect" u saradnji sa mjesnom zajednicom Srednje u iznosu od 9.739,00 KM.
 
Projekat "Learn for free" implementirat će BZK Preporod i mjesna zajednica Stari Ilijaš u iznosu od 9.750,00 KM.
 
Aktivnosti i projekte su građani prethodno pomenutih mjesnih zajednica definisali kao jedan od prioriteta njihovih mjesnih zajednica putem foruma građana održanih u mjesnim zajednicama.
 
Projekte pomenutih nevladinih organizacija općina Ilijaš će sufinansirati s udjelom do 30% od ukupne vrijednosti projekta. 
 
Danas počinju radovi na rekonstrukciji B objekta Doma zdravlja Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 14 Kol 2017 11:20
RekonstrukcijaDomZdravljaBFaza 007Danas zvanično počinju radovi na rekonstrukciji B objekta Doma zdravlja Ilijaš u kojem su smješteni punkt porodične medicine, te školski i predškolski dispanzer. 
 
Riječ je o projektu vrijednosti 158.000,00 KM, a sredstva su zajednički obezbijedili Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo 121.000,00 KM, a Općina Ilijaš koja je nosilac projekta 37.000,00 KM.
    
Projektom je planirana zamjena i potpuna rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, uređenje garaža u dvorištu i sanacija dva mokra čvora u starom dijelu zgrade. 
RekonstrukcijaDomZdravljaBFaza 011Izvođač radova je firma  ”EKO-GRADNJA” d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će "Pronasa" d.o.o. Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana. 
 
Ovo je nastavak projekta uređenja objekta Doma zdravlja Ilijaš, koji je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo započelo u saradnji sa Općinom Ilijaš. 
Podsjetimo prošle godine je realizovan projekat nadogradnje, RekonstrukcijaDomZdravljaBFaza 019rekonstrukcije, nadziđivanja, izmjene elemenata i materijala vanjskog izgleda fasade kroz zajedničku gradnju dvije etaže nad postojećim objektom Doma zdravlja Ilijaš kojim je Dom zdravlja Ilijaš dobio dodatnih 509 m2 prostora. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 843.000,00 KM, a projekat su zajednički finansirali Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva KS. 
 
Asfaltiranje lokalnog puta u MZ Mrakovo u dužini od 555 m Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 09 Kol 2017 11:35
AsfaltiranjeMZMrakovo1Danas se očekuje završetak asfaltiranja lokalnog puta u MZ Mrakovo prema cvjećari Nesimović. 
Riječ je o putu dužine 555 m, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi cca. 50.000,00 KM. Sredstva su obezbijeđena sufinansiranjem Općine Ilijaš 45.000,00 KM i građana MZ Mrakovo u iznosu od 5.000,00 KM. 
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši "Pronasa" d.o.o. Sarajevo. 
Predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović zahvalio se Općinskom AsfaltiranjeMZMrakovo3načelniku što je uvrstio ovaj put u Operativni plan, te dodao da će se njegovim asfaltiranjem značajno unaprijediti i olakšati plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište, te dodao da je put značajan i sa aspekta turističke ponude jer vodi prema aparmanskom naselju.
Put je do sada bio makadamski, a prije samog asfaltiranja JKP "Vodostan" Ilijaš regulisalo je odvodnju obornskih voda.     
 
Nastavak radova na rekonstrukciji Regionalne saobraćajnice R 445 u Malešićima Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 08 Kol 2017 09:10
RegionalniPutR445 024Nastavak radova na rekonstrukciji Reginalne saobraćajnice R 445, na dionici od pružnog prijelaza do mosta u Malešićima počinje danas. 
Povodom uvođenja izvođača radova u posao Općinski načelnik Akif Fazlić, predstavnici Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i nadzora posjetili su danas ovaj lokalitet i razgovarali realizaciji projekta, vrstama i dinamici radova. 
 
RegionalniPutR445 028Riječ je o nastavku rekonstrukcije Reginalne saobraćajnice u Malešićima R 445 na dionici od pružnog prijelaza do mosta Malešići.
Dužina koja će biti rekonstruisana u ovoj fazi iznosi 650 m, a vrijednosti radova iznosi 420.000,00 KM.  
Prilikom rekonstrukcije izvršit će se kompletna zamjena kolovozne konstrukcije, regulisat će se odvodnja oborinskih i fekalnih voda, ugradnja RegionalniPutR445 029kolektora, a potpuno će se sanirati i proširiti most. U sklopu projekta planirana je izgradnja i uređenje pješačkih staza. 
Sredstva za realizaciju Projekta obezbijedila je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, izvođač radova je firma "Orman" d.o.o. Kiseljak, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. 
 
Za vrijeme radova na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom, te apelujemo na vozače da imaju strpljenja te da se pridržavaju privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas548
mod_vvisit_counterJuče1313
mod_vvisit_counterOva sedmica5144
mod_vvisit_counterOvaj mjesec21192