• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Saopćenje za javnost Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 10 Sij 2017 09:44
AlicarampaasfDirekcija za puteve Kantona Sarajevo obavijestila je Željeznice FBiH da su završeni građevinski radovi na rekonstrukciji željezničko-cestovnog prijelaza "Alića han" na Regionalnom putu R-445 Semizovac – Ilijaš – Visoko. 
Dana 09.01.2017. godine ugrađena je nedostajuća zaštitna kapija, kontaktne mreže kao i signalni znak "Zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna visina prelazi određenu visinu" (4,5 m) – signalni znak II-23, izvršen pregled izvedenih radova, te su se stekli uslovi za ponovno uspostavljanje cestovnog saobraćaja preko gore navedenog prijelaza. 
10.01.2017. godine u 13:30 ponovo se uspostavlja cestovni saobraćaj preko rekonstruisanog željezničko-cestovnog prijelaza "Alića han", na kome se u nivou sa željezničkom prugom ukrštava Regionalna cesta R-445 Sarajevo – Ilijaš – Visoko.
Kako su uređaji za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza "Alića han" duži vremenski period neispravni i van funkcije, na strani 40. Knjižice reda vožnje za prugu 12. za 2016/2017 godinu kod Pregleda putnih prijelaza u kvaru za prugu Zenica – Sarajevo, pod rednim brojem 3. naveden je prijelaz "Alića han" (između stanica Podlugovi i Semizovac) kao prijelaz gdje su uređaji za osiguranje prijelaza u kvaru sa opisanim postupkom voznog osoblja voza odnosno osoblja pružnog vozila prilikom približavanja željezničko-cestovnom prijelazu. Osim gore navedenog željezničko-cestovni prijelaz "Alića han" privremeno je osiguran "pasivnom" signalizacijom (signalnim znakom "Andrejin križ" i dodatno signalnim znakom "Obavezno zaustavljanje", te signalnim znacima "Približavanje prijelazu ceste preko željezničke pruge" postavljenim na Regionalnoj cesti s obje strane prijelaza. 
 
Obavijest iz JKP Vodostan Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 10 Sij 2017 09:05
VodostanNacelnikTalas hladnog vazduha koji je ovih dana zahvatio Bosnu i Hercegovinu prouzrokovao je brojne probleme građana u vodosnadbijevanju. S tim u vezi JKP Vodostan Ilijaš izdao je saopćenje u kojem se navodi: 
 
Apelujemo na korisnike usluga JKP Vodostan Ilijaš koji zbog enormno niskih temperatura puštanjem vode na slavinama sprječavaju smrzavanje instalacija da to čine na neki drugi način ili da to čine u što je moguće manjoj mjeri jer je zbog niskog vodostaja rijeke Misoće i izuzetno velike potrošnje sistem vodosnabdijevanja ugrožen. 
Radnici JKP Vodostana su u 24-o satnoj dežuri i ulažu velike napore da omoguće da sistem funkcioniše  te molimo  građane da u što kraćem roku prijave eventualno curenje ili kvarove u šahtu, a vlasnike vikend objekata da obiđu vikendice i provjere instalacije. 
Dodatno molimo da utoplite svoje vodomjere jer imamo veliki broj prijava pucanja istih. 
VodostanMisocaNivo vode u rezervoarima rapidno pada i ukoliko se potrošnja nastavi istim intenzitetom rezervoari će se potpuno isprazniti, što će ugroziti cjelokupno vodosnabdijevanje.
 
Ovim povodom Općinski načelnik Akif Fazlić danas je posjetio JKP Vodostan Ilijaš, gdje je sa Upravom JKP Vodostan Ilijaš razgovarao o preventivnim mjerama i mogućim načinima rješavanja ovih problema u cilju zaštite sistema vodosnadbijevanja na području Općine Ilijaš.
 
Trenutno je na području Općine Ilijaš uredno snadbijevanje vodom, kvalitet vode je neupitan ali još jednom apelujemo na građane da vrše racionalnu potrošnju vode jer nivo vode u rezervoarima rapidno opada.  
 
 
 
Javna rasprava na Nacrt RP "Apartmansko naselje Haluge" i "Savića Brdo 1" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 09 Sij 2017 13:36
RPStariIlijasHaluge 003Općinsko vijeće Ilijaš, na 4. sjednici održanoj dana 29.12.2016. godine, donijelo je Zaključke o utvrđivanju: Nacrta Regulacionog plana "Apartmansko naselje Haluge" -Ilijaš i "Savića brdo 1", nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Haluge"-Ilijaš i "Savića brdo 1" i nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Haluge"-Ilijaš i "Savića Brdo 1".
 
Navedeni akti stavljaju se na Javni uvid u periodu od 03.01.2017. do 17.01.2017, a Javna rasprava održat će se 19.01.2017. godine (četvrtak) u sali Općine Ilijaš II sprat sa početkom u 14:00 za "Savića Brdo 1" i u 15:00 sati za Apartmansko naselje Haluge-Ilijaš. 
 
Pozivaju se svi zainteresovani subjekati planiranja, predstavnici mjesnih zajednica, potencijalni investitori, građani, vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš da dostave primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Općine Ilijaš koja organizuje i sprovodi avnu raspravu. 

pdfsmall
 Javna rasprava RP "Savića Brdo"

 

pdfsmall
 Javna rasprava RP Apartmansko naselje Haluge

 
Čestitka povodom pravoslavnog Božića Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 06 Sij 2017 09:27
bozicU povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Mahir Dević, uputili su čestitku u kojoj se kaže: 
 
"Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, povodom nastupajućeg Božića, u ime Jedinstvenog organa uprave, Općinskog vijeća Ilijaš i u lično ime, upućujemo  najiskrenije čestitke sa željom da ovaj praznik provedete u sreći i blagostanju, u dobrom zdravlju i ljubavi sa vašim najbližim".
 
Zimska služba na terenu. Sve ceste prohodne Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 05 Sij 2017 10:37
 
zimskoodrzavanjeSnijeg koji pada od sinoć stvorio je poteškoće u odvijanju saobraćaja. Zimske službe na području Općine Ilijaš su na terenu od sinoć i intenzivno rade na čiščenju saobraćajnica od snijega. Apelujemo na građane za strpljenje jer zimska služba radi po prioritetima, a trenutno su sve saobračajnice prhodne. 
Također, apelujemo na građane da očiste snijeg ispred svojih ulaza i zgrada te da propisno parkiraju svoje automobile kako nepropisno parkirani automobili ne bi ometali rad zimske službe.
Podsjetimo za zimsko održavanje puteva na području Općine Ilijaš izabrane su firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš s kojom je zaključen Okvirni sporazum za sezonu 2015./16. i 2016./17. godinu i firma "Citarprodukt" d.o.o. Ilijaš koja je zadužena za čišćenje Regionalnog puta i puta za Popoviće, Misoču, Bioču, Crnu Rijeku i Gajeve.
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas228
mod_vvisit_counterJuče994
mod_vvisit_counterOva sedmica3762
mod_vvisit_counterOvaj mjesec21520