• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Završeno asfaltiranje puta u Donjoj Luci Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 28 Lip 2017 08:06

asfaltlukaZavršeno je asfaltiranje puta u naselju Donja Luka dužine 350 metara. Ovaj projekat finasiran je iz Budžeta Općine Ilijaš.

- Građani ovog naselja su zadovoljni realizacijom Projekta i zahvaljuju se Općinskom načelniku Akifu Fazliću što je ovaj put uvršten u Operativni plan Općinskog načelnika za 2017. godinu, kazao je predsjednik MZ Luka Elmin Brkić.

Kako saznajemo iz Općine Ilijaš za projekat kružni tok Luka iz Budžeta je izdvojeno 33. 127,38 KM, put je dužine 350 metara i širine tri metra.

Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš. asfaltluka2

 

 

 

 
Materijali za X sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (X sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt  Materijali za X sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Obilježen Dan šehida u Općini Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 26 Lip 2017 12:58

DanSehida1Drugi dan Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini obilježava se Dan šehida. Muslimani se tada, učeći dove i molitve, posjećujući mezarja u BiH, prisjećaju najboljih bosanskih sinova koji su dali živote u odbrani Bosne i Hercegovine. Bajram je radost za svakog muslimana, čitavu muslimansku zajednicu i čitav svijet. No, muslimani u BiH se drugog dana Ramazanskog bajrama prisjećaju velikog broja onih koji se više ne nalaze među živim, onih koji su živote izgubili u toku agresije na BiH od 1992. do 1995. Dan šehida je dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo. Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine. Čini se da, kako vrijeme prolazi, ova odluka Rijaseta sve više dobija na važnosti i značaju.

I ove godine Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš upriličila je prigodan program obilježavanja. Nakon što je položeno cvijeće na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu, centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida upriličena je u Brezi, gdje je općinski načelnik Akif Fazlić govorio o važnosti obilježavanja ovog veoma bitnog datuma za općinu Ilijaš te čitavu BiH, te čuvanju od zaborava naših šehida.

Danas u ovom odabranom danu puni smo emocija, emocija koje nose radost bajrama, nose radost onoga što smo imali prethodni mjesec. Također nose radost ispraćanja velikog gosta ramazana i naših uspjeha u tom mjesecu. Pored svega ovoga, ovaj dan nosi i jednu tugu sjećanja na naše šehide, naše najbolje sinove koji su dali svoje živote i koji su nam omogućili da danas obilježavamo ovaj bajram u slobodi i u svojoj državi. Iz takvih emocija, najbolje što može proizaći jeste naš ponos i naše dostojanstvo. Ponos na naše heroje koji su bili spremni dati svoje živote za ono što mi danas imamo. Zbog toga, kada danas često padamo u jednu zamku, koja u sebi nosi jednu vrstu malodušnosti i skepticizma, kada nam stalno podmeću neko pitanje je li ovo država za koju su se oni borili moramo kazati  da u svijetu u kome danas živimo mi bolju državu nismo mogli izboriti. Zbog toga je moramo čuvati i svaki dan se boriti za nju. Danas je prilika da sebi damo tu zadaću, a poseban poziv za generacije koje dolaze. Te generacije su često u dilemama izbora neke lagodnije egzistencije, i odlaska na zapad, a mi smo tu da to pokušamo zaustaviti i naći prostora da se na novim snagama, pravdi i poštenju gradi prostor za te mlade ljude koji trebaju da preuzmu odgovornost i da ovu državu vode ka njenom većem prosperitetu” naglasio je općinski načelnik Akif Fazlić.

O važnosti odavanja počasti najboljim sinovima Bosne i Heregovine, te značju bošnjačkog jedinstva govorili su i načelnici općina Breze i Vogošće: Munib Zaimović i Edin Smajić. Za kulturno-umjetnički program izvođenjem ilahija bili su zaduženi izvođači hora ”Preporod”.

Nakon završetka centralne manifestacije u Brezi, delegacija općine Ilijaš zajedno sa ilijaškim imamima posjetila je šehidska spomen obilježja u Lješevu, Starom Ilijašu i Misoči, gdje su proučeni jasini i dova za duše šehida. Jasine i dove proučili su ilijaški imami kao i Mahir Dević. Vjernici, članovi šehidskih porodica, boračkih organizacija te predstavnici javnog i političkog života su također programom obilježavanja Dana šehida posjetili šehidska spomen obilježja u Kamenici, Solunu i Potočarima, gdje su položili cvijeće i proučili zajedničku fatihu, jasin i dovu za duše šehida.

Izvor: www.radioilijas.ba

 
Bajramska čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 23 Lip 2017 12:16
Povodom Ramazanskog Bajrama, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:
 
bajram-326x235"Svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti, u ime Općine Ilijaš, Općinskog vijeća općine Ilijaš i u lično ime upućujemo iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, uz želju da ove mubarek dane dočekate u zdravlju i blagostanju, sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama.
Drugi dan Ramazanskog Bajrama obilježava se kao Dan šehida te pozivamo sve građane Općine Ilijaš da se na taj dan okupimo u što većem broju na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu i mjesnim mezarjima te odamo dužno poštovanje svim šehidima, poginulim i nestalim borcima Ilijaša i Bosne i Hercegovine. 
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN"
 
U narednih 6 mjeseci rekonstrukcija filterskog postrojenja "Karašnica" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 23 Lip 2017 11:07

PotpisivanjeUgovoraFilterStanica 009Općinski načelnik Akif Fazlić danas je potpisao Ugovor sa firmom "MIBRAL" d.o.o Sarajevo za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije i izvođenje radova na filterskom postrojenju "Karašnica". Riječ je o projektu vrijednosti 963.861,56 KM, a sredstva su obezbijedli Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo 500.000,00 KM i Općina Ilijaš 463.861,00 KM. 
Prema riječima Općinskog načelnika ovo je vrlo značajan Projekat za vodovodni sistem. 
"Obzirom da imamo vodozahvat na otvorenom vodotoku rijeke Misoče trenutno su tretman i zdravstvena ispravnost vode najbitniji činioci u isporuci vode prema korisnicima. Ovaj projekat upravo to obezbjeđuje i zbog toga je jako bitno da smo uspjeli na vrijeme provesti sve procedure i da imamo pred sobom građevinsku sezonu. Očekujemo sredinim jeseni da se projekat  implementira i da riješimo ovo goruće pitanje u cjelokupnom našem sistemu gradskog vodovoda", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
PotpisivanjeUgovoraFilterStanica 016Kada uzmemo u obzir da voda, kao osnovna životna namirnica koja je od izuzetnog fiziološkog značaja i nezamjenjiva bilo čim drugim onda je jasno da se radi o projektu izuzetne važnosti u vodosnabdijevanju i isporuci pitke i čiste vode krajnjim korisnicima.

Direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš Belma Zukić je istakla da je: "riječ o rekonstrukciji filterskog postrojenja za preradu vode 100 l/s. Ovo postrojenje je staro 50 godina, ono je i usljed ratnih dejstava fizički oštećeno i njegova funkcionalnost je na granicama. Kada govorimo o filter postrojenju onda je važno reći da to u tretmanu vode jako važan segment i s njim se uklanjaju nečistoće i bionerazgedive materije".
Direktorica se zahvalila Općinskom načelniku, Vladi KS i Ministarstvu komunalne privrede, ali i svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta, od začetka ideje, obezbjeđenja sredstava do  faze potpisivanja Ugovora. 
 
Maja Bralović direktorica firme MIBRAL d.o.o Sarajevo također se zahvalila Općinskom načelniku i Općini Ilijaš na ukazanom povjerenju za ovako zanimljiv i značajan projekat, te dodala da se: "Projekat sastoji iz dvije faze, i to: izradu Glavnog projekta, a nakon toga i izgradnju. 
Rok za projektovanje i izvođenje radova je 6 mjeseci i mi ćemo nastojati osigurati da ćemo radove izvršiti u predviđenom roku s najboljim mogućim kvalitetom". 
 
Izvođač radova je firma MIBRAL d.o.o. Sarajevo, a rok za izvođenje radova je šest mjeseci od dana potpisivanja Ugovora.    
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1280
mod_vvisit_counterJuče899
mod_vvisit_counterOva sedmica8493
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23119