• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održan radni sastanak na temu: Izgradnja distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 10 Ruj 2020 11:19

sagasU kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića održan je radni stastanak u vezi nastavka izgradnje distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš. Sastanku su prisustvovali Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika za saobraćaj,stambeno_komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić,viši referent za komunalne poslove Zijo Šabić, direktor Sarajevo Gasa Ibrahim Karahodžić, izvršni direktor sektora razvoja Nusret Palavra, inženjer za projektovanje mreža Velid Sinanović.

Tema sastanka bila je izgradnja distributivne gasne mreže p=3(4) bara, isporuka i montaža rejonske regulacione stanice Q=2.500 m3/h i distributivne gasne mreže p=0,1(0,2) bar u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš, čiji su finansijer Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u vrijednosti od 200.000 KM.

Na sastanku je dogovoreno shodno projektnoj dokumentaciji da se izgradi dio gasne distributivne mreže spoj gasovoda Semizovac-Ilijaš, izgradnja Rejonske regulacione stanice, te dio gasne distributivne mreže od Rejonske regulacione stanice do izrađenog dijela gasne distributivne mreže u Industrijskoj zoni Luka, koji je položen u trotoar novoizgrađene saobraćajnice i izgradnja dijela distributivne gasne mreže pored firme Ilmexa i firme Sako. Također na sastanku su dogovorene operativne radnje koje treba izvršiti u narednoj sedmici, a to je da Sarajevo Gas uradi premjer i predračun radova za pomenute dionice Gasovoda i Rejonske stanice, kako bi se mogao potpisati ugovor o izvođenju radova u što kraćem roku. Sarajevo gas je informisao načelnika o spremnosti da idu u ovaj projekat i da isti realiziraju u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora. Ovim projektom će se omogućiti privrednim subjektima u Industrijskoj zoni Luka, kao i budućim investitorima mogućnost brzog i lahkog priključka na gasnu mrežu. Ovaj projekat će dugoročno utjecati na samanjenje štetnih agenasa u zraku, što će doprinjeti manjem zagađenju zraka i očuvanju životne okoline u Ilijašu.

 
Održan radni sastanak Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Utorak, 08 Ruj 2020 10:12

Screenshot 20200908-111415 GalleryNakon što se javio problem manjka parking mjesta u ulici Hašima Spahića u Ilijašu, pokrenuta je građanska inicijativa te se u rješavanje problema uključila i Mjesna zajednica Ilijaš Grad, kako bi se pronašlo najbolje rješenje.

Nakon potpisane peticije od strane građana, jutros je u prostorijama kabineta općinskog načelnika organizovan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnik načelnika za saobraćaj i komunikacije Aziz Fazlić, komandir PS Ilijaš Mirsad Kurspahić i pomoćnik, predsjednik MZ Ilijaš Grad Kenan Hasić i predstavnik stanara Halil Sulejmanović.

Na radnom sastanku je pronađeno privremeno rješenje problema a to je uspostovljanje jednosmjerne ulice te postavljanje saobraćajne signalizacije.Saobraćajna signalizacija će biti postavljena u najkraćem mogućem roku.

-“Ovim putem zahvaljujemo se općinskoj službi na brzoj reakciji te MZ Ilijaš Grad na zalaganju. Također hvala i svim građanima koji su dali doprinos peticiji”, kazao je predstavnik stanara Halil Sulejmanović.

Na radnom sastanku spomenuto je i pitanje izgradnje dodatnog parkinga za stanare pomenutih zgrada te o postavljanju usporivača saobraćaja iz pravca Karašnice. O tim pitanjima će se uskoro znati više informacija.

 
Javni poziv za finansiranje realizacije pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivrede na području Kantona Sarajevo Ispis Email
Autor web admin   
Utorak, 08 Ruj 2020 00:00
JAVNI POZIV

alt
 
Rekonstrukcija puta od regionalne ceste R455 do mosta na rijeci Bosni u Ljubinićima Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 04 Ruj 2020 12:42
lj1
U toku su završni radovi na rekonstrukciji prilaznog puta za Ljubiniće na potezu od regionalne ceste R445 do mosta na rijeci Bosni.
Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi : 161.895,24 KM.
Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansira 150.000 KM dok ostalih 11.895,24 KM finansira Općina Ilijaš.
Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju dijela puta od pruge do regionalne ceste. Širina puta iznosi 6 m, dok širina pješačke staze iznosi 1 m.
Izvođač radova je KJKP " Rad " d.o.o. Sarajevo.
Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
lj3
 
Općina Ilijaš podržala SŠC “Nedžad Ibrišimović” sa 30 000 KM za nove projekte Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 03 Ruj 2020 13:30

sk1U Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ u školsku 2020./2021. godinu upisano je 120 učenika u prve razrede. Nova školska godina je počela u skladu sa Smjernicama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS uz poštivanje epidemioloških mjera. Srednjoškolski centar na čelu sa direktorom Amirom Džafom, realizovao je mnogobrojne projekte u proteklom periodu koji su doprinijeli pozitivnom imidžu ove ustanove. Općina Ilijaš je u kontinuitetu podržavala realizovane infrastrukturne ali iskazala finanskijsku podršku za nove projekte u ovoj školi. Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, potpisao je Odluku o odbravanju finansijskih sredstava u iznosu od 30.000,00 KM pomoću kojih će se riješiti problem mokrih čvorova i opremiti učionica za praktičnu nastavu.

Tim povodom, Općinski načelnik, predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš posjetili su SŠC „Nedžad Ibrišimović“ i obišli školske prostorije sa direktorom škole Amirom Džafom.„U tekućoj školskoj godini planiramo, uz podršku Općinskog načelnika, izvršiti sanaciju mokrih čvorova, odnosno toaleta na ženskoj strani na 1. i 2. spratu. Po programu UNDP-a za uklanjanje arhitektonskih barijera očekujemo brzu realizaciju sanacije toaleta u prizemlju. Dobit ćemo u potpunosti prilagođen toalet invalidnim osobama. Zamijenit ćemo ulazni portal na vratima koji će biti po standardima za korištenje osobama sa invaliditetom. Pristupna rampa koju trenutno imamo, bit će urađena da zadovolji sve standarde. Sredstvima Općine Ilijaš, pokrećemo nabavku opreme za radionicu za praktičnu nastavu kozmetičara. Kada se završi postupak javne nabavke i instalira se oprema, naš salon za kozmetičare će biti opremljen kao bolji kozmetički salon. Naša arhitektonska rješenje koja smo dobili izgradnjom dvije učionice za praktičnu nastavu, omogućuju nam da se taj kozmetički salon odnosno radionica za praktičnu nastavu kozmetičara koristi, ne samo za obuku naših kozmetičara nego za eventualno davanje usluga za građane naše općine.Ista stvar je za praktičnu nastavu frizera. Dobili smo novu prostoriju, imamo opremu za nju. Te dvije učionice će činiti cjelinu, imat će poseban ulaz i bit će kutak za ljepotu. Sredstva smo obezbijedili uz pomoć Općine Ilijaš. Naravno tu je i oprema odnosno mašine za održavanje i čišćenje svih tih prostorija, a sredstva je također obezbijedila Općina Ilijaš“,istakao je direktor Džafo.

Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić istakao je da su kroz stalnu komunikaciju sa menadžmentom SŠC „Nedžad Ibrišimović“ definisane potrebe ove škole.„Srednjoškolski centar je u stalnom razvoju i to je jako bitno s aspekta opremanja ove ustanove kada je u pitanju obrazovni proces. Što se tiče nabavke savremene opreme, ovo je škola koja ima i praktičnu nastavu i želimo da opremimo kabinete koji će služiti u tu svrhu. Općina Ilijaš je kroz Budžet definisala 30.000,00 KM za ovu kalendarsku odnosno budžetsku godinu.Odluka je potpisana.Prebacivanje sredstava smo terminirali s početkom nove školske godine. Za nabavku potrebne opreme, planirano je 16.000,00 KM i 14.000,00 KM za sanaciju mokrih čvorova. Ova škola je ušla u projekat Energetske efikasnosti javnih investicija. Vlada KS utvrdila je 40 javnih objekata na području KS i kroz kreditno zaduženje obezbijedila sredstva. Taj projekat je u začetku i počet će se implementirati ove godine. Jako je bitno da je ovaj objekat ušao u projekat. Vrijednost sredstava koja će se implementirati kroz taj projekat iznose 350.000,00 KM“,kazao je načelnik Fazlić.Podsjetimo, prošlu školsku godinu u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš obilježila je izgradnja nove sportske sale. To je najznačajniji infrastrukturni projekat, ne samo za ovu školu nego i za općinu Ilijaš. Sala će poslužiti, kako učenicima, tako i mladima kao i za razvoj sporta na području naše općine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2166
mod_vvisit_counterJuče2379
mod_vvisit_counterOva sedmica12022
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41072