• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održana Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana “Banovac” Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 12 Pro 2018 07:15

RP BANOVAC Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana “Banovac” održana je u sali Općinskog vijeća Ilijaš. Prvi Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana “Banovac” i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana “Banovac” održan je 9. novembra 2018. godine, te je isti izložen i na web stranici Općine Ilijaš www.ilijas.ba.
Raspravi su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, predstavnici mjesnih zajednica, kao i načelnik Općine Ilijaš koji su iznijeli svoja zapažanja, sugestije, prijedloge i kritike predloženog nacrta i izmjena koje su njim planirane.

Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Meliha Avdibegović upoznala je prisutne sa izmjenom Regulacionog plana „Banovac“.

„Za izmjenu već postojećeg Regulacionog plana „Banovac“ koji je usvojen 2011. godine bilo je nekoliko motiva i evo danas imate priliku to i pogledati. Navest ću dio onih koji su poslužili da pokenemo inicijativu. Na samom početku navest ću kompleks Sportsko - rekreativnog centra na Banovcu, zatim prethodnim RP smo planirali jedan ugostiteljski objekat, međutim on će biti zamijenjen objektom za potrebe gradskog stadiona sa svim sadržajima i tribinama. Kompletan kompleks Sportsko - rekreativnog centra na Banovcu ostao je kao jedna parcela i u okviru istog zavisno od naše potrebe realizovat će se određeni sadržaji na tom prostoru. Kao što vidite imamo veliki stadion za nogomet i pomoćni stadion koji je prikazan i to će najvjerovatnije tako ostati, dok će se u narednom periodu sigurno pojaviti i potrebe za teniskim igralištem, ali i atletska staza. U prvobitnom konceptu plana bio je planirana i izgradnja bazena, međutim mi smo se usaglasili da se ta lokacija bazena prenese na neko bolje mjesto“, istakla je Avdibegović.

Zainteresovani građani, pravna i fizička lica, vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora u obuhvatu Regulacionog plana Banovac, mogli su da izvrše uvid u Nacrt plana, da se uključe u Javnu raspravu, te da dostave pismene prijedloge, primjedbe i sugestije. Isti su se dostavljali Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

 
Održana Javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 12 Pro 2018 07:15

BUDZET U sali Općinskog vijeća Ilijaš danas je održana javna rasprava Nacrta Budžeta Općine Ilijaš i Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu.
Javnoj raspravi su prisustvovali vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš, predstavnici udruženja, mjesnih zajednica i građani.

Općinsko vijeće Ilijaš je na 25. sjednici održanoj 28. novembra 2018. godine usvojilo Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta za 2019.godinu.

Na početku rasprave, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić predočio je glavne karakteristike utvrđenog Nacrta, a nakon toga je otvorena diskusija tokom koje su prisutni građani imali priliku iznijeti svoje prijedloge i primjedbe.

„Nacrt Budžeta Općine Ilijaš utvrđen je u iznosu od 15.600.000.00 KM i ovom rasporavom želim da dobijemo kvalitetne sugestije i prijedloge. Naravno da u kreiranju budžeta uvijek postoje neke objektivne okolnosti i principi. Prije svega ti principi su da imamo realan okvir budžeta kojim ćemo odrediti prioritete i samim tim finansirati te prioritete tokom godine. Sljedeći princip jeste da projekti koji su započeti privedemo kraju. Kao što znate Općina Ilijaš je prošle godine na decembarskoj sjednici usvojila strategiju razvoja do 2022. godine. Naravno da cijenimo i podržat ćemo rad svih udruženja, stipendiranje učenika kao i finansiranje rada javnih ustanova ali i podsticaja u poljoprivredi. Praktično pokrivamo cijeli taj društveni život kada je upitanju naša općina“, kazao je Općinski načelnik Akif Fazlić.

Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu prisutnim je prezentirao Nedžad Masnopita, šef Odsjeka za budžet i trezor Općine Ilijaš, koji je prisutnim predstavio strukturu planiranih prihoda i rashoda za 2019. godinu. Projecirani prihodi i primici u okviru projekcije Nacrta Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu planirani su u skladu sa važećim propisima koji definišu i određuju pripadnost javnih prihoda općina, uvažavajući sve aktivnosti koje se sa aspekta aktuelnih fiskalnih mjera provode na višim nivoima vlasti, kao i njihova refleksija na Budžet Općine Ilijaš.

U okviru budžetske potrošnje za administrativni dio budžeta izdvaja se iznos od 3.367.050.00 KM, što predstavlja 21,58% od ukupnog budžeta. Općina će kao podršku programima iz oblasti kulture i sporta u 2019. godini izdvojiti 2.427.000.00 KM.

Nacrtom Budžeta planiran je nastavak uređenja školskih objekata, također izdvojena su i značajna sredstva za uređenja vodovodne i kanalizacione mreže, objekata kulurno-historijskog naslijeđa, kupovinu zemljišta i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i brojni drugi projekti.

Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta za 2019. godinu objavljen je na web stranici www.ilijas.ba i oglasnoj ploči Općine Ilijaš, te se pozivaju građani, predstavnici mjesnih zajednica i svi zainteresovani subjekti da svoje prijedloge, primjedbe i sugestije dostave u Službu za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš do 17.12.2018. godine do 12:00 sati.

 
Edukacija korisnika modela energetske efikasnosti u općini Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 07 Pro 2018 14:02

 

untitledU okviru projekta Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo (Model EE) jučer je u velikoj sali Općine Ilijaš održana edukacija za korisnike. Edukaciji su prisustvovali predstavnici i članovi savjeta mjesnih zajednica sa područja općine Ilijaš.

Prisutnima je prezentiran Model EE, prednosti primjene mjera energetske efikasnosti na stambenim objektima, kao i koraci u procesu prijavljivanja korisnika. Edukaciju su održali profesori Azrudin Husika i Nijaz Delalić, koji su ujedno i članovi Radne grupe za podršku implementaciji Modela EE, te uposlenici Ureda za energetsku efikasnost SERDA.

Učesnici edukacije su izrazili zadovoljstvo prezentiranim Modelom EE i zainteresovanost za učešće u implementaciji navedenog Modela. Zajednički zaključak održane edukacije je da Model EE doprinosi općem dobru građana Kantona Sarajevo i da će putem mjesnih zajednica građani biti pozvani da se prijave na Model EE.

U narednom periodu edukacije za korisnike Modela energetske efikasnosti će biti  održane u općinama Vogošća, Hadžići, Stari Grad i Centar, nakon čega se očekuje objava javnog poziva za izbor korisnika na čijim objektima bi se izvodili radovi u svrhu implementacije mjera energetske efikasnosti.

 
Izgradnja prepumpne i pumpne stanice u Ljubnićima i Kadarićima Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 07 Pro 2018 13:49

 

pumpna stanica kadarici

pumpna stanica ljubnici

U završnoj je fazi izgradnja prepumpne stanica u naselju Ljubnići, tačnije u zaseoku Radića Potok i pumpne stanice u naselju Kadarići.

Izgradnjom stanica će se omogućiti priključak novih korisnika koji nemaju uredno vodosabdijevanje.

Za finansiranje oba projekta Općina Ilijaš je osigurala sredstva u vrijednosti od 56.626,50 KM.

Firma Institut za građenje "IG" d.o.o. Banja Luka izradila je projekat prepumpne stanice u Ljubnićima, a firma "HP Hidroprojekt" d.o.o. Sarajevo radila je na izradi projekata za pumpnu stanicu u Kadarićima.

Izvođač radova je firma "Vizija" d.o.o. Visoko, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Institut za građenje "IG" d.o.o. Banja Luka.

Izvođač je uveden u posao 12. novembra, a rok za završetak radova je 45 dana.

Nakon što obje stanice budu izgrađene JKP "Vodostan" Ilijaš će instalirati pumpe i preuzeti održavanje oba objekta.

 
Postavljena ograda uz pješačku stazu u Starom Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 06 Pro 2018 11:05

ograda stari ilijas 1Završeno je montiranje 240 metara željezne, pocinčane ograde u blizini osnovne škole u Starom Ilijašu.

Ograda se proteže cijelom dužinom asfaltirane pješačke staze uz rijeku Misoču.

Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala projekat sa 20.010,74 KM.

Obrtnička radnja Akro Ilijaš izradila je projekat. Izvođač radova bila je firma Liševica Promet d.o.o. Ilijaš, a usluge nadzora vršio je Institut za građenje IG d.o.o. Banja Luka.

Radovi su završeni prije isteka ugovorenog roka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1045
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica8177
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24534