• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Asfaltiranje puta u ulici Bosanski put Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Petak, 20 Tra 2018 11:02

received 10215894882230716Nakon završetka radova na rekonstrukciji puta na Karašnici u dužini 300 metara danas su nastavljeni radovi na asfaltiranju puta u ulici Bosanski put, kod baraka u dužini 530 metara. 

Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i viši referent za građenje Dervo Šabić posjetili su danas ovaj lokalitet.
Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put.

"Projekat asfaltiranja će meni i mojim komšije olakšati svakodnevni život. Naša ulica će dobiti novi i ljepši izgled, a mi olakašan prilaz domovima. Naime, naše naselje je skoro u gradu i treba da imamo lijepo asfaltiranu ulicu. Nekoliko izlaza iz našeg naselja sada će biti povezani sa regionalnom cestom", kazao je received 10215894886270817Sabahudin Šehić, stanovnik ulice Bosanski put.

Finansijksa sredstva za asfaltiranje puta u ulici Bosanski put u potpunosti je osigurala Općina Ilijaš u iznosu od 70.777,14 KM. Pomenuti projekat planiran je ugovorom iz 2017. godine, ali nije realizovan u protekloj godini zbog početka zimske sezone.

Za realizaciju ovog projekat angažovana je građevinska firma Haliliovć d.o.o., dok je za nadzor zadužena firma Pronasa d.o.o. Sarajevo.

 
Javni poziv za učesnike/ce – Edukacija “Osnove pisanja biznis plana“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Petak, 20 Tra 2018 06:13

business planU okviru projekta “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” organizuje besplatnu jednodnevnu edukaciju o temi: “Osnove pisanja biznis plana“, koja će se održati 28.04.2018. (subota) u prostorijama MZ Mrakovo – Ilijaš, u periodu od 10:00 do 16:00 sati.

Kreiranje biznis plana je prvi korak koji trebate uraditi kada počinjete neki posao. On vam pomaže da realno sagledate prilike i prepreke koje se nalaze u okruženju, saznate ko vam je konkurencija, koje efekte možete očekivati od posla koji želite raditi, te da li će taj posao u određenom vremenu biti finansijski isplativ.
Osnovni cilj edukacije je prenijeti znanja i vještine pisanja efikasnog biznis plana. Polaznici edukacije uvidjet će svoje poduzetničke sklonosti, kako samostalno generirati poslovne ideje, opisati poduzetničku ideju te kako planirati i postaviti ciljeve, misiju, viziju i strategiju razvoja biznisa.
Ko se može prijaviti:
Mladi (15 – 35 godina starosti)
Studenti i srednjoškolci završnih godina
Ostali pojedinci zainteresovani za usavršavanje
Prednost pri izboru imat će prijavljeni učesnici iz Mjesne zajednice Mrakovo.

Učešće na radionici je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/PLP8FWV. Rok za prijave je 27.04.2018. godine do 16:00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da imate u vidu vrijeme prijave.

Za odabrane učesnike obezbjeđen je radni materijal, ručak i osvježenje, prevoz do prostorija MZ Mrakovo kao i certifikat o učešću.

Kontakt osoba, broj telefona i e-mail:
Enisa Mešetović, tel.: 061 352 991,e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Projekat “Edukativne radionice u mjesnoj zajednici Mrakovo” realizuje se u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 
Upozorenje i preporuka iz civilne zaštite Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Četvrtak, 19 Tra 2018 07:18

PozarUpozoravaju se građani općine Ilijaš da prilikom čišćenja imanja izbjegavaju paljenje vatre. Ukoliko to urade trebaju voditi računa da vatra ne izmakne kontroli i ne izazove neželjene posljedice.

Strogo se zabranjuje paljenje vatre u blizini šumskih kompleksa, minskih polja i požarno osjetljivih objekata. Za one koji se ne budu pridržavali ovih upozorenja shodno Zakonu o zaštiti od požara preduzeće se propisane sankcije.

Kontakti telefona:

Profesionalna vatrogasna brigada Ilijaš: 033 400 211
Policijska uprava Ilijaš: 033 401 000
Služba civilne zaštite: 033 400 785

 
Početak nove građevinske sezone: Asfaltiranje puta na Karašnici Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 17 Tra 2018 11:30

 

asfaltiranje puta karasnica1Sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom nove građevinske sezone počeli su radovi na asfaltiranju puteva na području općine Ilijaš. U toku je rekonstrukcija puta prema filter postrojenju na Karašnici u dužini 300 metara.

Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i viši referent za građenje Dervo Šabić posjetili su danas ovaj lokalitet.

Načelnik je naglasio važnost blagovremene dinamike realizacije projekata, kako bi se svi ugovoreni poslovi u ovoj godini završili u okviru dogovorenih rokova.

U narednim danima planirano je asfaltiranje putne infrastrukture u Mrakovu u dužini 580 metara i u dijelu ulice Bosanski put, kod baraka, u dužini 530 metara.

asfaltiranje puta karasnicaSvi pomenuti projekti planirani su ugovorima iz 2017. godine, ali nisu realizovani u protekloj godini zbog početka zimske sezone.

Projekat u Mrakovu finansira Općina Ilijaš u iznosu 41.305,14 KM uz sufinansiranje građana sa 13.500 KM.

Finansijksa sredstva za asfaltiranje na Karašnici u potpunosti je osigurala Općina Ilijaš u iznosu od 31.974,93 KM.

Općina je iz svog budžeta izdvojila 70.777,14 KM za asfaltiranje dijela ulice Bosanski put.

Za realizaciju ovih projekata angažovana je građevinska firma Haliliovć d.o.o., dok je za nadzor zadužena firma Pronasa d.o.o. Sarajevo.

 
Najava izgradnje filter postrojenja vode za piće u Srednjem Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 16 Tra 2018 11:03

radni sastanak 16 04 Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa pomoćnicom u Službi za privredu i finansije Merimom Osmanović, dirketoricom JKP "Vodostan" Ilijaš Belmom Zukić i predstavnicima projektantske firme Ibis d.o.o. iz Zavidovića.

Predstavnici firme Ibis d.o.o. predstavili su načelniku idejno rješenje projekta izgradnje filter postrojenja za vodu u Srednjem. U narednom periodu slijedi objava javnog poziva za izradu glavnog projekta i izvođenje radova.

Građani Srednjeg već duži vremenski period imaju problem sa pojačanom mutnoćom vode, naročito u kišnom periodu. Sa izgradnjom filter postrojenja ovaj problem bi se u potpunosti riješio.

Proces rada filter postrojenja bi se u potpunosti automatizovao, a rad postrojenja će se moći pratiti sa centralnog objekta na Karašnici.

Vrijednost projekta je cca 370.000 KM, a finansiraju ga Vlada Kantona Sarajevo i Općina Ilijaš.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1442
mod_vvisit_counterJuče1844
mod_vvisit_counterOva sedmica1442
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35072