• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Delegacija Općine Ilijaš posjetila Srebrenicu Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 24 Srp 2020 13:19

sreb 2Delegacija Općine Ilijaš, općinski načelnik Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Alma Omerović, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Salkuna Salihović i Zahid Muratović iz Odsjeka za boračko invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica posjetila je Srebrenicu. Cilj posjete je podrška stanovnicima Srebrenice kao i kandidatu za općinskog načelnika Aliji Tabakoviću.

Načelnik Akif Fazlić je pomenuo da se Srebrenice treba sjećati svakodnevno, a ne samo 11. jula.Bitno je da ovdje dolazimo i time pokazujemo svoju odgovornost i odajemo počast šehidima koji su ukopani u Memorijalnom centru. Također želimo svim građanima koji žive u Srebrenici pokazati da smo uz njih, jer njima je to zaista potrebno.Ovdje smo takođe i da podržimo određene politike, imali smo susrete sa Alijom Tabakovićem , kandidatom za općinskog načelnika, gdje smo dogovorili određene mogućnosti pomoći kroz konkretne projekte. Ja sam njihovim idejama oduševljen i u vrlo kratkom periodu će doći do pomoći od strane Općine Ilijaš,jer je to naša obaveza i odgovornost.

Alija Tabaković šef kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS i kandidat probosanskih stranaka za načelnika općine Srebrenica je iskazao veliku zahvalnost Općini Ilijaš i općinskom načelniku na svim dosadašnjim vidovima pomoći.

Načelnik općine Ilijaš je nama uvijek na raspolaganju, kako svim stanovnicima Ilijaša, tako i nama ovdje u Srebrenici, to je osoba u kojoj Srebrenica i srebreničani imaju velikog prijatelja. Danas je razgovarano o budućoj saradnji dvije općine i smatram da što veći broj općina iz Federacije mora biti uključeno u proces života u Srebrenici. I ranije smo započeli neke procese i nadam se da će to biti intezivirano u narednom periodu.

Tabaković je uputio i poruku svim građanima iz Srebrenice.Pozivam sve one koji imaju status raseljenog lica i imaju pravo glasa u odsustvu da se maksimalno uključe i da svi zajedno iznesemo teret da Sresreb 1brenici vratimo dostojanstvo, a ukoliko to ne uradimo bit ćemo krivi svi pojedinačno.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović je pozvala sve one koji imaju status raseljenog lica, da prepoznaju ovaj odlučujući momenat i podrže Aliju Tabakovića na predstojećim izborima.Mi imamo poseban senzibilitet prema Srebrenici, to je uzor države koliko je politika Bošnjaka jaka. Građani Srebrenice su nažalost imali takvu sudbinu i još uvijek trpe i nose kompletan teret na svojim leđima,a dostojanstvo ćemo vratiti samo vlastitim zalaganjem. Općina Ilijaš je siguran prijatelj Srebrenice i podržat ćemo kvalitetne ideje koje će svakako biti i realizirane.Danas smo obišli Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS” i vidjeli veliku snagu i želju mladosti. Obaveza svih nas je podržimo te divne ideje i da pokažemo ljudima u Srebrenici da nisu sami i da je današnja posjeta samo jedna u nizu u narednom periodu.

Delegacija općine Ilijaš je obišla izložbu Safeta Zeca koja je postavljena u Memorijalnom centru i položila cvijeće žrtvama koje su ukopane u Potočarima .

 
Potpisan sporazum o sufinansiranju industrijskih zona Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 24 Srp 2020 12:57

vlada ksMinistar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić potpisali su sporazume o sufinansiranju industrijskih zona, po osnovu Programa raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u poslovnim zonama Kantona Sarajevo za 2020. godinu.Sporazumi su potpisani sa općinama Ilijaš, Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Vogošća. Prema riječima ministra Jeličića, za projekte koje su općine delegirale, izdvojeno je više od milion KM.

"Radi se o infrastrukturnim projektima koji su već započeti i ovo je samo jedan poticaj razvoju industrijskih kapaciteta u KS. Željeli smo da sredstva što prije stavimo u realizaciju, kako bi privrednicima, budućim poslodavcima i investitorima omogućili što bolje korištenje resursa koje su općine pripremile", rekao je ministar Jeličić.

Općina Ilijaš će 200.000 KM investirati u dvije povezane industrijske zone - željezaru Ilijaš i Luka.Kako je rekao načelnik Akif Fazlić, radi se o ulaganjima u razvoj gasne mreže u industrijskoj zoni Luka i rješavanje imovinskih odnosa, čime se ovoj zoni daje dodatni kvalitet.

"Radi se o vrlo značajnom projektu kojim se obezbjeđuje dovod tehnički najboljeg energenta. Prva faza projekta je već realizirana, a namjera nam je da realizaciju okončamo do kraja godine", istakao je načelnik Fazlić.

 
Počelo asfaltiranje saobraćajnice kroz Industrijsku zonu Željezara Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 24 Srp 2020 11:57

ŽS2

Danas 24.07.2020 godine počeli su radovi na asfaltiranju saobraćajnice kroz Industrijsku zonu Željezara u dužini od 567 m.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 241.020,00 KM.

Izvođač radova je firma Niskogradnja "Durmić" d.o.o. Ilijaš.
Nadzor nad izvršenjem radova će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Napominjemo da je na snazi obustava saobraćaja danas petak 24.07. i u dva naredna dana subota 25.07. i nedelja 26.07.2020 godine, u periodu od 09:00 do 18:00 sati.

ŽS3

 

 
Materijali za XLIV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XLIV sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

altMaterijali za XLIV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 
Javni poziv poslovna eduakcija Ispis Email
Autor web admin   
Petak, 24 Srp 2020 00:00

alt


alt


alt

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2068
mod_vvisit_counterJuče2379
mod_vvisit_counterOva sedmica11924
mod_vvisit_counterOvaj mjesec40974