• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općina Centar donirala 15.000,00 KM Općini Ilijaš za nabavku vozila za potrebe Civilne zaštite Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 31 Srp 2017 08:48
donacija opcina ilijas naslovOpćinski načelnik Akif Fazlić i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić u petak su potpisali protokol, na osnovu kojeg će Općina Centar izdvojiti 15.000,00 KM za nabavku vozila za potrebe Civilne zaštite Općine Ilijaš. Sredstva su obezbjeđena sa računa Civilne zaštite Općine Centar, za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, koja se redovno svake godine izdvajaju za manje razvijene općine. 
Općinski načelnik Akif Fazlić zahvalio se Općini Centar na ovoj donaciji i naglasio da ovo nije prvi put da središnja sarajevska općina pomaže Općini Ilijaš.
Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Fazlić uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i naglasio da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.
 
"Želim izraziti zahvalnost Općini Centar koja godinama iskazuje poseban senzibilitet prema manje razvijenim općinama, naročito za projekte lokalne infrastrukture. Ove godine potpisan je protokol u vrijednosti od 15.000 KM koje će biti iskorištene za opremanje jedinica civilne zaštite i zaista, uz naš dio sredstava, uspjet ćemo napraviti značajan iskorak kada je u pitanju naša civilna zaštita, njena osposobljenost i opremljenost kako bi mogla na terenu reagovati shodno potrebama. S obzirom na činjenicu da su u posljednjih nekoliko godina česte pojave prirodnih nepogoda u našoj zemlji, a samim tim se povećava i potreba za angažmanom jedinica civilne zaštite, ova donacija je izuzetno važna za Općinu Ilijaš", istakao je Fazlić. 
 
donacija opcina ilijas 1Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost i pomaže općinama kojima je to potrebno.
 
"Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet kada su u pitanju lokalne zajednice koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih finansijskih sredstava potrebna pomoć. Smatramo da je obaveza Općine Centar da pomaže slabije razvijene sredine i mi ćemo to raditi i u budućnosti. Mi ne možemo biti zadovoljni ukoliko se samo jedna lokalna zajednica razvija, a ostatak naše zemlje ne može da prati takav trend. Zato ćemo nastaviti pomagati", naglasio je Ajnadžić.
 
Naime Općina Centar je izdvajala značajna sredstva za pomoć Općini Ilijaš prilikom elemetarnih nepogoda poplava, a prošle godine iz Budžeta Općine Centar izdvojeno je 15.000,00 KM za sanaciju vodovoda u Bioči.
 
Završeno deminiranje 7156 m2 na lokalitetu Lijepa Luka MZ Srednje Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 28 Srp 2017 13:13
mineRadovi na deminiranju lokaliteta  Lijepa Luka u MZ Srednje, površine 7 156 m², uspješno su okončani proteklog vikenda.  Služba civilne zaštite Općine Ilijaš je deminiranje ovog lokaliteta stavila na na listu prioriteta deminiranja za općinu Ilijaš.
 
Podsjetimo, riječ je o projektu koji finanisra Vlada Japana, a izvođač radova bila je firma "Pro Vita" d.o.o. Mostar.  
Pomoćnik načelnika u Službi civilne zaštite Općine Ilijaš Zdravko Barić i predstavnici BH MAC-a su povodom završetka radova posjetili ovaj lokalitet, a predstavnici BHMAC-a će sačiniti izvještaj o pronađenim i uklonjenim neeksplodiranim ubojitim sredstvima na ovom području.  
Vlada Japana, pored deminiranja lokaliteta Lijepa Luka u MZ Srednje ove godine finansirala je deminiranje lokaliteta zaseok Milovac 1, gdje su radovi završeni, a trenutno se izvode radovi na deminiranju Reona Krivajevići 5. Ukupna vrijednost radova je 110.000,00 $ a realizacijom ovih Projekata bit će očišćeno 112.284 m2 od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. 
 
 
Registraciija nekretnina za K.O. Elešehovići i K.O. Kadarići Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 28 Srp 2017 10:44
registracija-nekretnina-foto2Dana 25.04.2017. godine Načelnik općine Ilijaš g-din Akif Fazlić potpisao je Sporazum o zajedničkoj implementaciji aktivnosti na sistematskom ažuriranju podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige za K.o. Elešehovići i K.o. Kadarići.
Sporazum je zaključen između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove koju predstavlja Direktor Željko Obradović i Općine Ilijaš koju predstavlja Općinski načelnik  Akif Fazlić.
Sporazumom se utvrđuju obaveze i nadležnosti strana potpisnica vezanih za realizaciju aktivnosti sistematskog ažuriranja podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige za navedene katastarske općine. 
Kroz implementaciju Sporazuma provodi se postupak ažuriranja i usklađivanja zemljišnoknjižnog i katastarskog stanja te se ovim putem apelira na posjednike nekretnina u navedenim katastarskim općinama da izvrše provjeru i usklađivanje stanja za svoje nekretnine. Napominjemo da je krajnji cilj Projekta identično stanje u katastru i Zemljišnoj knjizi, sa brojevima parcela po novom premjeru i stanjem upisa nekretnina prema katastarskom operatu. Stoga je u interesu svih učesnika Projekta, a posebno korisnika – posjednika nekretnina da je stanje evidencije u katastaru ažurno. Napominjemo da je to i zakonska obaveza svakog posjednika. Najbitnija komponenta Projekta jeste uspostava prava u Zemljišnoj knjizi koja se odvija bez naplate sudske takse, odnosno u potpunosti bez naknade za upisane posjednike. 
 
U toku postavljanje zaštitne ograde oko dječijeg parka u Ilijašu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 27 Srp 2017 06:51
ogradaDjecijiPark1U toku je postavljanje ograde oko dječijeg igrališta između ul. Kakanjske i pješačke zone u Ilijašu. Riječ je o zaštitnoj ogradi, dužine 45 m, vrijednosti 7.000,00 KM. Investitor radova je Općina Ilijaš, a izvođač firma "Fadž Company" d.o.o. Ilidža. 
Postavljanje ograde oko igrališta značajno će doprinijeti sigurnosti djece, roditelja i drugih korisnika ovog prostora.  
ogradaDjecijiParkPodsjetimo, Općina Ilijaš je 2015. godine je potpuno sanirala i rekonstruisala ovo dječije igralište, te opremila mobilijarom za igru, parkovskim klupama, a na igralištu je urađena i zaštitna, gumena podloga. Vrijednost radova je iznosila cca. 40.000,00 KM. 
Općina Ilijaš obezbjeđenjem prostora za igru, rast i razvoj djece stvara uslove za zdravije odrastanje naših najmlađih sugrađana. 
 
U petak zvanično otvoren novoasfaltirani put u naselju Avdukući MZ Misoča Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 24 Srp 2017 07:25
MisocaAvdukiciU mjesnoj zajednici Misoča, naselju Avdukići u petak, 21.07.2017. godine zvanično je otvoren novoasfaltirani put, dužine 700 m. Vrijednost projekta iznosila je cca. 90.000,00 KM a investitor je Općina Ilijaš.
 
Predsjedavjući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević istakao je značaj realizacije ovog projekta, kako  za mještane Avdukića, tako i za Mjesnu zajednicu Misoča: „Vjerujem da su stanovnici naselja Avdukići zadovoljni realizacijom ovog projekta budući da se radi o jednoj od zahtjevnijih dionica puta u smislu izgradnje i rekonstrukcije, zbog velikih nagiba i mnogobrojnih krivina. Međutim, uspješno smo završili i ovaj projekat u MZ Misoča i  zahvaljujem stanovnicima Avdukića za podršku i saradnju.“
 
Veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta nisu krili mještani naselja Avdukići, koji su proteklih godina imali veoma otežan pristup do svojih kuća, a najviše tokom zimskog perioda.
 
MisocAvdukici2Realizacija ovog projekta zaista nam mnogo znači i mi smo na ovaj put čekali 20 godina. Zadovoljni smo kako je put urađen, sada smo u potpunosti povezani sa gradskim jezgrom a i djeci će biti lakši put do škole. Zahvaljujem se svim mještanima Avdukića kao i Općinskom načelniku Akifu Fazliću“, kazao je Mehmed Avdukić.
 
Ovaj put predstavlja našu bolju budućnost a pogotovo budućnost omladine koja živi u novom naselju. Naš načelnik prepoznao je važnost realizacije ovog projekta te shvatio značaj ostanka omladine na selu, koja se može baviti pčelarstvom i poljoprivredom. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli“, istakao je stanovnik naselja Avdukića, Šaban Avdukić.
 
Izvođač radova bila je firma “Halilović“ d.o.o Ilijaš a nadzor nad izvođenjem radoca vršila je firma “Pronasa“ d.o.o Sarajevo.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas690
mod_vvisit_counterJuče964
mod_vvisit_counterOva sedmica690
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33354