• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U Ilijašu održana tribina pod nazivom „Alija Izetbegović: Naš predsjednik i vrhovni komandant“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 21 Lis 2019 05:55

58741548512514582354785120U organizaciji BZK „Preporod“ Ilijaš u kino sali Kulturno-sportskog centra Ilijaš održana je tribina pod nazivom „Alija Izetbegović: Naš predsjednik i vrhovni komandant“.

Tribina je organizirana povodom godišnjice smrti prvog predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine.

Gost predavač pred ispunjenom salom KSC-a Ilijaš bio je Nazim-ef Halilović – Muderris. Uvodničar i moderator Alma Omerović istakla je važnost ličnosti predsjednika Izetbegovića u ukupnoj historiji Bošnjaka, navodeći da je predsjednik svojevrstan simbol naše slobode i nezavisnost.

Nazim-ef Halilović govorio je o zajednički proživljenim momentima sa predsjednikom Izetbegovićem, ali i ličnom moralu predsjednika, njegovim idejama i težnjama. Predavanje je otvoreno kratkom analizom medijskog izvještavanja o predsjedniku Izetbegoviće, koje nerijetko ima neopravdanu negativnu konotaciju. Važan segment izlaganja bio je odnos predsjednika prema svojim sunarodnjacima, tokom rata, posebno prema pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine. Efendija Halilović podcrtao je moralne odlike Predsjednika, koje se najbolje oslikavaju kroz njegovo djelovanje tokom agresije na našu domovinu.

Učešće u programu manifestacije uzeli su i Ansambl BZK „Preporod“ Ilijaš, te bosanskohercegovački glumac Mirza Mušija.

 
Načelnik Akif Fazlić u posjeti MZ Ljubinići Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 18 Lis 2019 16:24

IMG-718b3d53f0f79896ed596f82000478df-VOpćinski načelnik Akif Fazlić i pomoćnik načelnika u službi za saobraćaj i građenje Aziz Fazlić posjetili su mjesnu zajednicu Ljubiniće, te razgovarali sa građanima, predsjednikom i članovima Savjeta MZ Ljubinići.

Za vrijeme posjete aktualizarno je nekoliko pitanja na području mjesne zajednica Ljubinići i to:

- Pitanje postavljanja ležećih policajaca i problematika prethodno postavljenih ležećih policajaca.

Dogovoreno je da se u blizini ležećih policajaca obavezno postavi vertikalna signalizacija i da se ležeći policajci ofarbaju propisanom bojom;

- Završetak započete sanacije saobraćajnica u okviru ove mjesne zajednice;

- Postavljanje zaštitne ograde na dijelu puteva u Čifluku i Balbegovićima koji prolaze uz korito rijeke Bosne;

- Dogovor oko proširenja javne rasvjete koji podrazumijeva nadopunu već izgrađenog sistema javne rasvjete i puno efikasnije otklanjanje kvarova na posotojećoj mreži;

- Izgradnja kanalizacionog sistema na potezu Radića Potok - Balbegovići. Načelnik je građane informisao da je tender za taj projekat u toku i da se završetak projekta očekuje do kraja godine;

- Dogovoreno je da se asfaltiranje puta Radića Potok - Balbegovići prolongira do proljeća naredne godine, kako bi se na tom potezu prethodno završio projekat izgradnje kanalizacione mreže;

- Sanacija žičanog mosta u Balbegovićima preko rijeke Bosne. Općina je iskazala spremnost da obezbijedi neophodan materijal popravku mosta. 

 
Socijalni dan 2019: Srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim mjestima Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 18 Lis 2019 11:13

 

socijalni dan 2Srednjoškolci su i ove godine, četvrti put za redom, pokazali koliku želju, motivaciju i moć imaju. Učenici Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš dobili su podršku poslodavaca u lokalnoj zajednici i njih 30 danas će raditi. Tim povodom, u Općini Ilijaš uprličen je i prijem za srednjoškolce koji će danas raditi u organu Uprave.

Naime, danas je Socijalni dan - dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Nakon što poslodavci uzmu učešće u ovom projektu, mladi ljudi provedu jedan radni dan. Za svakog srednjoškolca na radnom mjestu uplaćuje se dnevnica. Novac koji se zaradi Socijalnim danom uplaćuje se u Fond koji se kasnije koristi u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine. Ovim projektom mladi dobijaju priliku da uče i steknu svoje prvo radno iskustvo.

Omar Konjičanin koordinator projekta, treći je razed Informatičke gimnazije SŠC „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu  istakao je da iz godine u godinu, ovaj socijalni dan 3projekat dobija na značaju i sve je veće učešće kako srednjoškolaca tako i institucija i firmi koje podržavaju isti.

„Očekujemo radnu atmosferu i vjerujem da će članovi našeg lakalnog tima osjetiti šta znači radni dan i ono što ih čeka u budućnosti. Dvenvnice koje mi zaradimo, a koje će platiti institucije gdje ćemo provesti jedan radni dan uplaćuju se na račun Asocijacije. U januaru se otvara Fond socijalnog dana gdje svi srednjoškolci mogu uzeti učešće i zaraditi novac. Zadovoljan sam odzivom firmi iz općine Ilijaš koje su nas podržale i vjerujem da će sljedeće godine biti više i učesnika i poslodavaca. Ove godine obezbjeđeno nam je 30 radnih mjesta.  Podršku smo dobili od sljedećih poslodavaca: Općina Ilijaš, gradska biblioteka, KSC i Radio Ilijaš, Bulevar, Aurora, Azzuro, Mistik, Doner Damsi, Notar, Tamar, Memić, Inn, Zambak i Bosna, i ovom prilikum zahvaljujemo se svima na podršci“, kazao je Omar.

Enisa Mešetović službenica za mlade Općine Ilijaš iskazala je zadovoljstvo što će 15 mladih iz SŠC „Nedžad Ibrišimović“ provesti radni dan u organu Uprave.

„Oni će danas biti naše kolege, raditi s nama i učiti o organu Uprave ali isto tako učiti o tome kako mogu ostvariti  svoja prava koja su im propisana, a za koje je Općina zadužena da im omogući. Uzet će učešće u svim službama socijalni dan 1Općine Ilijaš i Općinskog vijeća. Vjerujem da će ponijeti lijepa iskustva današnjeg dana i da ćemo i dalje na čelu sa općinskim načelnikom podržavati ovakve projekte“, kazala je Mešetović.

Azra Ljubijankić, četvrti je razred gimnazije i ističe da je motivisana time što će steći radno iskustvo u današnjem danu, pored dnevnice koju će zaraditi za Fond.

„Moj prvi motiv za učešće u ovom projektu je bio da steknem praksu, jer gimnazijalci nemaju praktičnu nastavu. Ovo je idelan prilika. Nadam se da ćemo uspjeti doprinijeti uposlenicima u radu. Nisam upućena u rad Općine Ilijaš i to je još jedna prednost ovog projekta“, kazala je Azra.

Ove godine, učešće u Socijalnom danu uzelo je 2094 srednjoškolaca iz 52 lokalne zajednice. Ovo je jedinstvena prilika za srednjoškolce da dobiju vid praktične nastave, te da kroz provedeno puno radno vrijeme okuse rad i da svojim jednodnevnim radom pomognu svojim vršnjacima u realizovanju njihovih ideja i pomognu sebi pri odabiru budućeg zanimanja.

Izvor: radioilijas.ba

 
Završena izgradnja nove sportske plohe u Dragoradima Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 17 Lis 2019 11:09

 

sportska ploha dragoradi 1Završena je izgradnja sportske plohe u mjesnoj zajednici Dragoradi.

Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala ovaj projekat sa 98.996,28 KM.

Sportska ploha se nalazi u blizini područne škole u Dragoradima koja ne posjeduje fiskulturnu salu.

Izgradnjom plohe učenicima je omogućeno da časove fizičke kulture obavljaju vani u periodu kada vremeski uslovi budu povoljni.

Radovi su obuhvatali zemljene radove, tamponiranje, asfaltne radove, postavljanje mobilijara za mali nogomet i košarku, te instaliranje ograde visine četiri metra.

Izvođač radova bila je firma "Sela" d.o.o. Sarajevo, a nadzor je vršio Institut za građevinarstvo "IG" Banja Luka. Rok za izvođenje radova bio je 45 dana.

 
Obavještenje za poljoprivredne proizvođače Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 17 Lis 2019 10:09

 

oBAVJESTENJE-800x445-351x185Obavještavamo sve poljoprivredne proizvođače na području općine Ilijaš, koji žele aplicirati za novčanu podršku putem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za određeni vid primarne poljoprivredne proizvodnje, da su dužni do 15. novembra teukuće godine izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu 2020. godinu, kako je to propisano članom 13. stav (1) i (2) Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju ("Službene novine Federacije BiH" br. 42/10) kao i člana 6. stav (1) i (2) Pravilnika o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine Federacije BiH“ br: 32/17, 55/17 i 56/18).

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP obrazac) može se preuzeti od službenika šallter sale Kantona Sarajevo ili u Općini Ilijaš (kancelarija br.13).

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata u 2019/2020


za stipendiranje učenika i studenata u stanju socijalne potrebe 2019/2020

 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1593
mod_vvisit_counterJuče2425
mod_vvisit_counterOva sedmica6757
mod_vvisit_counterOvaj mjesec42565