• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Potpisan ugovor između Općine Ilijaš i KSBIH Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 08 Lis 2020 11:21

dc1

U kabinetu Općinskog načelnika Akifa Fazlića danas 08.10.2020 godine upriličeno je potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci Košarkaškom Savezu BiH, u cilju što bolje organizacije utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2021/2022 ženske i muške seniorske košarkaške reprezentacije BiH, koje se igraju u novembru ove godine.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić,pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš Sanja Zagorac – Jozić i direktor Košarkaškog saveza BiH Samir Avdić.


Općinski načelnik Akif Fazlić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog ove mogućnosti podrške Općine Ilijaš našim reprezentativnim selekcijama, a sve u cilju što bolje promocije naših selekcija te samim time i naše države Bosne i Hercegovine. Načelnik je također poželio našim selekcijama mnogo sreće i sportskog uspjeha u daljim reprezentativnim aktivnostima.

dc2

 
Mladi u Ilijašu zadovoljni saradnjom sa lokalnom zajednicom Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 07 Lis 2020 09:57

mladiOpćina Ilijaš još od 2010. godine, kada je usvojen Zakon o mladima FBiH, radi sve kako bi omogućila aktivno, kvalitetno i trajno učešće mladih u lokalnoj zajednici. Krovna tijela mladih u BiH odala su priznanje ovoj općini kao lokalnoj zajednici koja je naklonjena mladima. Općina Ilijaš priznata je kao „Lider u podršci razvoja potencijala mladih“.

„Za najveći uspjeh i ponos smatramo činjenicu da je to priznanje stiglo upravo od mladih ljudi“ – istakla je Enisa Mešetović, službenica za mlade Općine Ilijaš.

Kako Općini, ovo priznanje mnogo znači i mladima u Ilijašu. Ono je dokaz koji potvrđuje tvrdnje mladih iz Ilijaša da im općina itekako pomaže da ostvare svoje ideje i interese i tako doprinesu razvoju cjelokupne zajednice. Općina Ilijaš stipendira učenike/ce koji imaju izuzetan uspjeh u učenju ali i one koji su u stanju socijalne potrebe te dodjeljuje sportske stipendije. Općina radi i na smanjenju stope nezaposlenosti među mladima.

„U svrhu smanjenja stope nezaposlenosti visokoobrazovanih kadrova omogućavamo da mladi sa završenim fakultetima volontiraju i tako steknu neophodno radno iskustvo od dvanaest mjeseci, kako bi mogli polagati ispit općeg znanja i aplicirati za posao u državnoj službi. S ponosom možemo istaći da Općina Ilijaš ima izuzetne mlade ljude koji ostvaraju sjajne rezultate u oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja“ – dodala je Enisa Mešetović, službenica za mlade Općine Ilijaš.

Mladi Općine Ilijaš iz godine u godinu bilježe sve bolje rezultate i često su sudionici međunarodnih takmičenja u znanju, studijskih posjeta, međunarodnih konferencija i seminara.
„Kako bismo im omogućili što bolje i kvalitetnije uslove za odlazak, osnovan je Fond za mobilnost mladih Općine Ilijaš. Kroz Fond, Općina Ilijaš podržava odlaske mladih na aktivnosti unutar Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta. Podrška organizovanom aktivizmu mladih, omladinskim organizacijama te neformalnim grupama mladih provodi se kroz Budžet za mlade. Shodno Akcionom planu Strategije prema mladima Općine Ilijaš 2018-2022. godina, omladinska udruženja i neformalne grupe realizuju projekte koji će omogućiti sistemskom rješavanja problema i potreba mladih u Ilijašu“ – pojasnila je Mešetović.

Svi napori da se kreira dobra sredina za život mladih u Ilijašu, ne prolaze nezapaženo. Mirela Kurtović iz Ilijaša smatra da je jako važno, možda i presudno, moći se osloniti na predstavnike lokalne zajednice .

„Lokalna vlast nije prepreka niti pokretač mnogih stvari. Pokretači smo mi, mladi, i nekada nam je potrebna pomoć. Zato hvala predstavnicima općine koji su na raspolaganju gotovo uvijek“ – zaključila je.

Općina Ilijaš će i u narednom periodu nastaviti sa podrškom mladima, kako pojedincima tako i omladinskim organizacijama te neformalnim grupama.

„Budući da su mladi ilijašani i ilijašanke pokrenuli projekat “Daj mi prostor!”, Općina Ilijaš će u narednom periodu sufinansirati realizaciju ovog sjajnog projekta te će mladi dobiti adekvatan prostor za realizaciju svojih ideja i aktivnosti“ – zaključila je Enisa Mešetović.

Iako svjesni da se život mladih odvija na internetu i da do njih najlakše dolaze negativne informacije, predstavnici Općine Ilijaš trudit će se i dalje da mladima pokažu drugu, pozitivnu stranu priče, i da im pruže uslove u kojima mogu ostvariti svoje potencijale.

Krovna tijela su priznanja lokalnim zajednicama dodijelila za postignuća u 2019. godini, u sklopu projekta Fakat je vakat za mlade. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

Izvor: vijecemladih.ba

 
Obilježavanje godišnjice smrti majora Hašima Spahića Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 05 Lis 2020 08:45

hasim

"JOB Unija veterana Općine Ilijaš" u petak i nedjelju 09. i 11. oktobra 2020. godine obilježava godišnjicu pogibije majora Hašima Spahića.

Program:

Petak 09.10.2020.

10:00 – polaganje cvijeća na mezarju u Brezi

11:00 – polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Ilijašu

Nedjelja 11.10.2020.

09:30 – polazak autobusa za Moševičko brdo, mjesto pogibije

12:00 – polaganje cvijeća na mjestu pogibije (M. brdo)

 
Pomoć za socijalno ugrožene porodice Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 05 Lis 2020 08:28

Stanko2Udruženje “Alterural” započelo je sa realizacijom Projekta "Poboljšanje uvjeta stanovanja za socijalno ugrožene porodice” na području Općine Ilijaš.


Realizacijom ovog projekta pomoći će se šest socijalno ugroženih porodica. Za tri porodice već je isporučen najneophodniji građevinski materijal koji će korisnici ovog humanitarnog projekta sami ugrađivati, a za tri porodice ova organizicija će pored isporuke građevinskog materijala angažovati i izvođače radova.


Završetak svih radova planiran je za 45 kalendarskih dana, a prema informacijama iz ove organizacije Općina Ilijaš će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa ovom organizacijom. Ovim će se stvoriti uslovi da ova vrsta pomoći dođe i do drugih socijalno ugroženih porodica.

 
Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Ispis Email
Autor web admin   
Ponedjeljak, 05 Lis 2020 00:00

OBAVIJEST

POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači općine Ilijaš koji apliciranju na novčane podrške Federalnog ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva da su dužni da do 15. novembar tekuće godine izvrše prijavu plana proizvodnje za narednu 2021.godinu,kako je to propisano članom 13. stav (1) i (2) Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. novine FBiH“ br. 42/10) kao i člana 6. Stav (1) i (2) Pravilnika o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Sl. novine FbiH“ br.32/17,55/17 i 56/18).

Prozvođači koji u predviđenom roku ne izvrše prijavu plana proizvodnje neće moći ostvariti novčani podsticaj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za 2021. godinu.

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP Obrazac) se može preuzeti u Šalter sali Kantona Sarajevo.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
O D L U K A
o izmjeni Odluke o imenovanju članova biračkih odbora
 

 
 


 
 
 
 
PRIJEDLOG RANG LISTE ZA DODJELU STANA
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2759
mod_vvisit_counterJuče2614
mod_vvisit_counterOva sedmica2759
mod_vvisit_counterOvaj mjesec75309