• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obustava saobraćaja kod ”Alića rampe” u nedjelju Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 07 Srp 2017 10:25
AlicarampaasfZbog izvođenja radova na polaganju završnog sloja asfalta na pružnom prelazu ”Alića rampa” na magistralnom putu R-445, dionica Semizovac – Ilijaš – Visoko, dana 09. jula 2017. godine doći će do potpune obustave saobraćaja u periodu od 13 sati, sve do 5 sati ujutru 10. jula 2017. godine. Građani će moći da koriste alternativne pravce kretanja:
 
-Ulica Žrtava genocida Srebrenice – naselje Mrakovo (pored Binga i Konzuma) – R-445 i obratno;
 
-Za naselje Kadarići (samo za putnička motorna vozila) lokalni put iz Starog Ilijaša, naselje Luke – put pored Željezare Ilijaš i obratno.
 
Mole se građani da poštuju izmjene režima saobraćaja, te da u periodu obustave koriste alternativne pravce kretanja.
 
Asfaltirana dionica lokalnog puta u Lješevu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 07 Srp 2017 06:32
AsfaltiranjeLjesevoJučer je završeno asfaltiranje lokalnog puta u starom dijelu Lješeva. Riječ je o putu dužine 150 m i pozidu dužine 72 m. Ukupna vrijednost radova je 35.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena u Budžetu Općine Ilijaš. 
Izvođač radova bila je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova "Construct" d.o.o. Zavidovići. 
Stanovnici ovog dijela naselja izuzetno su zadovoljni asfaltiranjem puta koji je do sada bio makadamski, te zahvaljuju Općinskom načelniku na realizaciji ovog Projekta. Prema riječima Masnopita Muamere, stanovnici ovog dijela Lješeva formirali su građevinski odbor i prikupili značajna sredstva za nastavak asfaltiranja ovog puta koji vodi prema džamiji i obližnim stambenim objektima, te očekuju završetak radova u toku građevinske sezone.  
 
Predstavnici Općina Ilijaš i Olovo razmatrali problematiku vodosnabdijevanja Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 06 Srp 2017 13:26
SastanakOlovoJučer su u Općini Olovo općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović i direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš Belma Zukić održali  sastanak sa načelnikom Općine Olovo Đemalom Memagićem i njegovim saradnicima. Na sastanku je razmatrana problematika vodosnabdijevanja pograničnih naselja Općina Ilijaš i Olovo koja se snabdijevaju sa izvorišta koja se nalaze na području općine Ilijaš, a koja su sastavni dio vodovodnih sistema izgrađenih u ranijem periodu i služe za vodosnabdijevanje kako naselja na području Općine Ilijaš tako i Općine Olovo. Naime radi se o lokalnim vodovodima i to: vodovod Malinovica putem kojeg se vrši vodosnabdijevanje naselja Gajine i Dragoradi (Općina Ilijaš) i naselja Dolovi, G. Bakići i D. Bakići, Kruševo i Ajdinovići (Općina Olovo) i vodovod čije se izvorište nalazi na lokalitetu Crne Rijeke, a služi za vodosnabdijevanje naselja Musići – Općina Olovo. 
Vodosnabdijevanje putem ovih vodovoda je dosta stabilno, ali su prisutni problemi održavanja vodovoda kao i samog upravljanja istim, a u skladu sa važećom zakonskom regulativom.
Na sastanku Općina Ilijaš se obavezala da će uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za izvorište u Crnoj Rijeci i ukoliko se utvrdi da izvorište zadovoljava kapacitetom i kvalitetom vode projektom će se definisati i način uključivanja uslova vode u sistemu vodosnabdijevanja naselja Crna Rijeka. Također su razmotreni načini i aktivnosti upravljanja ovim lokalnim vodovodima, a sve sa ciljem obezbjeđenja zdravstvene ispravnosti vode za korisnike. 
 
Asfaltirane dionice lokalnih puteva u Bioči i Luci Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 06 Srp 2017 12:25
AsfaltiranjeBioca2017 003Prethodnih dana završeni su radovi na asfaltiranju puteva u Bioči i Luci. 
Općinski načelnik Akif Fazlić i zamjenik Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković, u prisustvu brojnih građana danas su zvanično pustili u promet put u Bioči.  Rijeć je o dionici puta dužine 600 m, širine puta 3,5 m. Vrijednost Projekta je 67.000,00 KM, a investitor je Općina Ilijaš. 
 
Opredjeljenje Općinskog načelnika Akifa Fazlića je kroz Operativne programe i planove  urbanizirati i naselja izvan grada, a u naselju Bioča kontinuirano se radi na asfaltiranju puteva. 
"Pored ovog puta u ovoj godini zajedno sa Direkcijom za ceste KS asfaltno ćemo spojiti Bioču i Ahatoviće i time završiti Projekat koji vodimo već dvije godine. Dakle naša orijentacije jeste da osim AsfaltiranjeBioca2017 008grada i prigradskog područja implementiramo Projekte po svim mjesnim zajednicama i infrastruktura odnosno asfaltiranje puteva jedan je od ključnih projekata koji se realizira praktično u svim mjesnim zajednicama. Sa aspekta demografske politike cilj je da zadržavamo stanovništvo i na ruralnim područjima", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Kada je u pitanju ovo naselje izražena je potreba ulaganja u putnu infrastrukturu u cilju ekonomskog osnaživanja ovog područja kroz stvaranje boljih uslova za stanovništvo koje se većinom bavi poljoprivredom ali i zbog stvaranja turističkih potencijala. 
 
AsfaltiranjeBioca2017 017Predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić istakao je da su u posljednji mjesec dana na području ove mjesne zajednice realizovana tri projekta. 
"U donjem dijelu Luke realizovana su dva projekta i to: asfaltiranja puta dužine po 350 metara. Danas prisustvujemo svečanom otvorenju treće dionice u Bioči. Ovim projektima zaokružujemo infrastrukturnu priču ove mjesne zajednice. Za razvoj poljoprivrede i vraćanja stanovinštva na selo najvažnija je infrastruktura. Bioča je bila dosta pokrivena makadamskim putevima. Ovi projekti su novi zamah za stanovnisštvo koje se prvenstveno bave poljoprivredom", istakao je g. Brkić.
 
O važnosti realizacije ovog Projekta govorio je Muhamed Handžić, predstavnik građana Bioče i aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš, koji se prvenstveno zahvalio Općinskom načelniku koji je prepoznao značaj asfaltiranja ovog lokalnog puta. 
 
Ovaj put ima veliki značaj prvenstveno za građane koji žive na ovom području. Stvoreni su preduslovi za poljoprivrednu AsfaltiranjeBioca2017 020djelatnost. Također, ova dionica puta ima i veliki strateški značaj, obzirom da povezuje općinu Novi Grad i općinu Ilidža sa općinom Ilijaš i približava Bioču glavnom gradu na 5-6 kilometara. Prije nekoliko godina Bioča je bila putnom komunikacijom udaljena 30 kilometara od Sarajeva. Nadam se da ćemo i naredne godine nastaviti sa ovakvim projektima kako bi Biča bila ugodno mjesto življenja".
 
Osim puta u Bioči, kada je u pitanju MZ Luka završeno je i asfaltiranje kružnog toka i puta u dužini od po 350 m. Vrijednost Projekta je 33.127,00 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Ilijaš. 
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrila je firma "Construct" d.o.o. Zavidovići. 
 
Obavijest o odlaganju kabastog otpada sa područja Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 04 Srp 2017 13:35
kabasti otpad-700x358Obavještavaju se građani da KJKP Rad planira ljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada na području Općine Ilijaš 08. i 09. jula 2017. godine. Aktivnosti će biti prganizovane tako da građani u navedenom periodu iznose kabasti otpad, a u toku sedmice KJKP Rad preuzima obavezu da isti prikupi i odloži. Odlaganje kabastog otpada nije dozvoljeno prije i poslije navedenog termina. 
 
Mjesta odlaganja kabastog otpada: 
 
 
MZ Bioča
MZ Crna Rijeka – plato pored autobuske stanice
Čevljanovići – plato pored autobuske stanice
MZ Ilijaš grad – kod Hajfiša
Kadarići
MZ Lješevo
MZ Malešići – plato preko puta prostorija MZ
MZ Misoča – plato kod mosta i plato preko puta kasarne
MZ Mrakovo
MZ Podlugovi
MZ Srednje – kod Hajfiša
MZ Stari Ilijaš – iza "Jahorine", iza samoposluge, kod Hajfiša i 
Luka pored prodavnice
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1296
mod_vvisit_counterJuče899
mod_vvisit_counterOva sedmica8509
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23135