• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Čestitka povodom nastupajućeg katoličkog praznika Uskrsa Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Subota, 15 Tra 2017 08:59

uskrsPovodom najvećeg katoličkog blagdana - Uskrsa, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, uputili su građanima katoličke vjeroispovijesti čestitku:

 "U povodu velikog katoličkog blagdana – Uskrsa, svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Ilijašu, ali i cijeloj zemlji, u ime uposlenih u Jedinstvenom općinskom organa, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš, te u naše lično ime upućujemo najsrdačnije čestitke. Ovaj, kao i svaki vjerski praznik, treba da nam vrate vjeru u bolju budućnost i podsjete na važnost njegovanja moralnih vrijednosti, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Svim vjernicima želimo da Uskrs provedu ispunjeni radošću, u miru, ljubavi i u krugu svojih najmilijih.

Neka Vam je sretan i čestit Uskrs!"

 
Čestitka povodom Dana Armije RBiH Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Subota, 15 Tra 2017 08:52

DanArmijePovodom 15. aprila – Dana Armije RBiH Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:


''U ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije R BiH, kao i svim građanima općine Ilijaš.''

 
Održan sastanak povodom planiranih aktivnosti za obilježavanje Dana planete zemlje Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 14 Tra 2017 15:46

sastanak

U sali Općine Ilijaš održan je operativni sastanak  koji je za cilj imao planiranje aktivnosti povodom 22. aprila -Dana planete zemlje . Sastanku su prisutvovali općinski načelnik Akif Fazlić , predstavnici mjesnih  zajednica , predstavnici javnih preduzeća i ostali koji će uzeti učešće u obilježavanju ovog značajnog ekološkog datuma .

Koordinator i inplementator će biti novoformirano ekološko udruženje AMEKO (Asocijacija za mlade , ekologiju , kulturu i obrazovanje ) Ilijaš  koje već broji oko 30 članova . Predsjednik   Mahir Brkić je pojasnio prisutnima  ciljeve i zadatke udruženja , a tiču se prije svega svijesti o ekologiji kao planiranim aktivnostima 22.aprila .

Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić je kazao da je svrha ovog sastanka da se svi uključe, te dostave svoje prijedloge .

U srijedu će biti definisan plan koje će aktivnosti biti sprovedene  povodom Dana planete Zemlje .

 
Svečanom sjednicom OV Ilijaš obilježen Dan Armije RBiH Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 14 Tra 2017 15:04

DSCF7651

Boračka , sportska udruženja , udruženja žena i porodica nestalih zatim predstavnici političkih organizacija općine Ilijaš su na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu položili cvijeće u znak na sve šehide i poginule borce koji su dali svoje živote za našu domovinu a povodom Dana Armije BiH koji se obilježava 15. aprila . Svima prisutnim obratio se pomoćnik načelnika u Službi za boračko invalidsku zaštitu , socijalnu zaštitu i raseljena lica  Nijaz Spahić koji je ukratko objasnio  cilj okupljanja  kao i na samu ulogu ARBiH .

DSCF7663

 

Potom je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš koju je vodio Predsjedavajući OV Mahir Dević , koji je  čestitao Dan armije BiH . Prisutnim vijećnicima i gostima se obratio Meho Mešetović , ratni komandant 126 IB koji je napravio historijsku retrospektivu ratnih događaja , kao i ulogu ARBiH tokom sukoba .

8.aprila 1992. Predsjedništvo BiH proglasilo je neposrednu ratnu opasnost i osnovalo Glavni štab Teritorijalne Obrane  BiH .

Armija Republike Bosne i Hercegovine je službeno osnovana 15.aprila 1992 godine , a sačinjena je od jedinica Teritorijane odbrane kao odgovor na agresiju .

Armija BiH nastala je ujedinjenjem jedinica  TO-a, Patriotske lige, Zelenih beretki, MUP-a BiH i raznih bošnjačkih dobrovoljačkih formacija u jedinstvenu vojsku Sredinom maja  1992. HOS prihvaća vrhovno zapovjedništvo Armije BiH, ali ne i HVO, čije je vodstvo prilikom osnivanja odbacilo TO BiH kao “iskompromitiranu”.Mešetović je pomenuo da je ARBiH 1994.godine učestvovala u raznim operacijma  čiji akcenat je bio u Krajini , a 1995 počinje ofanzivu i oslobodilački rat koji je zaustavljen politički . Za četiri godine ARBiH je postala veoma važana faktor u našoj zemlji .Armija se sastojala od sedam korpusa , prvi komandant bio je Sefer Halilović a drugi Rasim Delićkazao je Mešetović .

Ratni komandant koji je bio na čelu 126 IB je kazao kako je ta brigada koja je odmah po izbijanju sukoba bila na raspolaganju , a svoje sjedište je imala u Brezi , kazavši kako je učestvovala u veoma značajnim akcijama . Na kraju obraćanja je čestitao  svima Dan ARBiH.

 
Prijatelji iz Italije uživali u posjeti Udruženju „Zlatne ruke“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Subota, 08 Tra 2017 05:51

zaradijskunaslovUdruženje „Zlatne ruke“ Ilijaš  i članice još su jednom pokazale da opravdavaju ime iz svog naziva i da su zaista zlata vrijedne.  Ovog petka u svojim prostorijama ugostile su,  uz muziku i gastronomsku trpezu,   osnivača i pravnog zastupnika organizacije Lucciano Lama Pino Castellano,  načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, i predstavnike Općine Ilijaš i druge goste.

Organizacija Lucciano Lama finasirala je opremanje prostorija za rad Udruženja „Zlatne ruke“ prije osam godina, a cilj ove posjete je bio nastavak i produbljivanje započete saradnje. Nakon što je koordinatorica aktivnosti  Udruženja Zekija Avdibegović upoznala goste sa radom udruženja, upriličen je obilazak prostorija, a uručeni su pokloni i zahvalnice za drage donatore.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da sam ambijent u kojem je smješteno udruženje govori o njihovoj vrijednosti.

–Pomoć i podrška može i treba biti veća, treba tražiti prostor za širenje njihovih aktivnosti i mi ćemo tražiti modele kako da se ekonomski valorizira njihov rad, kroz izložbe i druge načine jer bi to doprinijelo  imidžu Ilijaša kada je u pitanju turizam. Ova posjeta je nešto što govori da prijateljstvo dugo živi i saradnja traje od 1995. godine i nadamo se da će biti bolja i da će ovo naše udruženje još više napredovati, da će motivirati druge da se učlane i da ćemo svi biti društveno korisni, kazao je načelnik Fazlić.

Italijanska nevladina organizacija “Luciano Lama”, aktivna je u Bosni i Hercegovini više od dvadeset godina, bavi se aktivnostima pomoći i obrazovanja, namijenjenim siročadi, djeci i mladima.

–Mi imamo saradnju sa općinom Ilijaš 22 godine, ne samo virtuelno nego i realno. Sjećam se kada je 300 djece iz Ilijaša posjetilo Italiju prije mnogo godina, načelnik je poslao 300 sadnica, tako da imamo veoma lijepa sjećanja na to. Nažalost, BiH više nije prioritet za realizaciju projekata, ali to ne znači da mi ne nastavljamo saradnju i da nećemo na druge načine podržavati udruženja i ljude. Večerašnja posjeta me oduševila i vidio sam koliko su ove žene i ovo udruženje vrijedni, kazao je Castellano.

Koordinatornica Avdibegović kazala je da je počastvovana posjetom, a gosti su oduševljeni da je njihova donacija u potpunosti opravdala svoju svrhu.  Nakon što je održana Izvještajna skupština usvojeni planovi i izvještaji, Zlatne ruke spremne su za nove projekte, a najviše se raduju putovanjima i druženjima, te da će nakon Balkana, Austrije, Albanije, Turske, ove godine zahvaljujući prijateljima iz Italije posjetiti i pokazati djela svojih vrijednih ruku i na Siciliji.

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas65
mod_vvisit_counterJuče955
mod_vvisit_counterOva sedmica3739
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23912