• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Apel građanima općine Ilijaš: Budimo odgovorni! Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 30 Srp 2020 08:46

covid 19S obzirom na pogoršanje epidemiloške sitacije i nadolazeće Bajramske praznike Zdravstveni savjet Općine Ilijaš upućuje apel građanima da se pridržavaju naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministrastva zdravstva s ciljem ranog otkrivanja i spriječavanja širenja zaraze izavane novim korona virusom.

Ovim putem napominjemo građane da su najučikovitije mjere prevencije:

1.Držanje socijalne distance od najmanje 1.5 - 2 metra

2.Nošenje maske za lice

3.Redovno pranje ruku ruku sapunom i toplom vodom u trajanju od najmanje 20 sekundi

4.Izbjegavanje gužve

Preporučujemo da osobe straije od 65 godina te osobe sa hroničnim nezaraznim bolestima izbjegavaju posjećivanje i ulazak u prenapučena javna područja ili mjesta. U to se ubrajaju sredstva javnog prevoza u periodima najvećih dnevnih gužvi te javna okupljanja ali i odlasci u trgovine u periodu kada se očekuje najveća dnevna posjećenost.

Preporučujemo da se prije odlaska u Dom zdravlja predhodno telefonski konsultuje ljekar ili drugi zdravstveni djelatnici kako bi se u ambulantama izbjegle nepotrebne gužve.

Apelujemo na sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije ili kućne izolacij da budu savjesni i da izričito poštuju izrečene mjere i ne napuštaju domove bez predhodne konsultacije i najave ljekaru.

Zdravstevni savjet posebno apeluje na građane da budu savjesni i oprezni za vrijeme Bajramskih praznika kada je pojačano kretanje i okupljanje stanovništva.

Poseban apel se upućuje mlađoj kategoriji stanovništva da budu savjesni i odgovorni kako za sebe tako i za svoje porodice te da na taj način doprinesu u prevenciji širenja i suzbijanja zaraze izazvane novi korona virusom.

Podsjećamo, zaključno sa 29.07.2020. godine, na području općine Ilijaš od početka pandemije potvrđeno je ukupno 40 slučajeva od čega je trenutno aktivnih 26. Pet osoba nalazi se na hospitalizaciji a samoizolacija je propisana za 66 osoba. Do sada, na području općine Ilijaš ukupno je testirano 355 osoba.

BUDIMO ODGOVORNI!

 
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije održan sastanak Zdravstvenog savjeta Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 29 Srp 2020 13:36

zdravs.savjet 1Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini a samim tim i na području općine llijaš danas je održan radni sastanak Zdravstvenog savjeta Općine Ilijaš.

Predsjednik Zdravstvenog savjeta, dr. Anel Bumbulović upoznao je prisutne sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Federaciji BiH, Kantonu Sarajevo i općini Ilijaš te istakao problem nepoštivanja Općih naredbi Federalnog kriznog štaba

Evidentno je da se naše stanovništvo ne pridržava epidemioloških mjera te imamo ljude kojima je propisana samoizolacija ali oni se i dalje kreću te ugrožavaju ostalo stanovištvo. Mi možemo provoditi sve mjere ali ukoliko nam građani ne pomognu te ne poštuju propisane mjere, bojim se da ćemo imati mnogo većih broj oboljenih. Pet naših sugrađana trenutno se nalazi u izolatoriju na Podrastovima te je važno da građani općine Ilijaš shvate ozbiljnost situacije te prihvate činjenicu da virus postoji i da je veoma opasan”, istakao je dr.Bumbulović.

Na području općine Ilijaš od početka pandemije potvrđeno je ukupno 40zdr.savjet 2 slučajeva od čega je trenutno aktivnih 26. Pet osoba nalazi se na hospitalizaciji a samoizolacija je propisana za 66 osoba. Do sada, na području općine Ilijaš ukupno je testirano 355 osoba.

Zdravstveni savjet Općine Ilijaš poziva građane da izvrše test samoprocjene prisustva korona virusa putem web linka: https://bit.ly/2P7InhC da se informišu o COVID-19 na: http://www.zzjzks.ba/2020/05/28/covid-19-osnovne-informacije/

 
Bajramska čestitka Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 29 Srp 2020 12:14

bsmo

Povodom Kurban bajrama, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

"Svim sugrađanima islamske vjeroispovjesti u ime Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i u svoje lično ime upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban bajrama sa željom da mubarek dane provedete u krugu svojih najbližih, porodica, komšija i prijatelja, u dobrom zdravlju, radosti i sreći.Neka Uzvišeni Allah ispuni naša srca i duše mirom, srećom, ljubavlju i zadovoljstvom a naše kuće Svojim rahmetom i bereketom. Mole se građani da se pridržavaju mjera Kriznog štaba Federacije BiH u vezi sa Covid-19 virusom."

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

 
Drugi krug podjele prehrambreno-higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 29 Srp 2020 12:01

pomoc 1Općina Ilijaš podjelila je još 330 prehrambreno-higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice sa područja Općine. Navedene aktivnosti provode se u okviru programa mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanim pandemijom COVID-19.

Distribucija paketa vršila se u periodu od 14.07. do 30.07.2020. godine putem općinskog štaba civilne zaštite i mjesnih zajednica a korisnici pomoći su porodice koje su slabog imovinskog stanja a koje su predložile predstavnici Mjesnih zajednica u saradnji sa nadležnim službama.

Štab civilne zaštite na čelu sa komandantom štaba Akifom Fazlićem obezbijedio je ovu pomoć sa željom da navedene kategorije što lakše prebrode ovo krizno vrijeme uzrokovano pandemijom COVID-19. U skladu sa mogućnostima, te daljim razvojem ove krizne situacije i u narednom periodu Općina će nastojati pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

 
Održana 44. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 29 Srp 2020 11:18

veceOdržana je redovna 44. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš, na kojoj su poslije vijećničkih pitanja i inicijativa između ostalog razmatrane Informacije o stanju sigurnosti na području općine Ilijaš za proteklih šest mjeseci i Informacija iz oblasti zdravstva.

Informaciju iz oblasti zdravstva obrazložila je direktorica DZ Ilijaš Prim. dr. Amra Matoruga koja je kazala da je zdravstvena zaštita za stanovništvo općine Ilijaš u primarnoj zdravstvenoj zaštiti pružana svakodnevno u prvoj i drugoj smjeni u kontinuitetu, te nedjeljama i praznicima u službi porodične medicine. I pored nedostataka ljekarskog i srednjeg medicinskog kadra, planirani zadaci su adekvatno i na vrijeme urađeni, a usluge pacijentima nisu uskraćene. Što se tiče informacije o stanju sa korona virusom dr. Matoruga je kazala da je od početka pandemije od ovog virusa obolilo 40 naših sugrađana, dok je sa današnjim danom aktivno 26 slučajeva. Ona je pozvala sve građane na maksimalan oprez i pridržavanje svih propisanih mjera.

Vijeće je donijelo zaključak da se u narednom periodu održi tematska sjednica na kojoj bi bila razmatrana Informacija iz oblasti zdravstva uz prisustvo svih relevantnih ljudi iz ove oblasti.

Informaciju o stanju sigurnosti na području općine Ilijaš za proteklih šest mjeseci predočio je komandir PS Ilijaš Enes Rahimić. U ovom vremenskom periodu unutrašnje organizacione jedinice su kontinuirano pratile stanje sigurnosti iz oblasti kriminaliteta, te su na osnovu negativnih pojavu adekvatno reagirali sačinjavanjem operativnih i akcionih planova, te konkretizovanjem zadataka policijskim službenicima sa ciljem otklanjanja uočenih negativnosti na određenim područjima. U prvih šest mjeseci registrovano je 54 krivična djela.vece 2

Usvojen je Prijedlog Izvještaja o izvršenju Budžeta općine Ilijaš.

Budžet općine Ilijaš u prvih šest mjeseci bilježi 7.231.265,00 KM ostvarenih prihoda, što je 46% od planiranih prihoda u Budžetu za 2020. Godinu. Sa druge strane, ostvareni su izdaci u iznosu 3.875.728,00 KM, što predstavlja 25% od planiranih izdataka u Budžetu za 2020. godinu. Prema tome, ostvaren je suficit za navedeni period u iznosu od 3.355.537,00 KM.

Usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti za provođenje postupka dodjele koncesije na vodnom dobru za zahvatanje i korištenje podzemnih voda.

Usvojena je o Odluka o usvajanju Plana zaštite od požara za područje općine Ilijaš.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2112
mod_vvisit_counterJuče2379
mod_vvisit_counterOva sedmica11968
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41018