• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U naselju Pavlovići MZ Mrakovo asfaltiran put Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 23 Lis 2020 08:02

Završen je projekat asfaltiranja putne komunikacije u naselju Pavlovići ukupne dužine od 220 metara u vrijednosti od 39.000,00KM.
Predsjednik savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović je istakao da je nakon završetka asfaltiranja putne komunikacije od džamije u Mrakovu u dužini od 320 metara, uspješno završen i projekat
asfaltiranja puta u naselju Pavlovići sa planom da se iduće godine nastavi asfaltiranje ovog puta.Ako se uzme u obzir da je postavljeno i 25 rasvjetnih tijela moramo istaći da su u MZ Mrakovo napravljeni vidljivi pomaci u modernizaciji infrastrukture.

mrakovo1mraovo2

Radove na asfaltiranju ove komunikacije obišao je i Općinski načelnik Akif Fazlić, koji je prisutne građane i članove savjeta MZ Mrakovo upoznao sa planovima razvoja ove MZ u narednom periodu. Izvođač radova bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš. Nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

mrakovo

 
Završeno asfaltiranje 670 metara putne komunikacije u naselju Gornji Čevljanovići Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 23 Lis 2020 07:51

cevlj2

Općinski načelnik Akif Fazlić obišao je završene radove na rekonstrukciji lokalnih puteva u naselju Gornji Čevljanovići-MZ Gajevi, gdje se susreo sa stanovnicima tog naselja te razgovarao o završenim radovima i budućim projektima.

Asfaltirano je ukupno 670 metara putne komunikacije u vrijednosti od 88.500,00KM. Fikret Alibegović je u ime svojih sugrađana iskazao veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, te je iskazao zahvalnost Općinskom načelniku Akifu Fazliću na razumjevanju kada je u pitanju modernizacija infrastrukture u naseljenim mjestima u MZ Gajevi.

Izvođač radova bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš. Nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

cevljanovici

 
Gasifikacija Industrijskih zona Luka i Stari Ilijaš Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 22 Lis 2020 11:58

DSC 0117Danas je u prostorijama Općine Ilijaš održan radni sastanak na temu „Gasifikacija u industrijskim zonama na području Općine Ilijaš“. Sastanku su prisustvovali Općinski načelnik Akif Fazlić sa svojim saradnicima,predstavnici Sarajevogasa v.d. Generalni direktor Ibrahim Karahodžić i izvršni direktor za razvoj i investicije Nusret Palavra, direktorica JKP Vodostan Ilijaš Belma Zukić, kao i zamjenica direktora firme "Limsar" Amra Softić, direktor firme "Superior Group" Damir Pašalić, direktor firme "CloudIT" Admir Kulić, direktor firme "Ezio Inox" Sead Alihodžić, direkor firme "Ama Adriatic" Adnan Hajadarpašić i vlasnik firme "Kalea" Klico Jasmin.


Izvršni direktor Sarajevogasa Nusret Palarva iskazao je zadovoljstvo što Općina Ilijaš ozbiljno razmišlja o primarnom korištenju prirodnog gasa kako za individualne korisnike, tako i za privredne subjekte.
„Apelujemo na privredne subjekte da podnesu zahtjeve za izradu projekta priključenja koji će biti obrađeni i sadržavati podatke o tehničkim rješenjima i troškovima priključenja."kazao je Nusret Palavra.

Načelnik Akif Fazlić ističe da je ovaj projekat itekako značajan za Općinu IlijaKlicoš.
„Danas je održan sastanak sa predstavnicima Sarajevogasa, privrednicima u Industrijskog zoni Luka i privrednicima Industrijske zone Stari Ilijaš. Radilo se o sastanku na kojem su promovirane mogućnosti priključenja gasa za poslovne objekte u ovim Industrijskim zonama. Dva su povoda bila za ovo:-jedan je da se privrednici upoznaju sa projektom koji je u toku realizacije i odnosi se na proširenje distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka u vrijednosti od 200.000,00 KM. Završetkom ovog projekta stvorit će se uslovi da se privredni subjekti mogu priključiti na gasnu mrežu,što će imati za cilj smanjenje zagađenja DSC 0120zraka.Također tema sastanka je bila kako razviti sekundarnu mrežu na području Industrijske zone Stari Ilijaš gdje imaomo nekoliko velikih kompanija kao što su:Standard,Kalea i Kondisa,u ovom slučaju se radi o izgradnji primarnog gasovoda.Također potrebno je finansirati izragdnju jedne podstanice koja bi bila ta tačka odakle bi se razvijala sekundarna mreža. Konkretizirani su zaključci da svi privrednici podnesu zahtjeve i dobiju sve tehničke upute.Kao i dinamika realizacije priključaka i u tom pravcu u budžetu za 2021 godinu kandidirat će se projekat izgradnje Podstanice u Starom Ilijašu."rekao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

„Sama incijativa Općine Ilijaš da se u saradnji sa Sarajevogasom implementira sistem topilfikacije uz upotrebu energenta priodnog gasa, važna je kako sa aspekta ekonomije odnosno finansijskog efekta za potrošače, tako i sa ekološkog aspekta."rekao je Admir Kulić direktor firme "CouldIT" koja se nalazi u Industrijskoj zoni Luka.

Ovaj pojekat predstavlja početak smanjenja štetnih agenasa u zraku što će uveliko doprinjeti manjem zagađenju zraka i očuvanju životne okoline. Nakon završenog sastanka učesnici su obišli radove u Industrisjoj zoni Luka.

DSC 0129DSC 0124

 

 
Općina Ilijaš nastavlja ulaganja u školske objekte Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 22 Lis 2020 11:08

ošsrednjaU kabinetu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića danas je upriličeno potpisivanje dva ugovora o nastavku ulaganja Općine Ilijaš u obrazovni sistem i obrazovne objekte, a tiče se sufinansiranja projekta u SŠC "Nedžad Ibrišimović"- "Uređenje prostorija za mlade" u vrijednosti od 5.000,00 KM te sufinansiranja radova na uređenju prilaza u Područnoj školi Ljubinići u vrijednosti od 7.000,00 KM.
Potpisivanju su prisustvovali Akif Fazlić načelnik Općine Ilijaš, Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, Amir Džafo direktor SŠC "Nedžad Ibrišimović", Advija Bilal-Brkić sekretar OŠ Podlugovi, Enisa Mešetović stručni saradnik za obrazovanje,pitanje mladih i NVO sektor.
Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić izkazala je zadovoljstvo potpisivanjem ovih ugovora, te izkazala zadovoljstvo angažmanom mladih ljudi na projektu "Uređenja prostorija za mlade" u SŠC "Nedžad Ibrišimović".

"Koristim priliku da se zahvalim ovom vidu podrške od strane Općine Ilijaš za ovaj projekat koji realizujemo zajednički sa Omladinskom organizacijom "Iskoristi dan-Carpe diem" Ilijaš. Ono što mene čini posebno ponosnim u ovom projektu je to što su mladi pokazali veliku želju,angažovanost i odgovornost i da je općinska donacija jedna od donacija koju su mladi dobili zbog svoje angažovanosti.Ovo je nastavak naših aktivnosti koje smo zajednički radili i ranije, a vezane su za volontiranje i rad na terenu što je dovelo do konačnog rezultata da su prikupljena značajna finansijska sredstva i da smo na putu rješavanja pitanja prostora za mlade. Ovaj prostor će biti korišten za razne aktivnosti mladih, a dobro će doći i kao produženi boravak za naše učenike koji dolaze iz udaljenih mjesta." rekao je Amir Džafo direktor SŠC "Nedžad Ibrišimović".

"Prije svega bi se zahvalili Općinskom načelniku Akifu Fazliću sa željom da će se nastaviti saradnja sa Općinom Ilijaš,što će za rezultat imati realizaciju još važnih projekata.Ovdje je riječ o uređenju prilaza u područnoj školi Ljubinići, koji je bio jedan od problema za učenike i njihove roditelje.Općina Ilijaš je prepoznala važnost ovog projekta, te je uradila sve da se udovolji našem zahtjevu." rekla je Advija Bilal-Brkić sekretar O.Š. Podlugovi.

 
Susret načelnika Općine Ilijaš sa građanima Lokve-Vodice Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 21 Lis 2020 10:18

Lokve

U povodu završetka asfaltiranja puta u naselju Lokva-MZ Gajevi, načelnik je obišao završene radove i razgovarao sa građanima o navedenim aktivnostima i prioritetima vezanim za ovo naselje u okviru MZ Gajevi.
Građani su iskazali zadovoljstvo realizovanim projektom asfaltiranja puta u dužini od 180 metara u vrijednosti od 25.000,00 KM. Građani su također iskazali potrebu za dalju modernizaciju saobraćajne mreže, kao i dogradnju javne rasvjete u ovom naselju što će biti predmet operativnog plana Općine Ilijaš za 2021 godinu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1168
mod_vvisit_counterJuče1480
mod_vvisit_counterOva sedmica1168
mod_vvisit_counterOvaj mjesec51696