• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održana edukativno-kreativna radionica u okviru projekta “Centar za sve“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 18 Velj 2019 08:40

 

radionica2U prostorijama Društvenog centra Ilijaš-Mrakovo, 16. februara 2019. godine održana je edukativno-kreativna radionica za djecu u okviru projekta “Centar za sve“, koji se realizuje uz podršku Fondacije Networks, UNDP-a i Općine Ilijaš.

U radionici je učestvovalo 70 djece iz Mjesne zajednice Mrakovo te Udruženja “Budi mi drug“  kao i  15 učenika i učenica Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović”, koji pohađaju predmet Društveno korisno učenje te članovi Vijeća učenika škole. Radionicu su vodile Elma Čutura i Melisa Kišić iz Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem”, koje su za ovu priliku pripremile niz zanimljiv i kreativnih aktivnosti i igara za djecu.

“Kroz eduaktivno-kreativne radionice želimo poticati okruženje u kojem će se suzbijati stvorene predrasude, razvijati tolerancija  i altruizam, prije svega u MZ Mrakovo i Društevnom centru a zatim i u čitavoj lokalnoj zajednici.  Naša želja je i da potaknemo srednjoškolce na društveno korisno učenje, volontiranje te ih  želimo upoznati sa postojanjem prostora, odnosno Društvenog centra u Ilijašu,  u kojem mogu ostvariti svoje ideje, organizovati susrete, edukacije i seminare”, istakla je Stručna saradnica za obrazovanje, pitanja mladih i NVO sektor Enisa Mešetović.

radionica1U realizaciji aktivnosti učestvovali su  predstavnici MZ Mrakovo, Općine Ilijaš, Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem”, Udruženje roditelja za podršku djeci sa posebnim potrebeme “Budi mi drug” I Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović”.

Naredne subote, 23.februara 2019.godine u prostorijama Društvenog centra Ilijaš – Mrakovo održat će se još jedna radionica sa djecom i mladima iz Udruženja “Budi mi drug”.

 
Program obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 15 Velj 2019 13:40

 

dan opcine ilijasOrganizacioni odbor za obilježavanje Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH održao je niz sastanaka posvećenih pripremama manifestestacije. Kao i proteklih godina u sklopu obilježavanja Dana općine Ilijaš bit će upriličen prigodan kulturno – umjetnički i sportski program.

Program manifestacije:

 • Srijeda, 27.02.2019. godine

11:00Otvorenje filterskog postrojenja Sokolina u Srednjem

17:00Otvorenje izložbe likovnih radova Škole slikanja sa prof. Safijom Beširević u foajeu JU “KSC i Radio Ilijaš”

18:00Svečana dodjela Ugovora o stipendiranju učenika i studenata u kino sali JU “KSC i Radio Ilijaš” uz nastup tamburaškog orkestra

19:30Promocija knjige “Posljedni bosanski Did” autora Semira Spahića u kino sali JU “KSC i Radio Ilijaš” 

 

 • Četvrtak, 28.02.2019. godine 

09:00Polaganje cvijeća na šehidskom mezarju u Brezi

10:00Svečano obilježavanje Dana JU OŠ “Stari Ilijaš”

11:30Otvorenje centra za videonadzor u PS Ilijaš

12:45Defile učenika Kampusa Perzijsko – bosankog koledža sa internatom

13:00Polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu

13:15 Otvorenje trga “Alija Izetbegović” u Ilijašu

14:00Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš u kino sali JU “KSC i Radio Ilijaš”,

18:00Izbor sportiste godine u kino sali JU “KSC i Radio Ilijaš”

 

 • Subota i nedjelja, 02. – 03.03.2019. godine

10:00Otvorenje Karate kupa “ILIJAŠ OPEN 2019” u sali JU OŠ “Stari Ilijaš”

11:00Otvorenje Prvenstva BiH u stonom tenisu za kadete u Sportskoj dvorani u Ilijašu

 
Škola skijanja za ilijaške učenike od 25. februara do 15. marta Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 15 Velj 2019 08:04

 

Skola skijanja KS 3Već drugu godinu uspješno se realizira „Škola skijanja“ za učenike šestih razreda osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Škola skijanja za 213 učenika sa područja općine Ilijaš planirana je u periodu od 25. februara do 15. marta.

Prema zvaničnim spiskovima koji su dostavljeni Ministarstvu kulture i sporta KS iz O.Š. “Hašim Spahić” škola skijanja je planirana za 72 učenika, iz O.Š. “Podlugovi” 44, O.Š. “Stari Ilijaš” 67 i iz O.Š. “Srednje” planirano je 30 učenika.

Ova aktivnost se ogranizuje u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa.

U „Školi skijanja“ učestvuje 66 osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo i oko 4.000 učenika, kojima je kao i prethodne godine obezbijeđena oprema za skijanje. Ministarstvo je omogućilo prrijevoz kao i korištenje liftova i vertikalnog transporta u saradnji sa KJP „ZOI'84“.

Skijanje će zavisno od vremenskih uslova biti realizirano na dvije lokacije: Igman – Malo polje i Bjelašnica – Babin do.

Na planinama će svakodnevno boraviti oko 800 učenika, koji će sa svojim nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao instruktorima skijanja učiti osnove ovog zimskog sporta.

 
Ilijaški izviđači u posjeti Beogradu na regionalnom susretu izviđača Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 15 Velj 2019 07:40

 

izvidjaci mladost ilijasOdred izviđača "Mladost" Ilijaš otputovao je u Beograd rano jutros na regionalni susret izviđača uz finansijsku podršku Općine Ilijaš. Broj izviđača koji će učestvovati na dvodnevnom kampu je sedam i dva pratioca.

Predsjednik odreda izviđača "Mladost" Ilijaš Nijaz Rastoder je kazao kako će ovom prilikom djeca posjetiti Beograd i imati priliku da se druže sa drugim izviđačima.

"Putujemo za Beograd kod naših prijatelja sa kojima smo se ranije već upoznali, oni su nam zapravo i poslali poziv. U sklopu toga bit će dosta zabave, druženja, pjesme i obilazak grada. Ovaj put idu djeca koja su najbolja u grupi izviđača. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš koji je podržao projekat, jer je od velikog značaja zaista i to je nešto što on uvijek podrži", kazao je Rastoder.

Izvor: radioilijas.ba

 
Potpisivanje Sporazuma kojim se unapređuje zaštita djece i mladih od nasilja Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 06 Velj 2019 12:52

 

sastanak world vision 1U velikoj sali Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između subjekata zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, vd direktor JU "Kantonalni centar za socijalni rad" Enes Šabić, direktorica JU "Dom zdravlja Ilijaš" Amra Matoruga, direktorica JU "Djeca Sarajeva" Jasmina Čongo, direktori osnovnih škola na području općine Ilijaš Nihad Salkić, Admir Abadžija, Alma Salketić, Refik Kurtović i Vernesa Hamzabegović, direktor JU Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Amir Džafo, direktor "Perzijsko – bosanskog koledža sa internatom" Haris Alihodžić i predsjednica Udruženja "Budi mi drug" Meliha Mešetović.

Navedene institucije, ustanove i organizacije te njihovi predstavnici čine grupu za zaštitu djece od nasilja, koja djeluje sa ciljem stvaranja preduslova za održiv multidisciplinarni i intersektorski pristup u prevenciji i zaštiti djece i mladih od nasilja, sa posebnim naglaskom na djecu i mlade pod rizikom.

"Danas prisustvujemo svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji između Općine Ilijaš i ključnih aktera u domenu dječije zaštite koji su uključeni kroz rad Grupe za dobrobit djece na području općine Ilijaš koja je formirana kao dio projektnih aktivnosti World Vision programa za zaštitu djece i projekta kojeg World Vision implementira uz finansijsku podršku UNICEF-a BiH. Cilj sastanak world vision 2Sporazuma je da formalizuje saradnju između aktera Grupe. I  poslužit će pri izradi strateškog općinskog dokumenta Lokalnog akcionog plana za djecu. Ovom prilikom želim se zahvaliti svim predstavnicima ustanova i organizacija sa područja općine Ilijaš koji zaista vrijedno rade kako bi ova Grupa ostvarila svoj cilj, a to je zaštita djece i mladih", kazala je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš.
 
Predmet Sporazuma je regulisanje međusobnih partnerskih obaveza na lokalnom nivou u cilju efikasnijeg provođenja zakonskih propisa u ostvarivanju adekvatne zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš, potom jačanja partnerstva među subjektima zbrinjavanja i zaštite, odnosno uspostavljanje međusobne sistemske povezanosti, skretanje pažnje na probleme nasilja nad djecom kroz aktivnosti za prevenciju nasilja, stvaranje boljih uslova za kvalitetnije obrazovanje za svu djecu i mlade na području općine Ilijaš, pomoć djeci i mladima sa umanjenjim sposobnostima i stvaranje uslova za pružanje jednakih mogućnosti za psiho-fizički razvoj sve djece i mladih na podriučju općine Ilijaš.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas918
mod_vvisit_counterJuče2159
mod_vvisit_counterOva sedmica3077
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36696