• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Osnovna škola “Podlugovi” obilježila Dan škole Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 23 Tra 2019 12:46

 

dan skole podlugovi 1Prigodnim programom, učenici i uposlenici OŠ „Podlugovi“ danas su obilježili Dan škole.

Svako obilježavanje Dana škole u Podlugovima propraćeno je izuzetno kvalitenim kulturnim i zabavnim programom pa su posjetitelji i ove godine uživali u prelijepim interpretacijama, glumi, recitacijama,  plesnim tačkama, ilahijama i pjesmama.

Ovom događaju su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života općine Ilijaš, te brojni građani i roditelji učenika.

Prisutnima se obratio direktor škole Admir Abadžija, te se zahvalio prisutnim zvanicama, roditeljima i učenicima koji su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost. On je u toku programa prisutnim prezentirao značajnije aktivnosti i projekte koji su u toku školske godine realizovani.

-Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su danas sa nama, zaista mi je drago što je prisutan ovoliki broj zvanica. Također drago mi je što dijelite zajedno sa nama radost povodom Dana škole.

Trenutno sam pod jakim utiskom ovih nesretnih događaja koji su se desili u posljednje vrijeme, a to je da su nas u kratkom vremenskom periodu napustila dva naša učenika i nesreća naših dan skole podlugovi admir abadzijakolegica.

Posebno se želim zahvaliti svima onima koji nam pomažu u našem odgojno - obrazovnom radu, a naglasio bi posebno Općinu Ilijaš koja je uvijek tu za nas i lokalnu zajednicu, ali i vijeće roditelja.

Mnogi projekti su u fazi realizacije i o tome ćemo govoriti kada zaokružimo ovu jednu lijepu priču. U toku realizacije je jedan od projekata BH Telecoma od kojih smo dobili novu računarsku opremu, zatim opremanje škole u Ljubnićima zahvaljujući Općini Ilijaš ali i opremanje učionica uz pomoć vijeća roditelja. Zahvaljujem se osoblju OŠ „Podlugovi“ jer su oni glavni resurs ove škole, to su ljudi koji organizuju odgojno-obrazovni proces, kazao je direktor Abadžija.

U ime načelnika Općine Ilijaš, obratila se Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš koja je uputila najiskrenije čestitke povodom Dana škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima.

dan skole enisa-Koristim ovu priliku da vam čestitam Dan škole i prenosem pozdrave od načelnika Općine.

Općina Ilijaš će i u budućnosti pružati podršku OŠ „Podlugovi“ u procesu realizacije odgojno - obrazovnog procesa. Iskreno se nadam da će vaši učenici nastaviti nizati uspjehe kao i do sada, ali i da će biti najbolji ambasadori naše općine, naglasila je Mešetović. 

Mnogobrojne zvanice su došle da uveličaju ovaj trenutak  i nisu krili zadovoljstvo samom organizacijom priredbe.

Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju. Učenici i nastavnici ove škole još jednom su pokazali svoju kreativnost i ozbiljnost organizovanja ovakvih događaja.

Izvor: radioilijas.ba

 
Javni poziv za vlasnike individualnih stambenih objekata i objekata kolektivnog stanovanja Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 23 Tra 2019 10:06

 

javni poziv prepolovi racun utopli zgraduMinistarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA implementira Model poboljšanja energetske efikasnosti (Model EE), kojim želi doprinijeti da što veći broj građana pod povoljnijim uslovima izvrši utopljavanje svojih objekata.

Građani Kantona Sarajevo koji žele aplicirati na Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo, to mogu učiniti do 30. aprila 2019. godine. Neophodne informacije i dokumentaciju za apliciranje građani mogu dobiti putem internet stranice www.uredee.ba, e-mailom: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , ili direktno u Uredu za energetsku efikasnost pri SERDA-i, Kolodvorska 6 ili na telefon 033/652-935.

Javni poziv u cijelosti možete naći na linku: https://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.ba/files/javni_poziv_model_ee_za_objavu.pdf

 
Brojni projekti asfaltiranja puteva na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 22 Tra 2019 07:37

 

asfaltiranje puta misoca zenikSa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom nove građevinske sezone počeli su radovi na na sanaciji, rekonstrukciji i asfaltiranju puteva na području općine Ilijaš.

U toku je nekoliko značajnih projekata u oblasti putne infrastrukture vrijednih stotine hiljada konvertibilnih maraka.

Prije svega u toku je projekat sanacije i rekonstrukcije puta za Korita. Dužina dionice je 2000 metara, a vrijednost radova je 316.000,00 KM.

Počeo je projekat i rekonstrukcija puta na dionici Misoča – Zenik dužine 2000 metar. Vrijednost projekta je 372.597,90 KM, a izvođač radova je “Halilović” d.o.o. Ilijaš.

Također je počela izgradnja putne komunikacije u obuhvatu Industrijske zone „Luka“ Ilijaš, kao i u obuhvatu IZ „Željezara“. Vrijednost radova za IZ "Luka" je 515.406,22 KM i 466.159,05 KM za IZ „Željezara“, a izvođač radova je “GEO-PUT” d.o.o. Maglaj.

Počela je i izgradnja pješačke staze u Misoči, čija je vrijednost 56.169,94 KM, a izvođač je firma „Halilović“.

Ovo su samo neki od ovogodišnjih planiranih projekata izgradnje putne infrastrukture na području općine Ilijaš.

Svi pomenuti projekti planirani su ugovorima iz 2018. godine, ali nisu realizovani u protekloj godini zbog početka zimske sezone.

 
Čestitka povodom nastupajućeg katoličkog praznika Uskrsa Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Subota, 20 Tra 2019 07:11

uskrs cestitkaU povodu nastupajućeg Uskrsa, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

"Svim sugrađanima katoličke vjeroispovjesti u svoje ime i u ime svojih saradnika, želimo uputiti iskrene čestitke povodom velikog praznika Uskrsa, sa željom da ga obilježe okruženi porodicom, komšijama i prijateljima. Neka vam ovaj praznik u domove unese mir, dobro, ljubav i blagostanje, te osnaži vjeru u bolje sutra. Sretan Uskrs!"

 
Dan otvorenih vrata i školska priredba povodom Dana škole SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Subota, 20 Tra 2019 07:07

skola19.aprilMnogobrojnim aktivnostima uposlenici i učenici SŠC „Nedžad Ibrišimović“ ove godine su obilježili Dan škole. Dan otvorenih vrata jedna je u nizu nizu aktivnosti čiji je cilj da se rad ove ustanove približi učenicima osnovnih škola.
Direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo istakao je da je Dan otvorenih vrata upriličen s ciljem da učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš provedu kroz školu odnosno da im pokažu kako škola izgleda, kako rade i da prezentuju vannastavne sadržaje.

„Učenici osnovnih škola će imati priliku da vide i jednu reportažu sa putovanja koja su naši učenici imali u proteklom periodu. Prezentirat ćemo i način upisa u srednje škole. Tim naših nastavnika zajedno sa učenicima današnji dan je posvetio našim osnovcima. Nadam se da će dobiti sve potrebne informacije koje ih zanimaju i uskoro se vratiti u ovu školu kao učenici. Učenici OŠ „Podlugovi“ su trenutno na ekskurziji i neće biti u prilici posjetiti SŠC „Nedžad Ibrišimović“ ali ćemo mi posjetiti njih u narednom peridu i predstaviti školu. Imamo problem i sa OŠ „Srednje“ zbog udaljenosti. Trebali bismo im obezbijediti prevoz ali naše finansijske mogućnosti su vrlo skromne i nećemo moći realizovati tu aktivnost. Ali ćemo se svakako predstaviti i učenicima OŠ „Srednje“ u toku današnjeg dana. Učenike ćemo upoznati sa polaganjem eksterne mature i načinom on line upisa u srednje škole koji se pokazao kao vrlo zahtjevan. Rado ćemo asistirati odnosno ponuditi pomoć svim učenicima osnovnih škola koji se upisuju u srednje škole i da im naši timovi pomognu oko upisa, u bilo koju školu, a ne samo našu“, kazao je direktor Džafo.
Lina Suljić, učenica IV razreda gimnazije u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu istakla je da su učenici vrijedno radili kako bi na najljepši način predstavili SŠC „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu.

skola direktor„Na samom ulazu u školu pripremili smo izložbu radova koje su učenici slikali. Profesorica biologije pripremila je izložbu koja će predstaviti šta se izučava sve na predmetu biologije. Također, konstruktori na računaru pripremili su svoju izložbu i možete učeštvovati u konstruisanju, koje ide preko 3D printera. Također profesori englesog, fizike i hemije pripremili su prezentaciju predmeta na najzanimljiviji način“, kazala je Lina.

Povodom Dana škole SŠC „Nedžad Ibrišimović“ u prepunoj sali i uz bogat kulturno - umjetnički program upriličena je i priredba za goste nastavnike, učenike i njihove roditelji.

Svečana priredba bila je prilika da se menadžment škole na prigodan način zahvali svima koji su doprinijeli realizaciji bitnih projekata.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas359
mod_vvisit_counterJuče2723
mod_vvisit_counterOva sedmica9006
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45709