• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održane vandredna i redovna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Subota, 31 Lis 2020 13:15
IMG 8092Danas su održane dvije sjednice Općinskog vijeća Ilijaš, vandredna i redovna. S obzirom da aktuelnom načelniku ističe mandat 01. novembra na vandrednoj sjednici donesena je Odluka o izboru vršioca dužnosti Općinskog načelnika.
U narednom periodu počev od 01. novembra Akif Fazlić će obavljati dužnost načelnika sve do donošenja Odluke o o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora.
Druga tačka vandredne sjednice bila je Odluka o privremenom finansiranju za period od 01.01.2021 do 31.03.2021. godine, koja je i usvojena.
Donesen je Zaključak da se održi i redovna sjednica koja je bila planirana za 03. Novembar. Na redovnoj sjednici zbog epidemioolške situacije sva pitanja i inicijative su dostavljeni u pisanoj formi. Razmatrana je Informacija o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za period 01.01.do 30.09. 2020. godine . Osnovni elementi Informacije su prikaz planiranih i osvarenih prihoda i primitaka za navedeni period,prikaz planiranih i ostvarenih izdataka .
Budžet općine Ilijaš u pomenutom periodu bilježi 10.147.075,00 KM ostvarenih prihoda .
Ostvareni su izdaci u iznosu od 7.737.124, 00KM. Prema tome,ostvaren je suficit za navedeni period u iznosu od 2.409.951,00 KM . Usvojen je Prijedlog Odluke o davanju na korištenje fiskulturne sale Javnoj ustanovi OŠ Hašim Spahić. Fiskulturna sala se daje na korištenje radi održavanja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja za potrebe učenika škole. Kako dosadašnja sala nije nije zadovoljavala pedagoške standarde i opće normative za osnovni odgoj i obrazovanje i normative radnog prostora, opreme, nastavnih sredstava i učila pokazala se neophodnom izgradnja jednog ovakvog objekta.
Općina Ilijaš ima tendenciju izdvajanja budžetskih sredstav a za pružanje podrške ustanovama obrazovanja kao i afirmaciji sporta kako za učenike tako za sve građane općine Ilijaš.
Usvojen je Prijedlog Odluke o usvajanju regulacionog plana Apartmansko naselje Ljubnići QTR BS Ilijaš. Planski osnov za doošenje Odluke je Prostorni plan KS za period 2003 do 2023. godine. Planom je planirana izgradnja 26 apartmanskih objekata , putna komunikacija sa trotoarima i jedna parcela za izgradnju komunalne infrastrukture.
Donesena je Odluka o pristupanju izradi regulacionog plana Apartmansko naselje Doci . Cilj izrade provedbenog planskog dokumenta je da se predmetno područje urbanizira na kvalitetan način, predloži optimalna organizacija prostora sa kompleksom objekata apartmanskog tipa stanovanja i isto primijeni kvalitetnom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom.
Usvojen je i Prijedlog rješenja iz imovinsko pravne oblasti izgradnja trake za spora vozila M 18.
Primljena je ka znanju Informacija o uspjehu učenika i dat pregled uspjeh učenika u učenju i vladanju na kraju školske godine, o realizaciji nastave , inkluziji takmičenjima, slobodnim aktivnostima, društvenoj i kulturnoj djelatnosti, stručnom nadzoru nad radom škola, te oblicima saradnje i podrške osnovnim školama u cilju unapređenja odgojnoobrazovnog rada. Na kraju sjednice Predsjedavajuća OV Alma Omerović i općinski načelnik Akif Fazlić su se zahvalili vijećnicima na korektnom radu i dobroj saradnji u proteklom mandatu.
 
Materijali za XLVI sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XLVI sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

altMaterijali za XLVI sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Asfaltirano 450 metara lokalnog puta u MZ Kamenica Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 30 Lis 2020 10:06

U Mjesnoj zajednici Kamenica u zaseoku Bibići-Gradina završeno je asfaltiranje 450 metara lokalnog puta,čime su stanovnici ovog naselja dobili puno kvalitetniju i bezbjedniju putnu komunikaciju.

kam22

Predsjednik Savjeta MZ Kamenica Akif Šehić istakao je kako je ovaj projekat jedan od nekoliko infrastrukturnih radova u naseljima ove zajendnice te istakao kako se u narednim danima realizira još nekoliko sličnih projekata.
Mještani ovog naselja su istakli da su zahvlani na podršci i odnosu Općinskog načelnika Akifa Fazlića prema njima, jer kako kažu znatni napori su uloženi kako bi došlo do realizacije ovog i drugih sličnih projekata.

Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš. Nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 
Završen projekat adaptacije prostora i nabavka opreme za produženi boravak u O.Š.Hašim Spahić Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 29 Lis 2020 13:44

3U prostorijama OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš svečano su otvorene prostorije produženog boravka. Otvorenju su prisustvovali načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, direktor OŠ „Hašim Spahić“ Nihad Salkić, potpredsjednik KO SDA Sarajevo i zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević, predsjedavajuća OV Alma Omerović, direktorica JKP Vodostan Belma Zukić, Alan Šerak direktor KJKP “Rad” Sanja Zagorac-Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš, te drugi predstavnici, nastavnici škole, roditelji i ostali gosti.

Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić ističe da je ovo vrlo značajan projekat za obrazovanje djece na području općine Ilijaš, i da mališane očekuje moderne i savremne prostorije.

„Završen je projekat koji je vrijedan 270,000 KM, a sama adaptacija je bila negdje oko blizu 200,000 KM i nabavka nove opreme 70,000 KM. Mislim da je ovo projekat koji smo završili jedan od najboljih i najljepših produženih boravaka u KS. Zadovoljstvo je da mi to danas predajemo osnovnoj školi i njihovom menadžmentu. Funkcionisanje čitavog tog sistema preuzet će menadžment škole i na taj način dodatno ovu školu pozicionirati kao jednu školu s vrlo visokim nivoom kvaliteta i uslova za obavljanje nastavnog procesa“kazao je načelnik.

Nihad Salkić direktor OŠ „Hašim Spahić“ zahvalio se Općinkom načelniku Akifu Fazliću, vijećnicima OV Ilijaš, te Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS na čelu s ministrom Aos2nisom Krivićem što su prepoznali značaj ovog projekta.

„Produženi boravak je namijenjen za učenike I;II;III i IV razreda. Učiteljice će kroz svoju kreativnost povezati učenje, rad i igru. U sklopu produženog boravka učenici će imati užinu, imat će ručak što znači da će to biti jedan savremeni oblik obrazovnog radarekao je.

Nijaz Aganhodzić,član vijeća roditelja,ističe kako su sada roditelji više zauzeti, te da će ovaj produženi boravak na neki način olakšati roditeljima obaveze koje bi morao raditi kući sa djetetom.

„Ovakav vid aktivnosti jedne osnovne škole i menadžmenta i svih uposlenih jeste uskakanje u ulogu roditelja. Ovo je sluh ljudi koji vode ovu školu, da idu korak s vremenom“dodao je.os3

Također, prisutnima se obratio i potpredsjednik KO SDA Sarajevo i zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević, te govorio o važnosti obrazovanja i istakao da općina Ilijaš ulaže u obrazovanje, te da se učenici trebaju još više boriti i truditi kao bi ostvarili stipendije za nadarene učenike u daljem školovanju.

Nakon uvodnog govora, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i direktor OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš Nihad Salkić zajedno su presjekli vrpu i svečano otvorili produženi boravak. Prisutni su obišli prostorije, te iskazali svoje zadovoljstvo završenim radovima

 
Općina Ilijaš realizovala još jedan set ekonomskih mjera u oblasti poljoprivrede Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 29 Lis 2020 12:17

DSC 0158Rješenja o sufinansiranju nabavke nove mehanizacije sa opremom uručena su danas u Biznis centru, za devet registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa područja općine Ilijaš. Radi se o kupvini traktora ili motokultivatora sa odgovarajućim priključcima. Ukupna vrijednost izdvojenih sredstava iz Budžeta Općine Ilijaš iznosi 60.371,80 KM.


Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić istakao je da su ovo bile povoljne prilike da poljoprivredni proizvođači nabave novu i kvalitetnu mehanizaciju neophodnu za dalje obavljanje svoje djelatnosti.
„Ovo je jedna od seta mjera koje provodimo u toku ove godine vazno za ekonomske podsticaje. Cilj je smanjiti negativne posljedice pandemije Covid 19. Danas dodjeljujemo preko 60.000,00 KM za subvencionoranja nabavke mehanizacije našim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima. Kroz javni poziv, proceduru je prošlo devet poljoprivrednih proizvođača i praktično oni će dobiti 60.371,80 KM. Jako je važno da se u ovom trenutku provodi ovaj proces i da će naši poljoprivredni proizvođači praktično imati novu mehanizaciju za jesensku sjetvu jer smo kroz naredni projekat, sa FederaDSC 0185lnim ministarstvom za poljoprivredu pokrenuli program subvencioniranja jesenjske sjetve. Očekujemo da će sa oko 40.000,00 KM biti subvencionirani naši poljoprivredni proizvođači i da ćemo kroz ovaj projekat povečati obim jesenske sjetve u odnosu na dosadašnji nivo.Želim da čestitam svim našim individualnim poljoprivrednim proizvođačima koji su prošli ove procedure i koji vrijedno rade. Važno je da su aktivni kada su u pitanju njihove aplikacije i dalji njihov razvoj, osavremenjavanje njihovih gazdinstava, nabavka nove mehanizacije. To je put daljeg razvoja poljoprivrede na području naše općine“, istakao je načelnik Fazlić.


Admir Kahriman, predsjednik Federalnog udruženja poljoprivrednih proizvođača istakao je da je Općinski načelnik kroz ovaj projekat izuzetno pomogao poljoprivrednicima općine Ilijaš.
„Započeli smo jedan projekat sa načelnikom općine Ilijaš koji je i uspješno realiziran. Prihvatili su naše probleme u doba korone i ova podrška nam je stvarno mnogo pomogla. Ove godine smo obnovili i modernizovali poljoprivrednu mehanizaciju a sa druge strane nismo morali ići kreditnim linijama. Dobili smo obećanje da će podrška poljoprivrednim proizvođačima na ovaj način biti u redovnim poticajima za poljoprivredne proizvođače“, istakao je predsjednik Kahriman.

Edin Smajlović poljoprivrednik iz Podlugova bavi se stočarstvom, proizvodnjoDSC 0188m mlijeka i tovom junadi. Jedan je od korisnika ovog programa i istakao je da u tečkim vremenima za poljoprivrednike podrška Općinskog načelnika mnogo znači.
„Poljorpivredom se bavim već 15 godina. Podrška općinskog načelnika znači mnogo i ovo je prilika da se zahvalimo na podsticaju za novu mašineriju. Poljoprivreda se trenutno nalazi u teškoj situaciji al uz podršku načelnika i općine Ilijaš, ipak nam je lakše“, kazao je Smajlović.

Poljoprivredni proizvođači kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost, imali su priliku aplicirati za dodjelu sredstava i iz Budžeta Kantona Sarajevo, a vrijednost subvencije je iznosila 41% od izvršene nabavke. Također, određena podsticajna sredstva za ovu namjenu će biti izdvojena i od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1152
mod_vvisit_counterJuče1480
mod_vvisit_counterOva sedmica1152
mod_vvisit_counterOvaj mjesec51680