• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održan deseti sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 14 Kol 2020 07:33

Strategija-640x335U svrhu izrade Strategije razvoja Općine Ilijaš, u četvrtak 13.08.2020. godine u prostorijama Općine Ilijaš održan je deseti sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja općine Ilijaš za period 2021-2027. godina. U proteklom periodu Komisija je finalizirala analizu stanja u oblastima životna sredine i infrastruktura, ekonomski i ruralni te društveni razvoj, nakon čega se pristupilo izradi PEST i SWOT analize navedenih oblasti.

Rok za izradu prijedloga ovog veoma bitnog dokumenta za našu općinu 30. novembar 2020. godine a iz Komisije za izradu Strategije podsjećaju da je postupak izrade Strategije je u potpunosti otvore, javan i svim sastancima Komisije mogu prisustvovati svi zainteresovani građani, predstavnici institucija i organizacija, predstavnici nevladinog sektora, medija, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova, razvojnih agencija i sl.

Naredni sastanak Komisije održat će se u četvrtak, 20.08.2020. godine sa početkom u 13:00 sati u prostorijama Općine Ilijaš.

 
Čestitka povodom Međunarodnog dana mladih Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 12 Kol 2020 06:25

mađunarodni dan mladihGeneralna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. augusta sa ciljem da mladi pokažu svoj potencijal, znanje, da svojim idejama, entuzijazmom, aktivnostima i svojom snagom privuku pažnju na važna pitanja koja se tiču kvalitete života mladih i drugih globalnih pitanja.

Općina Ilijaš pozitivan je primjer lokalne zajednice, koja kreira i provodi politike koje pružaju podršku mladim ljudima i ulažu u razvoj zajednica u kojim mlada osoba može živjeti, napredovati i biti odgovoran/na građanka bh. društva te je u julu 2020. godine dobila priznanje za ukupan doprinos na unapređenju položaja mladih u Bosni i Hercegovini u kategoriji Lider u podršci razvoju potencijala mladih.

Općina Ilijaš ovim putem čestita Međunarodni dan mladih svim mladima koji svojim znanjem, idejama i aktivnostima doprinose unaprijeđenju politika za mlade te poboljšanju kvalitete života svih građana općine Ilijaš.

 
OBAVJEŠTENJE: Obnova dokumentacije za dječiji dodatak Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 11 Kol 2020 10:10
Obavjestenje-1Obavještavamo sve korisnike dodatka na djecu da će se redovna obnova ovog prava vršiti u periodu 01.09.2020. - 30.09.2020. godine (za studente do 31.10.2020.) u prostorijama Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš (ulica Ivana Franje Jukića br.2/II, soba br.20).

Korisnici dodatka na djecu su dužni prilikom obnove dostaviti dole navedenu dokumentaciju:

REDOVAN DODATAK NA DJECU:

-Kućna lista

-GIP obrazac iz firme za 2019 godinu i Potvrda o isplaćenim naknadama za topli obrok i prevoz za roditelje koji su bili zaposleni u prethodnoj godini

-Uvjerenje Porezne uprave

-Potvrda sa BIRO-a za zapošljavanje za nezaposlene roditelje ili ček od penzije iz prethodne godine za roditelje koji uživaju penziju

-Fotokopija CIPS prijave boravka za oba roditelja ili staratelja

-Rodni listovi za djecu

-Rješenje o starateljstvu (za djecu bez oba roditelja)

-Potvrda od škole za djecu rođenu 2006. godine i starije

-Uvjerenje iz MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članov domaćinstva

-Izjava da svi punoljetni članovi ne upravljaju motornim vozilom (ovjerena  na šalteru Općine)

-Izjava da djeca koja su starija od 16 godina nisu zaključila bračnu niti vanbračnu zajednicu (ovjerena na šalteru Općine)

-Presuda nadležnog Suda ili Uvjerenje Službe socijalne zaštite Ilijaš za razvedene roditelje.

UVEĆANI DODATAK NA DJECU:

-Kućna lista

-Uvjerenje Porezne uprave

-Fotokopija CIPS prijave boravka za roditelje ili staratelje

-Rješenje o starateljstvu (za djecu bez oba roditelja)

-Rješenje o utvrđenom stepenu invalidnosti za djecu i roditelje

-Potvrda o nestalom roditelju ili Izvod iz MKU-ih

-Potvrda od škole za djecu rođenu 2006 godine i stariji

-Uvjerenje iz MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članove domaćinstva

-Rodni listovi za djecu

-Izjava da svi punoljetni članovi ne upravljaju motornim vozilom (ovjerena na šalteru Općine)

-Izjava da djeca koja su starija od 16 godina nisu zaključili bračnu niti vanbračnu zajednicu (ovjerena na šalteru Općine)

NAPOMENA:

Sve fotokopije obavezno moraju biti ovjerene. Studenti koji izgube više od jedne godine ili promijene studij gube pravo na dodatak na djecu.

 
Održana eko-radionica za mlade Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 11 Kol 2020 07:24

Radionica mladiU Biznis centru Općine Ilijaš održana je eko-radionica za mlade 'Budi promjena'. Radionica je samo jedna od aktivnosti koju Omladinska organizacija „Iskoristi dan – Carpe diem“ provodi u okviru projekta “Reciklaža papira i plastike”.

Gošća radionice bila je, između ostalog i Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš, koja je mladima prezentovala nastojanja Općine u sistemskom rješavanju ekoloških pitanja na području ove lokalne zajednice, te podstakla da ključ promjene leži upravo na mladim ljudima i jačanju njihove ekološke svijesti.

Cilj radionice je potaknuti mlade na ekološko djelovanje i ukazati im na važnost reciklaže papira i plastike kao sirovine za dobivanje novih proizvoda, kako bi se na taj način smanjilo onečišćenje okoliša. Mladi su kroz radionicu imali priliku podijeliti svoje stavove o trenutnoj ekološkoj situaciji u Ilijašu, te zajedno odrediti ekološke prioritete kao i mogući plan rješavanja postojećih ekoloških problema na području njihove lokalne zajednice.20200807 113129

Članovi OO "Iskoristi dan - Carpe diem" samostalno su pripremili i vodili radionicu za svoje vršnjake, a mladi su pokazali visok stepen zainteresiranosti za ekološke teme, kao i za kreiranje plana rješavanja prioritetnih ekoloških problema u Ilijašu. “Reciklaža papira i plastike” je projekat koji će se realizovati u tri zajednice: Ilijaš, Foča i Goražde, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Švedske u BiH, a koji provodi Udruženje Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe diem”.

Izvor:https://mladi.org/v2/bs/projekti/1/jacanje-vjestina-kod-mladih/8597-institut-podrzava-ekolosku-inicijativu-koja-se-provodi-u-tri-zajednice

 
Održan koncert „Veče klasične muzike“ u KSC Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 11 Kol 2020 06:41

FB IMG 1597127714868U kino sali KSC Ilijaš održan je koncert „Veče klasične muzike“ u organizaiji BZK Preporod Ilijaš. Prije početka koncerta publici je se obratila predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović koja se zahvalila načelniku Akifu Fazliću, te realizatorima i organizatorima koji su podržali ovaj događaj.

Profesorica Dženana Šehanović-Sarajlić zahvalila se načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću i BZK” Preporod” Ilijaš koji su koncert realizovali i finansijski podržali.

„Publika će imati priliku da čuje jedan nesvakidašnji koncert, na kojem ćemo vam izvoditi djela Šopena, operne arije, te poznate solo pjesme. Također, bit će i gosti mladi umjetnici iz muzičke škole u Ilijašu. Drago mi je što smo uspjeli ovakav jedan događaj organizovati“ kazala je Šehanović – Sarajlić.

Dženana Huseinović koja dolazi iz Tuzle, te se aktivno bavi solo pjevanjem kazala je da joj je izuzetno zadovoljstvo što će nastupati pred ilijaškom publikom.

„Drago mi je što sam u prilici da u Ilijašu predstavim ono što ja radim, te se nadam da će publika biti sretna i zadovoljna“ poručila je.

Također, razgovarali smo i s Lejlom Jakupović koja je nakon Muzičke akademije svoje školovanje nastavila u Istanbulu, a sada trenutno završava postdiplomski studij.

„Drago mi je što večeras imam čast da nastupam s mojim dragim prijateljicama. S kolegicom Dženanom Šehanović – Sarajlić ću izvesti djela Nortona za četiri ruke. Mislim da je ovo vrlo zanimljiv događaj, a ovakvi događaji trebaju da budu i češće“ kazala je.

Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković izražava zadovoljstvo što imaju priliku biti organizatori jednog nesvakidašnjeg kulturnog događaja u Ilijašu.veče klasicne muzike

„Saradnja je došla preko profesorice Dženane Šehanović –Sarajlić, mi smo samo jedan od nosilaca aktivnosti. Sva zahvalnost u ovom svemu ide načelniku Akifu Fazliću, tako da se nadam da će ovo preći u našu tradiciju u narednim godinama“ istakao je.

Publika je također uživala u nastupima dvije kompozicije devetogodišnje Nedžle Duraković, koja je nedavno osvojila prvu nagradu na međunarodnom online takmičenju u Sremskoj Mitrovici. Klavirski duo Hidajeta Hasanspahić i Ines Jozić također su se publici predstavile s dvije tačke.

Foto: Ilijas.info
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2154
mod_vvisit_counterJuče2379
mod_vvisit_counterOva sedmica12010
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41060