• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Nastavak saradnje Općine Ilijaš i Ministarstva saobraćaja KS - tri nova projekta do kraja godine Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 16 Ruj 2019 10:39

sastanak steta fazlic 1Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom.

Sastanku su također prisustvovali i direktor Direkcije za ceste Kantona Sarajevo Selmir Kovač, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš Alen Šerak, pomoćnica načelnika u službi za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović, te pomoćnik načelnika u službi za saobraćaj i građenje Aziz Fazlić.

Na sastanku su definisani projekti koji će biti završeni do kraja ove godine, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja KS.

Načelnik Fazlić je naglasio važnost rekonstrukcije i modernizacije regionalne ceste na području općine Ilijaš, ali i ostale cestovne infrastrukture.

"Nulti prioritet za Općinu Ilijaš je daljnja rekonstrukcija regionalne ceste. Trenutno se intenzivno izvode radovi na potezu u MZ Lješevo, prema granici kantona Sarajevo. Direkcija za ceste KS je značajno povećala dužinu ove dionice i ove godine trebali bi doći do kraja granice kantona.

16-09.2019 sastanak fazlic izjavaDrugi značajan projekat je dionica ceste od Starog Ilijaš do mosta u Malešićima. Dakle, nešto što smo zadnje dvije godine pripremali i najavljivali. Ono što se desilo pa je došlo do neke vrste zastoja u realizaciji projekta jeste da smo novim regulacionim planom definisali potpuno drugačije i puno bolje performanse tog poteza. Uradit će se rekonstrukcija koja podrazumijeva trotoare sa obje strane i izgradnju kanalizacije. Direkcija privodi kraju izradu glavnog projekta, Općina je uradila projekat kanalizacije i sve to ćemo inkorporirati u jedan projekat. Do kraja godine izdat će se građevinska dozvola, a potom će Direkcija početkom naredne godine raspisati  tender i radovi mogu započeti na proljeće 2020. Isti slučaj je i sa potezom Alića Han – Gnionica. Realizacijom ova dva projekta regionalna cesta će praktično biti završena, osim poteza prema granci sa općinom Breza", rekao je Fazlić.

Na sastanku su definisana tri nova projekta čija realizacija se očekuje do kraja ove godine, a oni su projekat rehabilitacije ulice Ivana Franje Jukića, projekat rehabilitacije dijela ulice Hašima Spahića i projekat rekonstrucije puta od regionalne ceste do mosta u Ljubnićima.

16-09.2019 sastanak steta izjava"Operativno smo praktično spremni da odmah krenu radovi u ulici Ivana Franje Jukića, a u narednih
20 dana pripremit ćemo sve što je potrebno da krenu radovi i na ostala dva projekta", dodao je Fazlić.

Ministarstvo saobraćaja je ove godine izdvojilo značajna sredstva za regionalnu cestu na području općine Ilijaš. Više o tome je rekao ministar Adnan Šteta.

"Puno stvari smo pokrenuli, međutim ostalo je još dosta toga da se pokrene. U ovoj godini ćemo realizovati određene projekte koje smo planirali početkom godine i ubaciti nove. Nekoliko projekata će ostati nerealizovano zbog administratvinih stvari, ali ćemo ih pripremti do kraja godine kako bi na proljeće iduće godine mogli konkretno krenuti u realizaciju.

Općina Ilijaš je jako bitna i ona raspolaže velikim dijelom cestovne infrastrukture regionalnih cesta, ali i lokalnih cesta, gdje smo mi kao ministarstvo i Dirkecija za puteve KS spremni uvijek da se uključimo zajedno sa Općinom", kazao je Šteta.

Ministar i načelnik dogovorili su ponovni sastanak i obilazak terena za 15 dana, kako bi pratili dinamiku realizacije projekata.

 
U toku asfaltiranje 350 metara puta za Karašnicu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 13 Ruj 2019 07:32

karasnica asfaltiranje fazli sabic dizdarevicU toku je asfaltiranje još jednog dijela puta na području općine Ilijaš.

Riječ je o dionici puta za naselje Karašnica u mjenoj zajednici Ilijaš grad.

Finansijksa sredstva za asfaltiranje ove dionice u potpunosti je osigurala Općina Ilijaš u iznosu od 46.384,65 KM.

Danas je ovu lokaciju obišao i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, te je bio prisutan polaganju zadnjih metara asfalta na ovoj dionici.

Dužina asfaltirane dionice puta je 350 metara.

Širina kolovozne trake u dužini od 250 metara je tri metra, a ostalih 100 metara puta širine je 3,5 metra.

Izvođač radova bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor je vršio Institut za građevinarstvo "IG" Banja

 
Za industrijske zone Luke i Željezara obezbijeđeno 545.815 KM Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 13 Ruj 2019 06:32

 

industrijska zona luka ilijas 1 260118 tw630Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Program raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u privrednim i poslovno industrijskim zonama Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

U Budžetu Kantona Sarajevo za ovu namjenu u ovoj godini planirana su sredstva u iznosu od 2.434.565 KM, od čega su 500.000 KM budžetska, a 1.943.000 KM su kreditna sredstva. Prema najavama iz resornog ministarstva, naknadno će za ove namjene biti usmjereno još 500 000 KM budžetskih sredstava.

Program podrazumijeva opremanje industrijskih zona infrastrukturom - pristupni i priključni putevi, komunikacije unutrašnjeg transporta, snabdijevanje vodom, električnom energijom, zemnim gasom, vodovod i kanalizacija.

U općini Ilijaš za sve projekte obezbijedit će se iznos od 545.815 KM i to za sufinansiranje projekata Izgradnja saobraćajne infrastrukture u industrijskim zonama “Luke” i “Željezara”, asfaltiranje saobraćajnice u krugu industrijske zone “Željezara” Ilijaš, rekonstrukcija saobraćajnice na relaciji podvožnjaka Stari Ilijaš, nastavak izgradnje saobraćajne mreže unutar industrijske zone “Luke”, rješavanje imovinsko - pravnih odnosa te rekonstrukcija saobraćajnice na relaciji podvožnjaka Stari Ilijaš.

 
Obavještenje iz Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 12 Ruj 2019 09:56

 

Obavjestenje Obavještavamo sve korisnike dječijeg dodatka, porodiljskih naknada i ostalih naknada iz oblasti zaštite porodica sa djecom da će se prema odluci Ministarstva za rad, socijalnu politiku i raseljena lica Kantona Sarajevo ove naknade za mjesec septembar 2019. godine isplaćivati preko žiro računa umjesto dosadašnjih isplata putem pošte.

Molimo sve korisnike koji primaju dječiji dodatak i ostale naknade da najkasnije do 25.09.2019 godine, dostave kopiju žiro računa za nosioca prava od bilo koje banke u prostorije Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu: ulica Ivana Franje Jukića br. 2111, soba br.20).

Napomena: Korisnicima koji ne dostave kopije računa neće se moći isplaćivati naknade po osnovu prava.

 
Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Kakanjska i Omladinska – vrijednost radova 150.000 KM Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 12 Ruj 2019 09:47

 

rekonstrukcija vodovodne mreze ilijasU toku je relizacija projekata rekonstrukcije vodovodne mreže u ilijaškim ulicama Kakanjska i Omladinska, dužine 600 metara. Projekat realizira JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš.

Vrijednost projekta je cca 150.000,00 KM i finansira se iz budžeta Općine Ilijaš za 2019 godinu.

Prethodno su Općina Ilijaš i JKP "Vodsotan" d.o.o. Ilijaš potpisali Sporazum o finansiranju i sufinansiranju projekata iz Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu.

"Vrši se zamjena liveno željeznih cijevi prečnika 100 i 150 mm sa PEHD cijevima prečnika 110 i 160 mm. Postojeće vodovodne instalacije su rađene olovnim spojevima na kojima je zbog slijeganja terena i tektonskih poremećaja dolazilo do obilnih curenja i čestih intervencija.

Ovom rekonstrukcijom u velikoj mjeri završavamo kompletnu zamjenu starih instalacija sa novima u užem dijelu grada, pri ćemu ističemo da su već mjerljivi pozitivni rezultati iz predhodnih godina rekonstrukcija vodovodne mreze gdje je gubitak vode na tom području smanjen za 60% u odnosu na period prije zamjene instalacija", kazala je Belma Zukić, direktorica JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš. 

Pored zamjene primarnog voda, kroz ovaj projekat će se izvršiti zamjena sekundarnih vodova, priključaka te ugradnja vodomjera sa radijskim očitanjem za sve korisnike u pomenutim ulicama koje finansira JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, a čija vrijednost se procijenjuje oko 20% od ukupne vrijednosti radova.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1169
mod_vvisit_counterJuče2922
mod_vvisit_counterOva sedmica4091
mod_vvisit_counterOvaj mjesec37583