• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Zabavni program za djecu povodom Dana Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 26 Velj 2019 07:43

zabava za djecu U povodu 23. godišnjice reintegracije općine Ilijaš za najmlađe Ilijašane Općina je pripremila bogat zabavni program.

U četvrtak, 28. februara na gradskom trgu sa početkom u 12 sati planiran je zabavni program sa animatorima i maskotama, edukativno – zabavna predstava za djecu "Pomagajte doktore, lutke naše izliječite", te plesna zabava sa maskotama.

Draga djeco, svi ste dobrodošli!

 

 
Olakšica za privredne subjekte: Finansijske izvještaje mogu predati u ispostavu FIA-e u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 25 Velj 2019 11:24

 

FIAU toku je izrada i predaja finansijskih izvještaja po godišnjem obračunu za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine u Finansijsko – informatičku agenciju (FIA).

Privrednim subjektima sa područja općine Ilijaš uveliko je olakšano, jer od ove godine imaju mogućnost predati svoje finansijske izvještaje u ispostavi FIA-e u Ilijašu.

Do sada su se ovi izvještaji predavali u centralu FIA-e u Sarajevu.

S ciljem što efikasnijeg servisiranja korisnika usluga s područja općine Ilijaš omogućen je prijem i obrada godišnjih i polugodišnjih finansijskih izvještaja, revizorskih i konsolidovanih izvještaja, prodaja federalnih taksi i mjenica, kao i izdavanje potvrda po osnovu stare devizne štednje.

Ispostava u Ilijašu se nalazi u Biznis centru na adresi Hašima Spahića br. 23 (zgrada KSC Ilijaš). Kontakt telefon je 033/407-914.

 
Društveni centar Ilijaš: Održana kreativno - edukativna radionica Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 25 Velj 2019 07:20

 

radionica 12U prostorijama Društvenog centra Ilijaš - Mrakovo, 23. februara 2019. godine održana je druga edukativno-kreativna radionica za djecu u okviru projekta “Centar za sve“, koji se realizuje uz podršku UNDP-a, Fondacije Networks i Općine Ilijaš.

Radonici su prisustovali članovi i članice Udruženja “Budi mi drug“, koji su uz podršku učenika Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” i volonterki Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem” realizovali niz kreativno-edukativnih aktivnosti. Učesnici radionice imali su priliku naučiti osnovnu upotrebu rada na računaru, nakon čega su napisali pismo svojim prijateljima iz Udruženja te izradili kreativne crteže. Prije samog početka radionice, održan je edukativni čas za volontere, kako bi se informisali o radu sa djecom sa poteškoćama u razvoju, koji je održala Mufida Mahmutović iz Udruženja “Budi mi drug”.

“Nisam bila aktivni volonter do sada, ali nisam ni bila u prilici prije se priključiti našem udruženju ‘Budi mi drug’ i ‘Carpe diem- Iskoristi dan’, ali mi je drago da sam sada i ja dio toga. Nisam imala nikad predrasude, niti sam mislila da su djeca sa poteškoćama u razvoju nešto drugačiji, jer imam u radionica 11porodici dva slučaja. Sa mamine strane imam tetku rahmetli koja je dijalizni bolesnik od njene sedme godine. Odrastala sam sa njenim dijalizama, operacijama, njenom različitošću i odgajana da je to sve u redu. Uvijek sam govorila:’Tetka, ja kada porastem bit ću doktorica i izliječit ću te.’ Kader, sudbina su bili brži, ali nisam odustala od toga da želim pomoći nekom drugom da mu uljepšam ovaj svijet. Imam i amidžu sa očeve strane koji boluje od cerebralne paralize od svog rođenja. U kolicima je, ne može da priča, niti samostalno da funkcioniše. Nije samo fizičko zdravlje ono zbog kojeg živimo, zato sam odlučila da želim biti psiholog i pokušati olakšati ono što se krije u svima nama, a smeta nam. Na ovim radionicama sam učvrstila svoju odluku i shvatila da je to stvarno ono što želim. Oduvijek sam se volila igrati sa malom djecom, jer su oni iskreni, puni života. Tek sada vidim koliko mogu biti iskreni, neiskvareni i da njihovoj sreći doprinose male stvari”, kazala je učesnica radionice  Lina Suljić, učenica četvrtog razreda gimanzije, Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš.

U realizaciji aktivnosti učestvovali su  predstavnici MZ Mrakovo, Općine Ilijaš, Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem”, Udruženje roditelja za podršku djeci sa posebnim potrebeme “Budi mi drug” i Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović”.

 
U Ilijašu održano 17. Državno takmičenje iz pružanja prve pomoći Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 25 Velj 2019 07:16

 

ck takmicenjeCrveni križ Ilijaš ove je godine bio uspješan domaćin 17. Državnog takmičenja u pružanju prve pomoći koje je održano u našem gradu uz realističan prikaz  povreda, stanja i oboljenja, a čiji je organizator Crveni križ/krst BiH.

Takmičile su se ekipe podmlatka i omladine, pobjednici sa entitetskih takmičenja u Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine i Crvenom krstu Republike Srpske.

Glavni sudija Jasmin Nikšić kazao je da su učestvovale najbolje ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Imali smo 12 ekipa podijeljene u kategorije podmlatka i omladine, mlade iz Banje Luke, Doboja, Sarajeva, Kiseljaka, Tuzle, Orašja i drugih gradova. Ekipe su pokazale značajan nivo znanja, takmičenje je postavljeno na slikovit način: vježbali su pružanje prve pomoći u slučajevima nesreća: požar, saobraćajna nesreća, eksplozija, zemljotres i druge situacije, a kao sastavni dio bili su glumci i šminkeri koji su imali težak zadatak da situacije prikažu što realnijim", kazao je Nikšić.

Predstavnik Crvenog križa Ilijaš Eldar Šehić kaže da je organizacija ove velike manifestacije bio dugogodišnji cilj Crvenog križa Ilijaš i da su pripreme bile zahtjevne i dugo trajale, a Crveni križ i sekretar Sejda Ćesan, kao i volonteri pokazali su da su na visini zadatka.

"Nakon kantonalnog takmičenja koje smo organizirali prije nekoliko godina, izrazili smo želju da budemo domaćini i Državnom takmičenju i ugostimo ekipe iz cijele BiH  iz pružanja prve pomoći jer mislimo da je ovo jedna značajna aktivnost koju provodi Crveni križ BiH i drago nam je da je sve proteklo u najboljem redu. Želimo uvijek promovisati važnost prve pomoći, koja nam uvijek može zatrebati i svi bi trebali znati makar osnove jer svi eventualno možemo doći u situaciju kada je neophodno pružiti prvu pomoć", kazao je Šehić.  

Prvo mjesto u kategoriji omladine zauzela je Zubotehnička škola Sarajevo, a njihova predstavnica Ada Sivac kazala je da je bilo puno dobrih ekipa, ali da je njena ekipa dala maksimum od sebe uz prethodne dugoročne pripreme i trud se isplatio, a organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou.
U zabavnom dijelu nastupili su i izvanrednom interpretacijom hitova domaće muzike prisutne učesnike oduševili i raspjevali članovi ilijaškog benda Meteori.

Plasman ekipa je slijedeći:

Podmladak
1. Osnovna škola „Pofalići“ Sarajevo
2. OŠ „Miladija“ Tuzla
3. OŠ „Harmani 1“ Bihać
4. OŠ „Dositej Obradović“
5. OŠ „Petar Kočić“ Prijedor
6. OŠ „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina

Omladina
1. Zubotehnička škola Sarajevo
2. Gimnazija Banja Luka
3. Tim mladih Crvenog križa Kiseljak
4. Medicinska škola Doboj
5. Tim mladih Orašje
6. Klub mladih Bijeljina

Svim učesnicima podijeljene su zahvalnice, a za tri prvoplasirane ekipe diplome, medalje i pehari.

Izvor: radioilijas.ba

 
Postavljene dopusnke table sa upozorenjima na radarsku kontrolu i videonadzor Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 22 Velj 2019 13:53

 

dopunske table 2Završeno je postavljanje 10 dopunskih tabli sa natpisima "radarska kontrola" i "područje je pod videnadzorom" na sedam lokacija, na području općine Ilijaš.

Općina Ilijaš finansirala je ovaj projekat sa 700,00 KM. Table je postavila firma Halilović d.o.o. na mjesta koja su dogovorena u saradnji sa PS Ilijaš.

Tri table sa natpisom "radarska kontrola" nalaze se u blizini granice sa susjednim općinama i to u Lješevu iz pravca iz Visokog, u Podlugovima iz pravca Breze (kod Ine) i u Malešićima iz pravca Vogošće.

Table sa natpisom "područje je pod videnadzorom" nalaze se u Mrakovu. Mlinima, Luci, Podlugovima (kod naplatnih kućica), Lješevu i Malešićima.

U decembru je završeno postavljanje kamera za videonadzor. Projekat je finansirala Općina Ilijaš u vrijednosti 69.577.98 KM. Od 10 kamera, sedam je nadzornih, a tri sa mogućnošću očitanja registarskih tablica i sistemom koji kontroliše da li je automobil registrovan te da li je vozilo ukradeno.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas939
mod_vvisit_counterJuče2159
mod_vvisit_counterOva sedmica3098
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36717