• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U toku brojni infrasturkturni projekti na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 20 Kol 2018 08:12

gradski trgNa području općine Ilijaš trenutno se realizira ili je u pripremi nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata.

U četvrtak, 23. augusta planiran je početak radova na rekonstrukciji trga ispred KSC-a. Urađen je idejni i glavni projekat, dobivene urbanistička i građevinska dozvola, te provedena tenderska procedura za odabir izvođača radova. Potpisan je ugovor sa firmom "Fazum-gradnja" d.o.o. Ilijaš. Vrijednost ugovorenih radova 446.431,57 KM, a rok za izvođenje je 75 kalendarskih dana.

Ranije je JKP Vodostan izvršio radove na rekonstrukciji vodovoda na platou KSC Ilijaš. Dotrajale vodovodne cijevi zamijenjene su novima, što je bila priprema za početak uklanjanja ploča i početak izgradnje trga.

Radovi na rekonstrukciji Doma u Podlugovima napreduju očekivanim tempom. Izvođač raodva je firma "Fazum-gradnja" d.o.o. Ilijaš. Vrijednost ugovorenih radova u 2018. godini 207.118,21 KM, a do sada je realizovano 91.756,10 KM.

fiskulturna sala os hasim spahicProjekat izgradnje fiskulturne sale OŠ "Hašim Spahić" je u toku. Firma "Fazum-gradnja" d.o.o. Ilijaš otpočela je sa radovima 16. jula, a rok za izvođenje radova je 120 dana. Vrijednost ugovorenih radova je 625.893,11 KM.

Protekle sedmice počeli su radovi na sanaciji i utopljavanju područnih škola u Ljubnićima i Bioči.

Planirana sredstava za sanaciju i utopljavanje područne škole Bioča iznose 78.898,39 KM, a područne škole u Ljubinićima 34.617,96 KM, izvođač radova bit će firma “TEHNO-PROMET” d.o.o. Zenica. Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo će sufinansirati radove u iznosu od 30.000,00 KM.

Sanacija i utopljavanje područne škole Kamenica planirana je u iznosu od 95.195,71 KM, a izvođač ovih radova je firma Fazum gradnja d.o.o. Ilijaš. Nadzor nad izvođenjem radova vrši firma "IG" d.o.o. Banja Luka.

 
Projekti rekonstrukcije i asfaltiranja putne infrastrukture na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 20 Kol 2018 06:11

putna infrastruktura balbegoviciNa području općine Ilijaš trenutno se realizira nekoliko projekata rekonstrukcije i asfaltiranja putne infrastrukture.

Općinski načelnik i predstavnici Službe za saobraćaj, stambeno - komunalne poslove i građenje posjetili su lokalitet na kojem se asfaltira dionica Kadarići – Balibegovići. Riječ je o lokalnom putu koji je asfaltiran u dužini od 1000 metara i koji spaja mjesnu zajednicu Ljubinići i mjesnu zajednicu Kadarići. Vrijednost radova je 197.620,02KM

Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put.

"Radostan sam jer moje naselje posjeduje kanalizaciju, uličnu rasvjetu i napokon asfaltirani put koji nas spaja preko Kadarića sa gradom", kazao je Mevludin Vatreš, stanovnik Balibegovića

putna infrastruktura balbegovići 2Trenutno se od lokalnih puteva radi na rekonstrukciji i asfaltiranju još dvije dionice i to u Sovrlama zaseok Marići u dužini 700 metara, a vrijednost ugovorenih radova je 99.041,67KM, te dionica Vlaškovo - Gornja Karaula u dužini 1980 metara, vrijednost ugovorenih radova 741.535,52KM,

U toku je i rekonstrukcija regionalnog puta R445 u Lješevu, koju vrši Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Rekonstruisat će se 686 metara, a vrijednost ugovorenih radova cca 650.000,00 KM.

Također je u toku prva faza radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Gornjoj Karauli, u dužini 750 metara. Vrijednost ugovorenih radova je 59.546,67 KM, a izvođač radova je TB INŽENJERING" d.o.o. Breza.

 
Od danas na Bijambarama sajam "Zlatne boje" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 16 Kol 2018 06:26

bijambareSajam proizvoda lokalne zajednice pod nazivom "Zlatne boje" bit će otvoren danas na Bijambarama u organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Ovaj sajam zainteresovani će moći posjetiti do 16. septembra, do kada će imati priliku kupiti tradicionalne prehrambene proizvode iz ovog kraja.

Zaštićeni pejzaž Bijambare obuhvata površinu od 497 ha i ustanovljen je u cilju očuvanja pejzaža, naučnog istraživanja, ekološke edukacije i vaspitanja, te rekreacije i turizma.

Područje zaštićenog pejzaža Bijambare opremljeno je planinarkim mobilijarom za boravak u prirodi, te igralištem za djecu. Posjeduje biciklističke, obrazovne i šumske staze.

Posjetioci mogu iznajmiti bicikl ili razgledati područje uz vožnju turističkim vozićem koji saobraća u dva pravca. Posjetioci mogu obići s vodičem Srednju bijambarsku pećina kroz koju vodi 400 metara duga turistička staza.

Na području Bijambara nalazi se i nekropola stećaka Mramorje, zaštićeni historijski lokalitet, dragocjeno svjedočanstvo kontinuiteta Bosne i Hercegovine. U Edukaciono - informativnom centru nalazi se restoran sa raznovrsnom gastronomskom ponudom kojim upravlja JU „Studentski centar“ Sarajevo.

 
Obnova dječijeg dodatka – potrebna dokumentacija Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 14 Kol 2018 08:59

DJECIJI DODATAKObavještavamo sve korisnike dječijeg dodatka da će se redovna obnova ovog prava vršiti u periodu 01.09.2018 – 30.09.2018. (za studente do 31.10.2018.) u prostorijama Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš (ulica Ivana Franje Jukića br.2/II, soba br.20).

Korisnici dječijeg dodatka su dužni prilikom obnove dječijeg dodatka dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 

 

REDOVAN DJEČIJI DODATAK

1. Kućna lista

2. Potvrda o prosjeku plaće u prethodnoj godini za oba roditelja ako su bili zaposleni (GIP obrazac iz firme za 2017 godinu)

3. Uvjerenje Porezne uprave

4. Potvrda sa BIRO-a za zapošljavanje za nezaposlene roditelje ili ček od penzije iz prethodne godine za roditelje koji uživaju penziju

5. Fotokopija CIPS prijave boravka za oba roditelja ili staratelja

6. Rješenje o starateljstvu (za djecu bez oba roditelja)

7. Potvrda od škole za djecu rođenu 2004 godine i starije

8. Uvjerenje iz MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članove domaćinstva

9. Izjava da svi punoljetni članovi ne upravljaju motornim vozilom (ovjerena na šalteru Općine)

10. Izjava da djeca koja su starija od 16 godina nisu zaključila bračnu niti vanbračnu zajednicu (ovjerena na šalteru Općine)

UVEĆANI DJEČIJI DODATAK

1. Kućna lista

2. Uvjerenje Porezne uprave ostvarenih po osnovu imovinskih prava

3. Fotokopija CIPS prijave boravka za roditelje ili staratelje

4. Rješenje o starateljstvu (za djecu bez oba roditelja)

5. Rješenje o stepenu invalidnosti za djecu i roditelje

6. Potvrda o nestalom roditelju ili Izvod iz MKU-ih

7. Potvrda od škole za djecu rođenu 2004 godine i stariji

8. Uvjerenje iz MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članove domaćinstva

9. Rodni listovi za djecu bez jednog roditelja osim djece šehida ili poginulih boraca

10. Izjava da svi punoljetni članovi ne upravljaju motornim vozilom (ovjerena na šalteru Općine)

11. Izjava da djeca koja su starija od 16 godina nisu zaključila bračnu niti vanbračnu zajednicu (ovjerena na šalteru Općine)

NAPOMENA:
Sve fotokopije obavezno moraju biti ovjerene

 
Održan 11. Auto rally u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 13 Kol 2018 06:14

reli3U Ilijašu se ove nedjelje održao tradicionalni Auto rally u organizaciji Automoto kluba Ilijaš. Takmičenje u spretnosti i brzini ove se godine održava na poligonu ispred TC Bingo. Prema riječima predsjednika AMK Ilijaš Nihada Bučuka ovo je prilika za druženje, saradnju sa drugim udruženjima, a najvažnije je da se boduje za državni šampionat.

"Ove godine imamo 35 prijavljenih učesnika, a ovo je 11. tradicionalni rally. Naravno ima i ove godine puno onih koji se žele okušati u spretnosti i brzini. Imamo i goste iz Hrvatske, a tu su redovno naši prijatelji iz Zenice, Travnika, Novog Travnika, Tuzle, Ilijaša, Sarajeva i drugih gradova, kao i prošlogodišnji pobjednici i favoriti iz AMK Komotin Jajce. Ilijaš će danas predstavljati Emir Fazlić, Tarik Fazlić, Miralem Kahriman, Adi Moranjkić, Branko Krasnik i drugi, imamo zaista lijepu ekipu i nadamo se da ćemo dobro izvesti naše vožnje", kazao je Bučuk.

Na početku je prisutne pozdravio i dobrodošlicu, te puno sportske sreće poželio predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević. Općina Ilijaš tradicionalno finasijski podržava ovu Manifestaciju.

Takmičar AMK Ilijaš Tarik Fazlić kaže da je ovo prilika za druženje i da se nada dobroj vožnji na 11. Ilijaškom Auto rallyju.

"Takmičim se od svog punoljetstva, što je već nekih deset godina. Učestvujem na takmičenjima i u ostalim gradovima, bilo je loših i dobrih trenutaka, Sanski Most 2013 bio je poseban uspjeh, te nekoliko generalnih plasmana. Nismo baš imali puno vremena za trening zbog organizacije takmičenja i priprema, tako da se nadam da ću korektno voziti, a za plasman ćemo vidjeti", rekao je Fazlić.

Favoriti, takmičari iz Jajca i ove su godine osvojili ilijaški Auto rally i to, prvo mjesto Salko Duranović SAK Komotin Jajce, drugo mjesto Mesud Krpo AK Jajce i treće mjesto Almedin Omerčević SAK SPARK Tuzla.

Izvor: radioilijas.ba 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1718
mod_vvisit_counterJuče2526
mod_vvisit_counterOva sedmica7606
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23720