• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Početak nove građevinske sezone: Asfaltiranje puta na Karašnici Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 17 Tra 2018 11:30

 

asfaltiranje puta karasnica1Sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom nove građevinske sezone počeli su radovi na asfaltiranju puteva na području općine Ilijaš. U toku je rekonstrukcija puta prema filter postrojenju na Karašnici u dužini 300 metara.

Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i viši referent za građenje Dervo Šabić posjetili su danas ovaj lokalitet.

Načelnik je naglasio važnost blagovremene dinamike realizacije projekata, kako bi se svi ugovoreni poslovi u ovoj godini završili u okviru dogovorenih rokova.

U narednim danima planirano je asfaltiranje putne infrastrukture u Mrakovu u dužini 580 metara i u dijelu ulice Bosanski put, kod baraka, u dužini 530 metara.

asfaltiranje puta karasnicaSvi pomenuti projekti planirani su ugovorima iz 2017. godine, ali nisu realizovani u protekloj godini zbog početka zimske sezone.

Projekat u Mrakovu finansira Općina Ilijaš u iznosu 41.305,14 KM uz sufinansiranje građana sa 13.500 KM.

Finansijksa sredstva za asfaltiranje na Karašnici u potpunosti je osigurala Općina Ilijaš u iznosu od 31.974,93 KM.

Općina je iz svog budžeta izdvojila 70.777,14 KM za asfaltiranje dijela ulice Bosanski put.

Za realizaciju ovih projekata angažovana je građevinska firma Haliliovć d.o.o., dok je za nadzor zadužena firma Pronasa d.o.o. Sarajevo.

 
Najava izgradnje filter postrojenja vode za piće u Srednjem Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 16 Tra 2018 11:03

radni sastanak 16 04 Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa pomoćnicom u Službi za privredu i finansije Merimom Osmanović, dirketoricom JKP "Vodostan" Ilijaš Belmom Zukić i predstavnicima projektantske firme Ibis d.o.o. iz Zavidovića.

Predstavnici firme Ibis d.o.o. predstavili su načelniku idejno rješenje projekta izgradnje filter postrojenja za vodu u Srednjem. U narednom periodu slijedi objava javnog poziva za izradu glavnog projekta i izvođenje radova.

Građani Srednjeg već duži vremenski period imaju problem sa pojačanom mutnoćom vode, naročito u kišnom periodu. Sa izgradnjom filter postrojenja ovaj problem bi se u potpunosti riješio.

Proces rada filter postrojenja bi se u potpunosti automatizovao, a rad postrojenja će se moći pratiti sa centralnog objekta na Karašnici.

Vrijednost projekta je cca 370.000 KM, a finansiraju ga Vlada Kantona Sarajevo i Općina Ilijaš.

 
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 16 Tra 2018 08:17

kjkpradProljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području općine Ilijaš planirana je 21. i 22. aprila 2018. godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani tokom vikenda iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice KJKP RAD će ga prikupljati i odlagati. Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija.

Raspored iznošenja kabastog otpada po mjesnim zajednicama na području općine Ilijaš je sljedeći:

 

MZ Bioča

MZ Crna Rijeka
mjesto odlaganja: plato kod autobuske stanice

MZ Čevljanovići

mjesto odlaganja: plato kod autobuske stanice

MZ Ilijaš
mjesto odlagnaja: kod hajfiša

MZ Kadarići

MZ Lješevo

MZ Malešići
mjesto odlaganja: plato preko puta prostorija MZ

MZ Misoča
mjesto odlaganja:

- plato kod mosta
- plato preko puta kasarne

MZ Mrakovo

MZ Podlugovi

MZ Srednje
mjesto odaganja: kod hajfiša

MZ Stari Ilijaš
mjesto odlaganja:

- iza "Jahorine"
- iza samoposluge
- kod hajfiša
- u Luci, kod prodavnice

 
Održan Vaskršnji koncert u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 16 Tra 2018 08:04

vaskrsnji koncert publikaTradicionalni Vaskršnji koncert održan je ove nedjelje u kino sali KSC Ilijaš uz nezaboravan koncert doajena narodne muzike Nedeljka Bilkića i nastup kulturno-umjetičkih društava iz Ilijaša, Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva.

Koncert se održava već četvrti put na zadovoljstvo organizatora i svih posjetitelja,a posebno inicijatora same manifestacije jereja ilijaškog Božidara Tanovića.

- Zaista nam je puno srce što se i ove godine okupismo ovdje u zavidnom broju već četvrtu godinu. Organizacija Vaskršnjeg koncerta ima multinacionalni karakter i cilj je da zajedno proslavimo najradosniji i najveći praznik, za nas pravoslavce praznik nad praznicima, Vaskrsenje. Zajedno proslavljamo i šaljemo poruku ljubavi, suživota i razumijevanja i da pokažemo primjerom drugima ljubav kako bi se i oni na to ugledali i poslali poruke ljubavi, kazao je jerej Pravoslavne crkve u Ilijašu Božidar Tanović uz izražavanje zahvalnosti svima koji su projekat podržali posebno Općini Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš.

Tradicionalni suorganizator Vaskršnjeg koncerta je i Općina Ilijaš. Načelnik Akif Fazlić, prisustvovao je koncertu poslavši tako poruku mira i suživota koji mlade generacije treba da prigrle i nastave.

- Mi smo već uspostavili tradiciju obilježavanja Vaskrsa ovim koncertom u Ilijašu. Naša želja jeste da svaki građanin ove države može slobodno i sa drugima ispoljiti svoju tradiciju, vjeru i kulturu što ovdje u Ilijašu i pokazujemo. Cijenim da je ovo lijep način razvijanja komunikacije, spajanja ljudi i obnavljanja pokidanih veza kako bismo na taj način stvarali neki ljepši ambijent za sve nas u Bosni i Hercegovini, kazao je načelnik Fazlić.

Vaskršnju besjedu i poruku ljubavi da se ovaj veliki praznik slavi cijeli život a ne samo nekoliko dana ili mjeseci prisutnima je održao dr. Ranko Bilinac rekavši kako se Gospod žrtvovao za sve ljude, te kako se čovjek priprema za vječnost i u toj pripremi mora da ostane u vjeri s Bogom.
Publika je uživala i pjevala uz neprolazne hitove Bilkića „Ima jedna krčma u planini“, „Most do moga zavičaja“, a specijalni gost počastio je zadovoljne posjetitelje i izvanrednom interpretacijom sevdalinki.

bilkic1- Ja ovdje nisam bio pa možda i 50 godina i izuzetna mi je čast što sam večeras pjevao. Ja sam iz Bugojna, ali često imam običaj reći da me majka rodila u Bugojnu, ali mene kao muzičara rodila je i opredijelila Ilidža i tamošnji festival na kojem sam pobjeđivao nekoliko puta, kazao je Bilkić.

Program su obogatili svojim izvanrednim nastupom članovi KUD “Ilijaš”, KUD “Slavija” Istočno Novo Sarajevo, KUD “Bratstvo” Vojkovići.

Ovaj projekat su podržali Općina Ilijaš, Ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica FBiH, Opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, pekara “Zlatno zrno”. Medijska i tehnička podrška: Javna ustanova “Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš”.

Izvor: radioilijas.ba

 
Čestitka povodom Dana Armije RBiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Nedjelja, 15 Tra 2018 10:12

dan armijePovodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:

''U ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije R BiH, kao i svim građanima općine Ilijaš.''

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas672
mod_vvisit_counterJuče981
mod_vvisit_counterOva sedmica5828
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33267