• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U četvrtak VI sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 20 Velj 2017 11:52
U četvrtak, 23. februara 2017. godine planirana je VI sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Za sjednicu je planiran sljedeći dnevni red: 
 
vijece331-300x2251. Vijećnička pitanja i inicijative
2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 5. sjednice 
3. Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi za upravu općine Ilijaš za period 01.01.-31.12.2016. godine
4. Operativni plan općinskog načelnika i službi za upravu općine Ilijaš za period 01.01.-31.12.2017. godine
5. Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2016. godinu
 
6. Prijedlog Odluke kojom se daje saglasnost općinskom načelniku za provođenje zakonom propisane procedure postupka rekonstrukcije i promjene namjene dijela nekretnine – zgrade (aula Kulturnog centra Ilijaš)
7. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za provođenje postupka dodjele koncesije za eksploataciju mineralne sirovine – krečnjaka na lokalitetu "Sabanci" općina Ilijaš
8. Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Apartmansko naselje Sovrle 2" – Ilijaš
9. Prijedlog Odluke o izmjeni podataka od značaja za pravni promet i o izmjeni osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća "Vodostan" d.o.o. Ilijaš 
10. Prijedlog Odluke o izmjeni člana 1. Odluke Općinskog vijeća Općine Ilijaš br.01/1-02-1726-12/16 od 26.07.2016. godine
11. Prijedlog Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti broj:06/1-31-155/17 
 
Materijali za VI sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (VI sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt  Materijali za VI sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Potpisan Sporazum o sufinansiranju Projekata na Zaštićenom području "Bijambare" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 17 Velj 2017 15:16
SporazumKJUZasticenaPodrucja 009Danas je Općinski načelnik g.Akif  Fazlić sa direktorom Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja g.Osmanom Delićem potpisao Sporazum o sufinansiranju projekta sanacije putne komunikacije na relaciji naplatna rampa – info punkt u dužini od 2 km, te izrade projektne dokumentacije za pomoćni parking prostor i autobuska stajališta na području Zaštićenog pejsaža "Bijambare", kojim je definisano izvođenje radova na pomoćnom parking prostoru, iznos, način, rokovi i uslovi plaćanja. Za ove namjene obezbijeđeno je 130.000,00 KM. 
Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i Ministar finansija Kantona Sarajevo g. Jasmin Halebić i direktor KJP "Sarajevo-šume" g. Nermin Demirović.
 
Općinski načelnik g.Akif Fazlić je istakao zadovoljstvo saradnjom sa menadžmentom Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja te naglasio da: "stalnim aktivnostima obezbjeđujemo sredstva koja će se prije svega upotrijebiti za rekonstrukciju putne infrastrukture u okviru Zaštićenog područja "Bijambare", za rekonstrukciju parkinga i stajališta sa magistralne ceste. Na taj način želimo unaprijediti sigurnosno-bezbijednosne uslove saobraćaja na potezu skretanja za Bijambare i riješiti izgradnju dijela parkinga kao i rekonstruisati komunikaciju kojom saobraća turistički voz. Kroz potpisani Sporazum obezbjeđuju se značajna sredstva i stvara se ambijent za druga ulaganja. Ima dosta ideja koje ćemo pokušat zajedno sa resornim Ministarstvom i Zavodom SporazumKJUZasticenaPodrucja 017za planiranje razvoja Kantona Sarajevo definisati i kroz zajedničke aktivnosti ovaj prostor učiniti još atraktivnijim u smislu povećanja broja posjetilaca, što ima za cilj širenje pozitivnog imidža kako Općine Ilijaš tako i Kantona Sarajevo kao značajne turističke destinacije". 
 
Direktor Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja g.Osman Delić, najavio je  nabavku novog turističkog voza većeg kapaciteta i istakao da: "već drugu godinu dio inicijalnih sredstava koja nam ostanu od vlastitih prihoda sa područja Zaštićenog pejsaža "Bijambare" usmjeravamo na razvoj Zaštićenog područja u cilju privlačenja broja posjetilaca". 
 
 
 
Volonterske potvrde za učenike OŠ ”Hašim Spahić” i ”Stari Ilijaš” Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 16 Velj 2017 15:50

volonterinaslovna3Danas su u sali općine Ilijaš dodjeljene potvrde učesnicima u projektu ”Volontiranje je cool 2016” iz Osnovne škole ”Hašim Spahić i Osnovne škole ”Stari Ilijaš”. U okviru projekta ”Volontiranje je cool” učenici od V – IX razreda obavljali su volonterske aktivnosti kao što je: pomoć svojim školskim drugarima u učenju, osobama sa posebnim potrebama, organizovanje ekoloških ili drugih akcija koje podstiču podizanje svijesti o važnosti rješavanja problema lokalne zajednice. Amra Mizdrak, koordinator projekta ”Volontiranje je cool”, istakla je kako je volontiranje veoma bitno, te kako će ovi učenici imati veliku korist prilikom upisa u srednju školu, a kasnije i fakultet.

”Učenici su volontirali posljednjih osam mjeseci, a ukupno je 18 općina koje su uključene u ovaj projekat. Sa područja općine Ilijaš, učešće su uzele dvije škole, Osnovna škola ”Hašim Spahić” i Osnovna škola ”Stari Ilijaš”. Ovo su učenici koji su volontirali preko 50.000 volonterskih sati, a kada bi se to pretvorilo u novac oni bi u svoju lokalnu zajednicu doprinijeli preko 250.000 KM volonterskog rada. Ove knjižice koje će dobiti, donijet će im dodatno bodovanje prilikom upisa u srednju školu, a poslije i na fakultet. Volonteri imaju veliku korist zato što će dobiti određen broj bodova na rang listama. Projekat ”Volontiranje je cool” implementira se od 2011. godine, a cilj je da volonteri/učenici doprinose u razvoju lokalne zajednice i svom društvu,” ističe Amra Mizdrak, koordinator projekta ”Volontiranje je cool”.volskole2

Organizator projekta, Centar za razvoj omladinskog aktivizma uručio je zahvalnicu načelniku Općine Ilijaš, Akifu Fazliću za pomoć pri realizaciji ovog projekta. Obraćajući se učenicima, općinski načelnik naglasio je važnost volontiranja za lokalnu zajednicu i čestitao učenicima koji su učestvovali u projektu ”Volontiranje je cool”.

 

”Zadovoljstvo mi je da mogu ove trenutke da podijelim sa učenicima, našim volonterima. Ovom prilikom čestitam svima koji su učestvovali u ovom projektu, organizatorima, školama i učenicima koji su dobili priliku da dobiju potvrde za svoj rad. Volontiranje jeste izazov za sve nas, ponekad i zaboravimo na tu drugu stranu koja je usmjerena na zajednicu, a ne na nas lično. Kada radimo za zajednicu, onda radimo za sve nas. Upućujem čestitke i obećanje Općine da ćemo uvijek biti na pomoći u smislu realizacije ovakvih projekata. Učenicima želim da nastave dobro vladanje i dobar odgoj, a ovaj projekat svakako doprinosi tome”, naglasio je općinski načelnik Akif Fazlić.

Opširnije...
 
Održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 10 Velj 2017 14:26
Danas je održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš za period 2018.-2022". U sastav Komisije imenovani su: Mirza Marukić, Meliha Avdibegović, Merima Osmanović, Sanja Zagorac-Jozić, Sadik Alić, Zdravko Barić, Aziz Fazlić, Nedžad Masnopita i Mirza Dinar. 
KomisijaZaIzraduStrategije 002Cilj današnjeg sastanka bio je utvrditi metodologiju i dinamiku izrade Strategije. 
Članovi Komisije su se složili da nova Strategija treba da definiše strateški plan sa jasno definisanim strateškim projektima razvojnog karaktera i jasno definisanim izvorima finansiranja. 
Prijedlog Komisije je da se utvrdi vrijednost Projekata koji će biti obuhvaćeni Strategijom, a  Projekti manje vrijednosti da se planiraju Operativnim planom Općinskog načelnika i Službi jedinstvenog organa uprave, jer Strategija treba da predstavlja viziju Općine Ilijaš za naredne četiri godine.   
Na web stranici Općine Ilijaš bit će postavljen obrazac za predlaganje Projekata koji će moći ispuniti i dostaviti Komisiji svi zainteresovani subjekti. 
Komisija će se sastajati sedmično i kroz radne sastanke, organizaciju okruglih stolova i tematskih rasprava, te individualni rad prema povjerenom zadatku prikupljati i analizirati podatke, predlagati mjere, ciljeve, projekte i aktivnosti iz oblasti svog profesionalnog djelovanja, a sve u cilju izrade KomisijaZaIzraduStrategije 004Strategije prema metodologiji održivog razvoja uz ravnomjeran tretman oblasti: zaštita životne sredine i razvoj infrastrukture, ekonomski, ruralni i društveni razvoj. 
Postupak izrade Strategije je u potpunosti otvoren i javan i svim sastancima Komisije, tematskim raspravama radnih grupa, te okruglim stolovima mogu prisustvovati sve zainteresovane stranke u svojstvu partnera, i to kao pojedinci – građani ili kao predstavnici grupe građana, kao što su predstavnici institucija i organizacija, predstavnici nevladinog sektora, medija, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova, razvojnih agencija i sl. na način da u postupku izrade Strategije mogu jednakopravno davati usmene ili pismene sugestije, preporuke i mišljena, te predlagati strateške ciljeve, mjere, programe i projekte za koje smatraju da trebaju biti tretirani unutar Strategije. 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas612
mod_vvisit_counterJuče544
mod_vvisit_counterOva sedmica6872
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23525