• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U OŠ “Stari Ilijaš” održan „Festival skupnog muziciranja horova i orkestara osnovnih škola Općine Il Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Ponedjeljak, 03 Tra 2017 16:43

Festival skupnog muziciranja horova i orkestara osnovnih škola Općine Ilijaš i Općine Vogošća“ održan je danas u OŠ „Stari Ilijaš“ sa početkom u 15:00 sati.  Dijana Rogić, koordinatorica projekta kazala je da je ovo zadnje u nizu takmičenja te da su prethodno održana takmičenja u općinama  Ilidža, Novi Grad, Stari Grad i Novo Sarajevo.  Učešće u Festivalu uzelo je 40 škola sa područja KS.

„Ovaj ciklus završavamo sa takmičenjem općina Ilijaš i Vogošća zajedno. S obzirom da profesori muzičke kulture većinom rade u dvije škole, sa zadnjim reformama u obrazovanju imali smo problema jer su nam uzeti časovi. Obaveze su veoma zahtjevne. Skupno muziciranje hor i orkestar u svakoj školi je skoro obavezan da u toku školske godine izvede desetak javnih nastupa, za  državne i vjerske blagdane, imamo  obaveze prema mjesnim zajednicama, prema općini, i uvijek se rado odazovemo.  Cilj ovog projekta je upravo i bio da se skrene pažnja koliko je važno skupno muziciranje jer ono kroz svoj rad, profesori kroz svoj program rade na tome da razvijaju ljubav prema domovini, njeguju kulturnu baštinu, narodnu muzičku tradiciju BiH, njeguju buduću publiku. Sve je to jako bitno. To su razlozi zbog kojih smo krenuli u ovaj projekat“, kazala je koordinaorica Rogić.

altZahvaljujući ministru za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elviru Kazazoviću, profesori muzičke kulture  kao stručni aktivi dobili su priliku da kroz različit način rada i u okviru te obaveze pokušaju da iznesu svoje probleme i ponude  svoje ideje.

„Zaista smo naišli na razumijevanje i podršku. Općenito znamo gdje nam je kultura, a ovo je jedan od načina profesora muzičke kulture da daju svoj doprinos da kultura bude na većem nivou. OŠ „Stari Ilijaš“  kao dobar domaćin pripremila je jedan kratak program za sve učesnike dok bude žiri odlučio i postavio rang listu na samom kraju“, kazala je koordinatorica Rogić.

altNakon završetka takmičenja općina Ilijaš i Vogošća, slijedi prvo Kantonalno takmičenje 13. i 14.04. 2017. osnovnih muzičkih i balteskih škola i Srednje muzičke škole. Nakon toga je Kantonalno takmičenje gimnazija KS, a 21.04.2017. godine u OŠ „Ilidža“ održat će se Kantonalno takmičenje osnovnih škola, a nakon toga i koncert na kojem će učestvovati pobjednici ovih takmičenja.U ovom projektu učestvuje oko 2 500 učenika sa područja KS.

REZULTATI

HOR UZ PRATNJU NASTAVIKA ILI MATRICE

 1. OŠ „Srednje“ Ilijaš
 2. OŠ „Stari Ilijaš“

HOR BEZ INSTRUMENTALNE PRATNJE  – A CAPELLA

 1. OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Vogošća

HOR UZ PRATNJU ORKESTRA

 1. OŠ „Podlugovi“ Ilijaš i 3. OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš

INSTRUMENTALNA MUZIKA

 1. OŠ “Porodice ef. Ramić“ Semizovac

Čestitamo svim učesnicima i mnogo sreće želimo u narednim takmičenjima.

 
Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 30 Ožu 2017 12:16

vijece71Uz prisustvo 24 vijećnika danas je održana sedma sjednica Općinskog vijeća Ilijaš koju je vodio dopredsjedavajući Alen Hasković. Prije usvajanja dnevnog reda on je upoznao prisutne da je dosadašnji vijećnik DF-a Semir Dizdarević istupio iz tog kluba i da će ubuduće djelovati kao samostalni vijećnik.

Nakon kraće rasprave i primjedbi  vijećnika SDP-a usvojen je i dnevni red,  koji se sastojao od trinaest tačaka a većina njih odnosila se na provođenje odluka o utvrđivanju novog građevinskog zemljišta za apartmanska naselja, kao i usvajanje regulacionih planova.

Nakon mnogobrojnih vijećničkih pitanja i inicijativa koja su se odnosila na poboljšanje kvaliteta života građana u pojedinim naseljima vezano za unapređenje putne, vodovodne, telekomunikacijske infrastrukture, sjednica je nastavljena obrazloženjem Izvještaja o izvršenju Budžeta Općine Ilijaš za 2016. godinu.

Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije Merima Osmanović podrobno je objasnila sve stavke prihoda, rashoda, kapitalnih investicija, ostvarenog suficita,  nakon čega je Izvještaj usvojen.

-          Ukupno ostvareni prihodi u periodu 01.01.-31.12.2016. godine iznosili su 12.547.257,00 KM što je za 101 posto više od planiranih, a ukupni rashodi iznosili su 10.408.231,00 što je 83 posto planiranih, te je prema tome ostvaren suficit u iznosu od 2.139.000,00 KM, kazala je Osmanović.  vijece7svi

Vijećnici su danas većinom glasova podržali odluke o utvrđivanju  novog građevinskog zemljišta i plana parcelacije za apartmanska naselja u Ljubini i Dragoradima, što je jedan od prvih koraka za omugućavanje nastavka rada investitorima i početka realizacije projekata.

Opširnije...
 
Prezentacija Projekta za rekonstrukciju filtera Karašnica Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 30 Ožu 2017 12:01

sastanakvodostanOpćinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak i prezentaciju Projekta za rekonstrukciju filtera na postrojenju za kondicioniranje pitke vode ”Karašnica”. Sastanku su prisustvovali pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović, projektant novog filterskog postrojenja gospodin Nusret Hadžimehmedović, konsultant na projektu za oblast tehnologije gospodin Munib Kučuk te ispred JKP ”Vodostan” Ilijaš direktorica Belma Zukić i Seid Fazlić. Općinski načelnik poželio je dobrodošlicu, nakon čega se prisutnima obratio projektant Nusret Hadžimehmedović koji je prezentovao sve cjeline projekta i naglasio da je vodio računa da zadovolji sve aspekte zadane projektnim zadatkom od strane JKP ”Vodostan” Ilijaš, te naposljetku dao svoje mišljenje kojim dalje putem treba da ide realizacija ovog projekta. Direktorica JKP ”Vodostan” Ilijaš istakla je veliki značaj ovog projekta za preduzeće i sve građane (korisnike usluga).

”Obzirom da uspješna realizacija ovog projekta dugoročno utječe na kvalitet i higijensku ispravnost pitke vode u sistemu vodosnabdijevanja, predstavlja veliki značaj za sve građane i naše preduzeće. Zahvaljujem se načelniku Akifu Fazliću i Općinskom vijeću Ilijaš, koji su prihvatili i podržali inicijativu Uprave Vodostana pri relalizaciji ovog velikog i značajnog  projekta”, naglasila je direktorica Belma Zukić.

Procijenjena vrijednost po idejnom projektu je 800.000 KM.

 
Ovoga ljeta izgradnja savremene javne tržnice u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 29 Ožu 2017 05:10

trznicaU Općini Ilijaš na lokalitetu Banovac ubrzo bi trebala početi izgradnja savremene javne tržnice u kojoj će svoje proizvode moći plasirati poljoprivredni proizvođači sa područja ove i okolnih općina.

Objekat će se sastojati zatvorene i otvorene pijace sa nadstrešnicama.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić za poslovni portal Akta.ba kazao je kako je gradnja tržnice planirana ovoga ljeta. Izgradnja će koštati više od 500.000 KM, a idejni projekt za izgradnju tržnice postoji već nekoliko godina.

Navodi kako je za tržnicu već urađena projektna dokumentacija, izdata je građevinska dozvola, urađen glavni projekat, te bi u narednih 10 dana trebao biti objavljen tender za izbor izvođača radova.

Ovaj projekat nalazi se na listi prioritetnih u Općini Ilijaš, a njegovu realizaciju pomogla je i SERDA koja će učestvovati u realizaciji ovog značajnog projekta za stanovnike Ilijaša.

Tržnicom će nastaviti upravljati KJP Vodostan.

Izvor: Akta.ba

 
KJP "Sarajevo-šume" pokreću certificiranje državnih šuma Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 28 Ožu 2017 14:32

sarajevosumeU ponedjeljak 27. marta održan je sastanak u Ilijašu sa predstavnicima Općine Ilijaš i "Sarajevo-šuma", a tema sastanka bila je certificiranje šuma. Sastanku su prisustvovali: načelnik Akif Fazlić, pomoćnici Ferid Čurevac, Merima Osmanović, direktor i predstavnici "Sarajevo-šuma" Nermin Demirović, Rizo Tabaković i Alen Hasković

 -Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i njegovi pomoćnici u uvodu su upoznati sa činjenicom da je KJP "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo odlučilo da certificira državne šume kojima gospodari na području Kantona Sarajevo kako bi uskladilo gospodarenje šumskim resursima sa principima i kriterijima međunarodno priznatog programa certificiranja FSC (Forest Stewardship Council), te da će nakon završene pripremne faze certificiranja neovisna institucija za certificiranje obavljati procjenu svih dokumenata, procedura i aktivnosti koje se odnose na gospodarenje šumskim resursima, pojasnio je za Radio Ilijaš Alen Hasković.

Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas185
mod_vvisit_counterJuče921
mod_vvisit_counterOva sedmica4860
mod_vvisit_counterOvaj mjesec27075