• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Dani Kantona Sarajevo 2019: Rok koncerti, Mravko Travko za najmlađe, preventivni pregledi Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 29 Tra 2019 11:34

dani kantona sarajevo 2019U periodu od 02. do 09. maja na različitiom lokacijama obilježavat će se Dani Kantona Sarajevo 2019.

Spremljen je bogat kulturno zabavni, obrazovni i zdravstveni program a koncerti, radionice, zdravstveni pregledi, konsultacije bit će besplatno dostupni svim našim građanima.

Koncerti grupa Skroz, Pank Flojd, Činčila Sunday Stores, Jindas i Konvoj u petak i subotu ispred Pozorišta mladih, Latif Močević i “Mravko Travko” u Vogošći, Ilijašu, Hadžićima, Ilidži, Novom Gradu.

U petak, Dani otvorenih vrata u Pionirskoj dolini gdje će najmlađi pored edukacija o životinjama dobiti slikovnice i bojanke. Preventivni pregledi kičme, krvnog pritiska, savjetovanja i još mnogo toga u narednoj sedmici.

Vlada KS će na društvenim mrežama svakodnevno objavljivati informacije o sadržajima i lokacijama na kojima se obilježavaju Dani Kantona Sarajevo.

Cjelokupni program Dana Kantona Sarajevo možete pogledati na linkovima:

http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupstina.ks.gov.ba/files/program_dana_kantona_2019.pdf

http://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/program_za_djecu.pdf

http://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/programi_zdravstvenog_karaktera.pdf

http://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/obiljezavanje_znacajnih_datuma_i_licnosti.pdf

 
Tradicionalni Vaskršnji koncert u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 29 Tra 2019 06:44

vaskrsnji-1Srpska Pravoslavna crkvena opština ilijaška u Ilijašu organizuje tradicionalni Vaskršnji koncert  u utorak 30. aprila 2019. godine sa početkom u 18:00 sati u kino sali KSC Ilijaš. 

Prigodno obraćanje održat će profesor Bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški” iz Foče protojerej prof.dr. Darko Đogo.

Poslije pjevačkog društva “Sloga” nastupit će folklorne grupe iz Ilijaša i Istočnog Novog Sarajeva.

Pokrovitelj koncerta je Općina Ilijaš. Ulaz je besplatan.

 
Čestitka povodom Vaskrsa Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Nedjelja, 28 Tra 2019 08:07

vaskrsPovodom Vaskrsa, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

“U svoje i u ime svojih saradnika svim sugrađanima pravoslavne vjere upućujemo iskrene čestitke povodom Vaskrsa, uz želju da ga dočekaju i proslave ispunjeni vjerom i ličnim zadovoljstvom, u krugu svojih najbližih. Neka i ovaj praznik bude simbol mira, zbližavanja, radosti i razumijevanja među ljudima.“

 
Obavještenje iz Općinske izborne komisije Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Subota, 27 Tra 2019 07:14

kkkkkOpćinska izborna komisija Ilijaš obavještava sve političke stranke, udruženja građana i građane općine Ilijaš da je Općinsko vijeće Općine Ilijaš, na 30 sjednici održanoj dana 18. aprila 2019. godine, donijelo Odluke o uslovima, načinu kandidiranja, održavanju izbora, dodjeli mandata u mjesnim zajednicama i razrješenju predsjednika i članova Savjeta mjesnih zajednica.

Odluka je stupila na snagu 26.04.2019. godine. Izbori će biti održani u svim mjesnim zajednicama na području općine Ilijaš 18. maja 2019. godine (subota) u vremenu od 09:00 do 19:00 sati.

U savjete mjesnih zajednica sa područja općine Ilijaš bira se sljedeći broj članova:

1. Mjesna zajednica Dragoradi -bira se 5 članova savjeta,

2. Mjesna zajednica Gajevi -bira se 5 članova savjeta

3. Mjesna zajednica Kamenica - bira se 5 članova savjeta

4. Mjesna zajednica Srednje - bira se 5 članova savjeta

5. Mjesna zajednica Ljubina - bira se 5 članova savjeta

6. Mjesna zajednica Malešići - bira se 5 članova savjeta

7. Mjesna zajednica Ilijaš Stari - bira se 5 članova savjeta

8. Mjesna zajednica Ilijaš Grad - bira se 5 članova savjeta

9. Mjesna zajednica Luka - bira se 5 članova savjeta

10. Mjesna zajednica Misoča - bira se 5 članova savjeta

11. Mjesna zajednica Mrakovo - bira se 5 članova savjeta

12. Mjesna zajednica Podlugovi - bira se 5 članova savjeta

13. Mjesna zajednica Ljubnići - bira se 5 članova savjeta

14. Mjesna zajednica Lješevo - bira se 5 članova savjeta

Izbore za savjete mjesnih zajednica sprovodi Općinska izborna komisija Ilijaš i birački odbori u skladu sa odgovarajućim odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Odluke o uslovima, načinu kandidiranja, održavanju izbora, dodjeli mandata u mjesnim zajednicama i razrješenju predsjednika i članova Savjeta mjesnih zajednica, Statuta Općine Ilijaš i Odluke o osnivanju mjesnih zajednica na području općine Ilijaš.

Kandidate za članove savjeta mjesnih zajednica predlaže: najmanje 20 građana koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice za koju se sprovode izbori za savjet;  udruženja građana koja djeluju na području općine Ilijaš; političke stranke koje djeluju na području općine Ilijaš.

Predlagač predlaže onoliko kandidata koliko se bira članova savjeta za tu mjesnu zajednicu, a predloženi kandidati moraju da ispunjavaju sljedeće uslove:

- da na dan raspisivanja izbora imaju prebivalište na području mjesne zajednice najmanje 6 (šest) mjeseci za čiji se savjet kandiduju,

- da su upisani u Centralni birački spisak za mjesno područje za koje se kandiduje,

- izjavu o prihvatanju kandidature,

- podršku potpisa građana (najmanje 20),

- da nije u status Općinskog vijećnika i uposlenika organa uprave Općine Ilijaš.

Prilikom predlaganja kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica potrebno je voditi računa da sastav liste približno odražava nacionalnu strukturu, zastupljenost spolova i mladih.

Lista mora biti sastavljena na način da bude predložen minimalno po jedan kandidat za svaku podružnicu koja je sastavni dio mjesne zajednice za koju se sprovode izbori.

Zahtjevi za ovjeru kandidatskih lista podnose se na propisanim obrascima, a rok za predaju kandidatskih lista je 08.05.2018. godine do 15 časova, lično u sjedište Općinske izborne komisije (ul. 126. Ilijaške brigade br. 6 III sprat).

Uputstvo o organizovanju i sprovođenju izbora za članove savjeta mjesne zajednice i svi potrebni obrasci mogu se preuzeti u sjedištu Općinske izborne komisije Ilijaš.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u sjedištu Općinske izborne komisije.

Potrebni obrasci za kandidovanje članova za Savjet MZ i akreditiranje posmatrača možete pronaći ovdje:


alt

 
U OŠ “Srednje” obilježen Dan škole Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 26 Tra 2019 11:48

 

9284792759275 02852097592376Osnovna škola “Srednje” ovog petka je bogatim kulturno – zabavnim i edukativnim programom, proslavila svoj dan. Na priredbi su učenici pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama. Tako je između ostalog bilo glume, plesa, pjesme i recitacija.

Program je počeo prigodnim govorom direktora škole Refika Kurtovića, koji se prisutnim gostima obratio sa nekoliko riječi o prošlosti ove škole i važnosti obilježavanja Dana škole. On se ovom prilikom također zahvalio svima na nesebičnoj podršci koju pružaju OŠ „Srednje“.

- Ovo je još jedan u nizu obilježavanja Dana škole i drago mi je što je danas prisutan ovoliki broj ljudi. Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su nam bili podrška tokom ovih godina, a zaista se mnogo toga uradilo. Sve što smo radili iskreno i od srca kažem da je to za dobrobit djece. Želim kazati da mi imamo odličnu saradnju sa državnim i drugim institucijama, a posebno se vidi rezultat saradnje sa Nevladinim sektorom i u tom segmentu zaista se zahvaljujem predstavnicima organizacije World Vision ali i predstavnicima organizacije Boris Divković. U toku godine realizovano je par projekata i najviše je uložila Općina Ilijaš kao i uvijek. Naglasio bih da smo utopili područnu školu u Kamenici, a u narednom periodu planiramo također utopljavanje i područne škole u Gajevima. Ovo su jako bitni projekti i ovom se 718261384681 9283759275prilikom želim zahvaliti načelniku Općine Ilijaš i njegovim saradnicima. Organizacija Word Vision nam je pomogla da opremimo kabinet fizike, zatim dobili smo nove knjige i naslovne za biblioteku i nekoliko puta smo boravili na izletu u Ajdinovićima. Uz pomoć organizacije Boris Divković uradili smo internet mrežu u školi, uredili kabinet biologije i još neke druge projekte, kazao je direktor Kurtović.

Svim uposlenicima i učenicima, u ime načelnika Općine Ilijaš, čestitku povodom Dana škole uputila je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš.

- Ovom prilikom u ime Službe za društvene djelatnosti  i poslove mjesnih zajednica, direktoru i menadžmentu OŠ „Srednje“ želim da se zahvalim za izvrsnu saradnju. Uvijek nam je zadovoljstvo doći u vašu školu te zajedno sa vama sumirati izvrsne rezultate od prethodne godine. Općina Ilijaš će u narednom periodu nastaviti podržavati vaše projekte i aktivnosti, a sve u cilju pružanja kvalitetnog obrazovanja za naše učenike i učenice, rekla je Mešetović.

Program bogat sadržajima, pun pjesme, recitacija, igrokaza, veselih boja i 19083917491 2987582965kostima oduševio je goste, a završio je izvođenjem folkolorne sekcije i velikim pljeskom publike.

Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju.

OŠ „Srednje“ ima višedecenijsku tradiciju, prije rata zvala se OŠ “Evgenije Spahić Željko”, a na današnjoj lokaciji egzistira od 1979. godine, sa prekidom rada u toku agresije na BiH. Poslije rata pa sve do 2002. godine škola je egzistirala kao područna škola OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš. U toku rata u školi su boravili pripadnici srpske vojske, a poslije 1995. godine armija RBiH koristila je školsku zgradu, tako da je objekat bio poprilično devastiran i neuslovan. Kao samostalna počinje sa radom 7. novembra 2002. godine i od tada egzistira pod nazivom OŠ “Srednje”.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas409
mod_vvisit_counterJuče2723
mod_vvisit_counterOva sedmica9056
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45759