• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održan Božićni koncert u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 23 Pro 2019 07:12

bozicni koncert 1I ove godine u punoj sali KSC Ilijaš održan je tradicionalni Božićni koncert u organizaciji HKD“ Napredak Ilijaš“. Svojim prisustvom svečanost su uveličali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović i mnogobrojni vjerski službenici kao i građani Ilijaša i susjednih općina.

Predsjednica HKD Napredak Marioneta Ilić Jureta se zahvalila svima koji su podržali održavanje koncerta.

"HKD „Ilijaš“ je osnovano prije šest godina i od svog osnutka pa do danas radi na očuvanju i njegovanju suživota na ovim prostorima. Svaka naša aktivnost provedena je zajedno sa našim komšijama svih nacionalnosti na što smo posebno ponosni. Svojim radom nastojimo pokazati primjer kako treba graditi zajedništvo i suživot i mislim da je taj rad prepoznat u našoj općini. Večeras je pripremljen prigodan program na kojem će nastupit KUD „Ravnica“ – Oštra Luka, Orašje, fra Mirko Majdandžić i orkestar Muzičke škole Ilijaš, nakon ćega će biti podijeljeni paketići za svu djecu koja su večeras sa nama", kazala je Ilić – Jureta.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je pozvao na međusobno povjerenje. 

„Zadovoljstvo je biti u ovoj prepunoj sali i vidjeti ova ozarena lica, ljudi koji na ovaj način žele da daju svoj doprinos obilježavanju velikog praznika Božića. Čestitam svima koji su učestvovali u organizaciji ovog koncerta i na rezultatima rada proteklih šest godina, a posebno mi je drago što je sa nama predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. Nalazimo se u danima kada vjernici dočekuju najveći praznik koji donosi radost i nadu. Moramo priznati da bi sve moglo biti i prazničnije, jer građani ove zemlje žive u vremenu briga i neizvijesnosti. Svima nama je potrebna hrabrost i međusobmo povjerenje. Svim katolicima želim čestitati veliki blagdan, sa željom da on donese mir u srca i radost u naše živote, kao i svima nama sretnu Novu godinu", rekao je Fazlić u svom obraćanju.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je poručio da su ovakvi događaji prilika da se pošalju pozitivne poruke i da se pobjegne od sumorne svakodnevice. Poručio je da je BiH zemlja gdje možemo biti ono što jesmo, zajedno, sa svim našim različitostima u miru. Na kraju je čestitao svim katolicima u BiH predstojeći Božić, uz želje da svima 2020. godina bude bolja, uspješnija i prosperitetnija.

Nakon koncerta za sve učesnike i goste priređen je tradicionalni domjenak i nastavak veselog druženja u posebnoj dvorani KSC Ilijaš.

Izvor: radioilijas.ba

 
Nove nastrešnice na autobuskim stajalištima u Ljubini, Moševićima, Nišićima i Crnoj Rijeci Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 19 Pro 2019 13:56

 

nastresnica 111Završen je projekat izgradnje i montiranja četiri tipske nastrašnice na autobuskim stajalištima u Ljubini, Moševićima, Nišićima i Crnoj Rijeci.

Vrijednost projekta je 48.980,18 KM, a investitor je Općina Ilijaš.

Autobuska stajališta se nalaze na lokalitetima Ljubina, tačnije raskrsnica za Solakoviće, potom u Moševićima na raskrsnici za Moševički Potok, na Nišićima raskrsnica za Gornje Ivančiće i u Crnoj Rijeci na lokalnom putu, preko puta školskog igrališta.

Radovi su predviđali izradu betonske AB ploče te bravarsku izradu i ugradnju tipske autobuske nastrašnice od inox profila sa zaštitnom oblogom od kaljenog stakla i akripola.

Izvođač radova je firma “VIZIJA” d.o.o. Visoko. Nadzor nad izvođenjem vršila je firma “IG” d.o.o. Banja Luka.

Rok za izvođenje radova bio je 45 kalendarskih dana.

 
Osnovan Zdravstveni savjet za područje općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 18 Pro 2019 15:12

 

zdravstveni savjet opcine ilijas 1Konstituirajuća sjednica Zdravstvenog savjeta za područje općine Ilijaš, koji broji devet članova, održana je danas.

Odlukom Općinskog vijeća, koja je donesena na aprilskoj sjednici, definisano je osnivanje Zdravstvenog savjeta na području općine Ilijaš, uređene njegove nadležnosti, broj članova i sastav, te način rada.

Članove Zdravstevnog savjeta čine predstavnci pacijenata, zdravstvene ustanove OJ Dom zdravlja Ilijaš, KJP Veterinarska stanica Sarajevo - Veterinarska ambulanta Ilijaš, predstavnci općinskog organa uprave iz službe koja se bavi zdravstvenom zaštitom, predstavnici mladih iz reda registriranog Udruženja mladih sa područja općine Ilijaš, predstavnici Crvenog križa sa područja općine Ilijaš, penzionera iz reda Udruženja penzionera sa područja općine Ilijaš, te predstavnici ratnih vojnih invalida iz reda registriranog Udruženja RVI sa područja općine Ilijaš.

"Članove Zdravstevnog savjeta imenovao je općinski načelnik na osnovu javnog poziva. Moram reći da nije postojao veliki interes građana da uzmu učešće u radu Zdravstvenog savjeta, te smo na osnovu tri ponovljena javna poziva uspjeli imenovati devet članova. U Odluci je definisano da Zdravstveni savjet broji od devet do 11 članova. Željeli smo da učešće u radu Zdravstvenog savjeta uzmu i predstavnici apotekasrke djelatnosti, privatne prakse sa područja općine Illijaš i Zavoda za zdravstevnu zaštitu žena i materinstva, ali nažalost nismo imali odziv. Danas smo imali konstituirajuću sjednicu i nadamo se da će Zdravstveni savjet u svome radu zaista uspjeti da poboljša uslove pružanja zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš, te da inicira aktivnosti i učestvuje u donošenju zakonskih rješenja. Također, da djeluje u pravcu zaštite prava pacijenata. Nezadovoljni pacijenti će moći pritužbe i žalbe na rad zdravstevnih ustanova dostavljati Zdravstevnom savjetu. Nadam se da ćemo putem javnih poziva koji organizuju viši nivoi vlasti, odnosno Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Minstarstvo zdravastva Federacij BiH uspjeti osigurati i dodatna sredstva za unapređenje zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš", kazala je Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u službi koja se bavi zdravstvenom zaštitom.

Zdravstveni savjet predlaže i evaluira sprovođenje zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš, daje mišljenje na planove i programe zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš, te predlaže mjere za poboljšanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite na području općine.

Također prati primjenu propisa na području općine Ilijaš koji se odnose na zaštitu prava i interesa pacijenata, organizuje obrazovne kurseve za građanstvo iz poznavanja materije o pravima pacijenata i postojeće legislative, daje preporuke za organizaciju kurseva u zdravstvenim ustanovama radi upoznavanja rukovodstva i zdravstvenih radnika s konceptom prava pacijenata, legislativom i odgovarajućim nužnim promjenama u zdravstvenim ustanovama.

Zdravstevni savjet prati povrede pojedinačnih prava pacijenata na području općine Ilijaš, predlaže preduzimanje mjera za zaštitu i unaprijeđenje prava pacijenata na području općine Ilijaš, bez odlaganja obaviještava Zdravstveni savjet u Kantonalnom Ministarstvu zdravstva o slučajevima težih povreda prava pacijenata koje mogu ugroziti živote ili zdravlje pacijenata, obavještava javnost o povredama prava pacijenata.

Savjet podnosi Općinskom vijeću godišnji izvještaj o radu, te donosi Poslovnik o svome radu kojim se pobliže uređuje organizacija i način rada. Mandat Zdravstvenog savjeta traje četiri godine.

 
Javni poziv učenicima SŠC "Nedžad Ibrišimović" za učešće u projektu “Youth in the Rocky Balkans” Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 18 Pro 2019 14:30

156458415845148541541541Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” u saradnji sa Omladinskom organizacijom “Iskoristi dan - Carpe Diem”, realizovati će projekat “Youth in the Rocky Balkans” podržan od strane RYCO1, u cilju promocije interkulturalnog dijaloga, regionalne saradnje i pomirenja mladih kroz programe omladinskih razmjena.

Opći cilj poziva je izbor 10 učenika radi što kvalitetnije realizacije aktivnosti koje projekat obuhvata.

KRITERIJI ZA PRIJAVU:
Poziv za učešće je namijenjen isključivo učenicima SC “Nedžad Ibrišimović”.

Ko se može prijaviti na poziv?

Prijaviti se mogu svi oni koji imaju:
- Visok nivo motivacije za učešće u projektu i učenje

- Razvijene komunikacijske vještine

- Zainteresovanost za oblast ljudskih prava i sloboda

- Zainteresovanost za međureligijski i interkulturalni dijalog

NAČIN PRIJAVE:
Zainteresovani učenici se mogu prijaviti popunjavanjem online obrasca : 
https://docs.google.com/forms/d/1ns2Lz8wtcD7DR1OSNVQYrIgkjF9FFt4bdP35kwJJLzo/edit  

ROK PRIJAVE:
Poziv ostaje otvoren osam dana od dana objave.

NAPOMENA:
Učesnici/e će se birati na osnovu navedenih kriterija nakon obavljenog intervjua, uzimajući u obzir rodnu jednakost i socijalni balans.

DATUM INTERVJUA: 27. decembar 2019. godine (ponedeljak), u 15:00 sati.
MJESTO ODRŽAVANJA: Prostorije SC “Nedžad Ibrišimović”

Eventualna pitanja mogu se postaviti na e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 
Održana Javna rasprava na Nacrt RP "Apartmansko naselje Mrakovo 1" Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 17 Pro 2019 12:08

 

javna rasprava apartmasnko naselje mrakovo 1Nakon što je Općinsko vijeće Ilijaš na sjednici održanoj 27. novembra 2019. godine usvojilo Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Mrakovo 1" i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Mrakovo 1", u velikoj sali Općine Ilijaš je održana Javna rasprava.

Predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo, koji su i nosioci izrade Regulacionog plana, izložili su plan prisutnima.

Prisutni su još bili i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Mrakovo, vijećnica u OV Ilijaš, predstavnik firme "Aldana" koja je investitor projekta Apartmaskog naselja Mrakovo 1 i finansijer izrade plana, te predstavnici općinske Službe za prostorono uređenje i zaštitu okoliša.

Predsjednik MZ Mrakovo Mehmed Smajlović se uključio u raspravu i kazao kako nema primjedbi na Regulacioni plan, ali da insistira da se prilikom planiranja prostora i prilikom izgradnje "Apartmanskog naselja Mrakovo 1" povede računa kako se ne bi narušila izgrađena infrastruktura, odnosno da je potrebnio istu poboljašti.

Smajlović je predložio sanaciju putne infrastrukture, te naglasio da je MZ Mrakovo kandidoavala ovaj projekat u Nacrt Budžeta Općine za narednu godinu. Naglasio je kako bi se svi pomenuti projekti trebali realizovati u saradnji sa predstavnicima loklane zajednice.

Sve dostavljenje primjedbe u postupku javnog uvida i javne rasprave Općina Ilijaš će dostaviti Zavodu za planiranje Kantona Sarajevo na razmatranje i daljnje postuopanje, a radi izrade prijedloga Regulacionog plana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas420
mod_vvisit_counterJuče2125
mod_vvisit_counterOva sedmica9172
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49391