• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Projekat izgradnje prečistača i kolektorske mreže otpadnih voda Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 18 Ožu 2014 14:55

DSC02814Firma Projekt Nova Gorica bit će uključena u izradu investicijske i tehničke dokumentacije za kanalizacijski sistem i prečistač otpadnih voda za općine Ilijaš, Vogošća i Breza koje se finansira iz sredstava donacije Republike Slovenije. Tim povodom danas je u Kabinetu načelnika Općine Ilijaš upriličeno potpisivanje pisma namjere i dokumenta o izradi projektne dokumentacije.

- Ovaj dogovor znači da će se riješiti pitanje otpadnih i površinskih voda. Centar za međunarodni razvoj Slovenije finansirat će izradu projektne dokumentacije, firma Projekt će vršiti projektovanja i tri općine će dobiti dokumentaciju kako bi mogle aplicirati prema evropskim sredstvima za samo izvođenje radova. Izradit će se idejni projekat, studija utjecaja na okoliš, fizibiliti studija i akti koji znače pripremnu dokumentaciju za apliciranje prema evropskim fondovima. Očekujemo da će u ovih godinu dana svi ovi dokumenti biti urađeni i spremni za narednu fazu, odnosno izvođenje radova, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Projekat izgradnje zajedničkog prečistača i kolektorske mreže otpadnih voda za općine Vogošća, Ilijaš i Breza načelnik Općine Vogošća Edin Smajić nazvao je projektom budućnosti.

Opširnije...
 
Obezbjeđenje prihoda za siromašne porodice iz Općine Ilijaš kroz uzgoj povrća u plastenicima Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 18 Ožu 2014 07:37


 U  Općini Ilijaš je u toku realizacija projekta „Obezbjeđenje prihoda za siromašne porodice iz Općine Ilijaš kroz uzgoj povrća u plastenicima“. Projekat se realizuje na osnovu memoranduma o razumijevanju ćiji su potpisnici nevladina organizacija „Muslim Aid Bosnia and Hercegovina field office“ i Općina Ilijaš.
U Projekat su uključeni korisnici koji su u stanju socijalne potrebe (demobilisani borci, nezaposlene osobe, samohrane majke).
Projekat uključuje nabavku 18 plastenika površine 100 m2 sa uključenim sistemom za navodnjavanje , malč folijom i sadnim materijalom.

Finansiranje se vrši na sljedeći način :
1. Muslim Aid Bosnia and Hercegovina 50%
2. Općina Ilijaš  40%
3. Korisnik projekta  10%

Sveukupna vrijednost projekta je 45.000,00 KM. Sredstva Općine Ilijaš za realizaciju projekta obezbjeđena su u Budžetu Općine Ilijaš za 2014.g na budžetskoj poziciji za poljoprivrednu proizvodnju. Projekat je uključivao edukaciju korisnika za proizvodnju povrća u plastenicima (teorijski i praktični dio), što su uspješno prošli svi korisnici, za što će biti upriličena dodjela certifikata. Isporuka i montaža plastenika će se obaviti do kraja marta 2014.god.
Implementaciju projekta će omogućiti korisnicima proizvodnju povrća za vlastite potrebe kao i pružiti mogućnost ostvarivanja dodatnih prihoda za svoje porodice.
                         

 
Povodom 22. marta, Dana voda: Udruženje "Bistro!" iz Sarajeva organizuje školu mušičarenja na jezeru Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 18 Ožu 2014 06:09

jezero-staraca-angler1Članovi Udruženja ribolovaca “Bistro!” iz Sarajeva će u subotu, 22. marta, obilježiti Dan voda na jezeru Starača u Ilijašu realizovanjem škole mušičarenja (Flyfishing tehnika).

Tokom dva dana vikenda, polaznici će proći teoretsku nastavu o priboru za tu tehniku ribolova, o materijalima za pravljenje vještačkih mušica i načinu vezanja a zatim svu tu teoriju primjeniti i u praksi.

“Zahvaljujući donacijama naših članova, mi imamo 10 kompleta štapova i rola sa kojim ćemo obaviti obuku same tehnike mušičarenja i 6 alata i dovoljno materijala za obuku pravljenja mušica. Predavači će biti eminentni ribolovci iz BiH koji imaju iskustvo i žele ga prenijeti drugim kolegama. Tako će obuku iz rukovanja priborom voditi Nazif Fetahović Suzi, što je garant kvalitete ove škole.

Škola je besplatna za članove našeg Udruženja i one koji su kupili godišnju dozvolu od našeg Udruženja, a za ostale ribolovce za ova dva dana škole cijena će biti kupovina jedne dnevne dozvole od 10 KM”, saopšteno je iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Obavještenja o školi ribolovci mogu pronaći na portalu o ribolovu i zaštiti okoliša http://www.bistrobih.ba a detaljne informacije mogu dobiti na mail Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
PZ Dobri domaćini u projektu "Eno agri" Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 17 Ožu 2014 09:39

enoagriPoljoprivredna zadruga “Dobri domaćini” P.O. Ilijaš u zajedničkoj saradnji sa Savezom organskih proizvođača FBiH u sklopu projekta “ENO Agri” izvršila je podjelu paketića djeci sa posebnim potrebama na radionici “Organska poljoprivreda za djecu”. Poljoprivredna zadruga “Dobri domaćini” bila je zadužena za nabavku organskih proizvoda (koktelu u medu, med, džem, medeni kolači, voćni sirupi), pakovanje, transport i podjelu paketića.

Spomenuta radionica je održana u prostorijama Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta, a njen cilj jeste da djeca kroz interesantna predavanja, igru, razgovor usvoje osnovna saznanja o organskoj poljoprivredi, te prednostima iste na zdravlje i očuvanje okoliša.

Opširnije...
 
Svečano otvoren mekteb u Starom Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 16 Ožu 2014 18:01

djecaVečeras poslije akšam namaza u džematu Stari Ilijaš upriličena je prigodna svečanost povodom otvorenja novog mekteba čija je gradnja počela u junu 2013. godine. Ovo je najviše obradovalo imama mr. Ahmeda efendiju Purdića i mektebsku djecu koji će nastavu izvoditi u optimalnim uslovima i očekuju postizanje još boljih rezultata.

- Najveći donatori bili su Svjetska asocijacije muslimanske omladine Nedva iz Rijada, Ahmed Felah el Adžmi iz Kuvajta, Općina Ilijaš, JKP Vodostan, Buko-vod i pojedinci Nusret Suljić i Fuad Mujanić. Njima se zahvaljujemo, a treba istaknuti da su izgradnju mekteba pomogle i džematlije svojim dobrovoljnim prilozima, kazao je Purdić.

Opširnije...
 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2378
mod_vvisit_counterJuče2475
mod_vvisit_counterOva sedmica13605
mod_vvisit_counterOvaj mjesec53824