• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Božićna čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 06 Sij 2015 10:22

0 bozicPovodom nastupajućeg pravoslavnog Božića Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović uputili su čestitku u kojoj se navodi:


"Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, povodom nastupajućeg Božića, u lično ime i u ime svojih saradnika upućujemo najiskrenije čestitke.
Vjerujemo i želimo da i ovaj Božić ojača svakog čovjeka u plemenitim mislima i djelima.
Želimo da svi vjernici Božić dočekaju u sreći i zadovoljstvu u krugu svojih porodica".

   Predsjedavajući OV-a                                                      Općinski načelnik
   Damir Filipović, dipl.pravnik                                            Akif Fazlić,dipl.ecc

 
Budžet općine Ilijaš za 2015. godinu Ispis Email
Ponedjeljak, 05 Sij 2015 00:00

Na osnovu člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave ("Službene novine Federacije BiH" br. 49/06 i 51/09), članom 19. i 24. Zakona o proračunima-budžetima u Federaciji BiH ('Službene novine Federacije BiH' br. 102/13, 9/14 i 13/14), člana 55. i 104. Statuta općine Ilijaš - prečišćeni tekst ('Službene novine Kantona Sarajevo' br.20/09), te člana 99. i 102. Poslovnika Općinskog vijeća Ilijaš ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 2/10), Općinsko vijeće Ilijaš na svojoj XXV sjednici održanoj 30.12.2014. godine, donijelo je: 

  BUDŽET OPĆINE ILIJAŠ ZA 2015. GODINU  

 
Novogodišnja čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 31 Pro 2014 07:40

Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović, uputili su čestitku povodom Nove godine, u kojoj se navodi:

" 2014. godina, koja je iza nas, bila je obilježena teškoćama i elementarnim nepogodama, koje nisu zaobišle i građane Općine Ilijaš. Poštujući dogovor, istinsku volju i interes građana Općine Ilijaš pokazali smo da i u tim nepredviđenim okolnostima možemo ići naprijed.
Vjerujemo da ćemo u 2015. godini, u kojoj nas očekuju mnogi izazovi, znati naći modele da popravimo odnose među sobom, da budemo bolji danas nego što smo bili jučer. Svi zajedno se trebamo posvetiti rješavanju najvažnijih ekonomskih i socijalnih problema – smanjiti nezaposlenost, privući investicije, nastaviti graditi infrastrukturu i provoditi reforme na poboljšanju uslova života.
U nadi i vjeri da će nastupajuća godina biti godina novih i boljih rješenja, svim građanima Ilijaša u ime svojih saradnika i u lično ime želimo sretnu i uspješnu 2015. godinu uz želju za dobro zdravlje, ličnu, porodičnu sreću i uspjeh.
SRETNA NOVA 2015. GODINA!"

OPĆINSKI NAČELNIK                                         PREDSJEDAVAJUĆI OV-a

 Akif Fazlić, dipl.ecc                                            Damir Filipović, dipl.pravnik

 
Usvojen Budžet Općine Ilijaš za 2015. godinu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 30 Pro 2014 13:33

Danas je u sali Općine Ilijaš održana 25. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Na Dnevnom redu našlo se 20 tačaka.
Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice i dnevnog reda, polaganju zakletve pristupila je vijećnica g. Muamera Masnopita, čiji je mandat potvrđen odlukom Centralne izborne komisije, nakon imenovanja u Skupštinu Kantona Sarajevo vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš g. Amara Dovadžije.
Jedna od najvažnijih tačaka Dnevnog reda današnje sjednice Općinskog vijeća je Prijedlog Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu. Vijećnicima je pojasnila ovu tačku dnevnog reda pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije g. Merima Osmanović i istakla je da: "Nakon što je usvojen Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu i isti upućen u javnu raspravu, javna rasprava je pokazala da je Nacrt Budžeta dobro urađen, da je realno planiran te da ključne funkcije, programi, aktivnosti i investicije predložene u Budžetu predstavljaju prioritetni interes ove lokalne zajednice. Sagledavajući sve predloženo na javnoj raspravi veliki dio prijedloga je već bio obuhvaćen kroz Nacrt Budžeta, značajan broj prijedloga prevazilazi mogućnosti finansiranja kroz Budžet općine ali je apliciran prema Budžetu Kantona, jedan broj prijedloga traži duži vremenski period finansiranja. Javna rasprava je dala izuzetno dobre smjernice za izradu godišnjeg operativnog plana Općinskog načelnika. U Budžetu 2015. godine planiran je nastavak važnih projekata kao što su uređenja korita rijeka Misoča i Ljubina, te izgradnja fekalne kanalizacije u Luci, Kadarićima, Gornjim Malešićima, sanacija klizišta u Srednjem i Čevljanovićima i brojni drugi projekti".
Budžet Općine Ilijaš za 2015. godinu usvojen je u iznosu od 8.978.400,00 KM.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2015. godini, kojim se utvrđuje forma i struktura prihoda i primitaka, rashoda i izdataka Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu, način njegovog izvršavanja, upravljanje prihodima i izdacima Budžeta, prioritet plaćanja, finansijsko izvještavanje, revizija i kontrola Budžeta, ovlaštenja Općinskog načelnika, te prava i obaveze korisnika budžetskih sredstava u izvršavanju Budžeta, kazne za neispunjene obaveza i druga pitanja vezana za izvršavanje Budžeta u 2015. godini. 
Odluka o pretpostavkama, načelima i načinu izrade Programa kapitalnih investicija općine Ilijaš, je također dobila potrebnu većinu. Ova Odluka predstavlja višegodišnji plan razvoja općine i poboljšanja standarda u sferi upravljanja javnim dobrima u vlasništvu općine. Njegov cilj je izraditi, u okviru važećih zakonskih propisa i na osnovu organizacijskih i finansijskih mogućnosti, visinu dugoročnih izdataka za organizovanu izgradnju, modernizaciju i poboljšanje tehničke i društvene infrastrukture općine.
Odluka  priznanjima Općine Ilijaš je također usvojena. Ovom odlukom je predviđeno da su Javna priznanja i odlikovanja općine Ilijaš: Povelja o proglašenju počasnim građaninom, plaketa, nagrada – priznanje i pohvala.
Javna priznanja dodjeljuju se po pravilu za Dan Općine Ilijaš radi odavanja priznanja za postignuća i doprinos od posebnog značaja za razvoj i ugled Općine, a naročito za uspjehe u unapređivanju privrede, nauke, kulture, zaštite i unapređivanje okoline, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti, te za promociju aktivnosti koje su tome usmjerene.
Na ovoj sjednici usvojene su pojedine odluke iz imovinsko-pravne oblasti, Odluka o odobravanju i isplati jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe, Odluka o povjeravanju poslova Pravobranilaštvu Kantona Sarajevo, Izvještaj o radu Službe civilne zaštite sa protivminskim akcijama za 2014. godinu.
Informacija o stanju u stambeno-komunalnoj oblasti, obnovi stambenog fonda i komunalne infrastrukture na području Općine Ilijaš primljena je k znanju.

 
Čestitka Ispis Email
Ponedjeljak, 29 Pro 2014 14:07

Počasni Generalni Konzul BiH u Republici Turskoj g. A. Kemal Baysak, uputio je čestitku Općinskom načelniku povodom Nove 2015. godine.

Originalnu čestitku možete pogledati OVDJE

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas113
mod_vvisit_counterJuče2075
mod_vvisit_counterOva sedmica4371
mod_vvisit_counterOvaj mjesec40399