• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Vijećnica otvorena za građane i turiste Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 18 Srp 2014 05:18

vijecnicaobnovaGradska uprava Grada Sarajeva je od 17. jula otvorila vrata obnovljene sarajevske Vijećnice za sve građane i turiste grada, u periodu od 10 do 17 sati.

Dani otvorenih vrata Vijećnice“ trajat će do kraja ovog mjeseca, i za to vrijeme ulazak u Vijećnicu se neće naplaćivati. Građani i turisti grada će biti u prilici da posjete centralnu aulu, odakle će moći da pogledaju i uživaju u prelijepom ambijentu ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poput unutarnje galerije, centralnog stepeništa, lijepo oslikanog svoda…

Opširnije...
 
Obavještenje iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena KS Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 16 Srp 2014 06:22

Javna ustanova Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo obavještava korisnike Programa „Dodatna prehrana za majke porodilje Kantona Sarajevo“ da će se u narednih godinu dana podjela dodatne prehrane vršiti od 15. do 25. u mjesecu u terminu od 16:00 do 17:00 sati na adresi Trgovačko preduzeće Distributivni centar – TP DC, Rajlovac u ulici Rajlovačka bb.

Sve dodatne informacije korisnice mogu dobiti na telefon 033/560-201.

 

 
Merhamet Ilijaš donirao pakete hurmi džematima Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 15 Srp 2014 14:26

MERHAMET1U okviru ramazanskih aktivnosti MDD Merhamet Ilijaš organizovao je humanitarnu akciju podjele donirane hurme svim džematima na području općine Ilijaš.

- Ovu donaciju Merhametu Ilijaš obezbjedio je efendija Mensud Bisić iz Saudijske Arabije. Danas su uručene donacije džematima Ilijaš, Stari Ilijaš, Podlugovi, Ljubinići, Lješevo, Kadarići, Misoča, Vlaškovo, Malešići, Luka i Bioča. Sutra je planiran obilazak džemata u Srednjem i široj okolini, kazao je Osman Bučuk, predsjednik MDD Merhamet Ilijaš.

Imami džemata koji su dobili donaciju svojim džematlijama će pakete podijeliti večeras poslije teravih namaza ili sutra poslije sabaha.

Piše: Nermina Avdukić

 
Održana 21. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 14 Srp 2014 12:18

opcinanacelnikDanas je u Velikoj sali Općine Ilijaš održana 21. sjednica Općinskog vijeća.
Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice i Dnevnog reda, vijećnicima je prezentiran Izvještaj o procjeni šteta izazvanim poplavama i klizištima na području Općine Ilijaš u periodu od 13.05.2014.-20.05.2014. godine. U Izvještaju se navodi da je svakodnevno na osnovu Naredbe Općinskog štaba civilne zaštite od 15.05.2014 god.  bilo angažovano 15 mašina na sprječavanju izlijevanja rijeka i bujičnih potoka na stambene objekte i ostala dobra,kao i čišćenju putnih komunikacija od nanosa zemljišta uzrokovanih klizištima. U kritičnim trenutcima bilo je angažirano  5. članova Općinskog štaba i 12.  pripadnika jedinica civilne zaštite, koji su vršili  evakuaciju, zbrinjavanje ugroženih lica, dostavu hrane i lijekova.
Na svu sreću u ovom periodu nije bilo ljudskih žrtava, povrijeđenih kao ni oboljelih. Ukupno je procijenjena šteta na  1.098.517,50 KM.
Općinski načelnik obratio se viječnicima po ovoj tačci i rekao da: "Općina Ilijaš nije proglasila stanje prirodne nesreće u ovom periodu, rukovodili smo se time da je Vlada FBiH proglasila stanje prirodne nesreće, izuzev par općina u kojim je situacija bila dramatična. vijeceopcina
Zakonom je propisana metodologija izrade Izvještaja, ta metodologija je vrlo kompleksna i u potpunosti je ispoštovana. Komisija je izlazila na lice mjesta i vršila procjenu štete po zahtjevima stranaka. Procijenjena je šteta a naknadno ćemo razgovarati o tome kako obezbijediti sredstva za sanaciju štete. Do sada smo dobili donaciju Općine Centari Općine Novi Grad Sarajevo u ukupnom iznosu od 20.000,00 KM.
Procjenu štete izazvane klizištima niko ne može dati bez geološkog elaborata, a mi imamo obećanje Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo da će se sanirati dva klizišta na području Općine Ilijaš i to klizište u Srednjem i u Čevljanovićima".
Ovaj Izvještaj će biti proslijeđen Kantonalnoj upravi civilne zaštite, Federalnoj upravi civilne zaštite i Vladi FBiH na dalje razmatranje.
Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o procjeni šteta izazvanih poplavama i klizištima na području Općine Ilijaš jednoglasno je usvojen.
Usvojen je i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju prodaje motornog vozila u vlasništvu Općine Ilijaš, kao i prijedlog Odluke o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta, kojom je definisano da se  raspiše javni konkurs za prodaju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi dogradnje, nadziđivanje i redizajna postojećih poslovnih prostora u skladu sa Regulacionim planom "Centar" Ilijaš. Površina građevinske parcele cca 30 m2  i  da se raspiše javni konkurs za prodaju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi izgradnje stambene zgrade kolektivnog stanovanja u skladu sa Regulacionim planom "Centar" Ilijaš. Površina građevinske parcele: 489 m2.
Na sedmoj tačci se našao prijedlog Zaključka kojim se utvrđuje Nacrt Odluke o dodjeli stanova na korištenje i stavlja se na javnu raspravu. Odlukom o dodjeli stanova na korišćenje na području Opštine Ilijaš, uređuje se:
      - koji stanovi se dodjeljuju na korišćenje i njihova struktura,
      - lica koja imaju pravo na dodjelu stana na korišćenje,
      - redosljed prioriteta za dodjelu stanova na korišćenje,
      - uslovi, kriteriji i postupak za ostvarivanje prava na dodjelu stana na korišćenje,
           - organi koji odlučuju o dodjeli stanova na korišćenje,   
- postupak zaštite prava podnosioca prijave kod dodjele stana na korišćenje
- druga pitanja koja se pojave u postupku dodjele stanova na korišćenje.
Odredbe ove Odluke odnose se na stanove vlasništvo Opštine Ilijaš, stanove privatizovanih preduzeća i preduzeća koja su prestala sa radom i brisana iz registra preduzeća, a koji su rješenjem nadležnog stambenog organa vraćeni na raspolaganje Općtini Ilijaš u skladu sa odredbama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova
Ovaj Zaključak je dobio potrebnu većinu i stavlja se na Javnu raspravu u periodu od 15.07-15.09.2014. godine. Javna rasprava će se vršit u preduzećima, ustanovama koje imaju takve stanove u svom vlasništvu.
Zaključak kojim se daje suglasnost JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš da može izvršiti priključak na vodovodnu mrežu objekat farma za tov pilića OBRT "KALEM-S", nije dobio potrebnu većinu iako je JKP "Vodostan", dalo pozitivno mišljenje. Viječnici su smatrali da ukoliko izglasaju ovaj Zaključak mogu dovesti u pitanje vodosnadbijevanja područje MZ Lješevo i MZ Ljubiniće posebno u ljetnom periodu.
Na današnjoj sjednici usvojena su 2 prijedloga Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti.

 
Danas sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 14 Srp 2014 07:43

Danas će se u velikoj sali Općine Ilijaš održati 21. sjednica Općinskog vijeća. Na dnevnom redu će se naći slijedeće tačke:

1. Vijećnička pitanja i inicijative
2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 20.sjednice
3. Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o procjeni šteta izazvanim poplavama i klizištima na području općine Ilijaš
4. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju prodaje motornog vozila
5. Prijedlog Odluke o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta (dio k.č.br.259/1 K.O. Ilijaš Grad)
6. Prijedlog Odluke o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta (dio k.č.br.270 K.O. Ilijaš Grad)
7. Prijedlog Zaključka kojim se utvrđuje Nacrt Odluke o dodjeli stanova na korišćenje i stavlja na javnu raspravu
8. Prijedlog Zaključka kojim se daje suglasnost JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš da može izvršiti priključak na vodovodnu mrežu objekat-farmu za tov pilića OBRT "KALEM-S"
9. Prijedlog Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti:
a) rješenje broj:06/1-31-531/14
b) rješenje broj:06/1-31-658/14
c) rješenje broj:06/1-31-954/13/EH

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas596
mod_vvisit_counterJuče2914
mod_vvisit_counterOva sedmica3510
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49443