• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Prekinuta 18. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 29 Tra 2014 15:07

2014-04-29 10.44.23Danas je u sali Općinskog vijeća Ilijaš održana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je prekinuta na devetoj tačci Dnevnog reda. Nakon usvajanja Dnevnog reda, nešto drugačijeg od predloženog,  vijećnici su postavljali pitanja i upućivali inicijative.
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća potrebnu većinu glasova dobio je prijedlog Odluke o utvrđivanju interesa za organizovanje i održavanje Manifestacije kulture, sporta i trgovine "Ilijaški dani", kao i Odluka o novčanim podrškama u poljoprivrednoj proizvodnji na području Općine Ilijaš za 2014. godinu, kojom se uređuje sistem novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji  na području općine  Ilijaš  za 2014. godinu i to: namjena  podrški, izvor i  visina novčanih podrški, korisnici novčanih podrški te uslovi za ostvarivanje prava na novčane podrške. 2014-04-29 10.44.33
Zbog iskazanog interesa poljoprivrednih proizvođača za nabavkom plastenika kao i mogućnosti implementacije putem nevladinih i drugih  organizacija  kroz investicijske projekte uvodi se podrška nabavke plastenika po modelu sufinansiranja , čime se omogućuje određenim kategorijama da se uključe u proizvodnju povrća sa ciljem obezbjeđenja proizvoda za vlastite potrebe kao i ostvarenja dodatnih prihoda prodajom viška proizvedenog povrća.


Podrške mogu ostvariti pravna i fizička lica  koji su ostvarili poljoprivrednu proizvodnju - djelatnost na teritoriji općine Ilijaš a koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata izdat od nadležne općinske Službe, a koji dostave dokumentaciju o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.
Podnošenje zahtjeva počinje po isteku 7 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke i traje do 30. 08. 2014. godine.
Zahtjevi za ostvarivanje prava za sve podrške podnose se na propisanim obrascima Službi za privredu i finansije i investicije općine Ilijaš.  
Općinsko vijeće Ilijaš usvojilo je i Odluku o imenovanju člana Općinske izborne komisije, u koju se imenuje g. Senada Hadžimehmedagić. Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Ilijaš g. Nedim Matoruga dao je detaljan izvještaj o predlaganju ove Odluke i konstatovao da je Odluka donešena u skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, Uputstvom o utvrđivanju kvalifikacija, broja i imenovanju članova Općinske izborne komisije grada Mostara i Izborne komisije Brčko Distrikta te Statuta Općine Ilijaš. Na Konkurs se prijavilo šest kandidata od kojih su pet ispunjavali sve uslove.
Na šestoj tačci Dnevnog reda našao se Izvještaj o poslovanju za 2013. godinu JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš. Izvještaj je vijećnicima obrazložio direktor JKP "Vodostan" Ilijaš, g. Saudin Mešetović, koji je istakao da je: "evidentna potreba za većom količinom vode, vodovodna mreža se proširuje, stambena naselja su u gradnji, a na pomolu su i formiranja novih naselja (apartmanskih zona). Glavni vodni resurs grada Ilijaša je objektivno u situaciji da je pogođen klimatskim promjenama i time praktično nesiguran i nestabilan izvor vodosnadbijevanja posebno u ljetnom periodu. Prisutan je ozbiljan deficit vode u zemljištu. Navedene probleme prate i finansijski.
Da bi se sistem vodosnadbijevanja održao na optimalnom nivou neophodno je fokusirati se na provođenju mjera zaštite postojećeg resursa, održavati sistem vodosnadbijevanja sa ciljem smanjenja mrežnih gubitaka vode, raditi na izgradnji komunalne kulture i disciplini u potrošnji vode, poduzeti potrebne mjere na planu formiranja ekonomske cijene komunalne usluge sa ciljem obezbjeđenja ekonomske samoodrživosti sistema vodosnadbijevanja te raditi na planu kvalitetnijeg rješavanja otpadnih voda".
Vijećnik g. Besim Gljiva je prezentirao problem na vodovodu "Vrela", te postavio pitanje pripajanja ovog vodovoda JKP "Vodostan", jer se iz ovog vodovoda snadbijeva oko 500 domaćinstava pitkom vodom. Nakon kraće rasprave Izvještaj je dobio potrebnu većinu glasova.
U okviru redovne aprilske tačke Informacije u oblasti zdravstvene zaštite na području Općine Ilijaš prisutnim se obratila dr. Sena Softić-Taljanović, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i istakla da će Zavod za hitnu medicinsku pomoć vrlo brzo potpisati Ugovor sa Zavodom zdravstvenog osiguranja za otvaranje 24- satnog radnog vremena Hitne pomoći za stanovnike Općine Ilijaš, Vogošća i Hadžići. Direktor OJ Dom zdravlja Ilijaš. prim.dr. Nijaz Štitkovac, također se obratio prisutnim, i izložio ukratko šta je urađeno u prethodnom periodu u Domu zdravlja Ilijaš, istakao je problem nedevoljnog broja prijavljenih korisnika Ambulante porodične medicine u Mrakovu, pokrenut je postupak za nabavku RTG aparata.
G. Fikreta Salihović Rukovodilac Apoteke Ilijašu JU "Apoteke Sarajevo" je istakla da JU "Apoteke Sarajevo" imaju i želje i ambicije otvoriti apoteku na području MZ Mrakovo, na čemu će se aktivno raditi u narednom periodu, i nadaju se da bi tim privukli znatan broj pacijenata da koriste usluge porodične medicine u Ambulanti Mrakovo.
Na posljednjoj tačci našao se Izvještaj o provođenju Izbora u MZ i Odluka o dodjeli mandata. Nakon duže rasprave sjednica je prekinuta na ovoj tačci sa zaključkom kojim je naloženo Komisiji za provođenje izbora u mjesnim zajednicama da u roku od 7 dana izvrši ponovno brojanje glasačkih listića u MZ Ilijaš-grad i MZ Kamenica (obzirom da je bilo pritužbi iz te dvije MZ na regularnost odvijanja izbora), u prisustvu spornih kandidata i njihovih posmatrača.
 
O nastavku sjednice javnost će biti naknadno obaviještena.

 

 

 
Rezultati pojedinačnog prvenstva BiH za Pionire/ke Cicibane/ke za članove AK Ilijaš Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 29 Tra 2014 08:31

AK IlijasČlanovi AK Ilijaš postigli su odlične rezultate i opravdali pripreme iz zimskog perioda, nastupilo je oko 30 članova koji su se ravnopravno takmičili sa svojim vršnjacim iz AK Sarajevo, AK Zenica,AK Sloboda, AK Zvornik, AK Brotnjo i mnogih drugih klubova asa cijelog prostora BiH koji su se takmičili.

Opširnije...
 
Takmičenje u ribolovu i čišćenje divljih deponija u sklopu akcije "Let's do it" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 29 Tra 2014 05:27

aidaProteklog vikenda , i pored loših vremenskih uslova, na jezeru Starača u Ilijašu je bilo živo - oko 40 članova Udruženja sportskih ribolovaca "Sarajevo 1906" i  Udruženja "Bistro!" iz Sarajeva, te Jedinstvene organizacije mladih "Veto" iz Ilijaša je boravilo na jezeru. Članovi USR "Sarajevo 1906" su u oba dana vikenda na jezeru održali udruženjsko takmičenje u disciplini "lov ribe udicom na plovak" za seniore, seniorke i pionire, a u nedjelju su članovi sva tri udruženja očistili posljednje dvije deponije ambalažnog otpada koje su se nalazile na jezeru.

Opširnije...
 
XVIII sjednica Općinskog vijeća Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 28 Tra 2014 14:05

18. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održati će se u utorak, 29.04.2014. godine u Velikoj sali Općine Ilijaš sa početkom u 10:00 sati.
Na Dnevnom redu će se naći slijedeće tačke:

1. Vijećnička pitanja i inicijative
2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 17 sjednice OV-a
3. Prijedlog Odluke o utvrđivanju interesa za organizovanje i održavanje Manifestacije kulture, sporta i trgovine "Ilijaški dani"
4. Prijedlog Odluke o novčanim podrškama u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2014.godinu
5. Prijedlog Odluke o imenovanju člana Općinske izborne komisije Ilijaš
6. Izvještaj o poslovanju JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš za 2013. godinu
7. Prijedlog rješenja iz imovinsko-pravne oblasti:
a) rješenje broj:06/1-31-603/14/HM
b) rješenje broj:06/1-31-658/14/VF
c) rješenje broj:06/1-31-767/14/VF
d) rješenje broj:06/1-31-1260/14/HM
e) rješenje broj:06/1-31-3430/12/VF
f) rješenje broj:06/1-31-1162/14/HM
g) rješenje broj:06/1-31-1163/14/EH
8. Informacija u oblasti zdravstva na području općine Ilijaš

 
Nogometne utakmice na Gradskom stadionu Ilijaš Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Ponedjeljak, 28 Tra 2014 12:50

U utorak 29.04 .2014 godine na Gradskom stadionu Ilijaš igraju pioniri NK Ilijaš i NK Novi Grad .Utakmica počinje u 16,30 sati .Ulaz besplatan .

U srijedu 30.04 .2014 godine snage će odmjeriti seniori NK Ilijaš i NK Krivaja .Ulaz 2 KM.

Pozivamo ljubitelje nogometa da podrže naše momke .

 
<< Početak < « 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1783
mod_vvisit_counterJuče2205
mod_vvisit_counterOva sedmica20518
mod_vvisit_counterOvaj mjesec69709