• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
POZIV Ispis Email
Autor web admin   
Srijeda, 20 Svi 2020 00:00
Poziv potencijalnim korisnicima besovratnih sredstava za mjeru ublažavanja negativnog uticaja COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor

alt

 
Javni poziv startup firmama Ispis Email
Autor web admin   
Utorak, 19 Svi 2020 00:00

Javni poziv startup firmama, početnicima u biznisu za prijavu na učešće u besplatnom Inovativnom startup business centru

IMG 1479

„Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo putem Ministarstva privrede, implementira projekat „Uspostava modela inovativnog business startup centra za početnike u biznisu sa područja Kantona Sarajevo“, kojim je predviđeno jačanje kapaciteta, znanja i vještina startup firmi kroz njihov prijem u Inovativni startup business centar, a koji će uključivati stručne edukacije, mentorstvo, savjetovanje, promociju, te korištenje zajedničkog radnog prostora za 20 subjekata.

Na ovaj način startup firmama će bti omogućen pristup širokom spektru usluga namijenjenih razvoju i rastu početnika u biznisu koje su već razvijene u SERDA-i, objedinjavanjem modela poslovnog centra, inkubatora, otvorenog zajedničkog radnog prostora (coworking space) i startup akceleratora.

U okviru navedenog projekta objavljen je Javni poziv startup firmama (mikro, malim i srednjim preduzećima i obrtnicima sa područja Kantona Sarajevo, koji posluju manje od 24 mjeseca) za prijavu na učešće u besplatnom Inovativnom startup business centru. Više informacija o načinu prijave moguće je dobiti na linku:https://serda.ba/bs/novosti/javni-poziv-startup-firmama-pocetnicima-u-biznisu-za-prijavu-na-ucesce-u-besplatinnom-inovativnom-startup-business-centru/3596

 
Asfaltirano je 360 m puta u mjestu Malinovica kod Krivajevića Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Utorak, 19 Svi 2020 06:59

malinovicaasfalt2

Asfaltirano je 360 m puta širine 3 m u mjestu Malinovica kod Krivajevića. Time je nastavljeno aktivno asfaltiranje lokalnih puteva na području Općine Ilijaš, sve u cilju poboljšanja infrastrukture naše općine. Izvođač radova bila je firma Halilović d.o.o. Ilijaš, a nadzor je vršio Institut za građevinarstvo IG Banja Luka.

malionovicaasfalt1

 
Završena rehabilitacija ulice Ivana Franje Jukića i dijela Bogumilske ulice Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 18 Svi 2020 09:14

DSC 1581

Nakon pripremnih radova završeno je asfaltiranje Bogumilske ulice u MZ Ilijaš Gradu. Asfaltirano je 480 m sa prosječnom širinom od 4,50m. Projekat je realiziran u okviru jedinstvenog projekta. Ukupna vrijednost radova iznosila je 275.956 KM, od čega je Direkcija za puteve obezbjedila 200.000 KM a ostatak je obezbjeđen iz budžeta Opštine Ilijaš.
Izvođač radova bila je firma Citarprodukt d.o.o Visoko-PJ Ilijaš. Nadzor radova vršio je Zavod za izgradnju KS.

DSC 1575


U toku rehabilitacije izvršeni su radovi na drenaži odvodnih oborinskih voda i dijela fekalne kanalizacije.

 
JAVNI POZIV Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 14 Svi 2020 13:32

Javnim pozivom od 11.05.2020. godine Općinski sud Sarajevo najavio je uspostavu i zamjenu zemljišne knjige za K.O. Gajevi, Homar i Kamenica.
Navedenim javnim pozivom pozvane su sve zainteresovane osobe koje polažu pravo na priznavanje prava vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u navedenim katastarskim općinama da to svoje pravo prijave u roku od 60 dana od dana objave Javnog poziva u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine i Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine.
Najavljena uspostava i zamjena zemljišne knjige predstavlja završnu fazu Projekta registracije nekretnina za ove tri katastarske općine.
Početna faza odnosila se na izlaganje podataka premjera i katastarskog klasiranja na javni uvid što je općina Ilijaš u potpunosti samostalno provela. Uspješnost i ispravnost postupka izlaganje podataka premjera i katastarskog klasiranja na javni uvid potvrdila je za to nadležna Federalna uprava za geodetske  i imovinsko-pravne poslove koja je u oktobru 2019. godine proglasila novi premjer za navedene katastarske općine. Nakon toga uslijedila je faza sistematskog usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige koja je također uspješno provedena i Prijavni listovi nastali kao rezultat tog sistematskog usklađivanja u aprilu 2020. godine dostavljeni su na dalje postupanje nadležnom Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu.
Temeljem dostavljenih Prijavnih listova, a u skladu sa Zakonom o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, nadležni Zemljišnoknjižni ured Općinskog suda u Sarajevu provodit će sljedeću fazu Projekta u kojoj će putem uspostave – zamjene Zemljišne knjige svim zainteresovanim licima biti omogućeno da prijave svoja prava za koja smatraju da ih imaju na određenim nekretninama. Zbog nezavisnosti održavanja podataka katastra i zemljišne knjige veliki je broj korisnika - posjednika nekretnina koji nisu upisani kao vlasnici istih u Zemljišnu knjigu i obrnuto.U takvim slučajevima, uz dostavljanje valjanog pravnog osnova ili kroz postupak dokazivanja prava, omogućit će se upis prava onima koji kao takvi nisu upisani. Bitno je napomenuti da se projekat uspostave i zamjene zemljišne knjige provode u potpunosti besplatno, za razliku od ranijih uspostava novih zemljišnoknjižnih uložaka koji su koštali od 800,00 do 1.000,00 KM .
Objavljivanje Javnog poziva i pružanje mogućnosti da bez velikih troškova korisnici – posjednici nekretnina mogu ostvariti pravo vlasništva u zemljišnoj knjizi prema podacima novog premjera je upravo i cilj provedbe samog postupka izlaganja podataka na javni uvid. Uzimajući u obzir da je većina nekretnina upisanih u K.O. Gajevi, Homar i Kamenica u suvlasničkom odnosu, sa gotovo uvijek velikim brojem suvlasnika, da se kroz postupak izlaganja podataka na javni uvid ažuriralo kompletno stanje posjeda na istim, da je na području navedenih katastarskih općina stupio na snagu novi premjer, da su postupci uspostave prava kod Općinskog suda Sarajevo besplatni, odnosno da se za iste ne plaćaju sudske takse jasno je o koliko vrijednom projektu se radi.
Općina Ilijaš čvrstog je opredjeljenja da nastavi i dalje sa projektima koji su vezani za zemljišnoknjižnu administraciju što dokazuje i započetim postupcima izlaganja podataka na području drugih katastarskih općina. Uređen i ažuriran podatak o nekretnini, sa evidentiranim stvarnim korisnikom iste na terenu, sa usklađenim podacima u katastru i zemljišnoj knjizi jedan je od najbitnijih preduslova za bilo koji vid napretka. Međutim, da bi se ovaj projekat što efikasnije realizovao moramo svi dati svoj doprinos. Dakle, na nama je svima da na vrijeme izvršimo provjere podataka o svojim nekretninama i iskoristimo ovaj projekat za konačno rješavanje svih otvorenih pitanja na istim.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas776
mod_vvisit_counterJuče2518
mod_vvisit_counterOva sedmica12073
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12073