• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
OBAVJEŠTENJE JU Službe za zapošljavanje KS - Biro Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 30 Kol 2017 10:07
sluzbazazaposljavanjeKS-previewObavještavamo stanovnike mjesne zajednice Kamenica da će dana  04.09.2017.godine u periodu od 10h - 13h u prostorijama mjesne zajednice Kamenca „Mobilni tim“ Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo pružati usluge: 
 
1. redovnog javljanja,
2. izdavanja Uvjerenja.
 
Usluge su namijenjene za osobe koje su prijavljene u evidenciju Biroa Ilijaš a koje su: teže bolesne, teško pokretne i koje u zajedničkom domaćinstvu imaju 4 (četiri) i više nezaposlene osobe. 
 „Ostale osobe koje se vode u evidenciji Biroa Ilijaš dužne su i dalje prijavljivati se u prostorijama biroa“.
                                                                                   
 
Vlada KS osigurala 1,5 miliona KM za uređenje riječnih korita i vodotoka Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 29 Kol 2017 16:01

eeeeee-340x160Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i načelnici općina Ilidža, Hadžići, Trnovo, Vogošća i Ilijaš Senaid Memić, Hamdo Ejubović, Ibro Berilo, Edin Smajić i Akif Fazlić potpisali su danas sporazume kojima će se omogućiti sufinansiranje realizacije osam projekata iz "Programa uređenja riječnih korita i zaštite od poplava, vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda na području Kantona Sarajevo za 2017. godinu". Kako je istaknuto, za 12 projekata koji će se realizovati kroz ovaj program Vlada KS je izdvojilo 1.500.000 KM.

Ministar Šabić je istakao da Ministarstvo svake godine ulaže u slične programe uređenja obala vodotoka, kao i da su prioritet one kod kojih postoji opasnost od poplava. Za regulaciju korita rijeke Zujevine u centru Hadžića izdvojeno je 140.000 KM što će prema riječima načelnika ove općine Ejubovića omogućiti nastavak dosadašnjih aktivnosti koje se provede na njenom čišćenju.

Načelnik Fazlić je naveo kako je za regulaciju rijeke Misoče u naselju Mlini i Donja Misoča osigurano 190.000 KM, te se nada da će do kraja ove godine biti riješeni svi urgentni problemi s kojima se ova općina susreće. Na području općine Trnovo za uređenje II faze korita Bijele rijeke u naselju Bare, te za hitne intervencije koje uključuju čišćenje bujičnih vodotoka: Krsinje,Tušiočkog potoka, Crne rijeke, Presjenice, Tovarničkog potoka i Potoka Vrela izdvojeno 100.000 KM.

 Za nastavak radova u općini Vogošća na regulaciji rijeke Ljubine kod Osnovne škole "Porodice ef. Ramić" obezbjeđeno je 140.000 KM, dok je za prvu fazu regulacije rijeka Jošanice osigurano100.000 KM.

Sredstva u iznosu od 140.000 KM namijenjena su za regulaciju rijeke Dobrinje u Mjesnoj Zajednici Stup II na području Općine Ilidža. "Realizacijom i ovih projekata iz namjenskih sredstava, odnosno vodnih naknada, nastaviće se sa kontinuiranom zaštitom i uređenjem riječnih korita na području općina", poručio je ministar Šabić.

 

 

 
U Lješevu počela podjela kanti za reciklažni otpad Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 29 Kol 2017 11:31

kante2KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo u saradnji sa radnom jedinicom Ilijaš, počelo je podjelu kanti za reciklažni otpad, na području mjesne zajednica Lješevo. Naime, za 400 domaćinstava će biti podijeljene po dvije kante. ŽUTA KANTA za reciklažni otpad i  CRNA KANTA za ostali otpad. Podjela istih, počela je 28.08.2017. godine i trajat će do 11.09.2017. godine. Realizaciji projekta na terenu prisustvuje Adnan Šaćirović stručni saradnik za edukaciju o postupanju sa otpadom i Alan Šerak, rukovodilac  radne jedinice Ilijaš KJKP „RAD“.

„KJKP „RAD“ je u saradnji sa lokalnom zajednicom krenuo u pilot projekat podjele PVC kanti od 120 litara po domaćinstvu. To znači da mi u narednom periodu u Lješevu uvodimo dvolinijski sistem prikupljanja otpada. Ono što je značajno jeste da se u Lješevu kao prvoj mjesnoj zajednici uvodi selektivno odlaganje po pitanju same reciklaže i ostalog otpada koje domaćinstvo samo po sebi proizvodi. Uistinu, pozitivno smo iznenađeni po pitanju prihvatanja projekta od strane građana MZ Lješevo. Od naredne godine, vršit ćemo podjelu kanti i u drugim mjesnim zajednicama na području općine Ilijaš. Projekat će se raditi u fazama i nadam se da ćemo obuhvatiti cijelu Općinu. Na ovaj način, utičemo na samu produkciju otpada. S druge strane, dobar dio tog otpada će se reciklirati, odnosno vraćati u upotrebu. Samim tim, manje ćemo otpada deponovati na deponiju u Smiljevićima koja je u zadnjem periodu prenatrpana. Tako ćemo produžiti životni vijek deponije“, kazao je Šerak rukovodilac radne jedinice Ilijaš.

Reciklaža je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. Uključuje sakupljanje, preradu i izradu novih proizvoda iz korištenih stvari ili materijala. Građani MZ Lješevo su uvidjeli značaj ovog projekta i sa zadovoljstvom su prihvatili isti. Salih Bulbul građanin mjesne zajednice Lješevo kazao je da su prethodno domaćinstva imala problem sa odlaganjem otpada, ali da će ovaj projekat u značajnoj mjeri olakšati.kante1

„Sa higijenskog aspekta, ovo je pravi potez. Morali smo u buradima odlagati otpad. Nije se moglo do kontejnera doći. Sad znamo u koju ćemo kantu šta odlagati. Bilo je domaćinstava koja su u kontejner odlagala i ugalj, i sav ostali otpad. Bilo je prenatrpano odtpadom. Nama su dolazili iz susjedne općine da odlažu otpad a mi smo plaćali odlaganje otpada“, kazao je Bulbul.

Ulice koje će biti obuhvaćene projektom su: LJEŠEVO, ODŽAK, STARO SELO i STARI DRUM. Početak odvoza otpada će početi 12.09.2017. godine. Predstavnici KJKP „RAD“ vjeruju  da će građani u ovom projektu prepoznati pozitivnu stranu i činjenicu da će na ovaj način smanjiti količine odloženog otpada te da će u postavljene kante odlagati namjenski otpad, kako je to i predviđeno a u cilju čistije i zdravije životne sredine.

 
Javni poziv za K.O. Podgora I, Podgora II i Vogošća Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 29 Kol 2017 11:15

oglas podgora1

 
Okončana prva komponenta projekta registracije nekretnina za K.O. Podgora I i II i Vogošća Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 29 Kol 2017 11:11

katastarnepokretnostiU okviru realizacije Projekta registracije nekretnina za katastarske općine Podgora I, Podgora II i Vogošća uspješno je završena prva komponenta Projekta koja se odnosi na sistemsko usaglašavanje podataka katastra i Zemljišne knjige. Prijavni listovi nastali kao rezultat realizacije Projekta registracije nekretnina 28.08.2017. godine dostavljeni su na dalje postupanje nadležnom Općinskom sudu u Sarajevu u čijim službenim prostorijama je i izvršena zvanična primopredaja baze podataka nastale tokom provedbe Projekta.

Temeljem dostavljenih Prijavnih listova, a u skladu sa Zakonom o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine nadležni Zemljišnoknjižni ured Općinskog suda u Sarajevu provodit će sljedeću fazu Projekta u kojoj će putem uspostave – zamjene Zemljišne knjige svim zainteresovanim licima biti omogućeno da prijave svoja prava za koja smatraju da ih imaju na određenim nekretninama. Zbog nezavisnosti održavanja podataka katastra i zemljišne knjige veliki je broj posjednika nekretnina koji nisu upisani kao vlasnici istih u Zemljišnu knjigu i obrnuto. U takvim slučajevima, uz dostavljanje valjanog pravnog osnova ili kroz postupak dokazivanja prava, omogućit će se upis prava onima koji kao takvi nisu upisani. Ono što je veoma bitno napomenuti jeste da se kompletan postupak uspostave – zamjene Zemljišne knjige kroz ovaj projekat provodi u potpunosti besplatno. Najava uspostave – zamjene Zemljišne knjige za katastarske općine Podgora I, Podgora II i Vogošća biti će javno objavljena od strane Općinskog suda u Sarajevu, a isto je moguće pratiti i putem zvanične web stranice Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove: www.fgu.com.ba i zvanične web stranice općine Ilijaš: www. Ilijas.ba.

 

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas690
mod_vvisit_counterJuče964
mod_vvisit_counterOva sedmica690
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33354