• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Posjeta šehidskim mezarjima i katoličkom groblju u Brezi povodom Dana Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Srijeda, 28 Velj 2018 09:44

DanOpcineSehidskoMezarjeBreza1U okviru obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delegacija Općine, na čelu sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i zamjenikom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Alenom Haskovićem, te predstavnicima boračkih udruženja obišla je šehidska mezarja i katoličko groblje u Brezi, gdje su položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima tokom proteklog rata.

DanOpcineSehidskoMezarje2Delegacija je prvo obišla dva šehidksa mezarja, gdje su položili cvijeće i proučili Fatihe na mezarima šehida.

Potom su posjetili katoličko groblje u Brezi gdje su sahranjeni poginuli borci Armije BiH u proteklom ratu, te položili vijence i odali počast poginulima.

“Dan reintegracije općine Ilijaš ili dan povratka naših građana u Ilijaš nije, nažalost, dočekalo 323 šehida i poginula borca. Mnogi od njih su ukopani u mezarijima izvan naše općine. Ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo iskazali pijetet šehidima i borcima. Oni su omogućili DanOpcineKatolickoGrobljeda se vratimo u naš Ilijaš, obnovimo ga i izgradimo bolju i prosperitetniju budućnost, te društvo i državu u kojima se više nikada neće desiti 1992.-1995. godina. Želim da gradimo prosperitetnu državu koja će mladim ljudima osigurati ljepši život, u takvim očekivanjima koristim priliku da građanim Ilijaša čestitam Dan reintegracije i Dan nezavisnosti BiH”, kazao je načelnik Fazlić.

Načelnik je istaknuo da je borba naših boraca u svakom trenutku bila časna, te da se zato sa ponosom dočekuje i Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH.

 
Održana svečana dodjela stipendija za učenike i studente općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Srijeda, 28 Velj 2018 07:07

stipendije11111Tradicionalno, kao i svake godine, u sklopu programa obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u kino sali JU Kulturno-sportskog centra Ilijaš upriličena je svečana dodjela stipendija za učenike i studente sa područja općine Ilijaš. Dodjeljeno je ukupno 241 ugovor o stipendiranju. Od toga za učenike 109 stipendija, za studente 127, te pet sportskih stipendija. Ove godine u budžetu Općine Ilijaš izdvojeno je 185.000 KM za stipendiranje učenika i studenata. Ovim projektom Općina Ilijaš nastavila je davati podršku za obrazovanje mladim ljudima i u 2018. godini.

Stipendiranje za učenike i studente traje devet mjeseci, studentska stipendija iznosi 100 KM, učenička 50 KM, a sportska 80 KM.

stipendije21111111„Tradicionalno svake godine organiziramo svečanu dodjelu stipendija našim stipendistima. Nastojimo da obezbjedimo fond za stipendiranje i ove godine je on respektabilan i najveći 185 hiljada KM. Nastojimo pomoći i obezbjediti materijalne uslove mladima za obrazovanje i školovanje, to je ono što Ilijašu i našoj državi treba i što donosi novu nadu, progres i zaista sam presretan što vidim punu salu onih koji su svojim trudom i znanjem zaslužili stipendije i priznanja“, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Ugovore o stipendiranju dodijelili su predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Najboljim i najvrijednijim učenicima koji postižu zapažene rezultate na kantonalnim i federalnim takmičenjima Općina Ilijaš dodjelila je i novčane nagrade.

Posebna čestitka upućena je studentima koji su u prethodnoj godini ostvarili prosjek ocjena preko devet. Jedna od njih je i studentica turskog jezika i književnosti sa prosjekom 10 Emina Mostić, koja je kazala: „Već šest godina sam stipendista Općine Ilijaš i to mi mnogo znači jer sebi mogu priuštiti neko studijsko putovanje ili nešto za što bi me bilo stid pitati roditelje koji finasiraju moj studij. Sada sam peta godina fakulteta, a u budućnosti razmišljam da apliciram za neki doktorski studij.“

stipedije333333U sklopu programa dodjeljene su nagrade mladim ilijaškim stvaraocima koji su se pokazali na polju literarnog stvaralaštva. Ranije je JU KSC i Radio Ilijaš objavio literarni natječaj na koji je prispjelo 36 radova, a najboljima iz kategorija proze i poezije nagrade su uručili direktor JU KSC i Radio Ilijaš Benis Fazlić i načelnik Akif Fazlić. Uz svesrdnu pomoć načelnika, koji je finansijski podržao ovaj projekat štampana je knjiga čiji su autori mladi ilijaški osnovci, pod nazivom „Tu, gdje rodih se“.

Svečanost su izvedbama kompozicija upotpunili Atif Krdžić, učenik šestog razreda Osnovne muzičke i baletske škole ''Novo Sarajevo'' - područno odjeljenje Ilijaš u klasi nastavnika Enesa Fazlića i Amar Abaz, učenik šestog razreda u klasi nastavnika Izudina Rahića.

 
Odigrane dvije pozorišne predstave u KSC-u Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 27 Velj 2018 13:05

28534109 1644390365598048 136975143 n-300x225U sklopu obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH jučer su prikazane dvije pozorišne predstave na pozornici Kulturno-sportskog centra Ilijaš. U popodnevnom terminu upriličena je dječja predstava “Mačak Vova i Mačak Ćiro”, rađena prema priči "Angorac Vova i obični Ćira" iz knjige „100 Zlatnih priča o životinjama“. Autorica i rediteljica predstave je Elma Islamović, a produkciju potpisuje East West Centar Sarajevo.

U večerenjem terminu izvedena je predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i BNP Zenica. U predstavi učestvuju mladi bh. glumci Saša Handžić, Dženana Džanić, Lamija Salihović i Ajna Kadrić. Na zabavan način predstava ohrabruje samostalno promišljenje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi.

 
Posjeta djece vrtića "Ilijaš" općinskom načelniku Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 26 Velj 2018 11:39

djecavrticUposleni i djeca iz JU "Djeca Sarajeva" vrtić "Ilijaš" posjetili su Općinu Ilijaš povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš.

Prijem je upriličen u kabinetu općinskog načelnika, gdje su djecu i odgajateljice dočekali načelnik Akif Fazlić, predsjedavajući Općinskog vijeća Mahir Dević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Alen Hasković i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Tokom posjete djeca su izvela prigodan kratki program. Sara Bektić, Nur Šerak i Emrah Durić recitovali su stihove o domovini i gradu. Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku uručili pokolne i čestitku, koje su sami izradili.

"Ne postoji bolji i ljepši način da se započne sa programom obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH od posjete najmlađih. Djeca su programom oduševila sve nas, jer govore drugačije od odraslih. Ovo su zaista relaksirajući trenuci i inspracija za nas odrasle da se još ozbiljnije i odgovornije odnosimo prema funkcijama koje obnašamo i da što više damo od sebe za djecu, za mladost naše općine, grada i države", rekao je Fazlić.

Odgajateljica Sanja Fejzić je kazala da se u okviru odgojno-obrazovnog rada u vrtiću puno pažnje posvećuje temama domovine i grada.

"Djeca su članovi društva i mi ih kao takve i posmatramo. U povodu Dana reintegracije odlučili smo posjetiti Općinu Ilijaš i zahvaliti načelniku na odličnoj saradnji i brizi za naš vrtić. Srce mi je ogromno kada vidim koliko kulture i zahvalnosti djeca pokazuju", kazala je Fejzić.

djecavrtic1Vrtić "Ilijaš" broji 74 člana i u narednom periodu se nadaju povećanju kapaciteta.

"Općina Ilijaš ulaže u naš objekat, ove godine pravit će se gornji sprat tako da ćemo se moći proširiti za još dvije odgojne grupe naredne godine", dodaje Fejzić.

Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan reintegracije općine Ilijaš organizovana je dječja pozorišna predstava "Mačak Ćiro i mačak Vova" u kino sali JU KSC i Radio Ilijaš.

 
Čestitka povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 26 Velj 2018 10:15

zastaveopcinailijasOpćinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević upućuju građanima općine Ilijaš čestitku povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi:

“Jedan od najznačajnijih datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine je 1. mart, dan kad je naša domovina, prije 26 godine, voljom svojih građana postala nezavisna i suverena država i kao takva priznata od međunarodne zajednice. 

Međunarodno priznanje, nezavisnost i verifikacija njenog suvereniteta je otvorila novi put za BiH. 

U ime Općine Ilijaš i u svoje ime, svim građanima općine Ilijaš i Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke povodom Dana Općine Ilijaš i 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, uz želje da zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom, doprinosimo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti, te da svakim danom u našim srcima jača ljubav prema nezavisnoj i suverenoj BiH."

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas103
mod_vvisit_counterJuče1520
mod_vvisit_counterOva sedmica10462
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25131