• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Završena rekonstrukcija regionalnog puta R 445 u Lješevu Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 24 Kol 2020 11:07

l2Danas su završeni radovi putne infrastrukture jedne od modernijih saobraćajnica na području MZ Lješevo. Svečanom otvorenju putne komunikacije prisustvovali su načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar za saobraćaj u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač.

Na području granice općine Ilijaš sa Zeničko-dobojskim kantonom završeno je asfaltiranje posljednih 280 metara rekonstrukcije putne komunikacije, sa kompletnom zamjenom kolovoznog stroja i pješačke staze.

„Ovo je jedna od najznačajnih dionica rekonstrukcije puta R445 koja je završena. Već dvije i pol godine se radi na ovoj dionici, a radovi su išli po fazama. Ovo je granica KS prema Zeničko-dobojskom kantonu i time smo napravili iskorak da čitavu regionalnu cestu dovedemo u fazu jedne moderne saobraćajnice. Također, tender je u završnoj fazi što se tiče puta Stari Ilijaš – Malešići. Mi ćemo nastaviti dalje projekte koji su vezani za potpunu rekonstrukciju regionalne ceste na području općine Ilijaš. Cjelokupan iznos ovog projekta od mosta na rijeci Stavnji do granice prema Zeničko-dobojskom kantonu iznosio je oko 3.000.000 KM, a ova zadnja faza je bila i najkraća i koštala je oko 250.000 KM. Ovo je jedna od najmodernijih saobraćajnica općine, te se nadam da ćemo i u daljem periodu nastaviti raditi na projektima koji su vezani za potpunu rekonstrukciju saobraćajnica na području naše Općine.“ kazao je načelnik Fazlić.

Ilijaš je područje gdje je izuzetno radilište svih projekata, a direktor Direkcije za ceste Selmir Kovač govorio je o realizaciji i ostalih projekata.

Ono što imam u najavi jeste da će u narednih 10 do 15 dana izvođači radova obići naš sljedeći projekat, a to je rekonstrukcija puta Ilijaš – Malešići most i to je vrijednost radova oko 2,8 miliona i s tim projektom završavamo godinu i onih obećanih četiri miliona općini Ilijaš“ rekao je.l1

Kako je i sam ministar za saobraćaj KS Adi Kalem kazao ovo je jedan od najznačajnih projekata na području KS koji je završen.

„ Ovo je jedan od dobrih projekata koji se nastavljaju kroz praksu KS. U proteklom periodu investirali smo 3,1 milion u regionalnu saobraćajnicu, te je bitno istaći da je ovo projekat koji spaja dva kantona“ istakao je Kalem.

Elma Masnopita,mještanin MZ Lješevo istakla je veliki značaj ovog infrastrukturnog projekta, te važnost izgradnje biciklističke staze.

Danas svjedočimo realizaciji jednog značajnog projekta koji je u proteklom periodu bio planiran kroz operativni plan Općine Ilijaš. Istakla bi da je to produkt uspješne saradnje i realizacije između predstavnika MZ Lješevo, općinskih službenika na čelu s načelnikom Akifom Fazlićem kao i resornog ministarstva KS“ kazala je.

 
Javn poziv za dodjelu stana Ispis Email
Autor web admin   
Ponedjeljak, 24 Kol 2020 00:00

alt

alt
 
Izgrađena nova fekalna i oborinska kanalizaciona mreža Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 21 Kol 2020 08:47

fekalna mreža 1Završeni su radovi na izgradnji feklane i oborinske kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Ilijaš Grad, od spoja ulica 126. Ilijaške brigade i Bogumilske do spoja sa Regionalnim putem R445, dužine 432 metra.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 105.000,00 KM od čega je 80.000,00 KM obezbjedilo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS a 25.000,00 KM Općina Ilijaš.

Izvođač radova bio je JKP “Vodostan” d.o.o Ilijaš dok nadzor jer nad izvođenjem radova vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Izgradnjom fekalne i oborinske kanalizacione mreže omogućava se izgradnja saobraćajne infrastrukture i stambeno-poslovnim objekata na ovom području.

 
Obavještenje o podjeli ruksaka za prvačiće Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 20 Kol 2020 08:38

img-polazak-u-skoluPoštovani roditelji budućih prvačića,

Općina Ilijaš realizuje projekat podrške i pomoći učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima za početak nove školske 2020/2021. godine.

Ovom prilikom, obavještavamo roditelje učenika prvih razreda ilijaških osnovnih škola (prvačića), kako se ne bi izlagali dodatnim troškovima, da je Općina Ilijaš obezbijedila kvalitetne školske ruksake sa potrebnim priborom.

Prvačićima će ruksaci sa neophodnim priborom biti podijeljeni početkom školske godine o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni.

 
U toku sanacija i rekonstrukcija puta u Vrutcima Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 20 Kol 2020 07:52

Vrutci 1U skladu sa Sporazumom o finansiranju projekata iz oblasti sanacije i rekonstrukcije šumskih puteva na području općine Ilijaš, potpisanom između Ministarstva privede KS i Općine Ilijaš, u toku je rehabilitacije puta u Vrutcima.

Ukupna vrutci 2vrijednost projekta iznosi 103.033,00 KM od čega je 80.000,00 KM izdvojeno iz sredstava općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ-a), a 23.033,00 KM iz Budžeta Općine Ilijaš.

Realizacijom projekta izvršit će se sanacija ostećenja te izgradnja nove dionice puta u dužini 850m. Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o., dok nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas28
mod_vvisit_counterJuče2176
mod_vvisit_counterOva sedmica12060
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41110