• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv mina Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 04 Tra 2014 10:50

deminiranje-BiHNizom prigodnih sadržaja danas će širom svijeta biti obilježen Međunarodni dan borbe protiv mina -  4. april, koji je ujedno i prilika za animiranje javnosti o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) te o značaju protuminskog djelovanja.

Posebno je to značajno za Bosnu i Hercegovinu koja se već dugi niz godina suočava s problemom mina zaostalih nakon ratnih dejstava.

Ilijaš je i dalje najzagađenija općina minama u Kantonu Sarajevo. Svake godine izvode se projekti deminiranja u saradnji sa Intersosom, BH Macom , Oružanim snagama i uz pomoć nekih drugih humanitarnih organizacija. Kako je potvrdio pomoćnik načelnika u Službi za civilnu zaštitu općine Ilijaš Zdravko Barić ove godine planiran je nastavak već započetih projekata deminiranja.

Opširnije...
 
Potpisan Ugovor o finansiranju izgradnje zelenih otoka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 04 Tra 2014 08:37

Dana, 03.04.2014. godine Općinski načelnik g. Akif Fazlić je potpisao Ugovor sa Švedskom međunarodnom agencijom za razvoj, SIDA, koji se odnosi na izgradnju zelenih otoka u mjesnim zajednicama za prikupljanje otpada za reciklažu. Ugovorom je planirana izgradnja zelenih otoka, nabavka jednog vozila za odvoz čvrstog otpada i 100 kontejnera.
Ukupna vrijednost projekta je 137.200,00 EURA, od čega će SIDA finansirati 109.200,00 EURA a Općina Ilijaš 28.000,00 EURA.

Opširnije...
 
Obavještenje o prvom upisnom roku za prvačiće u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 03 Tra 2014 12:20

prvaciciIz OŠ „Hašim Spahić“ dobili smo obavještenje vezano za upis učenika u prvi razred devetogodišnje škole za centralnu školu i područne škole – Misoča, Malešići i Bioča.

U prvi razred devetogodišnje škole upisuju se djeca koja su do 01. marta 2014. godine navršila pet i po godina života, odnosno 01. Septembra 2014. godine će imati punih šest godina.

Testiranje ove djece počinje u ponedjeljak 21. aprila po rasporedu koji je istaknut na ulaznim vratima centralne i područnih škola.

Mole se roditelji da u tačno naznačeni dan i sat istaknut na spiskovima škola dovedu svoje dijete u navedenu školu i ponesu rodni list djeteta ili ovjerenu kopiju, ljekarsko uvjerenje koje se dobija u Domu zdravlja Ilijaš i potvrdu/uvjerenje o pohađanju obaveznog predškolskog programa u godini pred polazak u školu ili pismenu obrazloženje u slučaju ne pohađanja predškolskog programa.

Opširnije...
 
Posljednje kolo Superlige FBiH i ulazak OK “Ilijaš” u Premijer ligu BiH Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 03 Tra 2014 11:44

MOK- Dočekasmo posljednje kolo Superlige Federacije BiH ze odbojkaše i to sa nevjerovatnim omjerom od sedamnaest pobjeda u isto toliko odigranih mečeva! Ovo je svojevrstan rekord kada su u pitanju sve lige u odbojkaškim takmičenjima u Bosni i Hercegovini. Rezultat koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, rezultat koji svakog ilijašanina može činiti samo ponosnim. Prije odigravanja posljednjeg kola, protiv ekipe OK "Gradina" iz Srebrenika, a koji je na programu u subotu (05.04.) s početkom od 17:00h u KSC-u Ilijaš, naši "lavovi" drugoplasiranom OK "Bihać"  bježe 18 bodova! Fantastičnih 50 - 32! Dragi naši sugrađani, prijatelji odbojke, prijatelji sporta, ljubitelji svega onog što je dobro u našem gradu i "lokalpatriote", dođite u subotu u našu dvoranu, lijepo se obucite, povedite sa sobom svoju djecu, pozovite prijatelje i učinite svima nama još svečaniji trenutak podizanja pehara za osvojeno prvo mjesto i istorijski ulazak ilijaških odbojkaša u Premijer ligu BiH!

Opširnije...
 
Izvještaj sa XVII sjednice OV Ispis Email
Četvrtak, 03 Tra 2014 00:00

 STRUČNA SLUŽBA OPĆINSKOG VIJEĆA I OPĆINSKOG NAČELNIKA

Dana 27. marta (četvrtak) 2014. godine u Velikoj sali Općine Ilijaš održana je XVII (sedamnaesta) sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
 
 
 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1154
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1154
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28162