• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općinski načelnik nagradio odlične učenike V razreda Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 19 Lip 2015 09:37

DSC 0552Svečano i veselo bilo je danas u JU Osnovnoj školi “Hašim Spahić”. Nakon što su učenici zasluženo otišli na ljetni raspust danas su im uručene i đačke knjižice.
Uz đačke knjižice 57 najuspješnijih učenika V razreda OŠ “Hašim Spahić”, dobili su i poklon Općinskog načelnika, knjigu s posvetom i grbom Općine Ilijaš. “Snovi od stakla”- Najljepše priče za djecu i omladinu sa konkursa “Planjaxovo pero 2014”.

Čestitajući učenicima, roditeljima i nastavnicima na postignutim rezultatima, Općinski načelnik g. Akif Fazlić im je poručio:
“ da trebaju težiti da budu što bolji a društvena zajednica će prepoznati rezultate rada. Zadovoljstvo nam je podijeliti poklone, najboljim učenicima, učenicima koji su završili V razrede odličnim uspjehom. Općina Ilijaš je obezbijedila poklone u vidu jedne lijepe knjige i tim želimo da promovišemo knjigu kao najbolji poklon učenicima. Knjiga je najbolji prijatelj, nešto što nas zaista može voditi kroz život pravim putem. Želimo da djeca već u ovoj dobi osjete da se rezultati uvijek nagrađuju, da su rezultati uvijek bitni za njih a da nagrada za te rezultate bude pravi izbor a to je knjiga”” rekao je Općinski načelnik.DSC 0578

Direktor Osnovne škole “Hašim Spahić”, g. Mirsad Kustura, zahvalio se Općinskom načelniku koji je odlučio  da uruči ovako jedan lijepi, najljepši dar učenicima i čestitao učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima s nadom da će taj uspjeh nastaviti i u daljem obrazovanju.

Učenica V razreda  Emina Spahić, također se zahvalila Općinskom načelniku, svojoj učiteljici i istakla da je uložila puno truda u rezultate svog rada, ali je sigurna da se svaki trud isplati.DSC 0599

Općina Ilijaš je obezbijedila ovaj prigodan poklon i za odlične učenike V razreda: JU OŠ “Stari Ilijaš”, JU OŠ “Srednje”, JU OŠ “Podlugovi” i OŠ “Đulistan”.

Učenicima čestitamo na odličnom uspjehu i želimo puno sreće u daljem obrazovanju.

 
Ispraćaj u penziju uposlenika Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 14:07

slika1Općinski načelnik, Kolegij Općinskog načelnika i Dopredsjedavajući Općinskog vijeća, danas su svečano ispratili u penziju, g. Mašić Nusreta - savjetnika Općinskog načelnika, g. Saudina Mešetovića – direktora JKP "Vodostan" Ilijaš i g. Alić Munira – šefa Odsjeka za katastar Općine Ilijaš. 
Općinski načelnik g. Akif Fazlić, na samom početku je poselamio i pozdravio prisutne i istakao da: "sticajem okolnosti u periodu od 5 mjeseci, tri naša čovjeka koja su svojim radom, svojim pozicijama, svojim aktivnostima u društvenom životu Općine Ilijaš u profesionalnom i političkom smislu obilježili jedan dugi i veoma važan period ove Općine, otišli su u penziju.slika3
Sastali smo se da ozvaničimo ovaj trenutak, zahvalimo se našim kolegama i poželimo svaku sreću u njihovom daljem životu. Radili su u jednom periodu koji je bio historijski jako bitan za općinu. Period rata, period odbrane, period obnove, period razvoja ove općine i u svim tim aktivnostima dali su značajan doprinos u oblastima i na pozicijama na kojim su bili.
Ostavili su jedan prepoznatljiv trag u poslovima u kojima su radili u ovom periodu. Još jednom hvala vam na svemu što ste učinili i želim vam puno zdravlja, sreće i da i dalje ostanete uključeni u pore društvenog života".

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Mahir Dević, također se obratio prisutnim i istakao :: "da su ovo ljudi koji su iznijeli jedan vrlo težak društveno-politički momenat u istoriji ovog grada, u toku rata, nakon rata. Ispraćamo dva načelnika, ljude koji su nosili društveno-političku odgovornost na najbolji mogući način. U svoje lično ime i u ime općinskog odbora SDA Ilijaš želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljem životu i radu i da nastavimo saradnju i u daljem periodu. Čestitam vam još jednom i želim puno zdravlja, sreće i uspjeha".

Zamjenica Općinskog načelnika g.Meliha Avdibegović, u ime kolegija, poželjela je dugu penziju, dobro zdravlje i izrazila zahvalnost za odnos prema poslu.

Prisutnim su se obratili i sami penzioneri, koji su se zahvalili Općinskom načelniku i Pomoćnicima Općinskog načelnika na saradnji. Prisutni su poželjeljeli jedni drugim prije svega dobro zdravlje i sreću u daljem radu. Na ovom skupu su istakli da su eventualne nesuglasice koje su bile prisutne u toku posla zaboravljene, te da se trebaju držati zajedno u ovim teškim vremenima. Poručeno je i mlađim generacijama da nastave put tamo gdje su oni stali.

Penzionerima su uručene prigodni pokloni i zahvalnice Općinskog načelnika.

Podsjetimo, g. Saudin Mešetović obavljao je funkciju Općinskog načelnika u periodu od 1996.-2000. godine, a otišao je u penziju sa mjesta direktora JKP "Vodostan" Ilijaš.
Gospodin Mašić Nusret obavljao je funkciju Općinskog načelnika u periodu od 2000.-2012. godine, a potom je bio zaposlen na poslovima savjetnika Općinskog načelnika.
G. Munir Alić obavljao je poslove Šefa katastra pri Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar Općine Ilijaš.


 

 
Počelo arheološko istraživanje u Kopošićima Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 10:53

ADHA Nakon opsežnih organizacijskih, operativnih, tehničkih i drugih priprema, 16.06.2015. godine, započeto je arheološko istraživanje nekropole stećaka u Koopošićima. Kao što je poznato, ova nekropola stećaka pripada velikom knezu bosanskom Batiću-Mirkoviću, njegovoj porodici i . . . On je svojevremeno stolovao u srednjovjekovnom bosasnkom gradu Dubrovniku, koji je bio centar istoimene župe, knežije pa nahije.
Inicijator i organizator arheološkog istraživanja Nekropole je je HKD "Napredak" Ilijaš uz pomoć Općine Ilijaš, koja je za realizaciju ovog Projekta obezbijedila novčana sredstva u iznosu od 9.000,00 KM za usluge stručne komisije.

Stručnu komisiju čine: arheolog dr. Adnan Busuladžić, direktor Zemaljskog muzeja u Sarajevu, arheolog Edin Bujak, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i glavni koordinator cjelokupnog projekta akademik Dubravko Lovrenović, inače profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i predsjednik Državne komisije za zaštitu kulturno-historijskoh nasljeđa u Bosni i Hercegovini.
Istraživačke radove prati i pomaže grupa studenata arheologije sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a tehničku, fizičku i logističku pomoć pruža, Služba Civilne zaštite, katastar Općine Ilijaš i firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš. . .
Domaćin ovoj uvaženoj komisiji i svim učesnicima je član UO HKD "Napredak", Ilijaš profesor Perica Mijatović iz Ilijaša/Tisovika/. Kao zavičajni entuzijast koji je do sada volonterski najdetaljnije istraživali Starobosanski grad Dubrovnik i ovu nekropolu stećaka, on je najzaslužniji što se, uopće, otpočelo ovo arheološko istraživanje nekropole stećaka kneza Batića u Kopošićima.Iako raseljeni širom Evrope i dalje, pojedini mještani okolnih mjesta, saznavši za ovu aktivnost, pokazali su se kao dobri "domaćini", doniranjem novčanih priloga kojim se osigurava ručak za, ne baš malobrojnu, ekipu u Kopošićima.

 
Ramazanska čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 08:06

ramadanPovodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović uputili su čestitku u kojoj se navodi:


"Povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, u lično ime i u ime naših saradnika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da mjesec Ramazan u živote vjernika donese vedrinu, snagu i optimizam.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun".

 
Općina Centar donirala Gradskom nogometnom stadionu 400 stolica Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 16 Lip 2015 11:51

DSC 0507Gradski stadion u Ilijašu, danas je dobio 200 stolica za tribine zahvaljujući donaciji Općine Centar i JU Centar za sport i rekreaciju. U narednom periodu očekuje se isporuka još 200 stolica, koje će ambijent Gradskog stadiona učiniti ljepšim i ugodnijim.
 
Iz uprave Nogometnog kluba "Ilijaš", kojem je Odlukom Općinskog vijeća dodijeljen Gradski nogometni stadion na upravljanje i korištenje, zadovolnji su ovim poklonom, te je tom prilikom, predsjednik Skupštine kluba, g. Senad Čustović zahvalio Općini Centar, na čelu sa Općinskim načelnikom g. Dževadom Bečirevićem i Predsjedavajućim Općinskog vijeća g. Nedžadom Ajnadžićem: "Ovo je značajan trenutak, jer ovo je početak onog o čemu mi maštamo. Početak dovođenja Gradskog nogometnog stadiona u optimalno stanje za ozbiljnije i ugodnije odigravanje utakmica. Ove stolice će uljepšati tribine i iduću sezonu dočekat ćemo u malo ugodnijem ambijentu. Možemo smatrati da je ovo je početak rekonstrukcije glavnog terena. U planu nam je i ugradnja vještačke trave na pomoćnom terenu kao i adaptacija pratećeg objekta".DSC 0508

Direktorica JU "Centar za sport i rekreaciju" g. Jasmina Polić je istakla da je : "ovo je jedan vid zajedničke saradnje, a u cilju interesa sporta. U budućnosti želimo proširiti našu saradnju sa drugim institucijama i uvijek smo na raspolaganju institucijama koje se bave sportom u smislu održavanja konsultacija, predlaganju strukturnih rješenja koja smo mi osmislili da bi na neki način imali samoodržive projekte. Ovo je teren koji ne bi trebao biti samo za lokalne potrebe, nego i značajnu ulogu u trenažnim aktivnostima šire društvene zajednice, jer je Sarajevo u deficitu sa sportskim terenima".

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI KULTURE SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI SPORTA SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt

 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1853
mod_vvisit_counterJuče1057
mod_vvisit_counterOva sedmica12718
mod_vvisit_counterOvaj mjesec86664