• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općini Ilijaš odobrena novčana sredstva od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 15 Pro 2015 08:18

StariGrad2Služba za društvene djelatnosti Općine Ilijaš je na osnovu Javnog poziva objavljenog 28.08.2015. godine od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta za odabir projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta FBiH u 2015. godini putem Transfera za obnovu kulturnog i graditeljskog naslijeđa aplicirala projektom: "Revitalizacija historijskog područja Stari grad Dubrovnik – Istočna kula.
Predloženim projektom planirano je da se počne sa programom revitalizacija historijskog područja Stari Grad Dubrovnik kroz radove na konsolidaciji, restauraciji i konzervaciji  kamenih zidanih struktura pojedinačnih segmenata, stvaranje bezbjednih uslova za posjetioce, stvaranje predispozicija za ekonomski održivo korištenje kompleksa, dodijeljivanje namjene pojedinim prostorima kompleksa, stvaranje uslova za edukativnu prezentaciju kao i razvoj kompleksa od značajnog  turističkog potencijala prema turističkoj destinaciji.

Na osnovu rezultata Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općini Ilijaš dodijeljena su sredstva u iznosu od 15.000,00 KM, a Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je u petak.
Ugovor su potpisali u ime Općinskog načelnika g.Akifa Fazlića, Pomoćnica općinskog načelnika u Službi za društvene djelatnost g. Sanja Zagorac – Jozić i Ministrica kulture i sporta FBiH g. Zora Dujmović.
Za realizaciju ovog projekta neophodna su značajna sredstva, te obzirom da se radi o ograničenim odobrenim sredstvima, u prvoj fazi realizacije projeka započet će se istraživanje i  konzervatorsko-restauratorski radovi na istočnoj kuli Starog Grada Dubrovnika. Implementacija projekta je od ključnog značaja kao znak opredjeljenja da se ovaj kulturno-historijski spomenik spasi od potpunog uništenja.

 
Izgradnja fekalne kanalizacione mreže u Kadarićima Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 15 Pro 2015 07:37

Kadarici1U toku je realizacija II faze  izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u naselju Kadarići u dužini od 402 m.
Ukupna vrijednost radova je 39.979,60 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Ilijaš putem  Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo od namjenskih sredstava vodne naknade.
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
I faza ovog projekta realizovana je prošle godine, kada su izvedeni radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Kadarićima u dužini od 731 m.
Kadarici2Podsjetimo, Općinski načelnik g. Akif Fazlić je u septembru ove godine potpisao Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje fekalne kanalizacione mreže sa Ministrom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo g. Senadom Hasanspahićem, kojim je definisano finansiranje nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u MZ Kadarići, MZ Ljubnići i MZ Malešići, a u naseljima Donja Luka i Donja Karaula planirana je I faza izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže.
Osigurana sredstva ovim Sporazumom su 233.000,00 KM 

 
U toku provjera ISO standarda 9001:2008 u Općini Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 14 Pro 2015 11:41

audit1Nakon što je tim za poboljšanje kvaliteta po ISO standardima 9001:2008 u Općini Ilijaš završio sa pripremama za predstojeću internu i eksternu provjeru funkcionisanja sistema kvaliteta po ISO standardima u općinskim službama, danas i u srijedu ovlašteni predstavnik certifikacijske kuće Bureau Veritas, prof. Halil Gutošić obavit će redovnu provjeru funkcionisanja i unaprjeđivanja standarda upravljanja kvalitetom.

Kako bi što spremnije dočekali najavljenu eksternu provjeru, u svim općinskim službama je proveden interni audit koji je pokazao u kakvom je stanju ISO dokumentacija i koja vrsta korekcija je neophodna kako bi se poboljšali usvojeni standardi.
Na uvodnom sastanku, nakon riječi dobrodošlice auditoru prof. Gutošiću, Općinski načelnik g. Akif Fazlić je istakao da je je: "internim Izvještajem o sistemu kvalitete ustanovljeno da su svi postavljeni mjerljivi ciljevi u 2015. godini uspješno realizovani. Također je ustanovljeno da je sistem prikladan audit2i efikasan i potvrđuje sistem kvalitete koji je uspostavljen. Taj kontinuitet želimo održati kroz postavljanje mjerljivih ciljeva za 2016. godinu, a sve u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga koji će u potpunosti ispuniti zahtjeve i očekivane potrebe svih korisnika".

Prof. Gutošić se zahvalio Općinskom načelniku na povjerenju koje pruža certifikacijskoj kući Bureau Veritas i naglasio da je ovo 10. audit u Općini Ilijaš.

Na sastanku je bilo riječi i o uvođenju novog ISO standarda 9001:2015 koji podrazumijeva i uvođenje određenih novina.

 
REGIONALNI SASTANAK UN REZOLUCIJA 1325 ''Žene, mir i sigurnost'': globalno-regionalno-lokalno Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 14 Pro 2015 09:01

ravnopravnostAgencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine uz podršku UN Women Ureda u BiH je origanizovala regionalni sastanak UN Rezolucija 1325 ''Žene, mir i sigurnost'': globalno-regionalno-lokalno.
Sastanak je bio održan od 8. do 10. decembra u Banja Luci. Na sastanku su učestvovali predstavnici gender institucionalnih mehanizama, predstavnici lokalnih zajednica i nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine i regije, te Instituta za inkluzivnu sigurnost iz Washingtona.
Učešće na sastanku zauzela je i Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš g. Sanja Zagorac-Jozić.
Na sastanku se razmatrao regionalno – lokalni pristup o primjeni UN Rezolucije 1325 ''Žene, mir i sigurnost'' i nacionalnih akcionih članova, kao platforme za regionalnu saradnju i umrežavanje lokalnih akcija.
Podsjetimo, Općinsko vijeće Ilijaš je na 34. sjednici Općinskog vijeća Ilijaš usvojilo Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana za provedbu UN Rezolucije 1325 u Općini Ilijaš za period 2016-2017. godine, u cilju postizanja veće sigurnosti lokalnih zajednica sa aspekta ravnopravnosti spolova. To podrazumijeva učešće većeg broja žena na mjestima odlučivanja, jačanja kapaciteta predstavnika organa lokalne samouprave, lokalnih institucija i policijskih struktura radi postizanja veće sigurnosti žena, muškaraca, djevojčica i dječaka od svih oblika zastrašivanja, nasilja, neravnopravnog tretmana i diskriminacije sa kojim se svakodnevno susreću. 

 
U toku radovi na uređenju korita rijeke Rače Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 11 Pro 2015 08:30

UredjenjeRacaNa području MZ Srednje u toku su radovi na uređenju korita rijeke Rače, pritoke rijeke Ljubine, a u cilju sprečavanja njenog izlivanja i plavljenja lokalnih objekata i zemljišta.
Projektom je planirano čišćenje i uređenje korita rijeke Rače na potezu od mosta – ulaza u školu pa do kraja školskog dvorišta u dužini od 110 m.
Ukupna vrijednost radova je 133.108,51 KM, od čega Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansira 116.000,00 KM, a preostala sredstva obezbijedit će Općina Ilijaš.
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. 

Raca2

Rijeka Rača spada u buljičaste tokove koja u vrijeme obilnih padavina za relativno kratko vrijeme može dostići proticaje velikog povratnog perioda. Nailazak velikih voda dovodi do odlaganja značajnih količina nanosa u samom koritu na lokalitetu pored Osnovne škole "Srednje" u Srednjem, što je zbog nedovoljnog kapaciteta riječnog korita, uz mjestimično nisku obalu i obraslost istog prouzrokovalo velike štete: plavljenje školskog dvorišta, kotlovnice i fiskulturne sale, te potkopavanja školske ograde. Na navedenoj lokaciji došlo je i do obrušavanja dijela obale uz saobraćajnicu koja vodi do naselja Srednje prema školi i dalje prema okolnim naseljima.

 

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1962
mod_vvisit_counterJuče2176
mod_vvisit_counterOva sedmica13994
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43044