• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Sutra počinje prodaja pretplatnih karata Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 30 Lis 2014 11:25

Prodaja pretplatnih karata za novembar 2014. godine za sve kategorije korisnika javnog gradskog prevoza, osim za penzionere počet će sutra.

Od 3. do 7. novembra prodajna mjesta radit će produženo, od 07.00 do 16.30 sati, a ostalim radnim danima radit će od sedam do 14.30 sati. U subotu, 1. novembra, dežurna prodajna mjesta Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka, Dobrinja, Ilidža, Vogošća i Hadžići radit će u vremenu od 08.00 do 13.30 sati, najavljeno je iz GRAS-a.

 
Na sajmu Natural products Scandinavia u Malmeu se predstavila firma "Halilović" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 30 Lis 2014 09:59

mejraSedam kompanija iz Bosne i Hercegovine uspješno su predstavile na sajmu "Natural Products Scandinavia", koji je održan 26. i 27. oktobra 2014. godine u Malmeu u Švedskoj. Pored očekivanih kontakata sa kompanijama iz Švedske, održani su i brojni sastanci sa firmama iz Danske, Norveške, Finske, ali i Holandije, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i drugih zemalja. I firma “Halilović”Ilijaš je bila dio bh tima .
Na sajmu smo predstavljali eterična ulja ,ljekovito bilje i žitarice –kazala je Mejra Halilović.

Opširnije...
 
57 sugrađana dalo krv Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 29 Lis 2014 13:21

krvCrveni križ općine Ilijaš u saradnji sa Zavodom za transfuziju Sarajevo je organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi .Prijavljene su 64 osobe ,od toga 57 je dalo krv.Akcija je održana u prostorijama Crvenog križa Ilijaš.

 
Intervju sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 29 Lis 2014 12:11

nacelnik2I pored teške godine obilježene nestabilnošću vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, u općini Ilijaš ostvarena je većina budžetom zacrtanih planova. Zadovoljstvo tom činjenicom izrazio i je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, gostujući u jutarnjem programu Radio Ilijaša.

Kako ste zadovoljni realizovanim planovima ove godine?

Načelnik Fazlić : Godina je bila jako teška za realizaciju postavljenih ciljeva. Bilo je teško budžetsko stanje na svim državnim nivoima, elementarne nepogode pogađale su građane i lokalne zajednice, ali godina je za Ilijaš bila uspješna. Uspjeli smo usprkos teškoćama glavne ciljeve realizirati, imamo još dva mjeseca gdje će se završiti i preostali projekti tokom kojih ćemo u potpunosti ostvariti budžetski plan. Izvučen je maksimum što se tiče projekata na lokalnom nivou.

Koji su projekti najvažniji u 2014. godini?

Načelnik Fazlić : Možda ćemo se ponavljati, ali treba se prisjetiti nekoliko značajnih projekata-završetak OŠ u Starom Ilijašu i početak nastave 1. septembra. To je sa finansijskog aspekta i drugih aspekata najznačajniji projekat u našoj općini. Teškoća svake prirode u finansiranju bilo je u tom procesu, ali uz intenzivnu saradnju sa Vladom Kantona Sarajevo uspjeli smo sve to privesti kraju i stvoriti preduslove za početak uspješnog rada, škole koja sada rada u punom kapacitetu na zadovoljstvo i roditelja, učenika, kao i nastavnog osoblja. Sljedeći važan projekat je završetak rekonstrukcije regionalne ceste na potezu od Pravoslavne crkve do Starog Ilijaša. Cesta je bila u jako lošem stanju, dovedena je u vrhunski nivo za naše uslove, posebno sa aspekta bezbjednosti saobraćaja, bezbjednosti pješaka, učenika jer su izgrađeni i trotoari sa obje strane.

Opširnije...
 
Edukacija na temu „Zadržavanje mladih u ruralnim područjima kroz edukaciju o zapošljavanju“ Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 29 Lis 2014 11:56

adhaDanas se u sali Općine Ilijaš održava cjelodnevna edukacija za mlade nezaposlene osobe.
Edukaciju organizuje Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini uz finansijsku pomoć Američke ambasade u Bosni i Hercegovni i sufinasiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
"Na osnovu istraživanja koje je sprovela Unija za održivi povratak i integracije u BiH u 52 općine u BiH odnosno 988 mjesnih zajednica, uvidjeli smo da su mladi povratnici koji žive u ruralnim sredinama nepravedno zapostavljeni. S toga smo od 2012. godine do danas, posebnu pažnju posvetili edukaciji mladih povratnika i njihovo zadržavanju u ruralnim sredinama.
Njihov entuzijazam i volja za poduzetništvom posebno se pokazalo u okviru projekta "Zadržavanje mladih u ruralnim područjima kroz edukaciju o zapošljavanju“.
Cilj projekta je kroz edukacije i povezivanje sa poslodavcima umrežiti 250 mladih iz 10 općina u BiH. Usprkos velikim ulaganjima za pomoć mladima, posebno onih koji spadaju u povratničku populaciju, istraživanje koje je provela UZOPI u bh. općinama pokazalo je nedostatak neformalnog obrazovanja, edukacija, kao i informacija o programima pomoći i samozapošljavanja. Edukacije, rad sa mladima ima za cilj pojačati kompetencije, podučiti ih kako najbolje predstaviti sebe, izgraditi pozitivan stav i biti konkurentan na tržištu rada, a pored toga, naglasak je stavljen na poduzetništvo mladih, odnosno na aktivnosti čiji je cilj osposobiti mlade za poduzetništvo i samozapošljavanje", istakla je predstavnica Unije za održivi povratak i integracije u BiH gđa. Erma Čolić.
Prisutnim se obratila i pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš gđa. Merima Osmanović, koja je pozdravila prisutne u svoje i u ime Općinskog načelnika te poželjela uspješan rad na ovoj edukaciji. "Općina Ilijaš podržava mlade ljude kroz razne projekte, u Budžetu Općine Ilijaš za 2015. godinu, planirana su novčana sredstva za izradu "START UP BIZNIS", gdje će mladi imati mogućnost aplicirati na Javni poziv i kroz svoje aplikacije predlagati poslovne planove i ideje" istakla je gđa. Osmanović.
Učešće na ovoj edukaciji uzelo je oko 30 mladih ljudi raznih obrazovnih profila.

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas266
mod_vvisit_counterJuče2800
mod_vvisit_counterOva sedmica3066
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20245