• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Javna rasprava - Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu Ispis Email
Ponedjeljak, 01 Pro 2014 00:00

Na osnovu člana 104. Statuta općine Ilijaš - prečišćeni tekst ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 20/09), te člana 99. Prvailnika o radu Općinskog vijeća Ilijaš ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 2/10), Općinsko vijeće Ilijaš na svojoj XXIV sjednici održanoj 27.11.2014. godine, donijelo je:

Z A K LJ U Č A K

o prihvatanju Nacrta Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu i stavljanju na javnu raspravu


Ovdje možete preuzeti: 

 Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu.
 Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu.  

 
Otvorene prostorije Udruženja “Budi mi drug” Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 28 Stu 2014 13:36

budimNakon dugogodišnjeg rada i zalaganja, danas su svečano otvorene prostorije Ilijaškog Udruženja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju “Budi mi drug“, koje broji preko 50 članova različitog uzrasta. Otvaranju su prisustovali roditelji djece, članovi udruženja, predstavnici lokalne vlasti te mnogobrojni gosti i prijatelji udruženja.
Prisutim se obratila predsjednica udruženja Meliha Mešetović koja je istakla važnost današnjeg okupljanja : „Do sada smo imali neke kancelarije, koje su bile veoma male, tako da od 2007. godine ja idem ciljano na ovaj prostor i prošle godine smo naišli na razumijevanje općinskog načelnika Akifa Fazlića, koji je uložio maksimalan trud kao i pomoćnica načelnika Sanja Zagorac-Jozić , tako da su nam oni pomogli u adaptaciji ovog prostora. Nama ovaj prostor zaista znači, i pozivam sve da dođu kod nas utorkom i četvrtkom kada se održavaju kreativne radionice kako biste vidjeli koliko su djeca sretna i zadovoljna. Danas je poseban dan za nas i zaista sam presretna i kao roditelj i kao predstavnik udruženja „Budi mi drug“.“
Nakon obraćanja Predsjednice uslijedila je dodjela zahvalnica svim onima koji su učestvovali u realizaciji ovoga projekta te time pomogli adaptaciju novootvorenih prostorija udruženja.

Opširnije...
 
Projekti asfaltiranja na Karašnici i Alića Gaju Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 28 Stu 2014 13:03

Iz Službe za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš javljaju da su završeni radovi asfaltiranja na Karašnici.U toku su radovi asfaltiranja ceste u Alića Gaju.

 -Projekti se finansiraju uz novčano učešće građana. Vrijednost radova na Karašnici iznosila je 18 175,95, a građani su izdvojili šest hiljada KM. Vrijednost projekta u Alića Gaju je 19 156, 99KM uz učešće građana od tri hiljade KM, kazali su u nadležnoj Službi.

Radove izvodi firma Halilović d.o.o. Ilijaš.

Ova godina je bila specifična po tome što je bilo mnoštvo aktivnosti i ulaganja u poboljšanje putne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama na području Ilijaša.

 
Završni radovi na izgradnji sportske plohe u Starom Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 28 Stu 2014 10:56

ploha2Nakon što je u oktobru ove godine potpisan Sporazum o sufinansiranju radova na izgradnji sportske plohe u Starom Ilijašu između Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Ilijaš, danas je došlo i do završne faze projekta i asfaltiranja.

Ministarstvo je za ovaj projekat izdvojilo 20.000,00 KM, a 15.742,00 KM Općina Ilijaš.
-Posljednje dvije godine MZ Stari Ilijaš je postigla preobrazbu otvorenjem škole u Starom Ilijašu, rekonstrukcijom ceste, a evo sad i izgradnjom sportske plohe postiže se značajan tempo razvoja. Ilijaš u segmentu sporta značajno napreduje, pojedini ilijaški klubovi su ušli u Premijer ligu. Iz dana u dan imamo sve više registrovanih sportskih udruženja, a naš interes je da ta udruženja okupljaju našu djecu, pravilno ih vaspitaju a Općina Ilijaš to kroz Budžet podržava, kazao je načelnik Fazlić prilikom potpisivanja sporazuma.

Nakon asfaltiranja uslijedit će i montaža ograde, a zvanično otvorenje najvjerovatnije će biti upriličeno u toku sljedeće sedmice. Izvođač rada je Fazum gradnja Lješevo, rečeno je danas prilikom posjete gradilištu. ploha3

Izgradnjom sportske multifunkcionalne plohe rasteretit će se postojeći sportski kapaciteti, osigurati preduvjeti za unapređenje sporta na području općine Ilijaš i samim time stvorit će se bolji uslovi djeci i klubovima na području Ilijaša.  Nema sumnje da će postojanje ovakvog sportskog kompleksa biti opravdano masovnošću  klubova, sportista, ali i djece koja se rekreativno bave sportom, poručili su iz Službe za društvene djelatnosti Općine Ilijaš.

 

 

 
Usvojen Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 27 Stu 2014 12:47

24. put od konstituisanja zasjedalo je Općinsko vijeće Ilijaš. Na Dnevnom redu pred vijećnicima se našlo 14 tačaka. Nakon vijećničkih pitanja i inicijativa te Izvještaja o realizaciji zaključaka sa 23. sjednice vijećnici su usvojili rebalans Budžeta Općine Ilijaš za 2014. godinu, koji je manji za 163.800,00 KM u odnosu na planirani, tako da ukupno raspoloživa sredsta u Budžetu Općine Ilijaš za 2014. godinu iznose 9.481,500,00 KM. Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije g. Merima Osmanović,  naglasila je da je prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta Općine Ilijaš za 2014. godinu predložen u veoma realnoj varijanti, te da zahtijeva maksimum angažovanja svih na prikupljanu prihoda te obavezu svih korisnika budžeta na štednju i poštovanje finansijske discipline. Realizacijom ovih Izmjena i dopuna Budžeta u potpunosti se i dalje zadržava finansijska stabilnost, kao i završili započeti projekti te realizovao jedan broj novih projekata.
Vijećnici su usvojili i Nacrt Budžeta Oćine Ilijaš za 2015. godinu i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu. Prema Nacrtu Budžet Općine Ilijaš za 2015. godinu iznosi 8.724.400,00 što je 10% manje u odnosu na plan Budžeta Općine Ilijaš za 2014. godinu. Općinski načelnik g. Akif Fazlić je dao pojašnjenja Nacrta Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu i pozvao građane, vijećnike, predsjednike Savjeta MZ da se maksimalno uključe u Javnu raspravu, kao i da svoje prijedloge i sugestije dostave Službi za privredu, finansije i investicije, kako bi imali što kvalitetniji dokument.
Javna rasprava za Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu kao i Javna rasprava o izvršavanju Budžeta za 2015. godinu održat će se u trajanju od 15 dana u periodu od 28.11.2014.-15.12.2014.godina. 
Usvojen je i Nacrt Izmjene i dopune Odluke o građevinskom zemljištu Općine Ilijaš. Razlog za donošenje Izmjene ove Odluke nastao je zbog izmjene zakonske regulative. Odluka o građevinskom zemljištu Općine Ilijaš je objavljena u "Sluzbenim novinama Kantona Sarajevo", broj: 23/14. Javna rasprava o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu održat će se 12.12.2014. godine u sali Općine Ilijaš sa početkom u 14:00 sati.
Vijećnici su većinom glasova podržali i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o korištenju Gradskog nogometnog stadiona u Ilijašu, kojom se daje saglasnost Općinskom načelniku da sa NK "Ilijaš" zaključi Ugovor o korištenju bez naknade Gradskog nogometnog stadiona u Ilijašu na period od 5 godina.
Ugovorom će se detaljnije urediti međusobni odnosi između ugovornih strana.
Na ovoj sjednici usvojena su i određena rješenja iz imovinsko-pravne oblasti.
Općinskom vijeću  predočena je Informaciju o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za period od 01.01.do 30.09.2014. godine. Budžet općine Ilijaš u periodu 01.01.-30.09.2014. godine bilježi 7.103.013,00 KM ostvarenih prihoda,  što je 74% od planiranih prihoda u Budžetu za 2014. godinu. Sa druge strane, ostvareni su izdaci u iznosu od 4.930.079,00 KM, što predstavlja 51% od planiranih izdataka u Budžetu za 2014. godinu. Prema tome, ostvaren je suficit za navedeni period u iznosu od 2.172.934,00 KM. Razlog za suficiti u ovom iznosu je to što nakon okončanja likvidacionog postupka privrednog društva INNTAL –BOSNA d.d. Ilijaš, te u postupku likvidacije, odnosno stečaja vlasnika kapitala navedenog privrednog društva DPSK BOSNA Ilijaš, nadležni sud  za pravnog sljednika preostalog dijela unovčene imovine proglasio je Općinu Ilijaš.
Informacija o bespravnoj izgradnji i sanaciji bespravno izgrađenih objekata primljena je k znanju.
Na posljednjoj tački našao se prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana Ljubinići koji je također dobio potrebnu većinu.

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2297
mod_vvisit_counterJuče2564
mod_vvisit_counterOva sedmica12719
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14765