• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Završeno asfaltiranje dijela Polomske ulice u MZ Podlugovi Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 08 Lis 2015 10:37

podlugovi 1Završeni su radovi na sanacija i asfaltiranju dijela lokalnog puta sa ugrađenim trotoarima i ivičnjacima u ulici Polomska u MZ Podlugovi.
Dužina asfaltiranog puta je 175 m, širina puta 4 m, debljina asfalta 7 cm.
Ukupna vrijednost projekta je 35.473,64 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine Ilijaš.
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma "ARTING BH" d.o.o. Sarajevo.
Podsjetimo ove godine je asfaltirano preko 2 km lokalnih puteva na području MZ Podlugovi i to: put u Sovrlama: od trafo stanice do česme, put na Makljenu, dio puta od pružnog prijelaza kod Ine prema Sovrlama te put od ulice Žrtava genocida prema Sovrlama i Vratuši.
Za ovu godinu, kada je u pitanju MZ Podlugovi planirano je asfaltiranje još 100 m sporednog puta, a radove će sufinansirati građani MZ Podlugovi i Općina Ilijaš.

podlugovi 2"Građani MZ Podlugovi su izuzetno zadovoljni urađenim i ono što je pohvalno jeste da su aktivno uključeni u rješavanje problema putne komunikacije, kroz konstantne prijedloge i inicijative za rješavanje pitanja širine puta, probleme oborinskih voda", rekao je Predsjednik Savjeta MZ Podlugovi g. Almir Špiodić.

 
Potpisan Ugovor o izvođenju radova za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 07 Lis 2015 13:52

akifOpćinski načelnik g. Akif Fazlić, danas je potpisao Ugovor o I fazi izvođenja radova za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na području Općine Ilijaš, s predstavnikom firme "TESTINGELEKTRO" d.o.o. Sarajevo a po ranije potpisanom okvirnom Sporazumu.
Realizacija Projekta planirana je u dvije faze. U prvoj fazi planirana je dogradnja 93 rasvjetna tijela po Mjesnim zajednicama na području Općine Ilijaš i iluminacija objekta džamije u Starom Ilijašu.

 

 

akif1Rok za izvođenje I faze radova je 30 kalendarskih dana, a nakon toga pristupit će se realizaciji druge faze ovog Projekta koja podrazumijeva izgradnju novih rasvjetnih tijela u naseljenim mjestima gdje rasvjeta do sada nije postavljena i to: Nišići, Sudići, Homar i Stari drum Lješevo, te osvjetljenje glavne saobraćajnice u okviru Industrijske zone "Željezara Ilijaš".
Ukupna vrijednost projekta je 111.000,00 KM a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine Ilijaš.
Izvođač radova je firma "TESTINGELEKTRO" d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 
Završena I faza rekonstrukcije puta u Malešićima Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 07 Lis 2015 13:27

12071534 10206390214092918 1196755841 nProteklih dana završena je prva faza rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnog puta sa urađenim kanalicama u MZ Malešići, put Paljevo - Gornji Malešići u dužini od 600 m. Širina novoasfaltiranog puta iznosi 3,5 m debljine asfalta  7 cm. Ukupna vrijednost Projekta je 71.787,69 KM a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine Ilijaš.

 

 


12083747 10206390215212946 1605424230 nPredsjednik Savjeta MZ Malešići g. Mirsad Hamzić je istakao da je: "Na ovom lokalitetu urađeno proširenje puta negdje čak i do 7 metara, tako da sada imamo dobru komunikaciju za stanovništvo koje živi na ovom području. Uz asfaltiranje puta radimo i odvodne kanale i želim da se zahvalim Općinskom načelniku i resornoj Službi što su prepoznali ovaj Projekta kao prioritetan“.
Rekonstrukcija ovog puta znatno će učiniti lakšu, jednostavniju i bezbijedniju komunikaciju za građane ove MZ. Stanovnici su itekako zadovoljni što će transport poljoprivrednih proizvoda, prijevoz djece do škola i fakulteta sada biti znatno olakšan.

 


12084225 10206390218333024 1301803525 nG. Fejo Hadžović, stanovnik ovog naselja naglasio je da je: "Novi put znači mnogo za stanovnike ovog naselja a time više jer predstoji zima i sada će pristupačnost putu za zimsko održavanje biti znatno olakšana te se nadam da će se i saobraćaj lakše odvijati".
Izvođač radova bila je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma "ARTING BH" d.o.o. Sarajevo.
U 2016. godini očekuje se druga faza realizacije ovog Projekta u dužini od 600 m i to od Područne škole u Malešićima do novoasfaltiranog puta.

 
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na nadogradnji zgrade Općine Ilijaš i Doma zdravlja Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 05 Lis 2015 10:13

Nakon što je prethodnih dana potpisan Sporazum o finansiranju i realizaciji projekta: "Rekonstrukcija, nadziđivanje, izmjena elemenata i materijala vanjskog izgleda fasade", kroz zajedničku gradnju dvije etaže nad postojećim objektom JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" – Organizaciona jedinica Dom zdravlja Ilijaš i jedne etaže nad postojećim objektom Općine Ilijaš između Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Općine Ilijaš i Ugovor o zajedničkoj izgradnji nadziđivanjem objekta Doma zdravlja Ilijaš i Općine Ilijaš, između JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" i Općine Ilijaš, danas je potpisan i Ugovor o nabavci radova na nadogradnji zgrade Općine Ilijaš i Doma zdravlja u Ilijašu između Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Općine Ilijaš i Izvođača radova GD "KONSTRUKCIJE" d.o.o. Mostar.

Podsjetimo, realizacijom ovog Projekta Dom zdravlja Ilijaš dobit će 508,69 m² čime će se stvoriti adekvatni prostorni uslovi za rad Centra za mentalno zdravlje  i obezbijediti prostorni uslovi za otvaranje Centra za fizikalnu rehabilitaciju, kao i poboljšanje prostornih uslova postojećih službi u Domu zdravlja Ilijaš. Općina Ilijaš će dobiti 353,96 m² za moderno opremljenu salu Općinskog vijeća i kancelarijski prostor za rad.
 
Ukupna vrijednost Projekta je  969.808,94 KM sa uračunatim PDV-om.
Vrijednost radova  nadziđivanja dvije etaže nad  Domom zdravlja u Ilijašu iznosi 607.726,96 KM a vrijednost radova nadziđivanja jedne etaže nad objektom Općine Ilijaš iznosi 362.081,98 KM.
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo će sufinansirati gradnju dvije etaže nad postojećim objektom JU ”Dom zdravlja Kantona Sarajevo”-Organizaciona jedinica Dom zdravlja Ilijaš. U 2015. godini  u  Budžetu Kantona Sarajevo za tu namjenu planirana su sredstva u iznosu od 300.000,00 KM.
Planirana sredstva u 2016. godini iznose 200.000,00 KM, ali će konačan iznos biti izvjestan nakon donošenja Budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu od strane Skupštine Kantona Sarajevo.
Vrijednost radova nadziđivanja jedne etaže nad objektom Općine Ilijaš iznosi 362.081,98 KM. Općina Ilijaš će sufinansirati realizaciju ovog Projekta u 2015. godini u iznosu 250.000,00 KM a, u 2016. godini u iznosu od 219.808,94 KM.

Nakon provođenja procedure javnih nabavki za najpovoljnijeg izvođača izabrana je firma GD "KONSTRUKCIJE" d.o.o. Mostar. Radovi bi trebali početi u ponedjeljak 12.10.2015., a rok za izvođenje radova je 180 kalendarskih dana.

 
Čestitka povodom Dana učitelja Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 05 Lis 2015 06:52

Povodom 5. oktobra - Svjetskog dana učitelja, Općinski načelnik g. Akif Fazlić zajedno sa svojim saradnicima upućuje čestitku u kojoj se navodi:

"Poštovani prosvjetni radnici,

u povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, u lično ime i u ime saradnika u Jedinstvenom organu uprave, želim vam čestitati Vaš dan te izraziti zahvalnost što svoje vrijeme, strpljenje i znanje ulažete u djecu Općine Ilijaš.
Vaš poziv je jedan od najodgovornijih, jer direktno utičete na izgradnju moralnih vrijednosti i kompetencija od kojih zavisi budućnost naše zemlje i naše općine. U svom radu držite se vrijednosti koje ste ponijeli od prošlih generacija, ali dozvolite djeci da izgrade svoj integritet i svoj način razmišljanja.
Zahvaljujem vam se na svim postignutim rezultatima u dosadašnjem radu sa djecom, uz želju da i dalje stručno i sa ljubavlju obavljate svoj posao učitelja. Neka škole Ilijaša i dalje budu ponos naše općine, a naša djeca neka, zahvaljujući vama, postanu stručnjaci i cijenjeni ljudi".

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas320
mod_vvisit_counterJuče2156
mod_vvisit_counterOva sedmica5258
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31431