• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Materijali za XV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XV sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt  Materijali za XV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Božićna čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 22 Pro 2017 12:05

U povodu nastupajućeg katoličkog Božića, općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, uputili su čestitku u kojoj se kaže:


katolickibozic"Povodom velikog katoličkog praznika Božića, u ime Općinskog vijeća Ilijaš i u ime općinskog načelinika, svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti općine Ilijaš upućujemo najiskrenije čestitke.

Želimo da praznične dane provedete u zdravlju i miru, te da radost Božića podijelite sa svojim najbližim, prijateljima i komšijama."

 
Općina Ilijaš zvanično potvrdila prelazak na standard ISO 9001:2015 Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Pro 2017 14:56

isoOpćini Ilijaš je u ponedjeljak, 18. decembra 2017. godine, zvanično izdat certifikat i potvrđen prelazak na novi standard ISO 9001:2015.

Auditor certifikacijske kuće "Bureau Veritas" prof. Halil Gutošić održao je uvodni sastanak sa načelnikom i pomoćnicima svih općinskih službi, a potom je obišao sve službe kako bi utvrdio da li je sistem usklađen sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda.

"Danas sam provjerio usklađenost ranije uspostavljenog sistema sa zahtjevom novog standarda. Prema onome što sam provjerio, radeći metodom slučajnog uzorka, nema nikakve neusklađenosti. Zapisao sam dvije manje opservacije, koje u pojedinačnom smislu ne znače ništa, ali kada bi se ponavljale ne bi bilo uredu.
Uposlenici sa kojima sam razgovarao bili su jako susretljivi. Vidio sam da neki rješavaju zahtjeve isti dan, vidio sam i manja kašnjenja, ali u svakom slučaju čini mi se da je napravljeno značajno poboljšanje u odnosu na prošli audit i na prošli sistem", rekao je Gutošić.

Na završnom sastanku načelnik i pomoćnici su se usaglasili o nalazima koje je auditor ustanovio, te je i zvanično potvrđen prelazak na novi standard međunarodne kvalitete ISO 9001:2015.

U budućnosti postoji mogućnost poboljšanja u zaštiti elektronskih podataka, također trebali bi se skratiti rokovi u rješavanju predmeta koji se odnose na legalizaciju.

Za razliku od ranijeg standarda koji je bio isključivo orijentisan na korisnike usluga, novi je orijentisan na intersne strane, što znači da vodi računa o uposlenim, građanima i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

"Novi standard se ne fokusira samo na menadžment, nego na liderstvo. Ne može se staviti znak jednakosti između liderstva i menadžmenta. Lider je onaj koji vodi, koji ima nove ideje, koga ljudi slijede. Menadžer se može obučiti, dok lider ne može biti svako od nas", naglasio je Gutošić.

Novi standard ostavio je više slobode u organizaciji i kako će se ona definisati prema svojim potrebama i mogućnostima.

Politika kvalitete Općine usklađena je sa novim standardom, kao i Poslovnik kvaliteta, a radilo se i usklađivanje ostale dokumentacije. Svi interni auditori u Općini Ilijaš ranije su uspješno položili ispite i dobili certifikate.

Općina Ilijaš je do sada primjenjivala ISO 9001:2008, a prelaskom na novi standard teži se unaprjeđenju rada organa uprave i njegovom poboljšanju u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima.

Pripremila: Nermina Avdukić 

 
Potpisani ugovori o poticajima za privrednike na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Pro 2017 12:13
potpisivanje ugovora z privrednike1U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje pojedinačnih ugovora o poticajima za izgradnju proizvodnih kapaciteta na području općine Ilijaš.
Ugovore je potpisao načelnik Akif Fazlić i predstavnici firmi Cloudit d.o.o., Sarajevo i Limsar d.o.o., Vogošća. Poticaj za firmu Cloudit izosi 137.774,10 KM, a za Limsar 57.157,95 KM i odosi se na refundaciju troškova, sufinansiranje rente i troškove uređenja građevinskog zemljišta. Ova vrsta projekta dizajnirana je zajedno sa Općinom Vogošća. 
 
"Cijenimo da je ovo bitan segmenat u podršci našim privrednicima. Omogućavamo im da što prije dođu do dozvola i pokrenu izgradnju proizvodnih hala, a sve u cilju otvaranje novih radnih mjesta. Ove dvije firme su prve koje su ispunile uslove i za njih je obezbjeđeno cca. 195.000,00 KM. Nadam se da ćemo na proljeće vidjeti rezultate na terenu kroz izgradnju industrijskih hala koje će izgraditi ove dvije firme", kazao je Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš. 
 
potpisivanje ugovora za privrednike2Firma Cloudit ranije je kupila zemljište i počinje gradnju modernog arhivskog objekta sa pogonom za preradu i proizvodnju sirovine za reciklirani papir. Potpisali su ugovor o subvenciji dijela rente i uređenja građevinskog zemljišta.
 
"U investicionom projektu koji je velikog budžeta svaka vrsta pomoći od lokalne samouprave je dobrodošla. Ovo može biti primjer kako se na lokalnom nivou može uraditi dosta pozitivnih stvari", rekao je Admir Kulić, izvršni direktor za IT u kompaniji Cloudit. 
 
"Trudit ćemo se da otvaranje naše firme znači i nova radna mjesta za lokalno stanovništvo i radimo na tome da proširimo naša postrojenja i djelatnost", kazala je Azra Softić, zamjenica direktora firme Limsar, te dodala kako su se odlučili za kupovinu zemljišta i otvaranje proizvodnog objekta zbog povoljnije poslovne klime. 
 
Pripremila: Nermina Avdukić
 
 
Radostan Božićni koncert u organizaciji HKD „Napredak“ – potvrđena stoljetna dobrota bosanske duše Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Pro 2017 12:09
bozicd1Na zadovoljstvo mnogobrojne publike u kino sali KSC Ilijaš,  HKD „Napredak“ organizirao je četvrtu godinu zaredom uspješan „Božićni koncert“ kako bi sa sugrađanima ove nedjelje podijelio radost dolaska najradosnijeg blagdana- Božića.
 
–HKD „Napredak“ podružnica Ilijaš  organizira tradicionalni Božićni koncert za sve Ilijašane, Vogošćane, za sve dobre ljude, posjete su uvijek bile izuzetne pa tako i večeras.  U programu je nastupila novoformirana folklorna sekcija HKD Napredak iz Ljubine sa nekoliko tačaka, putujući inkluzivni teatar Hasije Borić i svjetski poznati Međureligijski hor Pontanima Sarajevo, koji je osvojio brojne nagrade širom svijeta. I ove godine Djed Mraz je ovdje i djeca su dobrodošla i njima smo osigurali paketiće kako bismo obradovali djecu pred Božić, kazao je predsjednik HKD „Napredak“ Ilijaš Iljko Barić.
 
bozic2On se na početku koncerta zahvalio svim sponzorima i svima koji su pomogli organizaciju koncerta, te je čestitao predstojeće blagdane svima koji slave.
 
Fra Ivo Marković, bosanski franjevac i profesor na Franjevačkoj teologiji,  osnivač zbora Pontanima kaže da je pohvalno obilježavanje svetkovina posebno u sredinama gdje su katolici manjina.
 
-Jako je zdravo, fizički zdravo slaviti, jer  u današnjoj borbi za opstanak treba sve to malo pustiti i podsjetiti se na suštinu. Meni je drago da u radosti Božićnoj sudjeluju svi,  to je pravo lice Bosne, Božić je svetkovina drugog milenija, u Božiću se otkriva da Bog nije na Nebu, nego je Nebo ovdje u Božiću, cvijetu, u nama, zato je pun pjesme. Zaista živimo u teškom trenutku, postoje političke snage koje žive od rane naroda i zato je dobro da dubina bosanske duše stoljećima prisutna i dobrota, pozitivnost koja postoji ne može se ničim uništiti, zato su ove zajedničke svetkovine i Božića i Bajrama izuzetno važne. Nekada zlo djeluje razorno i moćno, ali ono je kratkoročno i samo sebe uništava i zato je dobro da slavimo svetkovine kad smo bliži Bogu i jedni drugima, a takav je i Božić i Bajram i Hanuka i druge svetkovine, kazao je fra Ivo Marković.
 
bozic3Načelnik  Općine Ilijaš Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što Ilijaš ide putem napretka, suživota i tolerancije. O tome, osim ovog Božićnog koncerta, govori i uspješna organizacija Završnog koncerta KUD Ilijaš, Koncerta najljepših ilahija BZK „Preporod“, kao i Vaskršnjeg koncerta u organizaciji Pravoslavne crkve.
 
-Ilijaš je pokrenuo još jednu lijepu tradiciju, tradiciju održavanja Božićnih koncerata i  želim čestitati HKD Napredak koji ovu aktivnost agilno vodi i upućujem iskrene čestitke katolicima sa željom da u miru dočekujemo bolje dane, svi bolje i radosnije živimo i ostvarujemo svoje ciljeve, kazao je načelnik Fazlić.  
 
Zahvalnice su ovom prilikom dodijeljene: Ministarstvu kulture i sporta, Općini Ilijaš i horu Pontanima Sarajevo.
 
Posjetitelji su mogli uživati u sjajnim izvedbama božićnih pjesama koje su odzvanjale prostorijama KSC Ilijaš. Najveća radost na koncertu za najmlađe sigurno je bio Djed Mraz koji je djeci  podijelio paketiće.
 
Izvor: www.radioilijas.ba
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

ODLUKA
o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj
2017-2018. godini

 

ODLUKA
o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj
2017-2018. godini

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas829
mod_vvisit_counterJuče1960
mod_vvisit_counterOva sedmica2789
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35231