• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Završeno Državno stonotenisko prvenstvo za kadete: najbolji Ema Lovrić i Toni Ramljak Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 07:13

 

stoni tenis 1111U Sportskoj dvorani Ilijaš ovog vikenda održano je Državno prvenstvo u stonom tenisu za kadete i kadetkinje kao sportski dio bogatog programa obilježavanja 23. godišnjice reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.  Nakon zanimljivih mečeva u kojima je publika mogla uživati, najbolja među kadetkinjama je Ema Lovrić, a među kadetima Toni Ramljak.

"Stonoteniski klub „Hašim Spahić“  je svojoj općini i svojoj državi podario državno prvenstvo za kadete. Sa par iznenađenja, realni su rezultati turnira.  Lovrić Ema iz Tuzle osvojila je prvo mjesto , favorit Ćosić Dora nije uspjela ući u finale, a ja mislim očekivano Toni Ramljak iz Aladže osvojio je prvo mjesto.  Moramo biti zadovoljni sa prikazanom igrom, odzivom na takmičenje, odzivom publike  i nadam se da je naš grad dobio značajno takmičenje povodom obilježavanja svoga rođendana", kazao je Senad Čustović iz STK „Hašim Spahić“ Ilijaš.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 90 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Konačni plasman kadeti:
1. Toni Ramljak-STK „Aladža“ Sarajevo
2. Vladimir Pandurević-Banja Luka
3. Dario Pejić-„Borac“ Banja Luka
4. Amar Isabegović-„Kreka“ Tuzla

Kadetkinje:
1. Ema Lovrić-„Kreka“ Tuzla“
2. Ajna Zlotrg- „Vitez“
3. Dora Ćosić-„CM“ Vitez
4. Džana Biogradlić-„Spin 2012“ Sarajevo

Kadeti/dubl:
1. Dario Pejić/Benjamin Zijadić-„Borac“ Banja Luka/ „Stens“ Sarajevo
2. Vladimir Pandurević/Anes Majičić-Banja Luka
3. Amar isabegović/Kerim Fazlić-„Kreka“ Tuzla
4. Toni Ramljak/Marko Bobaš

Kadetkinje/dubl:
1. Dora Ćosić/Džana Biogradlić
2. Lamija Mehić/Ajna Zlotrg
3. Merjem Mešan/Amna Silajdžić
4. Ema Lovrić/Enra Subašić

Konačni plasman Mix:
1. Toni Ramljak/Džana Biogradlić
2. Dora Ćosić/Vladimir Pandurević
3. Dario Pejić/Ema Lovrić
4. Anes Mujičić/Ajna Zlotrg

Izvor: radioilijas.ba

 
Održan 9. Karate kup "Ilijaš Open 2019" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 07:09

 

karate kup ilijas openPovodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u subotu je odigran  9.  karate kup “ILIJAŠ OPEN 2019” Ilijaš, u organizaciji Centra borilačkih vještina “BUNKAI” ILIJAŠ, koji se već tradicionalno organizuje povodom Dana Općine Ilijaš, a pokrovitelj turnira je Općina Ilijaš.

"Organizujemo ovaj turnir već devetu godinu povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Moram da kažem da je Općina Ilijaš pokrovitelj ovog turnira i da je ona naš glavni sponzor u organizaciji, a sve ostale troškove finansira klub. Organizovali smo ovaj turnir pod nazivom „ILIJAŠ OPEN 2019“. Na 9. karate kupu „ILIJAŠ OPEN 2019” učešće je uzelo 11 klubova sa oko 100 takmičara s tim što imamo jedan klub iz naše susjedne države Crne Gore karate klub „Bratstvo“, tako da mi je čast što su došli da uveličaju ovaj događaj. Danas smo organizaciju prebacili u osnovnu školu „Stari Ilijaš“. Ambijent je ovdje jako prijatan tako da su nam i gosti zadovoljni na ovom turniru", kazao je u ime organizatora Sead Mekić.

Izvor: radioilijas.ba

 
Održana 19. Manifestacija izbora najboljeg sportiste i sportistkinje općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 01 Ožu 2019 07:54

sportista 2Tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste i sportašice Općine Ilijaš upriličena je i ove godine u kino sali KSC Ilijaš kao završni dio programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. 

Na početku manifestacije prisutnima se obratila Sanja Zagorac - Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš koja je kazala da je ovo prilika da se dodatno podstiče razvoj sporta i nagrade oni koji su u protekloj godini postigli zavidne rezultate od kantonalnih, državnih do međunarodnih takmičenja u sportovima kojima se bave.

"Ovo je jedna lijepa manifestacija koju obilježavamo već 19 godina, ali osim dobrih sportskih rezultata 2018. godina karakteristična po ulaganju u sportsku infrastrukturu. Završena je nova fiskulturna sala u OŠ “Hašim Spahić”, obezbijedili sredstva za salu u srednjoškolskom centru, počeli su radovi na izgradnji sportsko - rekreativnog centra Banovac za koji se nadamo da ćemo završiti za tri godine, stvaramo optimalne uslove za bavljenje sportom jer sport sportista 1treba biti opredjeljenje svakog mladog čovjeka", kazala je Zagorac - Jozić.

Za sportašicu Općine Ilijaš za 2018. godinu proglašena je Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš. Višestruka je reprezentativka BiH u mlađim kategorijama, stalna učesnica balkanskih, evropskih prvenstava za mlade i učesnica turnira u organizaciji Međunarodne svjetske stonoteniske organizacije. Od međunarodnih uspjeha osvojila je 3. mjesto ekipno, na Međunarodnom turniru ‘’Zagi ping’’ koji je održan u Zagrebu, kao i 3. mjesto u ženskom dublu na turniru u Beogradu.

"Već treću godinu sam proglašena za najbolju sportašicu. Rezultat kojim se najviše ponosim je ITTF Beograd open na kojem je učestvovalo 25 zemalja i ja sam sa drugaricom iz Prijedora Marijom Gnjačić osvojila treće mjesto. Želim i sljedeće godine biti najbolja sportašica I trudit će postići veće uspjehe pa i državno pojedinačno prvenstvo", kazala je Harisa za Radio Ilijaš.

DSC 5043Harisa je kadetska prvakinja BiH, kao i članica juniorske ekipe koja je višegodišnji ekipni prvak BiH. Također, odlične rezultate ostvaruje i u starijim kategorijama kao što su seniorke U-21 i seniorke, i najbolja je igračica ženske ekipe koja je član Premijer lige za žene.

Za sportistu Općine Ilijaš za 2018. godinu proglašen je Hamza Kamenjaš iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

"Ove godine sam prvi put izabran za sportistu, meni to puno znači jer se borim i ovo je moj grad. Izdvojio bih bronzanu medalju u juniorskog konkurenciji, miks srebro sa Harisom do 21 godinu jer smo mi tek izašli iz kadetske kategorije to nam je veliki uspjeh", kazao je Hamza.

Hamza je stalni je član seniorske ekipe kluba, koja nastupa u Premijer ligi BiH, juniorski je reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je nastupao na Balkanskom prvenstvu za mlade u Zenici, Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji, kao i na jakom turniru na Kipru.

Odlukom ocjenjivačkog žirija za najperspektivniju sportašicu Općine Ilijaš izabrana je Nejla Hajduković Taekwondo klub ‘’Ilijaš’’.

DSC 4946Za Najperspektivnijeg sportaša Općine Ilijaš za 2018. godinu proglašen je Muamer Kadrić ispred Karate kluba ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš. Nejla nam je kazala da ima 11 godina i taekwondoom se bavi šest godina, a najbolje medalje su joj sa
Međunarodnog prvenstva u Mostaru i kantonalno prvenstvu. Muamer kaže da je najbolja zlatna medalja koju je osvojio u Rami I da mu nagrada puno znači da postiže još bolje rezultate.

Dobitnik priznanja SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2018. godinu je ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Ilijaš. Sportski radnik Općine Ilijaš za 2018. godinu je Amar Dovadžija, u ime Nogometnog kluba Ilijaš.

Dobitnik priznanja SPORTSKI TRENER OPĆINE ILIJAŠ za 2018.godinu je Azmir Subašić, Karate klub ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš.

Jasmin Čizmo iz Sportskog invalidskog društva ‘’SID. 126’’ Ilijaš dobitnik je priznanja sportista invalid.

Specijalna priznanja pojedincima i kolektivima koji su pomogli razvoju sporta na području općine Ilijaš se dodjeljuju: Balta Adin, Karate klub ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš, Šečić Enela, Karate klub ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš, Kovačević Kenan, Stonoteniski klub ‘’Hašim Spahić’’ , Čutura Nedžmina, Stonoteniski klub ‘’Hašim Spahić’’ Ilijaš, Kadrić Mirsad, Odbojkaški klub ‘’Ilijaš’’, Velić Iman, Klub ritmičke gimnastike ‘’Visoko’’, Smajlović Sajra, Klub ritmičke gimnastike ‘’Visoko’’, Apoteka ‘’VIVA’’ Ilijaš, Danijel Barić ‘’Nogometni klub Ilijaš, Samir Ademović, Adi Osmanović, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Almir Špiodić, Selmir Vrabac, Kenan Buza, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Tarik Bajramović, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Damir Beširević, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Danir Jašarević, Škola fudbala ‘’Tempo’’.

Za kulturno-zabavni program ove večeri pobrinulo se Kulturno umjetničko društvo Ilijaš koje tradicionalno pruža podršku ovoj manifestaciji.

Izvor: radioilijas.ba

 
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena 23. godišnjica reintegracije i Dan nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 01 Ožu 2019 07:38

svecana sjednica 1Povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u kino sali KSC-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Sjednica je počela intoniranjem državne himne, četitikom povodom praznika i pozdravnim riječima predsjedavjauće Općinskog vijeća Alme Omerović. 

"Naša loklana zajednica s ponosm slavi godišnjicu reintegracije općine Ilijaš jer su iza nas veliki rezultati. Ilijaš u poslijeratnom periodu predstavlja simbol uspješne obnove i izgradnje. Danas, kada obilježavamo Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti s ponosm ističem ulogu Općinskog vijeća Ilijaš koje je dalo značajan doprinos razvoju naše općine. Svi zajedno možemo doprinijeti svojim 

svecana sjednica 2primjerom, gradeći dobre odnose između drugih i drugačijih, uvažavajući historijske činjenice, tradiciju, vjeru i običaje da nam različitost bude bogatstvo, a pojedinačni uspjeh ponos", kazala je, između ostalog, Omerović.

Općinski načelnik Akif Fazlić je u obraćanju detaljno rezimirao projekte iz prethodne godine i najavio planove za ovu godinu kao što su izgradnja gradskog stadiona, nova asfaltiranja, izgradna fiskulturne sale u SŠC "Nedžad Ibrišimović" završetak prve faze izgradnje vodoopskrbnog sistema Vrutak, rekonstrukcija društvenog doma u Podlugovima, završetak rekonstrukcije taložnika na filter postrojenju Karašnica i brojne druge vrijedne investicije. Kazao je da su prošle 23 godine od reintegracije općine Ilijaš i kraja opsade glavnog grada naše zemlje, a danas još vijek nosimo rane jer se 47 stanovnika vode kao nestali, a niko nije odgovarao za zločine počinjene u Bioči, Kadarićima, Lješevu i Luci, dok se paralelno vode politički motivirani sudski procesi 

svecana sjednica 3

protiv časnih boraca.

"Ovaj dan, 29. februar značio je povratak i početak obnove, što je trajalo jako dugo i bilo je teško, ali smo uz pomoć građana i organizacija uspjeli obnoviti Ilijaš. Danas se moramo sjetiti i iskazati zahvalnost za naša šehida i poginula borca na časnoj i hrabroj borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, stoga s punim dostojanstvom danas obilježavamo ovaj dan", rekao je načelnik Fazlić.

Načelnik i predsjedavajuća OV dodijelili su priznanja i plakete za izuzetan doprinos i rad pojedincima i kolektivima.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja pojedinačne plakete su Meliha Mešetović, predsjednica Udruženja "Budi mi drug" i Fermiz Smajlović, vlasnik firme Sarfa. Nagradu za kolektivno priznanje preuzeo je Amar Dovadžija, predsjednik NK "Ilijaš".

 
Svečano otvorenje trga "Alije Izetbegovića" u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 28 Velj 2019 22:48

trg1Povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a nakon defilea učenika Kampusa Perzijsko - bosanskog koleđa sa internatom i polaganja cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu, upriličeno je otvorenje trga koji nosi naziv po prvom predsjedniku samostale Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Otvorenju novoizgrađenog trga „Alije Izebtegović“ prisustvovali su načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, te mnogobrojni građani Ilijaša.

Načelnik Fazlić i predsjedavajuća Omerović obratili su se prisutnima i čestitali Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Omerović je istakla da moramo gajiti kulturu sjećanja na sve zaslužne ljude, a 

da je svakako predsjednik Izetbegović jedan od njih. I da ono što nam je on ostavio su skromnost, državnička mudrost i moralnost. Da taj put trebamo svi slijediti, a mladi posebno biti svjesni da se za bolju BiH možemo izboriti isključivo vlasitim radom, zalaganjem i znanjem.

trg2

"Izuzetna mi je čast da Vam se obratim u ime OV Ilijaš povodom svečanosti otvorenja novoizgrađenog trga u našem Ilijašu koji je još jedan u nizu iznimno važnih infrastrukturnih projekata koji su realizirani. U Bosni i Hercegovini izgrađeni su mnogobrojni trgovi, ulice pa i mostovi koji nose ime u čast prvog
predsjednika Predsjedništva Republike BiH, Alije Izetbegovića. S ponosom ističemo da će od danas zvanično i gradski trg u Ilijašu nositit veličanstveno ime „Alija Izetbegović“.  Različita su mjerila značajnosti pojedinaca i ljudske veličine, ali Alija Izetbegović je bio značajna ličnost jer je kao osoba bio dovoljno misaon, konzistentan i ljudski dosljedan, postojan i radan, da preuzme baštinu, naslijeđe svoga vremena i svijeta uvažavo je i priznavao univerzalne vrijednosti", kazala je Omerović.

Načelnik Akif Fazlić je istakao da je Ilijaš općina koja daje sliku optimizma i govori kako se vlastitim zalaganjem mogu postići dobri rezultati i da to može biti dobra osnova da mladi ljudi ovdje ostaju.

"Želim kazati da su naši građani prije svega svojim radom i zalaganjem doprinijeli obnovi ovoga grada, a i kroz pomoć prije svega Vlade Kantona, međunarodnih organizacija i nas kroz Općinu i kroz lokalni budžet. Znam da smo uspjeli dosta toga napraviti. Ilijaš ima svoj program i ono što je jako bitno imamo usvojenu strategiju razvoja općine Ilijaš. Danas smo na ovom mjestu, 

trg3

gdje otvaramo trg „Alije Izetbegovica“ koji jeste definisan strategijom i prostor koji sa urbanističkog značaja šalje lijepu poruku Ilijašu.

Projekat rekonstrukcije i redizajna trga ispred Kulturno - sportskog centra u Ilijašu bio je zahtjevan projekat s aspekta građevinske operative i finansijskih sredstava koje je trebalo obezbijediti. Završetkom ovog projekta općina Ilijaš dobila je sasvim novi izgled, koji će svakako postati prepoznatljivo obilježje", rekao je Fazlić. 

Vrijednost projekta je cca 450.000 KM. Idejno rješenje i projektnu dokumentaciju uradio je „Studio ARH“ d.o.o Sarajevo. Izvođać radova bila je firma „Fazum gradnja“ d.o.o Ilijaš. Nadzor nad izvođenjem radova vršio je Institut za građevinarstvo „IG“ Banja Luka. Projektantski nadzor vršio je „Studio ARH“ d.o.o Sarajevo. Kameni masiv sa nazivom trga izradilo je JKP „Gradska groblja“ Visoko.

Izgradnjom trga dodatno se urbaniziralo središte Ilijaša, a gradski trg bit će mjesto za okupljanje i druženje na radost svih njegovih građana, s predviđenim klupama i stalnom pozornicom kojom će biti riješen problem održavanja kulturnih događaja kroz godinu.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas959
mod_vvisit_counterJuče2159
mod_vvisit_counterOva sedmica3118
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36737