• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Počelo rušenje starog objekta na Gradskom stadionu u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 25 Pro 2018 06:35

 

IMG 3421Na Gradskom stadionu u Ilijašu počelo je rušenje objekta, što podrazumijeva najavu izgradnje potpuno novog objekta. Nova infrastruktura gradit će se na postojećem mjestu Gradskog stadiona i na taj način ilijaški nogometaši igrat će utakmice na jednom od najmodernijih stadiona u državi. O početku radova na Gradskom stadionu govorio je Amar Dovadžija, predsjednik NK Ilijaš.

„Počelo je rušenje objekta na Gradskom stadionu. Za prvu fazu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 1.690.000,00 KM. Plan je da se do jeseni odnosno početka naredne sezone, izgradi konstukcija i osposobe dvije svlačionice kako bi sportska udruženja nesmetano koristila teren i svlačionice.  Prva faza podrazumijeva izgradnju tri etaže. Prva etaža su svlačionice, druga faza su tribine odnosno prizemlje objekta i treća etaža podrazumijeva prostorije u kojima će biti smještena VIP loža, restoran i ostali sadržaji. Već je investirano oko 100.000,00 KM u glavni teren. Urađen je najmoderniji sistem navodnjavanja. Sve je automatizovano. Zamijenji su golovi i rezervne klupe, semafori za izmjenu itd. Također je planirano da se radi pomoćni teren sa umjetnom travom što će finansirati Općina Ilijaš i Nogometni savez odnosno UEFA. Vjerujemo da će sa ovom infrastrukturom Ilijaš biti centar sportskih dešavanja”, kazao je Dovadžija.

Izvođač radova je firma “Fazum-gradnja” d.o.o. Uprava  NK Ilijaš je mišljenja da će domaća firma odraditi odličan posao.

NK Ilijaš je udruženje sa najviše registrovanih igrača pri Savezu, odnosno 148 igrača. Upravni odbor konstantno radi na povećanju Budžeta. Dokaz tome je da su pored Budžeta koji obezbjeđuje Općina Ilijaš, obezbijedili visinu novca u iznosu tog Budžeta. Predsjednik NK Ilijaš Amar Dovadžija pohvalio je članove Uprave NK Ilijaš koji su zaslužni za taj doprinos.

Dovadžija ističe da je ukupna vrijednost projekta nešto više od pet miliona KM i da je plan da prva faza radova bude završena do kraja 2019. godine.

Izvor: radioilijas.ba

 
Materijali za XXVI sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XXVI sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XXVI sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Božićna čestitka Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 24 Pro 2018 11:50

katolicki bozicU povodu nastupajućeg katoličkog Božića, općinski načelnik Akif Fazlić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

"Svim sugrađanima katoličke vjeroispovijesti, u ime Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i u svoje lično ime upućujemo iskrene čestitke povodom Božića, sa željom da praznik proslave u duhu tradicije i običaja, u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima, komšijama, rodbinom i prijateljima."

 
Najava 26. sjednice Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 24 Pro 2018 06:54

25 sjednica ov PROMOU četvrtak, 27. decembra 2018. godine sa početkom u 10:00 sati planirana je 26. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš.

Za Dnevni red sjednice Općinskog vijeća planirane su sljedeće tačke:
 
1. Vijećnička pitanja i inicijative

2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 25. sjednice

3. Prijedlog Odluke o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš

4. Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019. godinu

5. Prijedlog  Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu

6. Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu

7. Prijedlog Odluke o davanju mišljenja na Godišnji plan realizacije šumskoprivredne osnove

8. Prijedlog Odluke o ustupanju na korištenje infrastrukturnih objekata: Antenski stub i kućica na lokaciji Karašnica, Javnoj ustanovi "Kulturno - sportski centar i Radio Ilijaš"

9. Prijedlog Odluke o neposrednoj pogodbi za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta (k.č.br.325/3)

10. Prijedlog Odluke o kupovini nekretnina (k.č.br.2405/2)

11. Prijedlog Odluke o povjeravanju vršenja poslova Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2019. godinu

12. Informacija Službe civilne zaštite o protivminskim akcijama i mjerama zaštite i spašavanja za 2018. godinu.

 
Božićni koncert u Ilijašu petu godinu za redom oduševio posjetitelje Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 21 Pro 2018 07:02

 

tamburasi1U prepunoj kino - dvorani KSC Ilijaš i u organizaciji HKD Napredak Ilijaš održan je 20. decembra  2018. godine već tradicionalni Božićni koncert. Ovo je peti  po redu Božićni koncert koji organizira HKD Napredak Ilijaš za građane Ilijaša, ali i drugih općina.

Predsjednica HKD Napredak Marioneta Ilić Jureta kazala je da se nada da će se radosna blagdanska atmosfera nastaviti i trajati sve do Nove godine.

"Svim ljudimam koji slave sretan Božić, da su svi živi, zdravi i veseli i svima koji slave sretna Nova godina", kazala je Ilić dodavši da je Ilijaš još jednom poslao poruku mira, zajedničke radosti i tolerancije.

Program su, na oduševljenje prisutnih, obogatili vareški tamburaši pod vodstvom fra Mirka Majdandžića, kao i  gosti  KUD “Bećarac” Lepenica, HKUD “Gromiljak” Kiseljak i KUD “Ilijaš” Ilijaš.

"Ono što bi trebala Evropa prepisivati od nas je da smo uvijek, nekad s manje nekad s više srca, znali zajedno proslaviti blagdane, iznijeti najljepše i podijeliti jedni s drugima i za Božić, bajrame, Hanuku. I uz nesporazume koje smo imali jedni s drugima. Ako je Bog beskrajan, nespoznatljiv, ne možemo ljudima ni pričati o Njemu jer i ne znam ništa nego kopkamo da bismo nešto saznali, a jedino što znamo je da je Bog Ljubav, koji je svojom žrtvom i nama neshvatljivim činom  pokazao koliko je život i čovjek vrijedan, a ako to prenesemo u naše odnose imat ćemo ovdje Džennet, Raj, a u ovoj lijepoj publika1Bosni ljudi mogu živjeti kao meleci, anđeli jedni s drugima. Znam ja da je to utopija, ali se možemo truditi", kazao je ovom prilikom fra Mirko Majdandžić.

Koncertu su, između ostalih, prisustvovali  i predstavnici javnog i političkog života Ilijaša, lokalni vjerski službenici, veliki broj djece koju je nakon koncerta, prigodnim paketićima, posebno obradovao Djed Mraz.

Nakon koncerta za sve učesnike i goste priređen je tradicionalni domjenak i nastavak veselog druženja u posebnoj dvorani KSC Ilijaš.

Organizaciju i pripremu koncerta i domjenka u Ilijašu i ove je godine pomoglo mnoštvo sponzora i donatora. Da bi sve prošlo u najboljem redu pobrinuli su se aktivisti Napretka iz Ilijaša, zatim vrijedne članice Udruženja žena San iz Ljubine, te uposlenici KSC Ilijaš i mnogi drugi.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1158
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1158
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28166