• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Završeno uređivanje pješačke staze u Starom Ilijašu Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 26 Kol 2020 07:56

DSC 0006

Služba Cvilne zaštite Općine Ilijaš danas je završila raskresivanje visokog rastinja koje je otežavalo kretanje pješacima kod osnovne škole "Stari Ilijaš". Raskresivanje visokog rastinja izvršeno je čitavim dijelom staze, kao i obalom rijeke Misoče duž staze sve u cilju zaštite sigurnosti učenika i učenica koji prolaze ovom dionicom. Služba Civilne zaštite će i u narednom periodu raditi na sličnim projektima koji su od velike važnosti za Općinu Ilijaš i sigurnost njenih građana.

DSC 0001

 
Nastavljeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 26 Kol 2020 06:44

karasnica2

U toku jučerašnjeg dana (utorak) 25.08.2020 godine, izvršena je izgradnja i rekonstrukcija nove javne rasvjete na području naselja Karašnica MZ Ilijaš Grad gdje je instalirano 12 rasvjetnih tijela.Realizacijom ovog projekta poboljšan je cjelokupan ambijent, sigurnost za stanovništvo i učesnike u saobraćaju. Nastavak radova se očekuje u narednom periodu.

karasnica1

 

 
U nedjelju na Trgu Alije Izetbegovića obilježavanje Međunarodnog dana nestalih Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 26 Kol 2020 06:03

nestali

Udruženje porodica nestalih Općine Ilijaš organizuje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih. Program, u znaku pitanja “GDJE JE'”, će biti održan u nedjelju 30. augusta 2020. godine sa početkom u 10:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

O obilježavanju ovog datuma i traganju za nestalima u Ilijašu u programu Radio Ilijaša u 11:00 sati razgovarat ćemo sa Zekijom Avdibegović iz Udruženja porodica nestalih, koja 28 godina traga za mužem i sinom.

Na području općine Ilijaš još uvijek se traga za 46 nestalih osoba. Ovaj datum se obilježava kao svjetski godišnji događaj u kome se svijet prisjeća osoba koje su nestale kao posljedica oružanih sukoba, zločina protiv čovječnosti ili kršenja ljudskih prava, a njihova sudbina i mjesto ukopa su nepoznati.

Međunarodni dan nestalih osoba ima poseban značaj za Bosnu i Hercegovinu jer je proteklom ratu u BiH je nestalo oko 35.000 osoba.

 
Upriličen sastanak predstavnika Općine Ilijaš i direktora ilijaških škola Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Utorak, 25 Kol 2020 10:25

DSC 1909Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS donijelo je odluku da školska 2020/2021. godina počinje 1. septembra 2020. godine. Nastava u prve dvije sedmice, prilagođena trenutnoj epidemiološkoj situaciji u KS odvijat će se prema Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama u KS donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo KS.
Prijem prvačića će biti održan 1. septembra po odjeljenjima u fiskulturnim salama ili dvorištu ili holu škole, a prema planu prijema prvačića, koji će pripremiti škole uz poštivanje donesenih epidemioloških mjera.

Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, upriličili su sastanak sa direktoricama i direktorima ilijaških osnovnih škola i direktorom SŠC „Nedžad Ibrišimović“kako bi se upoznali sa problematikom vezanom za početak nove školske godine.

Izneseno je dosta dobrih prijedloga, ukazano je na određene probleme koje u kratkom vremenskom periodu treba riješiti. Problemi su vezani za trenutnu epidemiološku situaciju. Jedan od ključnih zadataka svih struktura jeste pitanje adekvatnog prevoza učenika. U rješavanje ovog problema uključit će se Opština i Kanton Sarajevo sa ugovorenim prevoznikom. Taj segment treba biti riješen na način da to bude u skladu sa preporukama i mjerama. Prevoz isključivo treba da bude definisan kao prevoz učenika. Govorili smo i o stanju internet mreža i tehničke opreme. Početkom pandemije koronavirusa obezbijedili smo određenu tehničku opremu ali u predstojećem periodu treba definisati sistemska rješenja kako za učenike tako i za škole.Zajedno sa operaterima ćemo raditi na poboljšanju internet mreže. Također, obezbijedili smo i ruksake sa opremom koji će biti dodijeljeni prvačićima na samom prijemu. To je jedna vrsta čestitke našim prvačićima uz želju za uspješnim obrazovanjem kao i njihovim porodicama. Cilj je da se nastava odvija u najsigurnijim epidemiološkim uslovima. Općina će podržati sve vrste potreba koje iskažu predstavnici škola.

Direktorica OŠ „Srednje“ Dženita Čehajić – Kulo istakla je da se raduje početku školske godine bez obzira na kompletnu situaciju ali da je zdravlje djece u poselnika prioritetan zadatak.„Ono čemu se posebno radujemo jeste prijem 25 prvačića. Posebnu zahvalnost iskazujemo predsjedavajućoj Općinskog vijeća Ilijaš i Općinskom načelniku na donaciji vrijednoj pomena odnosno za ruksake i školski pribor. U ovoj situaciji to je od posebnog značaja kada su roditelji izloženi materijalnim troškovima. Svakako na taj način ćemo upotpuniti i prijem prvačića na najbolji način. Ono što moramo imati na umu u svakom trenutku jeste zdravlje naših učenika. Poštivat ćemo sve mjere i preporuke i u skladu s tim realizovati nastavu. Ono što nam je trenutno ključni zadatak jeste da organizujemo siguran i poudan prevoz učenika. Na školskom području OŠ „Srednje“ djeluju tri područne škole, uglavom naši učenici vozare kako do područnih, tako i do centralne škole. Uz sve druge epodemiološke mjere, to nam je jedan od prioriteta za rješavanje“, kazala je Čehajić – Kulo.

Admir Abadžija direktor OŠ „Podlugovi“istakao je da se početak školske godine priprema u skladu sa Smjernicama i uputama resornog ministarstva.

„Stalno ćemo biti u kontaktu sa resornim ministarstvom i pratiti upute i smjernice. Apelujemo na roditelje da također prate smjernice i upute. Također, ovom prilikom se zahvaljujem Predsjedvajućoj i Načelniku općine Ilijaš s obzirom da ove godine imamo i opremu za prvačiće i to je najsvečaniji čin za početak školske godine. Jako je bitno da djeca osjete prvi dan u školi i to ćemo organizovati u skladu s mjerama i preporukama. Akcenat je prije svega na zdravlju učenika i uposlenika“, kazao je Abadžija.

Učenici razredne nastave, što podrazumjeva učenike od I-IV razreda, odnosno i V razreda u onim školama u kojima se razredna nastava odvija i u V razredu, će u periodu od 1. do 14. septembra pohađati redovnu nastavu.Učenici predmetne nastave, što podrazumjeva učenike od VI-IX razreda, odnosno i V razreda u onim školama u kojima se predmetna nastava odvija i u V razredu, nastavu će pohađati „online“.

U toku sedmice planirani su sastanci predstavika škola, Općinskog načelnika i nadležne Općinske službe u cilju rješavanja problema kako bi početak školske godine dočekali adekvatno prema preporukama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

 
Nastavljeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 24 Kol 2020 13:04

led
U toku je projekat izgradnje,rekonstrukcije i sanacije javne rasvjete u mjesnim zajednicama na području Općine Ilijaš.
Izvršena je izgradnja nove javne rasvjete na sljedećim lokacijama: Donji Čevljanovići 18 rasvjetnih tijela i naselje Srednje 8 rasvjetnih tijela.
Realizacijom ovog projekta poboljšan je cjelokupan ambijent, sigurnost za stanovništvo i učesnike u saobraćaju. Nastavak radova se očekuje u narednom periodu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas10
mod_vvisit_counterJuče2176
mod_vvisit_counterOva sedmica12042
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41092