• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održana edukacija i okrugli sto u organizaciji Općine Ilijaš i SERDA-e Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 04 Pro 2014 05:56

serdaProjekat podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja Općina Ilijaš provodi u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom – SERDA, koja je ujedno i nosilac projekta, te u saradnji sa Općinama Vogošća i Novi Grad, a koji je finansiran iz sredstava Europske unije.
U prostorijama Općinskog vijeća Ilijaš danas je održan Okrugli sto o temi: „Analiza stanja i razvoj sektora malih i srednjih preduzeća u lokalnim zajednicama“, kao jedna od aktivnosti navedenog projekta.

Otvaranju okruglog stola prisustvovao je općinski načelnik Akif Fazlić, koji je istakao važnost ovakvih edukacija: „Prije svega želio bih se zahvaliti SERDA-i, koja aktivno provodi edukacije i programe vezano za aplikacije prema fondovima Europske unije te programe koji podrazumijevaju jačanje menadžmenta u firmama, jer mnogi privrednici još uvijek ne shvataju ili ne razumiju takvu vrstu potrebe. Zbog toga, veoma je važno da provodimo ovakve vrste programa, kako bismo povećavali konkurentnost naših firmi na tržištu. Mi u općini Ilijaš nastojimo, bez obzira na zakonske nadležnosti koje imamo, da napravimo ambijent koji će povećati broj privrednih subjekata, a prije svega kroz poboljšanje komunalne i saobraćajne infrastukture. U tom smislu promovirana je nova industrijska zona Luka, mada imamo i neiskorištene kapacitete u starim zonama, prije svega u Željezari Ilijaš i jednim dijelom u industijskoj zoni Stari Ilijaš. U zadnjoj godini dana imamo trend porasta otvaranja novih kapaciteta, te zahtjeva za lokacijama u novoj industrijskoj zoni Luka. Kroz ovaj projekat preferiramo brzorastuća preduzeća, te se nadam da ćemo im na ovaj način pomoći i zainteresirati sve ostale kada je u pitanju ova vrsta pomoći, kako od Razvojne agencije, ali i lokalne zajednice koja kroz niz projekata pokušava da poboljša poslovni ambijent.“

U okviru cjelodnevne edukacije, koja je prije svega namijenjena privrednicima i uposlenicima malih i srednjih preduzeća te predstavnicima lokalnih vlasti, obrađeno je nekoliko veoma važnih tema iz oblasti biznisa. Predavači na okrugom stolu bili su referentni stručnjaci iz predmetne oblasti i predstavnici LespNet-A- Mreže poslovnih subjekata u BiH.

Opširnije...
 
Potpisan Sporazum o sufinansiranju sa KJU za zaštićena područja Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 02 Pro 2014 13:27

U cilju poboljšanja vodosnadbijevanja vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca Zaštićenog pejsaža "Bijambare", danas je u Kabinetu Općinskog načelnika potpisan Sporazum o sufinansiranju sanacije bazena  između Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Općine Ilijaš. Sporazum je u ime Općine Ilijaš potpisao Općinski načelnik g. Akif Fazlić, a u ime KJU za zaštićena prirodna područja direktor g. Osman Delić.
Nacrtom Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu planirana su sredstva za realizaciju ovog Projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.
Ovim Sporazumom KJU za zaštićena prirodna područja, preuzima obavezu sufinansiranja ovog projekta sa  5.000,00 KM. Po riječima direktora KJU gospodina Osmana Delića ovo je simboličan iznos za ovako veliki projekat, te u narednoj godini planiraju izdvojiti više novca za realizaciju ovog projekta. Općina Ilijaš se obavezuje realizovati predmetni projekat putem Izvođača radova koji će biti izabran u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Općina će obezbijediti i nadzor nad izvođenjem radova.
Finansiranjem ovog projekta značajno će se poboljšati vodosnadbijevanje vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca zaštićenog područja "Bijambare" što će doprinijeti daljem razvoju turizma na ovom području.

 
Izmjene i dopune Budžeta općine Ilijaš za 2014. godinu Ispis Email
Ponedjeljak, 01 Pro 2014 00:00

Na osnovu člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave ("Službene novine Federacije BiH" br. 49/06 i 51/09), člana 7., 37. i 38. Zakona o proračunima-budžetima u Federaciji BiH ('Službene novine Federacije BiH' br. 102/13, 9/14 i 13/14), člana 55. i 104. Statuta općine Ilijaš - prečišćeni tekst ('Službene novine Kantona Sarajevo' br.20/09), te člana 99. i 102. Poslovnika Općinskog vijeća Ilijaš ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 2/10), Općinsko vijeće Ilijaš na svojoj XXIV sjednici održanoj 27.11.2014. godine, donijelo je:

pdfsmall

IZMJENE I DOPUNE BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2014. GODINU  

 

 
Javna rasprava - Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu Ispis Email
Ponedjeljak, 01 Pro 2014 00:00

Na osnovu člana 104. Statuta općine Ilijaš - prečišćeni tekst ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 20/09), te člana 99. Prvailnika o radu Općinskog vijeća Ilijaš ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 2/10), Općinsko vijeće Ilijaš na svojoj XXIV sjednici održanoj 27.11.2014. godine, donijelo je:

Z A K LJ U Č A K

o prihvatanju Nacrta Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu i stavljanju na javnu raspravu


Ovdje možete preuzeti: 

 Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu.
 Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2015. godinu.  

 
Otvorene prostorije Udruženja “Budi mi drug” Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 28 Stu 2014 13:36

budimNakon dugogodišnjeg rada i zalaganja, danas su svečano otvorene prostorije Ilijaškog Udruženja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju “Budi mi drug“, koje broji preko 50 članova različitog uzrasta. Otvaranju su prisustovali roditelji djece, članovi udruženja, predstavnici lokalne vlasti te mnogobrojni gosti i prijatelji udruženja.
Prisutim se obratila predsjednica udruženja Meliha Mešetović koja je istakla važnost današnjeg okupljanja : „Do sada smo imali neke kancelarije, koje su bile veoma male, tako da od 2007. godine ja idem ciljano na ovaj prostor i prošle godine smo naišli na razumijevanje općinskog načelnika Akifa Fazlića, koji je uložio maksimalan trud kao i pomoćnica načelnika Sanja Zagorac-Jozić , tako da su nam oni pomogli u adaptaciji ovog prostora. Nama ovaj prostor zaista znači, i pozivam sve da dođu kod nas utorkom i četvrtkom kada se održavaju kreativne radionice kako biste vidjeli koliko su djeca sretna i zadovoljna. Danas je poseban dan za nas i zaista sam presretna i kao roditelj i kao predstavnik udruženja „Budi mi drug“.“
Nakon obraćanja Predsjednice uslijedila je dodjela zahvalnica svim onima koji su učestvovali u realizaciji ovoga projekta te time pomogli adaptaciju novootvorenih prostorija udruženja.

Opširnije...
 
<< Početak < « 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1216
mod_vvisit_counterJuče1710
mod_vvisit_counterOva sedmica2926
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28822