• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Načelnik Općine Ilijaš u posjeti Srebrenici: Potpisana deklaracija za buduće generacije Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 09 Sij 2020 13:38

 

srebrenica nacelnikNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predstavnici savjeta MZ Podlugovi i Ljubnići te građani koji su iz Srebrenice, a trenutno žive u općini Ilijaš posjetili su danas Srebrenicu.

Načelnik je prisustvovao tribini pod nazivom “Budućnost Srebrenice”, koja je održana u Bosanskom kulturnom centru u Srebrenici.

Nekoliko političkih stranaka, odbornika u Skupštini Srebrenice te političkih aktivista potpisali su zajednički dokument kojim najavljuju jedinstven nastup na sljedećim izborima i generalno zajedničko djelovanje u tom gradu.

Prva stavka deklaracije odnosi se na rad i borbu da na lokalnim izborima Srebrenica dobije načelnika koji neće negirati genocid, kao i skupštinsku većinu. Potpisivanju deklaracije pisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Načelnik je pozdravio odluku o potpisivanju deklaracije za Srebernicu, iskazujući opredjeljenje da je Srebrenica obaveza svih nas te da zajedničkim snagama moramo ponuditi jasnu viziju Srebrenice za generacije koje žele ostati i živjeti u tom gradu.

Potpisnici deklaracije za Srebrenicu će podržati zajedničkog kandidata za načelnika Općine Srebrenica, uvažavajući volju svih aktera u širokom javnom dijalogu, a uzimajući u obzir savjete i mišljenja drugih društvenih aktera koji podržavaju vrijednosti ove inicijative.

nacelnik srebrenica 11Cilj je između ostalog doprinijeti izlaznosti birača na izbore i ostvarivanju pobjede zajedničkog kandidata.

"Zajednički ćemo učiniti sve da se posebna pažnja usmjeri ka internacionalizaciji trenutnog stanja politike i opšteg stanja u lokalnoj zajednici s ciljem podizanja svijesti medija, domaćih i međunarodnih aktera o pogubnosti djelovanja trenutno vladajuće politike u Srebrenici", navodi se između ostalog.

Također se ističe obaveza za podršku naporu povratničke zajednice u Srebrenici koja zagovara ravnopravnost, toleranciju i međuetnički dijalog te koja se protivi politici progona i negiranja genocida, kroz finansijsku podršku kampanji registracije, ukoliko se postigne dogovor o zajedničkom kandidatu probosanske koalicije za izbore 2020.

Deklaraciju su potpisali SDA, SBiH, SBB, DF, PDA, pojedini odbornici u Skupštini Općine Srebrenica, intelektualci i politički aktivisti.

 
Konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 08 Sij 2020 07:54
 

STIPENDIJE-FINALNačelnik Općine Ilijaš raspisuje Konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja općine Ilijaš za školsku/akademsku 2019/2020. godinu.

Pravo prijave na Konkurs za dodjelu stipendija iamju učenici i studenti koji ostvaraju vrhunske sportske razultate, koji imaju prebivalište na području općine Ilijaš, a koji ispunajvaju sljedeće opće uslove:

- da je državaljanin BiH;

- da ima prebivalište na području općine Ilijaš najmanje tri godine prije objave Konkursa;

- da ima navršenih 12 godina;

- da je takmičar u kontinuitetu najmanje tri godine;

- da je član kluba koji je prijavljen u matičnom Sportskom savezu Bosne i Hercegovine.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova Konkursa predaju se na šalteru Općine Ilijaš, adresa 126. Ilijaške brigade 6, sa naznakom "Prijava za sportske stipendije – Ne otvaraj".

Dokumenti dostavljeni uz prijavu na Konkurs neće se vraćati kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konačna lista kandidata koji su dobili stipendiju bit će objavljena na oglasnoj ploči i web stranici Općine Ilijaš.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općina Ilijaš (soba 31) ili na telefon 033 580 690.

Cjelokupni tekst Konkursa i prijavni obrazac možete preuzeti ovdje:

Konkurs o stipendiranju učenika i studenata sportista sa područja općine Ilijaš za 2019-2020

alt

 Prijavni obrazac i izjava

alt

 
Spisak učenika i studenata korisnika općinske stipendije u školskoj 2019/2020. godini Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 07 Sij 2020 06:59

 

Stipendiranje 11Iz godine u godinu Općina Ilijaš izdvaja sve više sredstava za stipendiranje učenika i studenata. Ove godine evidentirano je 314 aplikacija.

U školskoj odnosno akademskoj 2019/2020. godini za stipendiranje učenika i studenata Općina Ilijaš izdvaja 192.150,00 KM. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM mjesečno, a za studente 100 KM.

Svi učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju trebaju resornoj službi dostaviti brojeve svojih žiro-računa. Treba napomenuti i da maloljetno dijete koje je ostvarilo pravo na stipendiju treba imati žiro-račun otvoren na svoje ime i broj tog računa je potrebno dostaviti službi jer stipendija glasi na ime aplikanta i uplaćuje se na njegov račun, a ne na račun roditelja.

Kao i ranijih godina, svečana dodjela ugovora o stipendiranju biće upriličena 29. februara 2020. godine, u povodu Dana općine Ilijaš.

Nezadovoljni učesnici u konkursu mogu u roku od osam dana od objavljivanja rang liste podnijeti prigovor za zaštitu svojih prava Drugostepenoj stručnoj komisiji Općinskog vijeća Ilijaš.

Stipendiranje traje u periodu od devet mjeseci, a prve stipendije učenicima i studentima će biti uplaćene početkom mjeseca marta.

 Odluka o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj 2019-2020. godini

alt

 Odluka o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj 2019-2020. godini

alt

 
Čestitka povodom pravoslavnog Božića Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 06 Sij 2020 09:58

 

BOZIC 1U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

"Svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti, u ime Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i u svoje lično ime upućujemo iskrene čestitke povodom Božića.

Želimo Vam da praznik dočekate u dobrom zdravlju i veselju dijeleći radost sa svojim najbližima, porodicom, rodbinom i komšijama.“

 
Senzacionalnim vatrometom Ilijašani poželjeli dobrodošlicu 2020. godini Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 01 Sij 2020 12:22

Ilijas2020Dolazak Nove 2020. godine svečano je i veselo proslavljen širom Bosne i Hercegovine. Neki su Novu godinu dočekali na otvorenom na gradskim trgovima i u restoranima, a drugi u krugu porodice.

Zadivljujućim vatrometom u ponoć Ilijašani su poželjeli dobrodošlicu 2020. godini na drugom javnom dočeku Nove godine, koji je Općina Ilijaš organizirala u saradnji sa Omladinskom organizacijom "Carpe diem-Iskoristi dan".

Sretnu i berićetnu Novu godinu sa više optimizma brojnim prisutnim građanima poželio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

- Javni doček Nove godine na prelijepom Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu 

događaj je, koji naši građani zaslužuju. Ovo je u potpunosti domaći ilijaški proizvod i prilikom organizacije željeli smo da ove večeri nastupaju i afirmišu se naši domaći bendovi. Želim da u Novu godinu uđemo sa više nade, optimizma, više patriotizma, a svima želim puno zdravlja i sreće na privatnomiI poslovnom 

DSC 0126

planu, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Odličnu muzičku zabavu i odbrojavanje do ponoći i vatrometa upriličili su, pjevajući nezaboravne rock i pop hitove, ilijaški bendovi "Meteori" i "Karma".

Čule su se pjesme Merlina, Zabranjenog pušenja, Crvene jabuke, Divljih jagoda, Bijelog dugmeta, Zdravka Čolića, Parnog valjka, Prljavog kazališta, Plavog orkestra i mnogi drugih evergreen grupa i njihovih hitova u kojima su uživale sve generacije.

Organizacija ovog događaja podrazumijevala je brojne pripremne aktivnosti, te tehničku podršku brojnih ustanova i organizacija: Policijske uprave Ilijaš, KJKP Rad, OO Carpe diem, te medijskih pokroviteljia KSC i Radio Ilijaš, kao i portala ilijas.info.

Prema procjeni organizatora, bilo je više posjetilaca nego na dočeku 2019. godine, kada je više od hiljadu naših sugrađana uživalo na prvom Javnom dočeku Nove godine.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas798
mod_vvisit_counterJuče1968
mod_vvisit_counterOva sedmica798
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41017