• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općinski načelnik upriličio prijem za najsnažnije Ilijašane Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 10 Svi 2017 13:55
PrijemZutko 010
Općinski načelnik Akif Fazlić danas je upriličio prijem za najsnažnije Ilijašane: Šehić Sahludina, Hamza Amara, Baltić Ejuba i Ademović Samira. 
Povod prijema su bili zapaženi rezultati na dvodnevnom Svjetskom takmičenja u Powerliftingu po GPC pravilima koje je održano 1. i 2. aprila u Sarajevu. 
Powerlifting je individualni sport snage koji uključuje tri discipline, i to čučanj, potisak sa klupe i mrtvo dizanje.
Cilj ovog sporta je podignuti što veću kilažu u sve tri discipline, kroz tri pokušaja za svaku disciplinu, pri tome poštujući jasno određena pravila i sudijske odluke.
Za ovo takmičenje vladao je veliki interes, tako da predstavlja svojevrsnu predstavu za sve zaljubljenike u Powerlifting.
 
Na ovom takmičenju Amar Hamza osvojio je prvo mjesto u disciplini Bench press, Baltić Ejub prvo mjesto u disciplini čučanj i Deadlift, Samir Ademović prvo mjesto u disciplini Push&Pull i apsolutno i relativno je najjači u ovoj kategoriji do -125 kg i Šehić Sahludin u kategoriji:Deadlift I mjesto i apsolutno je najjači i apsolutni rekorder u BiH podigavši 340 kg. 
 
Takmičari su osvojili zlatne medalje, a na današnjem prijemu kod Općinskog načelnika bilo je riječi o sistemu organizacije, finansiranju učešća na takmičenjima i neizostavnoj podršci Općine Ilijaš. 
 
Sahludin Šehić će 14. maja u Zagrebu uzeti učešće za najjačeg Turopoljca, a Općina Ilijaš će podržati odlazak našeg sugrađanina Šehić Sahludina na ovaj turnir.
 
U promet pušten rekonstruisani put Stari Ilijaš- Vlaškovo Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 09 Svi 2017 13:49
PutVlaskovo 017U prisustvu brojnih zvaničnika Vlade FBiH, Vlade Kantona Sarajevo, Općinskog načelnika Akifa Fazlića, Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Mahira Devića, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš i brojnih građana MZ Stari Ilijaš danas je zvanično pušten u promet rekonstruisani put Stari Ilijaš-Vlaškovo.
Riječ je o putu dužine 1.800 m, širine puta 5,5 m, a čija rekonstrukcija i asfaltiranje je  realizovana u dvije faze. Prva faza podrazumijevala je pripremne radove, iskope terena, nasipe, rješavanje odvodnje oborinskih voda i svih potrebnih instalacija, postavljanje ivičnjaka i završena je krajem godine, a druga faza obuhvatala je asfaltiranje puta. 
 
Na današnji dan, 9. maj, koji se obilježava kao  Dan Evrope, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Kantona Sarajevo Općinski načelnik Akif Fazlić zvanično je predao ovaj put građanima MZ Stari Ilijaš. 
"Ova saobraćajnica je komunikacijski bitna za ovo područje jer je PutVlaskovo 022alternativa postojećoj Regionalnoj cesti. Ovom saobraćajnicom rješavamo i pitanje kvalitetnog prijevoza učenika, zimskog održavanja i generalno poboljšavamo kvalitet života stanovnika na ovom području. Želim da se zahvalim Vladi FBiH i Vladi KS koji su sufinansirali ovaj Projekat,  Savjetu i građanima MZ Stari Ilijaš koji su također vrlo aktivno učestvovali u realizaciji Projekta. Dakle, na ovaj način kad zajednički projektno nastupimo dobivamo kvalitetno realizirane projekte koji su jako bitni za kvalitet stanovanja na području ove MZ", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić. 
 
Ukupna vrijednost investicije je 620.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili Vlada FBiH 125.000,00 KM, Vlada KS odnosno resorno Ministarstvo saobraćaja KS 300.000,00KM i Općina je iz svog budžeta izdvojila 200.000,00 KM.
 
PutVlaskovo 035Da podrška Vlade Kantona Sarajevo u Projektima koje Općina Ilijaš planira u budućnosti neće izostati obećao je Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo, koji je istakao da: "Ministarstvo saobraćaja KS podržava sve projekte lokalnih zajednica. Vlada KS na čelu sa Premijerom Elmedinom Konakovićem želi da uredi što više saobraćajnica u ovom mandatu. Najveći značaj ove saobraćajnice ogleda se u tome što spaja Općine Ilijaš i Vogošću i do kraja mandata namjeravamo rekonstruisati preostali 1,5 km i komunikacijski povezati ove dvije općine".  
 
U ime Vlade FBiH i Premjera Vlade FBiH Fadila Novalića prisutne je pozdravio Aljoša Čampara Federalni ministar unutrašnjih poslova, koji je naglasio da je napredak Općine Ilijaš znatno osjetan te dodao: "Kao Vlada FBiH nastavit ćemo pomagati dobre projekte i najbitnije je da vi u Ilijašu imate projekte, a sredstva ćemo i ubuduće obezbjeđivati putem Vlade FBiH, Kantonalne Vlade i same Općine Ilijaš. Svaki put kad dođem u Ilijaš vidim nešto novo i to je poruka da ovaj tim, na čelu sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i Predsjedavajućim OV-a Ilijaš Mahirom Devićem dobro radi.  Još jednom vam čestitam na ovom projektu i želim puno strateških projekata u budućnosti".
 
Prisutne je pozdravio i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, koji je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i istakao: "Drago mi je da smo dobili obećanje viših nivoa vlasti i da ćemo nastaviti ovaj projekat. Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli da uradimo jedan ovakav put. Uz sve ovo što smo radili u Starom Ilijašu mislim da je ovo novi Stari Ilijaš". 
 
"MZ Stari Ilijaš broji 1500 stanovnika i ovaj put je karakterističan jer spaja tri naselja: Hadžiće, Vlaškovo i D.Karaulu, a i sam po sebi je specifičan što PutVlaskovo 009nam je stvaralo poteškoće prilikom izvođenja radova. Ovo je jako važan alternativni put kojim se spajaju Općine Ilijaš i Vogošća i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti spojiti ove dvije općine", rekao je Armin Matoruga predstavnik MZ Stari Ilijaš i predstavnik izvođača radova.
 
U ime građana MZ Stari Ilijaš, Sidik Dervišević zahvalio se Fedelnoj i Kantonalnoj Vladi, Općini Ilijaš, Općinskom vijeću Ilijaš i firmi "Halilović" d.o.o. Ilijaš na rekonstrukciji i asfaltiranju ovog puta. Građani ovog naselja su čekali 20 godina na ovaj put i dobili smo reprezentativnu saobraćajnicu. Posebno mi je drago što se u Općini Ilijaš kontinuirano izvode radovi. 
 
Simboličnim presjecanjem vrpce Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević zvanično su pustili u promet put prema naselju Vlaškovo. 
Izvođač radova bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma “CONSTRUCT Projekt” d.o.o. Zavidovići.
 
 
Sutra zvanično otvorenje puta prema Vlaškovu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 08 Svi 2017 13:13
vlaskovoputU utorak 09.05.2017. godine u 14:00 sati na raskrsnici Regionalnog puta i puta za Vlaškovo (preko puta JU OŠ “Stari Ilijaš” ) bit će upriličeno otvaranje puta prema Vlaškovu.
 
Riječ je o putu dužine 1.800 m širine puta 5,5 m.
 
Ukupna vrijednost Projekta je cca 620.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili: Vlada FBiH – 125.000,00 KM, Vlada Kantona Sarajevo 290.000,00 KM, a Općina Ilijaš 205.000,00 KM.
 
Put će otvoriti Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo i Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši “CONSTRUCT Projekt” d.o.o. Zavidovići.
 
U Ilijašu obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 08 Svi 2017 13:09
DanPoAnt1Povodom obilježavanja 9.maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, na spomen obilježju Kosturnica u Alića Gaju, u 10 sati položeno je cvijeće u organizaciji Upravnog odbora ”Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Ilijaš“. Polaganju cvijeća prisustvovai su općinski predstavnici na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem, kao i mnogobrojna udruženja sa područja naše Općine. Predsjednik ”Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Ilijaš Selver Herić, istakao je kako je ovo jedan od najznačajnijih datuma u historiji čovječanstva, te poslao poruku mladima za ljubav.
 
”Ovaj dan je jedan od najznačajnijih datuma u historiji čovječanstva, datum kada je Njemačka potpisala kapitulaciju, kada je jedan od generala Sovjetskog generalštaba donio odluku o toj kapitulaciji. Nakon toga, rat još DanPobjedeAnt2uvijek nije okočan. Tek nakon par mjeseci padom Japana i bacanjem atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki, došlo je do slobode naroda širom svijeta. Ovo je jedna poruka svijetu, da se ovakav zločin, koji se desio za vrijeme ovog rata uz žrtve od preko 50 miliona ljudi nikada nikome ne dogodi. Udruženje antifašista ima mnogo značajnih obilježavanja, ovaj isti datum obilježit ćemo i na kantonalnom nivou, i svakako mnoga udruženja trebaju da slijede ovaj isti primjer. Šaljemo poruke mladima da se vole, druže, kako ne bi doživjeli sve ono što smo u ratovima doživjeli”, kazao je Selver Herić, predsjednik Udruženja ”Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Ilijaš.
 
DanPobjedeAnt3Program obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope nastavlja se sutra u Sarajevu, kada je planiran marš i svečana obilježavanja ovog značajnog datuma. Dan Evrope obilježava se 9. maja svake godine. Ovog datuma 1950. godine Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je svoj prijedlog formiranja Evropske zajednice za ugljen i čelik. Ovaj prijedlog, poznatiji kao ”Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Evropska unija.
 
Općinski načelnik upriličio prijem i prigodne poklone za odlikovane pripadnike Armije RBiH Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 05 Svi 2017 06:33
ZlatniLjiljani1Općinski načelnik Akif Fazlić upriličio je prijem za nositelje  najvećih ratnih priznanja i njihove porodice, sa područja naše općine. Tom prilikom su uručene i simbolične hedije, povodom 9.maja, Dana Zlatnih ljiljana. Priznanje Zlatni ljiljan je najveće odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovakvo priznanje su zaslužili ljudi koji su pokazali svoje najhrabrije podvige u ratu. Prva ratna priznanja Zlatni ljiljan počela su se dodjeljivati već u junu/julu 1992. godine u skladu s Pravilnicima o priznanjima i stimulativnim mjerama. Općinski načelnik istakao je kako se treba posvetiti veća pažnja ljudima koji su stali u odbranu naše domovine.
 
ZlatniLjiljani 2”Ovo je jako važan datum, i drago mi je da se veže za dan pobjede i Dan Evrope, te ljude koji su dali najviše za ove civilizacijske datume i koji u sebi nose upravo taj duh civilizacije. To su ljudi koji su dobitnici najvećih odlikovanja, ljudi koji su morali dati i svoje živote za našu domovinu i našu slobodu. Oni su naši heroji, i mi moramo stalno pričati o njima, puno više se brinuti o njihovim porodicama i svakako mislim da bi se svaki dan u godini trebalo više baviti pitanjima boračke populacije. Ovo je jedan od svečanih datuma, i trebalo bi ga takvog i obilježiti, uz čestitke i skromne poklone, te da to bude znak naše odgovornosti. Postoji potreba za mnogo više komunikacije, svim porodicama je na raspologanju općinska Služba za boračku populaciju, iako znam da to nije ni blizu dovoljno za sva pitanja i probleme sa kojim se ovi ljudi susreću. Na kraju bih želio svima nama mnogo uspješnijih aktivnosti kada je u pitanju status svih boraca našeg odbrambeno-oslobodilačkog rata, da se borimo za ono što smo stekli, a stekli smo neovisnu i suverenu državu, kako bi bilo bolje generacijama koje dolaze iza nas”, naglasio je općinski načelnik Akif Fazlić.
ZlatniLjiljani 012
Prethodno je održana skupština Udruženja nosilaca visokih ratnih priznanja, gdje su na dnevnom redu bile tri tačke, te je izabran novi Upravni odbor kao i predsjednik. Za predsjednika je izabran Rešad Halilović. Općinski načelnik poželio je novoizabranom rukovodstvu mnogo sreće u narednom radu.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas67
mod_vvisit_counterJuče955
mod_vvisit_counterOva sedmica3741
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23914