• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Uskoro nabavka novog ultrazvučnog aparata za Ambulantu ginekologije Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 10 Ožu 2017 08:03
KurtovicOpćinski načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić jučer su održali sastanak sa direktorom JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo prim.mr.sci.dr. Mithatom Kurtovićem. 
Tema sastanka je bila nabavka novog ultrazvučnog aparata za JU Zavod za zaštitu žena i materinstva – ambulanta ginekologije Ilijaš za koji je Općina Ilijaš u 2017. godini u Budžetu obezbijedila sredstva u iznosu od 60.000,00 KM.  
 
Postojeći aparat je ograničenih tehničkih mogućnosti: loša rezolucija, nemogućnost uvećanja, nemogućnost pračenja protoka fetalne i materne krvi te patoloških tumora, nedostatak sonde i softvera koji će podatke izbaciti u standardni sistem i potvrditi fetalni razvoj, te izdiferencirati benigne i maligne promjene, također otežano otkrivanje rane trudnoće što ograničava dijagnostiku i rano poduzimanje mjera o liječenju i tretmanu pacijentica koje su često prisiljene da putuju i potvrde dijagnozu u daljim zdravstvenim ustanovama u Sarajevu.
 
Savremeni aparat koji se planira nabaviti pored toga što će imati savremene mogućnosti praćenja prenatalnog razvoja ploda, ranog otkrivanja benignih i malignih promjena imat će mogućnost i UZV pregleda dojke. Rezultate UZV pregleda dojke će očitavati specijalista radiolog JU ZZŽM.
 
Budući da Općina Ilijaš pokriva područje od 324 km2, sa 20.500 stanovnika, sa velikim brojem brakova i žena u reproduktivnoj dobi i da bilježi najveću stopu nataliteta na području Kantona Sarajevo - tokom 2016.godine na području općine rođeno je 300 beba, nabavka jednog savremenog ultrazvučnog aparata je neophodna jer primjena ultrazvuka zauzima značajno mjesto u dijagnostičkoj i interventnoj proceduri u svim oblastima medicinske struke.
 
Također, na sastanku je dogovoreno da ponovo počne sa radom i ambulanta ginekologije u Srednjem koja će raditi po potrebi u skladu s brojem naručenih pacijentica.
 
Održano općinsko takmičenje iz matematike Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 09 Ožu 2017 13:20
MatematikaTakmicenjeJU Osnovna škola "Hašim Spahić", bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je održano danas. Takmičenje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola s područja Općine Ilijaš, a prema Kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2016./2017. godinu. Takmičenje se održava u svim općinama Sarajevskog kantona u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju saradnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda. 
Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima. 
Učenici sedmih razreda JU Osnovne škole "Hašim Spahić" zauzeli su prva tri mjesta i to: Amina Salkanović prvo mjesto, drugo mjesto Šaćir Mešetović i treće mjesto Sendin Pašović. 
Učenici osmih razreda Osnovne škole "Đulistan" Lješevo na današnjem takmičenju pokazali su najviše znanja i zauzeli prva tri mjesta, a to su: Merdijja Zarean prvo mjesto, drugo mjesto Medina Bečić i treće mjesto Muhamed Fejzić. 
Kada su u pitanju IX razredi najuspješnija je bila učenica JU Osnovne škole "Stari Ilijaš" Nudžejma Matoruga, drugo mjesto osvojila je Ema Ibišević učenica OŠ "Đulistan" Lješevo, a treće mjesto Amna Hodžić učenica JU Osnovne škole "Srednje".  
 
Općina Ilijaš je učenicima takmičarima obezbijedila osvježenje, novčane nagrade i priznanja za osvojena prva tri mjesta. 
Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola. Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjenjena brojnih iskustava među nastavnicima.
 
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju koje će se održati 07.04.2017. godine u Sarajevu.
 
Općinski načelnik upriličio prijem za novoimenovanu direktoricu Doma zdravlja Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 13:10
DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 006Općinski načelnik Akif Fazlić jučer je upriličio prijem za novoimenovanu direktoricu Doma zdravlja Ilijaš Prim.dr. Amru Matorugu i glavnu sestru Doma zdravlja Ilijaš Nusretu Dervišević. 
Ovom prilikom Općinski načelnik je direktorici zvanično uručio upotrebnu dozvolu za novoizgrađene dvije etaže Doma zdravlja Ilijaš. Završetkom radova Dom zdravlja Ilijaš dobio je 509 m2 čime su stvoreni adekvatni prostorni uslovi za rad Centra za mentalno zdravlje i Centra za fizikalnu rehabilitaciju kao i za poboljšanje prostornih uslova postojećih službi. 
Za realizaciju ovog Projekta utrošeno je 843.000,00 KM, a Projekat su zajednički finansirali Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo. Podsjetimo objekat je zvanično otvoren povodom Dana općine, 28.02.2017. godine. 
Na sastanku je bilo riječi o realizaciji planiranih projekata u 2017. godini kada je u pitanju oblast zdravstva, a koje će Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo zajednički finansirati. 
Planirana je realizacija projekta energetske efikasnosti i uređenja drugog dijela objekta Doma zdravlja Ilijaš za što je obezbijeđeno 150.000,00 KM.  
Na sastanku je bilo riječi i o radu Ambulanti porodične medicine u Mrakovu i na Gajevima, te tekućim problemima s kojim se menadžment Doma zdravlja Ilijaš susreće. 
 
Općinski načelnik upriličio prijem povodom Međunarodnog dana žena Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 12:08
Povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta Općinski načelnik Akif Fazlić upriličio je svečani prijem za dame koje obnašaju javne funkcije u javnim ustanovama i javnim preduzećima na području Općine Ilijaš.
U opuštenoj atmosferi uz prigodan koktel, Općinski načelnik je čestitao današnji praznik i zahvalio se damama na njihovom profesionalnom i nesebičnom zalaganju u obnašanju svojih funkcija te ukazao na izuzetan doprinos žene u našem društvu. 

PrijemPovodom8Marta 009

 U znak pažnje Općinski načelnik je damama poklonio cvijeće, a dame su se zahvalile na današnjem prijemu i istakle da je ovo osim prilike za druženje dobra prilika i da se međusobno upoznaju i razmjene iskustva u cilju dalje uspješne saradnje. Uposlenice Jedinstvenog općinskog organa uprave neće svečano obilježiti današnji dan, a sredstva namijenjena za proslavu 8. marta bit će preusmjerena za pomoć porodici nedavno preminule uposlenice Općine Ilijaš Ume Mešetović.
PrijemPovodom8Marta 016
 
Čestitka povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 07:22
Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Mahir Dević, upućuju čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena  u kojoj se navodi:
 
Srecan-8-mart-300x300“Naše društvo još uvijek nije iskoristilo potencijal koji društveni angažman žene kao korist zajednici je potreban, kako kroz institucionalno djelovanje tako i kroz društvene procese. Stoga prisjećanje na ovaj dan ne treba biti ideološke naravi, niti demagoške teze o ravnopravnosti žena, nego potrebe da se afirmiše stvarna uloge žene u našem društvu.
 
Sa željom da se uloga žene u našem društvu razvija na najbolji način, da se afirmacija žene postigne kroz njene vrline kao nova vrijednost našeg društva, svim ženama čestitamo 8. mart - Dan žena”. 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas611
mod_vvisit_counterJuče544
mod_vvisit_counterOva sedmica6871
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23524