• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Postavljena bušotina za ispitivanje podzemnih voda u Misoči Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 12 Ruj 2017 05:42

Kako bi se poboljšalo vodosnabdijevnje općine Ilijaš u narednom periodu pokrenute su mnogobrojne aktivnosti. Jedna od njih je i postavljanje bušotine na lokaliteu Misoče,  gdje su predhodna geološka i hidrogeološka ispitivanja pokazala da je to potencijalna lokacija za pronalazak podzemnih voda .

Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić , pomočnica načelnika  Službe za privredu i finansije  Merima Osmanović i Belma Zukić  direktorica JKP „Vodostan „ su obišli potencijano nalazište vode.

Ovo je jedan u nizu projekata predviđenih u Budžetu za 2017. Godinu, čija vrijednost je 80.000 KM. Ova lokacija je kroz prethodna istraživanja postavljena kao potencijalno nalazište vode, te se provode daljni istražni radovi. Predviđena je buštotina na 250 metara koja bi omogućila da se dobiju određene količine podzemnih voda. Svaka dodatna količina bi dobro došla za naše stanovnike –kazala je za Radio Ilijaš Merima Osmanović .

Radove izvodi firma Geoservis iz Tuzle .

 
Počeli radovi na rekonstrukciji filter stanice Karašnica Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Ponedjeljak, 11 Ruj 2017 16:04

 Počeli su radovi na  rekonstrukciji filterskog postrojenja “Karašnica” a  izvođač radova je firma ”MIBRAL” d.o.o Sarajevo.   Danas su ovaj lokalitet posjetili općinski načelnik Akif Fazlić i Belma Zukić, direktorica JKP „Vodostan“ Ilijaš.

Projekat rekonstukcije filterskog postrojenja Karašnica se realizuje po principu inženjeringa što znači  da  izvođač radova ima  i zadatak  izrade glavnog projekta. Izrada glavnog  projekta odnosno prva faza je završena, projekat je gotov i revidiran i mi smo ušli u drugu fazu a to je izvođenje radova na terenu. Reviziju projekta je radila firma Saraj Inženjering Sarajevo, kao i cjelokupan nadzor.  Kada je u pitanju JKP „Vodostan“ mi smo izvršili demontažu i uklanjanje postojećih filterskih modula.  Dva preostala modula koja su još uvjek tu imaju zadatak da omoguće neometano vodosnabdijevanje naših korisnika sve do momenta izgradnje novog filterskog postrojenja odnosno njegove probno-ekspolatacione faze. Rok za izvođenje radova je 180 dana, dosta pripremnih radova je napravljeno i nadamo se da će  vremenske prilike poslužiti   kako bi se oni  priveli kraju-kazala je za Radio Ilijaš Belma Zukić, direktorica JKP „Vodostan „ Ilijaš.   

 Riječ je o projektu vrijednosti 963.861,56 KM, a sredstva su obezbijedli Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo 500.000,00 KM i Općina Ilijaš 463.861,00 KM. Kada uzmemo u obzir da voda, kao osnovna životna namirnica koja je od izuzetnog fiziološkog značaja i nezamjenjiva bilo čim drugim onda je jasno da se radi o projektu izuzetne važnosti u vodosnabdijevanju i isporuci pitke i čiste vode krajnjim korisnicima.

 

 

 
Održan sastanak predstavnika Općine Ilijaš i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslo Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Ponedjeljak, 11 Ruj 2017 15:12

Predstavnici Općine Ilijaš i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove  održali  su sastanak na kojem je razgovarano o   aktivnostima koje se tiču izrade i uspostave Aderesnog registra na području općine Ilijaš. Sastanku su prisutvovali općinski načelnik Akif Fazlić , šef Odsjeka za katastar Nizama Mališević , Denis Tabučić kooordinator CILAP projekta ,  Željka Kolobarić   vođa Radne grupe za izradu Adresnog  registra , te Edina Behić i Sead Hadžić članovi Radne grupe .

Tema sastanka je bio presjek dosadašnjih aktivnosti  u radu koje se implementiraju  kroz zajedničke aktivnosti  Općine Ilijaš i Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove   sa posebnim osvrtom na aktivnosti  na izradi i uspostavi Adresnog registra  na području općine Ilijaš . Dosadašnji projekti koji su realizovani su provedeni sa velikim uspjehom  i obje strane su pružile maksimum doprinosa u ostvarivanju postavljenih ciljeva .  Od strane Federalne uprave za geodetske i imovinsko –pravne poslove su iskazali punu podršku dosad provedenim aktivnostima  te određena daljna dinamika – kazala je za Radio Ilijaš Nizama Mališević , šef Odsjeka za katastar Općine Ilijaš .

 

 
Civilna zaštita Općine Ilijaš dobila savremeno vozilo vrijedno 60.000 KM Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Ponedjeljak, 11 Ruj 2017 13:36

Služba civilne zaštite Općine Ilijaš danas je dobila savremeno vozilo marke Toyota, ukupne vrijednosti 60.000,00 KM.  Nakon što je potpisan protokol sa općinom Centar o dodjeli finansijskih sredstava u vrijednosti od 15.000,00 KM, ista su iskorištena za opremanje jedinica civilne zaštite. Općina Ilijaš finansirala je 45.000,00 KM za nabavku ovog vozila čime je napravljen značajan iskorak kada je u pitanju civilna zaštita općine Ilijaš, njena osposobljenost i opremljenost kako bi mogla na terenu reagovati shodno potrebama.  Zdravko Barić, pomoćnik načelnika u Službi civilne zaštite Općine Ilijaš ističe da je duži vremenski period potrebno vozilo Civilne zaštite Općine Ilijaš kako bi se adekvatno odgovorilo svim zadacima na području naše Općine.

Opširnije...
 
Potpisani Ugovori za realizaciju projekata u pet MZ u Ilijašu Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 07 Ruj 2017 10:35

opcinaPotpisivanjem ugovora sa izvođačima danas je u Ilijašu ozvaničen početak realizacije pet konkretnih projekata u ilijaškim mjesnim zajednicama koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Nakon završene tenderske procedure kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma ” SELA” d.o.o Sarajevo, koja će izvoditi radove u sljedećim mjesnim zajednicama: MZ Srednje (rehabilitacija sportskog poligona), MZ Stari Ilijaš (postavljanje autobusnih stajališta), MZ Misoča i MZ Ilijaš Grad (postavljanje dječijeg igrališta) i MZ Podlugovi (postavljanje multifunkcionalne plohe).

Ovi projekti su kandidirani na osnovu potreba građana iskazanih putem foruma građana koje su pomenute mjesne zajednice održale u prethodnom periodu. Sanja Zagorac- Jozić, pomoćnik načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica kazala je da se radi o vrlo značajnim projektima, kako za građane tako i za općinu Ilijaš.  Općina Ilijaš finansirat će projekte 30 % od ukupne vrijednosti.

„Ovaj projekat je u jednoj vrlo značajnoj fazi, jer će postati vidljiv za građane. Projekat traje već godinu dana i u tom vremenskom periodu su urađeni mnogi projekti, edukacije, jačanje kapaciteta Savjeta MZ. Došli smo do onog što će građani konkretno moći vidjeti na terenu. Pored prethodno navedenih pet projekata, realizirat će se i šesti projekat u MZ Mrakovo. Radi se o opremanju multimedijalne sale koji je već počeo sa realizacijom. Zaključen je ugovor od 165.000,00 KM. Realizacija kreće odmah danas“, kazala je Zagorac-Jozić.

Zahid Đozo, predstavik firme „SELA“ d.o.o. Sarajevo kazao je da je rok izvođenja radova  60 dana.

„Nadamo se da ćemo realizovati projekte u tom vremenskom periodu kao što je to bilo i sa prethodnim projektima“, kazao je Đozić.

Almir Špiodić, koordinator na projektu „Jačanje uloge mjesne zajednice“ u MZ Podlugovi  zahvalio se svima koji su podržali i finansirali navedene projekte, koji će konačno biti i realizirani, prvenstveno za dobrobit građana općine Ilijaš.

„Nakon niza aktivnosti koje smo imali od 2016. godine, kao koordinatori na ovim projektima, nakon što smo zadovoljili kriterije UNDP-a, da bismo učestvovali u ovom projektu, došli smo u fazu kada su na redu realizacije projekata. Iste su delegirali građani, kao najvažnije prioritete. Zahvaljujem se Općini Ilijaš koja nam je pružala podršku sve vrijeme“, kazao je Špiodić.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica” predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP u BiH u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravosuđa FBiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu RS, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova.”

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas689
mod_vvisit_counterJuče964
mod_vvisit_counterOva sedmica689
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33353