• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obilježen 23. rođendan JU OŠ "Hašim Spahić" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 16 Svi 2019 05:50

 

dan os skole hasim spahicSvečanom priredbom i mnogobrojnim kulturno – rekreativnim i sportskim aktivnostima obilježilježen je 23. rođendan OŠ „Hašim Spahić“. Prisutni su, prije samog početka svečanog dijela odali počast minutom šutnje i učenjem Fatihe umrlim nastavnicima koji su bili uposlenici ove škole.

Učenici su se gostima predstavili izvedbama recitala, dramskog prikaza, pjesmom, plesom i glumom.

Nihad Salkić, direktor OŠ „Hašim Spahić“ se zahvalio prisutnima što su svojim prisustvom uveličali obilježavanje Dana škole Hašim Spahić.

- Naša škola slavi 23. godine postojanje, tim povodom čestitam Dan škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima. Savremene promjene koje se stavljaju kako pred našu školu, tako i pred sve njene sudionike zahtjevaju od nas da obrazovanju dajemo jos veći značaj i doprinos. To nas podstiče da i dalje nastavimo sa kvalitetnim radom. Danas o tome svjedoče osvojeni rezultati kako u sferi redovno – odgojnog obrazovanog rada, tako i u postizanju rezultata naših učenika na svim općinskim i kantonalnim takmičenjima u prethodnoj godini. Uspjeh naših učenika je rezultata rada i profesonalnosti naših nastavnika. Naši učenisi predstavljaju naš primarni cilj koji zahvaljujemo podršci vijeća roditelja, općini, lokalnoj zajednici. Ovom prilikom u svoje ime, i u ime uposlenika i učenika škole zahvaljujem svima koji su pomogli u protekloj godini da ostvarimo ovakve rezultate. Koristim priliku da svim muslimanima islamske vjeroipovijesti čestitam mubarek mjesec ramazan uz želju da ga provedu u zdravlju, sreći i rahatluku, kazao je direktor Salkić.

Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u Služni za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš, uputila je u ime općinskog načelnika najiskrenije čestitke povodom Dana škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima.

- S posebnim zadovoljstvom sjećam se prethodnih 20-tak godina kada je ova škola bila jedina javna ustanova na području općine Ilijaš, a danas ih imamo četiri i sve su izrasle i protekle iz ove škole. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli, na materijalno – tehničke uslove rada koje smo ostvarili u obrazovanju na području naše općine i naravno ta podrška neće nikada izostati. Rekli smo prošle godine da ćemo uraditi fiskulturnu salu i evo ona je već uveliko u upotrebi data na korištenju učenicima i uposlenicima škole. Ove godine pokrenuli smo veće aktivnosti, da uradimo projekat za redizajn stare fiskulturne sale i da konačno otvorimo produženi boravak u našoj gradskoj školi. Nadamo se da ćemo u saradnji sa Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u 2020. godini uspjeti pripremiti taj objekat, otvoriti produženi boravak i omogućiti još nekoliko učionica kako bi ova škola radila u samo jednoj smjeni. Želim da iskoristim priliku da se posebno zahvalim direktoru OŠ „Hašim Spahić“ koji je svojim radom i zalaganjem doprinio da ova škola danas radi u ovakvim uslovima uslovima, a svakako puno uspjeha i da bude isto tako uspješan želim novom direktoru Nihadu Salkiću, istakla je Zagorac – Jozić.

Prisutni su uživali u bogatom programu koji su pripremili učenici i nastavnici škole. Sudeći prema njihovim reakcijama i pohvalnim riječima, učenici i zaposlenici škole besprijekorno su izvršili svoje zadatke povodom Dana škole.

Izvor: radioilijas.ba

 
Program obilježavanja 27. godišnjice stradanja stanovništva Gornje Bioče Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 15 Svi 2019 06:54

 

bioca program obiljezavanja stradanja stanovnikaU nedjelju, 26. maja 2019. godine u 10:00 sati počinje program obilježavanja 27. godišnjice stradanja bošnjačkog – mjesnog stanovništva Gornje Bioče.

Program:

- 09:00 – 10:00 – okupljanje učesnika obilježavanja

- 10:00 – obilježavanje godišnjice stradanja 47 stanovnika Bioče (obraćanje zvanica, polaganje cvijeća)

- 11:30 – obilazak spomen obilježja u rejonu Selimovići

- 13:00 – obilazak dva spomen obilježja na brdu Trešnjice

- 20:22 – iftar u mjesnoj džamiji u Bioči

„DA SE NE ZABORAVI BIOČA 1992.-2019.“

 
Otvorenje Spomen obilježja u Dragoradima Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 15 Svi 2019 06:52

lllllllllllllllllllllllllllU subotu, 25. maja 2019. godine u 11:00 sati planirano je otvorenje Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima MZ Dragoradi i 3. bataljona 126. BBR Ilijaš.

Za finansiranje ovog projekta Općina Ilijaš izdvojila je 32.965,52 KM.

Idejni projekat spomen – obilježja uradila je firma "Holding GPB" d.o.o. iz Visokog. Izvođač radova bila je firma "GH" d.o.o. Sarajevo – Ljubima, a nadzor je vršio Institut za građevinarstvo "IG" Banja Luka.

Oblik spomen – obilježja nalikuje turbetu, a na njemu su ispisana imena 61 šehida i poginulog borca sa područja MZ Dragorada koji su poginuli u proteklom ratu.

 
Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica općine Ilijaš - 19. maja 2019. godine Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 13 Svi 2019 09:26

  Općinska izborna komisija Ilijaš donijela je Odluku o raspisivanju i održavanju izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica općine Ilijaš. Izbori će se održati 19. maja 2019. godine u vremenu od 09 do 19 sati.

 

 

 
Obavještenje o povremenoj obustavi saobraćaja u IZ Luka i Željezara Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 10 Svi 2019 13:39

 

obustava-saobracajaObavještavaju se građani da će uvesti povremena obustava i poseban režim saobraćaja za sva motorna vozila u toku izvođenja radova na izgradnji putne komunikacije u obuhvatu Industrijske zone Luka (od objekta firme Ezioinox do objekta firme Arhiva), dana 11.05.2019. godine u periodu od 07:00 do 19:00 sati.

Također se uvodi povremena obustava i poseban režim saobraćaja za sva motorna vozila u toku izvođenja radova na izgradnji putne komunikacije kroz Industrijsku zonu Željezara Ilijaš u dužini od cca 440 metara (od objekta restorana Diana do objekta kompanije SCHIEDEL), u trajanju od 10.05.2019. godine do 10.06.2019. godine u periodu od 07:00 do 17:00 sati.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas347
mod_vvisit_counterJuče2723
mod_vvisit_counterOva sedmica8994
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45697