• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Odluka o utvrđivanju rang liste učenika i studenata sportista koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoj-akademskoj 2019-2020. godini Ispis Email
Autor web admin   
Četvrtak, 06 Velj 2020 00:00
 
 
 ODLUKA O UTVRĐIVANJU RANG LISTE UČENIKA I STUDENATA SPORTISTA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA STIPENDIJU U ŠKOLSKOJ-AKADEMSKOJ
2019-2020.GODINI

alt 

 

 

 
Međunarodni projekat: Poziv na predstavu “Ja u miru mogu sve” Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 05 Velj 2020 11:17

 

JAUMIRUMOGUSVEU okviru projekta Youth in the Rocky Balkans, srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine su kroz kreativne radionice osmislili predstavu forum teatra pod nazivom "Ja u miru mogu sve".

Forum teatar je vrsta predstave u kojoj aktivno sudjeluje i publika koja je prethodno odgledala desetominutnu predstavu te se upoznala sa problematikom iste. Cilj forum teatra jeste da publika traži rješenje problemske situacije i način da pomogne glavnim akterima. Tokom izvođenja forum teatra, Joker modelira tok dešavanja i predstavlja most između publike i glumaca.

Predstava će se održati u petak, 7. februara u Kino sali Ilijaš sa početkom u 13:00 sati.

Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite mlade i njihove ideje direktnim učešćem u dešavanjima koje oni organizuju.

Ovaj projekat je podržan od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u sklopu drugog poziva za predloge projekata kofinansiranog od strane Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.

 
Održana 38. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 29 Sij 2020 14:22

 

38.sjednicaOV 11Januarska sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ove srijede uz prisustvo 22 vijećnika. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, a na dnevnom redu su se našle 22 tačke.

Nakon dugotrajne rasprave većinom glasova je usvojen Izvještaj o realizaciji zaključka sa 34. sjednice Općinskog vijeća, kojim se zadužuju Savjeti mjesnih zajednica sa područja općine Ilijaš da donesu Statute mjesnih zajednica do kraja 2019. godine.

Potom su vijećnici usvojili Izvještaj o realizaciji programa rada Općinskog vijeća za proteklu godinu i Izvještaj o rješavanju upravnih predmeta u protekloj godini.

Općinsko vijeće usvojilo je većinom glasova Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2019. godinu. Plaketa općine Ilijaš, kao javno priznanje za 2019. godinu dodjelit će se predsjednici Udruženja porodica nestalih općine Ilijaš Zekiji Avdibegović i hadžiji i vakifu mesdžida u Homaru Muji Karavdiću. Priznanja će se uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš povodom obilježavanja Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Usvojena je Odluka kojom se daje pozitivno mišljenje na Godišnji plan realizacije šumskoprivredne osnove za 2020. godinu KJP "Sarajevo šume" d.o.o. - dio koji se odnosi na radove planirane na teritoriji općine Ilijaš.

Vijećnici su podržali Odluku o visini bazne cijene za određivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta na području općine Ilijaš za 2020. godinu. Prosječna cijena uređenja građevinskog zemljišta po metru kvadratnom korisne površine iznosi 200 KM.

Također je usvojena Odluka kojom se utvrđuje raspon cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište prema zonama građevinskog zemljišta utvrđenim 38.sjednicaOV 22Odlukom o građevinskom zemljištu i to za treću zonu od 80 KM do 100 KM po metru kvadratnom, za četvrtu od 40 KM do 80 KM, za petu zonu od 20 KM do 40 KM i za šestu zonu od 5 KM do 20 KM po metru kvadratnom.

Vijeće je usvojilo i sedam Prijedloga Odluka iz imovinsko – pravne oblasti.

Usvojena su Rješenja o razrješenju članice Komisije za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja Jasminke Jakubović te članice i predsjednice Komisije za prostorno uređenje, stambeno – komunalne poslove i ekologiju Šife Suljić.

Općinsko vijeće je izabralo Elvedina Alića za novog člana Komisije za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja i Elvira Zukića za člana, a time i predsjednika Komisije za prostorno uređenje, stambeno – komunalne poslove i ekologiju.

Usvojen je Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići – QTR-BS" Ilijaš i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići – QTR-BS" Ilijaš.

Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju RP "Apartmansko naselje Ljubnići – QTR-BS" Ilijaš i Nacrt Odluke o provođenju RP "Apartmansko naselje Ljubnići – QTR-BS" Ilijaš održat će se u periodu od 30. januara 2020. godine do 13. februara 2020. godine  u Općini Ilijaš, kancelariji broj 20 na II spratu.

Javna rasprava na Nacrt Odluke o usvajanju RP "Apartmansko naselje Ljubnići – QTR-BS" Ilijaš i Nacrt Odluke o provođenju RP "Apartmansko naselje Ljubnići – QTR-BS" Ilijaš će se održati 14. februara 2020. godine u maloj sali Općine Ilijaš /podrumske prostorije/ sa početkom u 14:30 sati.

Vijećnici su jednoglasno podržali Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Srebrenički Arboretum" i Nacrt Odluke o provođenju RP "Srebrenički Arboretum".

Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju RP "Srebrenički Arboretum" i Nacrt Odluke o provođenju RP "Srebrenički Arboretum" održat će se u periodu od 38.sjednicaOV 4430. januara 2020. godine do 28. februara 2020. godine u Općini Ilijaš, kancelariji broj 20 na II spratu.

Javna rasprava na Nacrt Odluke o usvajanju RP "Srebrenički Arboretum" i Nacrt Odluke o provođenju RP "Srebrenički Arboretum" će se održati 3. marta 2020. godine u maloj sali Općine Ilijaš /podrumske prostorije/ sa početkom u 14:30 sati.

Primjedbe, prijedlozi, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika OV-a Ilijaš dostavljaju se Općini Ilijaš, Službi za prosotorno uređenje i zaštitu okoliša koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

Općinsko vijeće je podržalo Prijedlog Zaključka kojim se odobravaju novčana sredstva u iznosu od 30.000,00 KM za pomoć licima koji se nađu u stanju socijalne potrebe, a svoja prava ne mogu ostvariti putem Službe socijalne zaštite Općine Ilijaš. Lica koja spadaju u tu kategoriju su starije osobe bez bližih srodnika, samohrani roditelji, invalidna lica koja ne ostvaraju prava putem Službe socijalne zaštite, lica oboljela od hroničnih i drugih oblika bolesti i mnogočlane porodice bez primanja koja se računaju kao prihod.

Navedena novčana pomoć će se ralizovati u budžetskoj 2020. godini i istu odobrava općinski načelnik, na prijedlog Službe za opću upravu, boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu i nadležne komisije Općinskog vijeća. Iznos novčane pomoći je 100,00 KM mjesečno za jednog korisnika i ista će se isplaćivati putem bankovnih računa korisnika.

Na samom kraju sjednice komandir PS Ilijaš Irfan Nefić detaljno je prezentirao informacije o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja na području općine Ilijaš za proteklu godinu.

 
Saradnja Općine Ilijaš i Fondacije "Muharem Berbić" Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 28 Sij 2020 11:24

 

fondacija muharem berbicNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić i stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Enisa Mešetović održali su sastanak sa direktoricom Fondacije "Muharem Berbić" (FMB) Halidom Sinanović – Sarač i projektnim menadžerom Adnanom Mevićem.

Predstavnici Fondacije su ukratko predstavili rad FMB-a i predložili da se druga Konferencija mladih u BiH organizuje upravo u Ilijašu.

Prethodno bi bilo izvršeno istraživanje o načinu djelovanja izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima unutar BiH, namjenjenih rješavanju problematike mladih, te bi se rezultati istraživanja predstavili na Konferenciji.

Općina Ilijaš je iskazala spremnost da svoje prostorne i tehničke kapacitete ponudi u svrhu održavanja Konferecije.

Prisutni su razgovarali i o položaju mladih u društvu i različitim oblicima podrške za mlade.

Fondacija "Muharem Berbić" osnovana je i počela sa radom 2015. godine. Kroz projekte koje  realizuje Fondacija nastoji pomagati najugroženijim kategorijama stanovnika, stipendira uspješne učenike i studente, nudi projekte samopomoći i druge raznovrsne podsticajne mjere u oblasti privrede, obrazovanja i zdravstva.

 
Javni poziv za izbor sportiste godine Općine Ilijaš Ispis Email
Autor web admin   
Utorak, 28 Sij 2020 00:00
 
 
 JAVNI POZIV ZA "IZBOR SPORTISTE GODINE OPĆINE ILIJAŠ"

alt 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas452
mod_vvisit_counterJuče2433
mod_vvisit_counterOva sedmica5284
mod_vvisit_counterOvaj mjesec52854