Previous Next

Svečanost u Ilijašu povodom dodjele 303 ugovora o stipendiranju

U okviru programa Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u kino sali Kulturno sportskog centra Ilijaš održana je manifestacija dodjele ugovora o stipendiranju. Dodijeljena su 303 ugovora o stipendiranju i to 151 ugovor za studente i 152 ugovora za učenike. Iz budžeta Općine Ilijaš za ove potrebe će biti izdvojeno 272.430,00 KM.

Sanja Zagorac Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica ovom prilikom je kazala:

"Dodjeljujemo i 43 priznanja za učenike i studente koji su ostvarili odlične rezultate na kantonalnim, federalnim i višim nivoima takmičenja. Imamo samo jednu Zlatnu značku, a to je Adna Omanović, dobitnica značke za oba ciklusa na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Imamo i priznanja za sedam učenika koji su završili srednjoškolsko obrazovanje sa odličnim uspjehom iz svih predmeta i odlično vladanje, nagrade za učenike na mnogim takmičenjima, posebno učenicima Osnovne muzičke i baletske škole. Ovo je najljepša i meni najdraža manifestacija, sve što je lijepo u Ilijašu okupljeno je danas na jednom mjesta. Izmjenom pravilnika ove smo godine uspjeli povećati stipendije tako da one za studente iznose 130 KM, a za učenike 70 KM, a isplaćuju se devet mjeseci. Odmah ćemo nakon praznika uplatiti stipendije za prva dva mjeseca ove godine. Koristim priliku da se zahvalim svojim saradnicima u Službi koji su zaslužni kako bi ovaj događaj i ove godine bio izvrstan."

Dobitnica Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu Adna Omanović ističe da je veliko zadovoljstvo što je dvostruki dobitnik ovog priznanja.

"Potrebno je puno ulaganja i truda, vremena i odricanja za to veliko dostignuće koje predstavlja krunu našeg rada. Puno znači stipendija općine Ilijaš, kao znak da smo na pravom putu i dodatna podrška. Mladima bih poručila da ustraju na putu znanja jer je to jedini ispravan put i znanje je jedino oružje kojim se možemo boriti sa svim nedaćama sa kojima se susrećemo", poručila je Adna.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je u svom obraćanju naglasio da je opredjeljenje Općine Ilijaš da podržava projekte i aktivnosti mladih i da želi poslati poruku optimizma mladim generacijama koje će u budućnosti voditi lokalnu zajednicu i državu Bosnu i Hercegovinu.

"Mi radimo sve da mladi u ovoj državi dobiju sve što zaslužuju, da ova država bude mjesto gdje ćete ostati i graditi svoju budućnost i postizati svoje najbolje razultate. Pozivamo sve one koji su dužni da takav ambijent zaista prave i da vam ostavimo u amanet takvu budućnost", kazao je Fazlić još jednom čestitavši Dan općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH.

Potom su dodijeljeni ugovori studentima sa prosjekom 9 i više, a to su Lejla Fejzić, Amila Spahić, Maida Gabeljić, Jasmina Hercegovac, Nafija Ibrišimović, Lejla Abdukić, Nejra Durmić, Rijada Alić, Azur Hajdarević, Emira Osmanović, Farah Mašić, Selma Džebo, Emela Fazlić, Faruk Selimović, Belma Bajramović, Nejra Hodžić, Selma Hercegovac i Elma Ramić.

Dobitnici Posebnog priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u toku cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja su Fadila Begić, Emina Muratović, Ensar Džafo, Muhamed Jusupović, Merdija Zarean, Muhamed Fejzić, Ivona Jozić, Emina Mašić i Selma Durmo.

Dobitnici priznanja “Najizvrsniji učenik” u školskoj 2021/2022. godini su Amina Fazlić, Emina Omanović, Merjem Matoruga, Lamija Hasanović, Ahmed Krdžić.

Nagrade i pohvale dobili su i učenici Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Adnan Mešić, Amer Hadžić, Harun Hasanspahić i Ismail Bajramović. Pohvale su također dobili i srednjoškolci za prva mjesta u projektu "Građanin" i to: Sajra Gurdić, Elma Islamović, Ajla Mandra, Amina Ahmić, Ema Murvat, Ilda Krdžić, Kerim Fejzić, Faris Velagić.

Nagrade i pohvale preuzeli su i Emina Muratović, Dino Šehić, Atif Krdžić, Husejn Bajraktarević, Hasan Muratović, Emina Čutura i Sulejmana Čutura. Nagrađeni učenici OMBŠ “Novo Sarajevo” su Nedžla Duraković, Adnan Hasanspahić, Hamza Bajraktarević, Ajdin Gljiva, Una Masnopita, Iman Masnopita, Bakir Abdukić, Fatima Velić i Sara Hodžić.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Hasan Muratović i Atif Krdžić.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba