Previous Next

Posjeta djece Vrtića "Ilijaš" općinskom načelniku: "Općina je naš pravi partner, a mi smo budućnost ovog grada"

Već tradicionalni prijem mališana iz JU "Djeca Sarajeva" Vrtić "Ilijaš" upriličen je u kabinetu općinskog načelnika povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš.

Odgajateljice i mališane iz najstarije odgojne grupe, koja inače broji 28 djece, dočekali su načelnik Akif Fazlić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Mešić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Sanja Fejzić odgovorni odgajatelj Vrtića "Ilijaš" zahvalila se Općini Ilijaš na prijemu koji je postao tradicionalan ali posebno za investiranje u kvalitetnije odrastanje u ovoj ustanovi.

"Prvenstveno ovom posjetom čestitamo Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Učimo djecu o našem gradu Ilijašu i našoj domovini BiH na jedan prilagođen način. Ne opterećavamo djecu tužnim stvarima ali ipak je važno da im kažemo zašto se desila reintegracija. Neka znaju jer su oni u šestoj godini života. Simboličnim čestitkama i zagrljajima zahvalimo se našem uvaženom načelniku Akifu Fazlić i kompletnoj Općini Ilijaš jer investiraju u naš vrtić, u odgojno-obrazovni proces i pomažu nam da on bude što kvalitetniji. Općina Ilijaš je naš pravi partner, a mi smo budućnost ovog grada", kazala je Fejzić.

Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku uručili prikladne zahvalnice, koje su sami izradili.

Načelnik Akif Fazlić ističe da Općina Ilijaš kroz svoje programe u kontinuitetu investira u Vrtić "Ilijaš" u cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za odgojno-obrazovni proces djece.

"Ovakvi susreti sa našim najiskrenijim malim, ali budućim velikim građanima općine Ilijaš uvijek me raduju. Mi itekako imamo odgovornost prema njima. Općina Ilijaš zaista nastoji da kroz svoje programe stvara najbolje uslove za odgoj i obrazovanje. U zadnjih nekoliko godina mnogo se uradilo. Ove godine je na red došlo vanjsko uređenje i opremanje vrtića "Ilijaš". Biće finansirano donatroskim sredstvima dobrih ljudi. Napravit će se puno lijepih sadržaja koji će učiniti boravak djece u vrtiću još ugodnijim. Njihova posjeta me uvijek vrati u vremena reintegracije općine Ilijaš. Emotivno se uvijek vraćamo na taj datum i da je to zapravo dan od kada živimo slobodu, imamo perspektivu i činimo sve da život u našoj Bosni i Hercegovini bude lijep. Čestitke rukovodstvu Vrtića "Ilijaš" i da ove dane provedu u dobrom raspoloženju te da svi osjetimo šta znači Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, kazao je načelnik Fazlić.

Vrtić “Ilijaš” broji 106 upisane djece u cjelovitom programu koji su raspoređeni u pet odgojnih grupa uzrasta od godinu do šest. Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan reintegracije općine Ilijaš u utorak, 28. februara, na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu sa početkom u 11:30 sati planiran je zabavni program sa animatorima i maskotama.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba