Previous Next

Napreduju radovi na izgradnji sportske plohe u Bioči

U toku su radovi na izgradnji sportske plohe u dvorištu područne škole u Bioči. Projekat finansira Općina Ilijaš u partnerstvu sa UNDP-om sa 249.418 KM.

Vrijednost ugovorenih radova za prvu fazu ovog projekta je 198.700 KM. Od čega će Općina finansirati 183.300 KM, a UNDP 15.400 KM.

Predstavnici Općine Ilijaš ranije su uveli izvođače radova i imenovane predstavnike nadzora za izgradnju sportske plohe u dvorištu PŠ "Bioča".

Ove godine u prvi razred PŠ "Bioča" kreću dva učenika, a škola ukupno broji njih sedam u jednom kombinovanom odjeljenju. Direktor OŠ "Stari Ilijaš" Adem Alić danas je obišao radove i iskazao zadovljstvo realizacijom ovog projekta.

"Došlo je na red uređenje školskog dvorišta u PŠ "Bioča". Želim iskazati zadovoljstvo što je u toku realizacija ovog značajanog projekta za OŠ "Stari Ilijaš", odnosno PŠ "Bioča". Uskoro učenike, učenice i uposlenike ove škole očekuje novi i ljepši ambijent, a nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja moći će se realizovati na otvorenom. Učenici i učenice će imati adekvatno mjesto za igru i aktivnosti nakon nastave. Želim se zahvaliti općinskom načelniku koji je osigurao sredstva za realizaciju ovog projekta. Također, želim se zahvaliti UNDP-u i predsjedniku Savjeta MZ Luka Elminu Brkiću koji je zajedno sa menadžmentom škole koordinisao realizaciju ovog projekta. Bliži nam se početak nove školske godine i ovu priliku koristim da svim učesnicima odgojno-obrazovnog procesa zaželim sretnu i uspješnu narednu školsku godinu", rekao je direktor Alić.

Elmin Brkić, predsjednik Savjeta MZ Luka, zahvalio se Općini Ilijaš i načelniku Akifu Fazliću na podršci.

"Savjet MZ Luka učestvuje u projektu UNDP-a "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH". Prije četiri godine na zboru građana u PŠ "Bioča" odlučeno je da je prioritet projekat izgradnje sportske plohe u Bioči i dječjeg igrališta u Donjoj Luci. Urbanizacija naselja u našoj mjesnoj zajednici je vrlo važna. Do sada nije postojala školska sportska ploha, niti dječja igraonica. Na području MZ Luka realizujemo još jedan važan projekat, a to je izgradnja dječje igraonice u Donjoj Luci. Riječ je o vrlo važnom projektu, čijom realizacijom će najmlađa populacija dobiti adekvatan prostor za igru. Ovu priliku koristim da se zahvalim općinskom načelniku za izdvojena sredstva za realizaciju ovog projekta i direktoru OŠ "Stari Ilijaš" koji je zajedno sa Savjetom MZ učestvovao u ovom projektu", rekao je Brkić.

Prva faza projekta izgradnje sportske plohe u dvorištu područne škole u Bioči podrazumijeva zemljane, armiračko - betonske radove, postavljanje gornjeg sloja i markiranje terena, potom postavljanje zaštitne ograde, sportskih rekvizita, te hortikulturno uređenje. Ova faza podrzumijeva i uređenje parking prostora i odvodnju oborinskih voda.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba