Previous Next

Fondacija Hastor potpisala ugovore s novim stipendistima s područja Ilijaša i Vogošće

U prostorijama Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika s Fondacijom Hastor.

Fondacija Hastor dobrotvorna je i neprofitna organizacija koja podržava, osnažuje i motiviše djecu i mlade da postanu lideri u svojim zajednicama koji će svojom plemenitošću, humanošću i dijeljenjem dobra biti ambasadori Fondacije Hastor u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Upravo takvih 13 učenika s područja Ilijaša i Vogošće dobilo je priliku da postanu stipendisti. Svi oni će, osim značajne finansijske podrške tokom svih 12 mjeseci u godini, dobiti priliku za unapređivanje i razvijanje svojih znanja i vještina kroz mentorsku podršku, što je sinonim za rad Fondacije Hastor.

Današnjim potpisivanjem ugovora u Ilijašu, uz nove stipendiste, Fondacija Hastor u školskoj 2024/2025. godini u Ilijašu stipendira 39, a u Vogošći 19 učenika osnovne i srednje škole koji su stipendisti Fondacije od ranije te su njihovi ugovori u ovoj godini automatski obnovljeni. Početkom nove akademske godine bit će potpisani ugovori i sa studentima s ovog područja, čime će se ovaj broj dodatno povećati.

Davud Hodžić novi je stipendista Fondacije Hastor i raduje se novim iskustvima koja mu donosi ovaj status: “Ulogu stipendiste Fondacije Hastor vidim kao motivaciju na putu ostvarenja mojih ciljeva. Fondacija mi pruža ne samo finansijsku podršku, već i priliku da se maksimalno posvetim obrazovanju i ličnom razvoju."

Potpisivanje ugovora vodila je direktorica Fondacije Hastor Lejla Đonlagić koja ističe: “Najveća jedinstvenost Fondacije Hastor ogleda se u volonterskom programu. U trendu masovnog odlaska mladih ljudi u druge države, zahvaljujući programu stipendiranja i mentorstva, Fondacija pruža mladim ljudima perspektivu unutar naše države te im daje priliku da razvijaju svoje potencijale i učestvuju u unapređenju lokalnih zajednica kao što to čine i naši stipendisti u Ilijašu i Vogošći. Na taj način gradimo uspješne mlade ljude, stvaramo nove lidere i jačamo Bosnu i Hercegovinu.”

Samo u prethodnoj školskoj/akademskoj 2023/24. godini, Fondacija Hastor je brojala više od 2.300 stipendista, što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u Bosni i Hercegovini. Ove godine ta cifra povećava se dolaskom novih stipendista iz cijele BiH.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba