Prednacrt izrade Regulacionog plana "Gornji Kadarići"

RPGornjiKadarici1Jučer je u kabinetu Općinskog načelnika održan sastanak na temu: "Prednacrt izrade Regulacionog plana "Gornji Kadarići".
Sastanku su prisustvovali: Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš g. Meliha Avdibegović, stručna saradnica za urbanizam g. Mersa Zeković, predstavnici Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, predstavnici Investitora "Union Real Estate Company" d.o.o. Sarajevo, predstavnici JKP "Vodostan" Ilijaš i Predsjednik mjesne zajednice Ilijaš-grad.
Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana "Gornji Kadarići" donijelo je Općinsko vijeće Ilijaš na februarskoj sjednici. Regulacionim planom planirana je gradnja "Apartmanskog naselja u Gornjim Kadarićima i to izgradnja: 63 stambena objekta, spratnosti: suteren, prizemlje i sprat, sportsko-rekreacionog centra, vjerskog objekta i objekta društvene infrastrukture.
Apartmansko naselje će se prostirati na površini od 6,7 ha.
Prema riječima Pomoćnice načelnika g. Avdibegović, do sada su na ovom području urađene ažurne geodetske podloge i izrađen Elaborat o inženjersko geodetskim karakteristikama terena. Sva dokumentacija je dostavljena Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

RPGornjiKAdarici2Na sastanku najviše je bilo riječi oko rješavanja parking prostora, rješavanja saobraćajnice kroz naselje, pitanjima vodosnadbijevanja i rješavanju odvodnje otpadnih voda.

Cilj izrade Regulacionih planova je urbano uređenje prostora i stvaranje najboljih optimalnih rješenja za predmetnu lokaciju.
Na sastanku je zaključeno da se predloži Općinskom vijeću Nacrt Regulacionog plana "Gornji Kadarići" cijeneći interese lokalne zajednice ali i uz poštivanje uslova infrastrukture.
 
Nakon usvajanja Nacrta Regulacionog plana uslijedit će i Javna rasprava u kojoj pravo sudjelovanja imaju svi zainteresovani građani.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba