Općinski načelnik održao sastanak s predstavnicima Federalne uprave za geodetske poslove


FGUU okviru realizacije Projekata iz oblasti geodetskih i imovinsko-pravnih poslova, koji su od životne važnosti za stanovnike Općine Ilijaš, danas je u kabinetu Općinskog načelnika održan sastanak, na kojem su pored Općinskog načelnika. g. Akifa Fazlića i Šefa odsjeka za katastar u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar Općine Ilijaš g. Nizame Mališević prisustvovali direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove g. Željko Obradović, Federalni inspektor za katastar g. Zijad Džananović i pomoćnik direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Sektoru za geoinformatiku g. Nedžad Pašalić.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji Projekta registracije nekretnina za područje K.O. Ilijaš – Grad, stupanje na snagu katastra nekretnina za K.O. Nišići i K.O. Ljubina, nastavku postupka izlaganja podataka na javni uvid za područje tzv. gornjeg kraja Općine Ilijaš kao i aktivnostima na uspostavi Adresnog registra za područje Općine Ilijaš.

Realizacijom Projekta registracije nekretnina za područje K.O. Ilijaš – Grad bit će uspostavljena jedinstvena evidencija o nekretninama, te će komplikovani sistem uknjižavanja imovine u postojeće evidencije postepeno otići u istoriju. Umjesto dosadašnjih, djelimičnih evidencija, bit će uspostavljena jedinstvena evidencija, katastar nekrenina, u kojem će korisnici usluga na jednom mjestu, u jednom dokumentu za kratko vrijeme dobiti pouzdane i tačne podatke o svojoj nekretnini, što će dovesti do većeg stepena pravne sigurnosti u vezi sa statusom njihovih nekretnina, kao i prilikom prometa nekretnina i investicionih ulaganja. 
 
Na sastanku je dogovoreno da se sve započete aktivnosti u narednom periodu nastave uz potpunu podršku i saradnju Općine Ilijaš i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba