Održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš"

Danas je održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš za period 2018.-2022". U sastav Komisije imenovani su: Mirza Marukić, Meliha Avdibegović, Merima Osmanović, Sanja Zagorac-Jozić, Sadik Alić, Zdravko Barić, Aziz Fazlić, Nedžad Masnopita i Mirza Dinar. 
KomisijaZaIzraduStrategije 002Cilj današnjeg sastanka bio je utvrditi metodologiju i dinamiku izrade Strategije. 
Članovi Komisije su se složili da nova Strategija treba da definiše strateški plan sa jasno definisanim strateškim projektima razvojnog karaktera i jasno definisanim izvorima finansiranja. 
Prijedlog Komisije je da se utvrdi vrijednost Projekata koji će biti obuhvaćeni Strategijom, a  Projekti manje vrijednosti da se planiraju Operativnim planom Općinskog načelnika i Službi jedinstvenog organa uprave, jer Strategija treba da predstavlja viziju Općine Ilijaš za naredne četiri godine.   
Na web stranici Općine Ilijaš bit će postavljen obrazac za predlaganje Projekata koji će moći ispuniti i dostaviti Komisiji svi zainteresovani subjekti. 
Komisija će se sastajati sedmično i kroz radne sastanke, organizaciju okruglih stolova i tematskih rasprava, te individualni rad prema povjerenom zadatku prikupljati i analizirati podatke, predlagati mjere, ciljeve, projekte i aktivnosti iz oblasti svog profesionalnog djelovanja, a sve u cilju izrade KomisijaZaIzraduStrategije 004Strategije prema metodologiji održivog razvoja uz ravnomjeran tretman oblasti: zaštita životne sredine i razvoj infrastrukture, ekonomski, ruralni i društveni razvoj. 
Postupak izrade Strategije je u potpunosti otvoren i javan i svim sastancima Komisije, tematskim raspravama radnih grupa, te okruglim stolovima mogu prisustvovati sve zainteresovane stranke u svojstvu partnera, i to kao pojedinci – građani ili kao predstavnici grupe građana, kao što su predstavnici institucija i organizacija, predstavnici nevladinog sektora, medija, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova, razvojnih agencija i sl. na način da u postupku izrade Strategije mogu jednakopravno davati usmene ili pismene sugestije, preporuke i mišljena, te predlagati strateške ciljeve, mjere, programe i projekte za koje smatraju da trebaju biti tretirani unutar Strategije. 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba