Udruženje dijabetičara KS provelo akciju mjerenja šećera u krvi i podjelu glukometara u MZ Kamenica

mzKamenicaU prostorijama MZ Kamenica danas je za građane organizovana akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi. Akciju je provelo Udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo u saradnji sa Farmaceutskom kućom "Roche diagnostic". Ova akcija je započeta 20. oktobra u saradnji sa Farmaceutskom kućom "Novo Nordisk". Obzirom da je odziv građana u oktobru premašio očekivanja Udruženja, današnja akcija rezultat je zajedničke inicijative građana i Udruženja. 
Akciji mjerenja šećera u krvi prisustvovao je i Općinski načelnik, g.Akif Fazlić, koji je čestitao Udruženju i zahvalio se na provođenju ove akcije.
Prema riječima Sekretara Udruženja dijabetičara KS, g. Alme Dervišbegović, cilj današnje akcije je  pomoći stanovništvu koje je obolilo od šećerne bolesti. "Ovom akcijom ne samo da će se uraditi besplatno mjerenje šećera u krvi već je pokrenuta i jedna velika akcija, a to je "Naša pomoć za našu Kamenicu", gdje će se uz podršku Farmaceutske kuće Kamenica2"Roche diagnostic" donirati 10 glukometara, najsavremenijih aparata za mjerenje šećera u krvi. Ljudima koji nemaju ovaj aparat, a primaju redovnu terapiju,  imaju visoke vrijednosti šečera u krvi, u teškoj su materijalnoj situaciji i  ne mogu obezbijediti nabavku glukometra ovi aparati će puno pomoći".
G. Dervišbegović je naglasila da ova Mjesna zajednica nema apoteku, a Udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo će se u narednom periodu pobrinuti da se razgovara što više o problemima ove vrste kako bi mi mogli pomoći ljudima da se poboljša nivo zdravstvene zaštite.
Predsjednik Savjeta MZ Kamenica g. Mirsad Balta zahvalio se Udruženju dijabetičara KS na saradnji i naglasio da je u MZ Kamenica puno oboljelih od ove bolesti.
Provedenom akcijom ni građani nisu krili svoje zadovoljstvo.

Na području Općine Ilijaš djeluje i dijabetološko savjetovalište u sastavu Doma zdravlja Ilijaš. 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba