Potpisan Sporazum za rekonstrukciju fontane u pješačkoj zoni Ilijaš

 

 

 

 

muhamed vahid akif fazlic 2U Općini Ilijaš je upriličeno potpisivanje Sporazuma o zajedničkom ulaganju za izradi projektne dokumentacije i rekonstrukcije fontane u pješačkoj zoni Ilijaš, izradu idejnog projekta Sahat kule u Ilijašu, postavljanje mreže za skupljanje otpada na rijeci Bosni i pokretanje firme na području općine u cilju daljnjeg razvoja općine.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović i sufinansijer Muhamed Vahid.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što će u narednom periodu grad Ilijaš dobiti novi imidž.

"Želim se zahvaliti Muhamedu Vahidu koji je iskazao svoj patriotizam i interes. Ranije smo imali nekoliko sastanaka i razgovarali smo o planovima za budućnost, zapravo kako graditi grad Ilijaš. S obzirom da Muhamed Vahid ima mnogo iskustva kada je riječ o poslu u inostranstvu, a u sferi dizajniranja i projektovanja, danas nam je dao podršku za relizaciju projekata navedenih u Sporazumu. Ovo su tri prepoznatljiva i značajna projekta, a mi smo se obavezali ovim protokolom da u narednom periodu zajednički dođemo do građevinskih dozvola. Sa aspekta prioriteta prvi projekat je rekonstrukcija fontane koja se nalazi u centru grada", kazao je Fazlić.

Sufinansijer Muhamed Vahid kaže da iako živi u drugoj državi on gaji posebnu ljubav prema Bosni i Hercegovini, ali i Ilijašu.

"Drago mi je da mogu uraditi nešto za moj grad i moju državu. Moja majka je iz Ilijaša, ja se osjećam kao Bosanac i Ilijašanin i imam obavezu da uradim nešto lijepo i korisno, a samim tim želim da Ilijaš bude još ljepši", rekao je Vahid. 

 

 

 

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba