Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić posjetio firmu Ezam koju je zahvatio požar

NACELNIK EZAMPožar koji je izbio u zgradi salona namještaja Ezam u Ilijašu evidentno je nanio ogromnu materijalnu štetu ovoj firmi. Među prvima, na mjesta događaja došao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić koji je razgovarao sa vlasnicima firme EZAM.

„Situacija je jako teška. Ovo je ogroman požar. Ogromna je šteta. Razgovarao sam sa vlasnicima firme. I što je sreća u ovoj ogromnoj nesreći jeste to da nema povrijeđenih. Bez obzira što se desilo, vlasnici imaju pozitivan stav da će svojim radom i poslovanjem nastaviti dalje sa radom i obnoviti objekat. Vlanici firme „Ezam“ su iznajmljivali prostor i drugim poslodavcima. U pitanju su ogromne količine namještaja firme Standard. Šleper koji je već bio pun robe za izvoz je izgorio. Važno je lokalizovati požar da ne pređe na druge objekte. Uzroke će utvrditi nadležne slušbe. Ogroman je broj profesionalnih vatrogasnih ekipa na terenu“, kazao je načelnik Fazlić.

Esad Karhimanović, vlasnik firme EZAM Ilijaš izjavio je da nije bilo ezam pozarpovrijeđenih ali da je materijalna šteta ogromna.

„Još uvijek gori zgrada. Ne možemo prići blizu. Šteta je ogromna. U cijelosti je sve izgorjelo. Na svu sreću niko nije povrijeđen. Ja sam jutros prvi vidio požar, krenuo je iz kotlovnice. Nazvao sam radnike i obavijestio ih. Život ide dalje. Matereijalno se sve može nadoknaditi. Za mene je tragedija smrt momka koji je jučer imao dženazu“, kazao je vlasnik firme EZAM.

Sve raspoložive ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su upućene na teren. Ogroman plamen doslovno guta zgradu, a vatrogasci se i dalje bore sa vatrenom stihijom. Ekipa JKP "Vodostan" Ilijaš pruža pomoć u dostavljanju vode.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba