Posjeta djece vrtića "Ilijaš" općinskom načelniku

djecavrticUposleni i djeca iz JU "Djeca Sarajeva" vrtić "Ilijaš" posjetili su Općinu Ilijaš povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš.

Prijem je upriličen u kabinetu općinskog načelnika, gdje su djecu i odgajateljice dočekali načelnik Akif Fazlić, predsjedavajući Općinskog vijeća Mahir Dević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Alen Hasković i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Tokom posjete djeca su izvela prigodan kratki program. Sara Bektić, Nur Šerak i Emrah Durić recitovali su stihove o domovini i gradu. Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku uručili pokolne i čestitku, koje su sami izradili.

"Ne postoji bolji i ljepši način da se započne sa programom obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH od posjete najmlađih. Djeca su programom oduševila sve nas, jer govore drugačije od odraslih. Ovo su zaista relaksirajući trenuci i inspracija za nas odrasle da se još ozbiljnije i odgovornije odnosimo prema funkcijama koje obnašamo i da što više damo od sebe za djecu, za mladost naše općine, grada i države", rekao je Fazlić.

Odgajateljica Sanja Fejzić je kazala da se u okviru odgojno-obrazovnog rada u vrtiću puno pažnje posvećuje temama domovine i grada.

"Djeca su članovi društva i mi ih kao takve i posmatramo. U povodu Dana reintegracije odlučili smo posjetiti Općinu Ilijaš i zahvaliti načelniku na odličnoj saradnji i brizi za naš vrtić. Srce mi je ogromno kada vidim koliko kulture i zahvalnosti djeca pokazuju", kazala je Fejzić.

djecavrtic1Vrtić "Ilijaš" broji 74 člana i u narednom periodu se nadaju povećanju kapaciteta.

"Općina Ilijaš ulaže u naš objekat, ove godine pravit će se gornji sprat tako da ćemo se moći proširiti za još dvije odgojne grupe naredne godine", dodaje Fejzić.

Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan reintegracije općine Ilijaš organizovana je dječja pozorišna predstava "Mačak Ćiro i mačak Vova" u kino sali JU KSC i Radio Ilijaš.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba