Home Vijesti World Vision i Općina Ilijaš: Uspostava multidisciplinarnog neformalnog tijela za zaštitu djece
World Vision i Općina Ilijaš: Uspostava multidisciplinarnog neformalnog tijela za zaštitu djece PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 25 Tra 2018 12:40

world visionU velikoj sali Općine Ilijaš odražan je radno – konsultativni sastanak čiji inicijator je World Vision međunarodna organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje posvećena radu s djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu.

Teme na inicijalnom sastanak bile su predstavljanje tehničkih programa World Vision-a BiH, definisanje članstva i uspostava strukture multidisciplinarnog tijela i procjena trenutnog stanja na polju referalnih mehanizama za zaštitu djece od nasilja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš, predstavnici dvije osnovne škole, 7. Policijske uprave Ilijaš, DZ Ilijaš i Centra za socijalni rad Ilijaš.

Kako bi se osiguralo uspješno uspostavljanje multidisciplinarnog tijela u zajednici od velike važnosti je da u aktivnosti projekta budu uključeni predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje u svom svakodnevnom radu doprinose prevenciji nasilja nad djecom i zaštiti djece.

Sanjin Gijo, koordinator projekta Jačanja sistema referalnih mehanizama zaštite djece od nasilja na loklanom nivou kazao je kako uobičajeno na prvom sastanku rade procjenu inicijalnog stanja kako bi utvrdili postojeće mehanizme i kako ne bi stvarali paralelizme, već nadogradili aktivnosti i odredili jasnije korake u daljem radu.

sanjin gijo"Velika olakšica nam je što je Općina Ilijaš iskazala interes za izradu posebnog strateškog dokumenta kojim će se urediti zaštita djece. Tim činom praktično je napravljen ogroman iskorak. Naš zadatak za naredni period je da formiramo radna tijela i krenemo konkretno u izradu strateškog plana. Radno tijelo će činiti predstavnici svih ustanova i institucija, s tim da u narednom periodu planiramo uključiti i nevladin sektor, predškolske i srednjoškolske ustanove, te vjerske ustanove, dakle sve ključne aktere koji u svom domenu mogu doprinjeti izradi strateškog plana", rekao je Gijo.

Od aprila 2018. godine Međunarodna organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje World Vision u partnerstvu s UNICEF-om BiH implementira jednogodišnji projekat Jačanje sistema referalnih mehanizama zaštite djece od nasilja na lokalnom nivou.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1151
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1151
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28159