Home Vijesti Izabrani najbolji sportisti i sportašice Općine Ilijaš
Izabrani najbolji sportisti i sportašice Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 28 Velj 2018 22:37

sportisti2Tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste i sportašice Općine Ilijaš upriličena je i ove godine u kino Sali KSC Ilijaš kao završni dio programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. 

Za sportašicu Općine Ilijaš za 2017. godinu proglašena je Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš. U protekloj godini Harisa je postigla odlične rezultate na takmičenjima u organizaciji Stonoteniskog savez BiH. Kadetska je prvakinja BiH u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, ekipna juniorska kadetkinja i prvakinja BiH u kategoriji mix kadeti. Harisa je ostvarila odlične rezultate sa reprezentacijom BiH na ITTF turniru u Beogradu kao i na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj i međunarodnom turniru u Tešnju. Druga je na rang listi Stonoteniskog saveza BiH za kategoriju kadetkinje i treća na rang listi za juniorke.

sportista3Za sportaša Općine Ilijaš za 2017. godinu proglašen je Elmir Ramić iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš. Elmir je tokom 2017 godine učestvovao na brojnim karate takmičenjima i ostvario odlične rezultate na međunarodnim, državnim, federalnim i kantonalnim takmičenjima.

„Općinski načelnik svake godine imenuje ocjenjivački žiri koji na osnovu pristiglih aplikacija izvrši bodovanje u skladu s pravilnikom, ove godine nismo imali nikakvih prigovora, a posebno ističem žensku ekipu Stonoteniskog kluba „Hašim Spahić“, četiri djevojčice koje su se plasirale u Premijer ligu i mislim da ćemo sljedeće godine imati i prvakinje u stonom tenisu. Nagrađujemo najbolje o čemu govore njihovi rezultati, a Općina Ilijaš mnogobrojnim važnim projektima nastavit će unaprijeđivati sport i sportsku infrastrukturu. Posebno ističem izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Hašim Spahić“ kao i rekonstrukciju gradskog stadiona i izgradnju jednog prestižnog sportsko-rekreativnog centra“, kazala je Sanja Zagorac Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš.

Odlukom ocjenjivačkog žirija za najperspektivniju sportašicu Općine Ilijaš izabrana je Nudžejma Matoruga iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš.

„Ovo je veliki uspjeh za mene i ponosna na to što sam dosad ostvarila, ali mislim da mogu još bolje i nastavit ću da se trudim“, kazala je najperspektivnija ilijaška karatistkinja za 2017. godinu Nudžejma Matoruga.

sportisti1Za najperspektivnijeg sportaša Općine Ilijaš proglašen je Eldin Zoronjić iz Atletskog kluba “Ilijaš”. Eldin kaže da trenira dvije i po godine i njegov najbolji rezultat je 60 metara u 8,11 sekundi i to je disciplina koju redovno trči.

Dobitnici priznanja sportski kolektiv Općine Ilijaš je ženska seniorska ekipa Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš. Nagrađenu ekipu čine Harisa Mešetović, Amila Spahić, Azra Ljubijankić i Nejra Čorić.

Sportski radnik Općine Ilijaš za 2017. godinu je Hodžić Himzo iz Odbojkaškog kluba “Ilijaš”. Dobitnik priznanja sportski trener Općine Ilijaš je Alihodžić Munib iz nogometnog kluba “Jedinstvo”. Dobitnik priznanja sportaš-invalid je Adil Palić iz Sportskog invalidskog društva “126 Ilijaš”.

sportistisanjaSpecijalna priznanja pojedincima i kolektivima koji su pomogli razvoju sporta na području općine Ilijaš dodjeljena su Mustafi Derviševiću, Amri Bektić, Asmiru Hajdareviću, Ahmedu Veliću, Kamenjaš Hamzi, Lišćevici promet, Atletskom klubu “Ilijaš”, JU Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš”, Caffe restoranu Diana, Fazum Gradnji d.o.o. Ilijaš, Slastičarni “Bosna” i Slastičarni “Zambak” Ilijaš.

Nagrade su uručili dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen hasković, zastupnik u Skupštini KS Amar Dovadžija, pomoćnica načelnika Sanja Zagorac Jozić, vijećnici Mehmed Sinanović i Almir Špiodić, te mlada Lamija Džafo.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas945
mod_vvisit_counterJuče1595
mod_vvisit_counterOva sedmica11272
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44891