Održan sastanak sa predstavnicima PRONI Centra za omladinski razvoj

proniU prostorijama Općine Ilijaš održan je sastanak predstavnika PRONI Centra za omladinski razvoj Jasmina Jašarevića i Vedada Lemeša sa Službenicom za mlade Enisom Mešetović, nakon čega je upriličen obilazak novootvorenog Prostora za mlade u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović“, kojem je prisustvovala predsjednica Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem“ Elma Glamoč.

Sastanak je upriličen u cilju upoznavanja sa radom PRONI Centra i ostvarivanja moguće saradnje u području rada sa mladima na području općine Ilijaš.

„U proteklom periodu pratili smo kako mladi u Ilijašu realizuju sjajane aktivnosti te da je otvoren prostor za mlade. Danas smo tu kako bismo posjetili taj prostor, ostvarili saradnju, razgovarali o mogućnostima osnivanja PRONI Omladinskog kluba u Ilijašu te promovisali Europsku Omladinsku Karticu, što bi u konačinici rezultiralo da mladi ljudi u Ilijašu imaju pristup informacijama i mogućnostima kao što to imaju mladi u općinama i gradovima gdje PRONI realizuje svoje aktivnosti. Naš zajednički cilj jeste pružiti mladima prilike da se ostvare u svoje slobodno vrijeme,da unaprijede svoje kapacite i vještine te steknu nova znanja i poznanstva. Ovo je naša prva posjeta i nadamo se uspješnoj saradnji sa institucijama i organizacijama u Ilijašu“, istakao je Generalni menadžer PRONI Centra za omladinski razvoj Jasmin Jašarević.proni 2

Službenica za mlade Enisa Mešetović izrazila je otvorenost i spremnost Općine Ilijaš za saradnju, posebno u vidu provedbe zajedničkih projekata te osnivanja PRONI Omladinskog kluba za mlade u Ilijašu.

Predsjednica Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem“ Elma Glamoč istakla je važnost postojanja kvalitetnih aktivnosti za mlade u Ilijašu, kao i mogućnosti učešća mladih u programima koje realizuje PRONI Centar.

PRONI je osnivač najveće mreže omladinskih klubova u Bosni i Hercegovini – 42 omladinska kluba, kao i inicijator i suosnivač obnove jednog od najvećih Omladinskih centara u BiH – Omladinskog centra Brčko distrikta BiH.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba