Home Vijesti Asfaltiran kružni tok u Solakovićima
Asfaltiran kružni tok u Solakovićima PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 09 Stu 2017 18:01

 solako1Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima  i predsjednik MZ Ljubina Meho Tabaković posjetili su Solakoviće i novoizgrađeni asfaltirani put u ovom mjestu, koji je nakon godina čekanja prava olakšica i dobra vijest za  mještane, te znatno olakšava kretanje građana, kao i prijevoz djece do škole.

Predsjednik MZ Ljubina Meho Tabaković kazao je za Radio Ilijaš da se na asfaltiranje ovog puta čeka već 30 godina.

Zahvaljujem se načelniku i svima koji su podržali ovaj projekat, na ovaj put čeka se od 1987. godine. Ovo je projekat tzv. kružni tok Solakovići  u dužini oko 350 metara i tu egzistira najveći broj stanovništva i nekako je najprometniji, prilikom kiša prvi je na udaru i ošteti se a realizacijom ovog projekta to je svedeno na minimum. Izvođač radova je firma Halilović, aplicirali smo Općini Ilijaš da se ovaj projekat završi do kraja, nekih 500 metara i nadamo se da će se ovaj i ostali projekti značajni za naše građane realizirati, kazao je Tabaković.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić naglašava specifičnost ove MZ zajednice te neophodnost rješavanja mnogih pitanja kako bi se život stanovnika ovog područja poboljšao.

Ovo je jedan manji projekat, ali jako bitan za stanovnike Solokavića, ovdje ima puno toga da se radi. Ove godine akcenat smo dali na izgradnju puteva i javne rasvjete. MZ Ljubina i Solakovići  ima specifičan položaj s aspekta realizacije projekata, a mislim na pitanje vodosnabdijevanja  i dalju rekonstrukciju puteva u okviru Ljubine. Mi smo opredijeljeni da svake godine realiziramo etapu tih projekata i tako da ćemo nastaviti u narednoj godini ono što dogovorimo sa Savjetom MZ i ono za što obezbjedimo sredstva, putna infrastruktura i javna rasvjeta su u planu. Teži dio je vodosnabdijevanje. Moramo napraviti stretegiju, plan i projekat kako bi riješili problem vodosnabdijevanja. Sad se snabdijeva iz raznih lokalnih izvora, izdašnost nije dovoljna s aspekta potreba i teško je kontrolisati ispravnost i moramo naći rješenje kako obezbjediti i naći varijantu kako riješiti projekat, kaže Fazlić.

Načelnik dodaje i da je bitno adekvatno zimsko održavanje puteva, prijevoz đaka i da je Općina Ilijaš opredjeljena da  da intenzivno radi na tim projektima, kako bi poboljšali život stanovnika i kako bi oni nastavili da žive u MZ Ljubina i pripadajućim naseljima i selima.

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata u 2018/2019


za stipendiranje učenika i studenata u stanju socijalne potrebe 2018/2019


Molba i izjava studenti školska godina 2018/2019


Molba i izjava Učenici školska godina 2018/2019

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas898
mod_vvisit_counterJuče2182
mod_vvisit_counterOva sedmica14918
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32483