Završena rekonstrukcija regionalnog puta R 445 u Lješevu

l2Danas su završeni radovi putne infrastrukture jedne od modernijih saobraćajnica na području MZ Lješevo. Svečanom otvorenju putne komunikacije prisustvovali su načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar za saobraćaj u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač.

Na području granice općine Ilijaš sa Zeničko-dobojskim kantonom završeno je asfaltiranje posljednih 280 metara rekonstrukcije putne komunikacije, sa kompletnom zamjenom kolovoznog stroja i pješačke staze.

„Ovo je jedna od najznačajnih dionica rekonstrukcije puta R445 koja je završena. Već dvije i pol godine se radi na ovoj dionici, a radovi su išli po fazama. Ovo je granica KS prema Zeničko-dobojskom kantonu i time smo napravili iskorak da čitavu regionalnu cestu dovedemo u fazu jedne moderne saobraćajnice. Također, tender je u završnoj fazi što se tiče puta Stari Ilijaš – Malešići. Mi ćemo nastaviti dalje projekte koji su vezani za potpunu rekonstrukciju regionalne ceste na području općine Ilijaš. Cjelokupan iznos ovog projekta od mosta na rijeci Stavnji do granice prema Zeničko-dobojskom kantonu iznosio je oko 3.000.000 KM, a ova zadnja faza je bila i najkraća i koštala je oko 250.000 KM. Ovo je jedna od najmodernijih saobraćajnica općine, te se nadam da ćemo i u daljem periodu nastaviti raditi na projektima koji su vezani za potpunu rekonstrukciju saobraćajnica na području naše Općine.“ kazao je načelnik Fazlić.

Ilijaš je područje gdje je izuzetno radilište svih projekata, a direktor Direkcije za ceste Selmir Kovač govorio je o realizaciji i ostalih projekata.

Ono što imam u najavi jeste da će u narednih 10 do 15 dana izvođači radova obići  naš sljedeći projekat, a to je rekonstrukcija puta Ilijaš – Malešići most i to je vrijednost radova oko 2,8 miliona i s tim projektom završavamo godinu i onih obećanih četiri miliona općini Ilijaš“ rekao je.l1

Kako je i sam ministar za saobraćaj KS Adi Kalem kazao ovo je jedan od najznačajnih projekata na području KS koji je završen.

 „ Ovo je jedan od dobrih projekata koji se nastavljaju kroz praksu KS. U proteklom periodu investirali smo 3,1 milion u regionalnu saobraćajnicu, te je bitno istaći da je ovo projekat koji spaja dva kantona“ istakao je Kalem.

 

Elma Masnopita,  mještanin MZ Lješevo istakla je da je ovo veliki značaj ovog infrastrukturnog projekta, te važnost izgradnje biciklističke staze.

Danas svjedočimo realizaciji jednog značajnog projekta koji je u proteklom periodu bio planiran kroz operativni plan Općine Ilijaš. Istakla bi da je to produkt uspješne saradnje i realizacije između predstavnika MZ Lješevo, općinskih službenika na čelu s načelnikom Akifom Fazlićem kao i resornog ministarstva KS“ kazala je.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba