Home Vijesti Novoizabrani komandir VII Policijske uprave u posjeti Općini Ilijaš. Razgovarano o budućim planovima
Novoizabrani komandir VII Policijske uprave u posjeti Općini Ilijaš. Razgovarano o budućim planovima PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 24 Kol 2017 10:35
AsfaltiranjePutevaIlijas 017Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević održali su danas sastanak sa novoizabranim komandirom VII Policijske uprave Ilijaš Amirom Halilovićem i zamjenikom komandira Azizom Pašićem. 
Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš na samom početku sastanka čestitali su novoizabranom komandiru na imenovanju i poželjeli puno sreće i uspjeha u radu, kao i prethodnom komandiru Omeru Kadriću s kojim je Općina Ilijaš imala dobru saradnju.
Na sastanku je razgovarano o planovima i projektima koje Policijska uprava Ilijaš namjerava realizovati do kraja ove i u 2018. godini. 
U Budžetu Kantona Sarajevo planirana su novčana sredstva za izgradnju objekta odjeljenja Policijske stanice u Srednjem za koji je izdata urbanistička suglasnost. 
Realizacija projekta planirana je u ovoj i narednoj godini, a u 2018. godini VII Policijska uprava u saradnji sa Općinom Ilijaš planira instaliranje video nadzora po teritoriji Općine Ilijaš. Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća podržali su u potpunosti ove Projekte. 
 
Općinski načelnik je istakao: "Na današnjem sastanku napravili smo jednu procjenu bezbjednosnog stanja na području naše općine i razgovorali o Planovima i potrebama koje su jako bitni za unaprjeđenje i rada policijske stanice i veća bezbjednost i sigurnost na našoj općini. Praktično imamo identične stavove. Želimo da u svim segmentima gradimo imidž općine u kojoj prije svega imamo ambijent ugodnog življenja i za takav ambijent potrebna je i da sigurnosna situacija bude pod kontrolom. Nažalost imali smo jedan ozbiljan slučaj u kojem su dva mlada čovjeka poginula gdje vjerovatno ni policijska uprava nije mogla adekvatno reagovati. Bitno je da preventivne mjere širimo i naš današnji dogovor jeste da idemo u jedan sistem postavljanja video nadzora i da konačno realizujemo projekat izgradnje objekta odjeljenja Policijske stanice u Srednjem što će biti dva ključna projekta za naredni period ". 
Za život građana u lokalnoj zajednici ključnu ulogu ima sigurnost. Ta činjenica obavezuje lokalnu zajednicu da pomaže rad Policijske uprave iako nema ingerencije nad njom. Nedavni vandalski napadi na pravoslavnu crkvu, a u cilju prevencije takvih i sličnih krivičnih djela nameću obavezu za osiguranje sredstava za poboljšanje uslova rada policijske stanice radi njenog efikasnijeg djelovanja. 
 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas45
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2237
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29676