Home Vijesti Od septembra mobilni timovi će evidentirati nezaposlena lica u razuđenim dijelovima Općine Ilijaš
Od septembra mobilni timovi će evidentirati nezaposlena lica u razuđenim dijelovima Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 17 Kol 2017 10:15
MobilniTimBiro 001Općinski načelnik Akif Fazlić danas je održao sastanak sa direktorom Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Midhatom Osmanbegovićem na temu uvođenja mobilnih timova od strane Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo čiji zadatak će biti da evidentira bolesna nezaposlena lica po razuđenim dijelovima Općine Ilijaš. Planirano je da tim krene sa radom početkom septembra.
Projektom je planirano da uposlenici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo prema potrebama koje će mobilni tim ustanoviti prilikom obilaska terena, borave u mjesnim zajednicama i omoguće nezaposlenim licima koji su bolesni i u stanju materijalne potrebe da se evidentiraju na Službu za zapošljavanje i time ispune zakonsku obavezu redovne prijave na biro, preko kojeg ostvaruju određena statusna pitanja.  
Obzirom da je Općina Ilijaš jedna od najrazuđenijih općina u Kantonu Sarajevo, menadžment Službe se odlučio da taj Projekat krene iz ilijaša, a u narednom periodu planirano je da se projekat proširi na sve općine u Kantonu Sarajevo. 
Midhat Osmanbegović, direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo je naglasio da je:"Programom mobilnih grupa koji će pokrivati udaljene i razuđene dijelove općine planirano da uposlenik Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo svakoj nezaposlenoj osobi koja je bolesna, teško pokretna, kao i domaćinstvima koja broje više nezaposlenih osoba bude na raspolaganju u mjesnoj zajednici i tu izvrši evidenciju u Službu, kako bi ta lica mogla ostvariti prava koja im po Zakonu pripadaju. Ovo će znatno olakšati nezaposlenim licima jer će izbjeći plaćanje autobuske karte i čekanja u redovima".
Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da Općina Ilijaš podržava sve vladine i nevladine projekte, a koje provodi Odsjek za lokalni razvoj Općine Ilijaš, a te u te projekte spada i ovaj projekat te dodao: "Ovaj program je dizajniran da pomogne našim građanima koji su prijavljeni na evidencije Službi za zapošljavanje u smislu komunikacije sa Službom i obaveza koje nezaposlena lica imaju za čuvanje svog statusa na Službi. Jako je dobro da se institucije približavaju građanima i na ovaj način dolaze do mjesnih zajednica, tj. do adresa jednog broja građana". 
 
Prema riječima direktora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo u skorijem periodu planirana je implementacija projekta upošljavanja 300 osoba koje prvi put stiču radno iskustvo, a u pripremi je i Programa za angažman 150 mladih ljudi na godinu dana za asistente na fakultetima Univerzitetu u Sarajevu. Ovim projektom će se rasteretiti fondove Univerziteta koji su uvijek ograničeni, a značajno će se pomoći univerzitetskoj zajednici koja je jedna od najvažnijih nosilaca društva. 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1703
mod_vvisit_counterJuče1974
mod_vvisit_counterOva sedmica7068
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29845