Home Vijesti Potpisan Ugovor o izvođenju radova energetske efikasnosti za objekat Doma zdravlja Ilijaš
Potpisan Ugovor o izvođenju radova energetske efikasnosti za objekat Doma zdravlja Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 01 Kol 2017 13:40
UgovorDomZdravlja1Općinski načelnik Akif Fazlić danas je sa predstavnicima firme ”EKO-GRADNJA” d.o.o. Sarajevo potpisao Ugovor o izvođenju radova energetske efikasnosti na objektu Doma zdravlja Ilijaš, u vrijednosti od oko 158.000,00KM. Radi se o bloku B ovog objekta, a potpisivanjem ovog ugovora bit će kompletirani radovi na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja započeti prošle godine. Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica općine Ilijaš, Sanja Zagorac-Jozić pojasnila je šta će sve biti obuhvaćeno ovim projektom.
 
Ovo je nastavak projekta nadogradnje objekta Općine i Doma zdravlja, objekat B koji se nalazi u dvorištu Doma zdravlja Ilijaš. Ovim projektom planirana je zamjena i potpuna rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, uređenje garaža u dvorištu, sanacija dva UgovorDomZdravlja2mokra čvora u starom dijelu zgrade. Ukupna vrijednost projekta je 158.200,00KM. Važno je napomenuti da je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obezbjedilo 121.000,00KM, a ostatak Općina Ilijaš, koja se ovdje nalazi u ulozi ugovornog organa. Proveli smo postupak javne nabavke, a svakako ćemo pratiti nastavak projekta, gdje je rok za izvođenje radova 120 dana”, istakla je Sanja Zagorac-Jozić.
 
Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Amra Matoruga, direktorica Doma zdravlja Ilijaš, koja je kazala kako građani neće ostati uskraćeni za medicinske usluge Doma zdravlja, obzirom da postoji dovoljan broj ordinacija.
 
”Na zadovoljstvo i korisnika usluga Doma zdravlja i građana Ilijaša, te naravno nas uposlenika, mi ćemo sa ovim projektom završiti velike radove centralnog objekta Doma zdravlja. Radi se o bloku B, gdje je smješten punkt porodične medicine, te školski i UgovorDomZdravlja3predškolski dispanzer. Sa uređenjem prilaza između A i B bloka zaokružit ćemo projekat rekonstrukcije Doma zdravlja. Usluge će se i dalje pružati u kontinuitetu, mi zaista imamo dovoljno ordinacija da se usluge i dalje mogu pružati bez prekida”, naglasila je Amra Matoruga direktorica Doma zdravlja Ilijaš.
 
Alen Mujezinović u ime firme ”EKO-GRADNJA”, izvođača radova na izvođenju energetske efikasnosti na objektu Doma zdravlja, naglasio je kako će postojati određena dinamika izvođenja radova, te kako se nada da će radovi biti završeni prije predviđenog roka.
 
Ovim ugovorom mi imamo obavezu izvršiti energetsku efikasnost i poboljšanje samih uslova u objektu. Tokom izvođenja radova napravit ćemo i dinamiku i organizaciju samog gradilišta, pošto će objekat biti u upotrebi pa ćemo u koordinaciji sa investitorom imati određenu dinamiku. Kvalitet radova svakako neće biti upitan jer mi kao izvođač radova imamo referentno iskustvo u ovim radovima, kao i reference koje stoje iza nas. Ispoštovat ćemo dinamiku rada, te ćemo pokušati da rokove projekta ispoštujemo čak i prije predviđenog vremena”, istakao je Alen Mujezinović.
 
Radovi na projektu energetske efikasnosti počinju 14. augusta, kada će izvođači radova biti uvedeni u posao. Rok za realizaciju projekta je 120 dana.
 
 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas775
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2967
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30406