Home Vijesti U petak zvanično otvoren novoasfaltirani put u naselju Avdukući MZ Misoča
U petak zvanično otvoren novoasfaltirani put u naselju Avdukući MZ Misoča PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 24 Srp 2017 07:25
MisocaAvdukiciU mjesnoj zajednici Misoča, naselju Avdukići u petak, 21.07.2017. godine zvanično je otvoren novoasfaltirani put, dužine 700 m. Vrijednost projekta iznosila je cca. 90.000,00 KM a investitor je Općina Ilijaš.
 
Predsjedavjući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević istakao je značaj realizacije ovog projekta, kako  za mještane Avdukića, tako i za Mjesnu zajednicu Misoča: „Vjerujem da su stanovnici naselja Avdukići zadovoljni realizacijom ovog projekta budući da se radi o jednoj od zahtjevnijih dionica puta u smislu izgradnje i rekonstrukcije, zbog velikih nagiba i mnogobrojnih krivina. Međutim, uspješno smo završili i ovaj projekat u MZ Misoča i  zahvaljujem stanovnicima Avdukića za podršku i saradnju.“
 
Veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta nisu krili mještani naselja Avdukići, koji su proteklih godina imali veoma otežan pristup do svojih kuća, a najviše tokom zimskog perioda.
 
MisocAvdukici2Realizacija ovog projekta zaista nam mnogo znači i mi smo na ovaj put čekali 20 godina. Zadovoljni smo kako je put urađen, sada smo u potpunosti povezani sa gradskim jezgrom a i djeci će biti lakši put do škole. Zahvaljujem se svim mještanima Avdukića kao i Općinskom načelniku Akifu Fazliću“, kazao je Mehmed Avdukić.
 
Ovaj put predstavlja našu bolju budućnost a pogotovo budućnost omladine koja živi u novom naselju. Naš načelnik prepoznao je važnost realizacije ovog projekta te shvatio značaj ostanka omladine na selu, koja se može baviti pčelarstvom i poljoprivredom. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli“, istakao je stanovnik naselja Avdukića, Šaban Avdukić.
 
Izvođač radova bila je firma “Halilović“ d.o.o Ilijaš a nadzor nad izvođenjem radoca vršila je firma “Pronasa“ d.o.o Sarajevo.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas783
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2975
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30414