Home Vijesti Održana jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 20 Srp 2017 10:53
11SjednicaOV 005Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je danas sa sedam tačaka dnevnog reda, a njenim radom je rukovodio zamjenik Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković. 
Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice, usvajanja Dnevnog reda i usvajanja Izvještaja o realizaciji Zaključaka sa prethodne sjednice vijećnici su razmatrali Odluku o pogodnostima za investiranje na području Općine Ilijaš u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje za 2017. godinu. Obrazloženje ove Odluke općinskim vijećnicima dao je Općinski načelnik Akif Fazlić, istakavši da je: "ova Odluka predložena Općinskom vijeću u cilju podrške proizvodno orjentiranim domaćim privrednim subjektima radi povećanja obima industrijske proizvodnje, povećanja zaposlenosti i izvoza. Odlukom su utvrđeni uslovi, kriteriji i postupak za ostvarivanje prava na poticaje za investiranje na području Općine Ilijaš za 2017. godinu, a sa ciljem implementacije potpisanog Sporazuma između Ministarstva 11SjednicaOV 009privrede Kantona Sarajevo i Općine Ilijaš, a koji se odnosi na komponentu podsticanja industrijske proizvodnje iz Programa raspodjele finansijskih sredstava za razvoj i podsticaj industrijske proizvodnje i sufinansiranje industrijskih zona u općinama Kantona Sarajevo"
 
Ukupna sredstva za program podsticaja utvrđena ovom Odlukom iznose 300.000,00 KM, a pravo na ovu vrstu poticaja ostvaruju domaći privredni subjekti koji namjeravaju graditi nove proizvodne kapacitete na teritoriji Općine Ilijaš, izuzimajući privredne subjekte koji imaju udio državne svojine u svom vlasništvu sa pozitivnim poslovnim bilansom u prethodne dvije godine, koji upošljavaju najmanje 5 radnika i koji su u protekloj godini ostvarili ukupni prihod preko 250.000,00 KM. Služba za privredu i finansije će izraditi Pravilnik o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava na pogodnosti za investiranje na području Općine Ilijaš u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje za 2017. godinu. 
 
11SjednicaOV 011Većinom glasova vijećnici su podržali Odluku o davanju saglasnosti za realizaciju priključka na vodovodnu mrežu u naselju Donja Vratnica, kojom se daje saglasnost JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš za realizaciju priključka stambenih objekata na vodovodnu mrežu u naselju Donja Vratnica. Odlukom sudefinisane granice obuhvata.
 
Na današnjoj sjednici usvojene je i Odluka o usvajanju i provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Sovrle 1" . Odlukom su utvrđeni uvjeti izgradnje, uređenje, zaštita prostora i način provođenja Regulacionog plana, a naročito granice obuhvata, urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju 11SjednicaOV 013građevine, uvjeti uređenja kao i površina pod saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom. 
 
Utvrđen je i Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Sovrle" i nacrt odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje Sovrle" i isti se stavljaju na Javni uvid u periodu od 21.07.2017.-04.08.2017. godine, a Javna rasprava će se održati 07.08.2017. godine u maloj sali Općine Ilijaš. Primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja svi zainteresovani subjekti dostavljaju Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša. 
Vijećnici su usvojili i Odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Ilijaš radi izgradnje 23 individualna stambena objekta u skladu sa konceptom Regulacionog plana "Alića Gaj" na lokalitetu "Alića Gaj". Početna prodajna cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište iznosi 35,00 KM/1m2. 
Javni oglas će biti objavljen u dnevnom listu "Oslobođenje" i na web.stranici Općine Ilijaš, a postupak će se provesti putem javnog nadmetanja – licitacije. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas668
mod_vvisit_counterJuče981
mod_vvisit_counterOva sedmica5824
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33263